HWSW Informatikai Kerekasztal: SVCD segitseg - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SVCD segitseg

#421 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 15. 19:44

Dr. Bubo
miert kek, vagy ha nem, akkor miert nincs hangja?

ott tartottunk, hogy a DVD2SVCD-vel csupa kek ez az avi,
a TMPGEnc jol megcsinalja ...
De mint kiderult "nem teljesen" - ennek meg nincs hangja.
En kezdek belebolondulni,
masnak esetleg van otlete?

btw. kiserlet keppen kiprobaltam a vga es a pal source aspect ratiot a TMPGEnc-ben (ezzel az avi-val).
Az eredmeny az, hogy az egyik lejatszomon (Xwave) mindketto pont ugyan ugy nez ki (meg a PC-n is), a masik (Nintaus) ellenben csak a pal-bol keszult svcd-t tudja lejatszani, a masik tok osszetoredezett kep.
Ezt sem ertem.

#422 Felhasználó inaktív   SaileR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 11:52

Sziasztok! Hogyan lehetne meggyőzni a TMPGenc nevezetű programot, hogy megnyissa VirtualDub StartFrameServer *.vdr file-t? Már próbáltam a ReadAVS-t és a msvcr70.dll-t is de nem akar összejönni :confused: Egyébként ehhez kellene: avi->svcd
Ha valaki tud kérem segítsen!
Köszi
You know, arguing on the internet is like running in the special olympics: even if you win, you will still retarded..

#423 Felhasználó inaktív   tki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 19. 16:33

Szevasztok!
Lehet hogy lerágott csont már ez számotokra de sehol nem találtam értelmes megoldást a problémámra! Ami a következő:
szeretnék úgy divx-ből SVCD-t kódolni, hogy a felirat is rajta legyen a filmen és azt majd az asztali lejátszó is lejátsza!
TMPGEnc-el kódolok nekem bevállt! Eddig csak szinkronos filmeket kódoltam azzal nem volt gond de most itt ez a felirat probléma és nem tudom mit tegyek!
Bevállt ötleteket szeretnék kapni!
Előre is köszönöm!
Üdv
XP 1800+, Abit KR7a, Sapphire Radeon 9500 Pro, SB Audigy, NEC NR-750 8/4/32, Pioneer DVD116, 512 DDR, Realmagic Hollywood+, SMC 1244TX 10/100 Ethernet

#424 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 19:49

idézet:
Ezt írta SaileR:
Sziasztok! Hogyan lehetne meggyőzni a TMPGenc nevezetű programot, hogy megnyissa VirtualDub StartFrameServer *.vdr file-t? Már próbáltam a ReadAVS-t és a msvcr70.dll-t is de nem akar összejönni :confused: Egyébként ehhez kellene: avi->svcd
Ha valaki tud kérem segítsen!
Köszi
[/quote]

Van a vdub-ban egy auxsetup proggi azt kell elindítani és az install handler gombot megnyomni, utána pedig a run virtualdub gombot kell megnyomni.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#425 Felhasználó inaktív   SaileR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 13:29

tki: Mail ment :)

[ 2003. október 23.: SaileR szerkesztette a hozzászólást ]
You know, arguing on the internet is like running in the special olympics: even if you win, you will still retarded..

#426 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 24. 23:48

Olyan programot keresek, amivel gyorsan és egyszerűen lehet mpeg2 formátumú fájlokat darabolni és egyesíteni.
Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#427 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 25. 00:21

idézet:
Ezt írta Max-Payne:
Olyan programot keresek, amivel gyorsan és egyszerűen lehet mpeg2 formátumú fájlokat darabolni és egyesíteni.[/quote]

TMPEnc -> File menü -> MPEG Tools -> Merge & Cut
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#428 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 00:49

idézet:
Ezt írta Max-Payne:
Olyan programot keresek, amivel gyorsan és egyszerűen lehet mpeg2 formátumú fájlokat darabolni és egyesíteni.[/quote]
Csak hogy legyen választási lehetőséged (demokrácia van, vagy miaszösz) egy DVD2AVI származék, egyszerű, gyors: [url="http://"http://www.digital-digest.net/downloads/files/encode/MPEG2Cut-1.15.rar"]http://www.digital-d...EG2Cut-1.15.rar[/url]
COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#429 Felhasználó inaktív   b[shock]2 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 26. 13:13

Sziasztok!
Segítség kellene abban hogy mpegből hogyan tudnám eltávolítani azt, hogy indításkor weblapokat nyisson meg??
Köszi

#430 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 14:20

idézet:
Ezt írta b[shock]2:
Sziasztok!
Segítség kellene abban hogy mpegből hogyan tudnám eltávolítani azt, hogy indításkor weblapokat nyisson meg??
Köszi
[/quote]

:eek:
Ez nekem új. Az tuti nem rendes mpeg, hanem valami beágyazott exe-s/vírusos/trójais énnemtudommicsoda. Szerintem inkább töröld.

#431 Felhasználó inaktív   dh1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 30. 01:26

Valaki elmagyarazna nekem itt publicban vagy maganban (mail), hogy a DVD2SVCD bitrata fulen hogy kell beallitani a 1,2,3 cd-re valo vagast...

plzzz ...
COMMODORE AMIGA 500
COMMODORE AMIGA 3000
COMMODORE AMIGA CD32
AMIGA RULEZ!!!

#432 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 30. 02:28

idézet:
Ezt írta dh1:
Valaki elmagyarazna nekem itt publicban vagy maganban (mail), hogy a DVD2SVCD bitrata fulen hogy kell beallitani a 1,2,3 cd-re valo vagast...

plzzz ...
[/quote]

oda van írva. between a and b use n cd(s) cd size 800->80 perces cd 740-> p4 oerces cd.

Tehát tudod, hogy hány perces a filmed. megkeresed a between első oszlopában levők közül az ehhez az értékhez leg közelebb esőt mert az lesz az aktív. megadod, hogy hány CD-re akarod és hogy mekkora CDkkel számoljon: 800 vagy 740.

#433 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 31. 19:42

Van 4 darab 2 gigás avi fileom, mivel lehet ezeket egybeolvastani úgy, hogy kódolja újra, csak simán egy darab file legyen. Állítólag nem lehet egy avi métere 2 mega felett. Gondolom a VirtauDub megcsinálja az összearakást, csak én még nem néztem, hogy hogy kell. Leírná valaki?

#434 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 02. 21:17

Fel! :)

-----

Megoldottam az avik összefűzést ;).

[ 2003. november 02.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#435 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 04. 17:22

Van 5 darab 200 megás mpg file, mivel tudom ezeket összefűzni? A TMPGEnc nem csinálja meg jól. Összefűzöm vele az mpg fileokat, látszólag teljesen jó, de amikor a hangot akarom alárakni akkor elront valamit. Hiába van egyben az 5 mpg mégis külön kezeli, és csak az első alá rakja be hangot és csak azt menti le. Hogy udnám az 5 mpg filet és az egy hangsávot egyesíteni?

#436 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 15. 13:26

Hi mindenki!

Végigolvastam a topicot (nem volt kevés idő) :) Próbáltam okulni a hozzászólásokból, mégis van egy olyan problémám, amit nem tudom hogyan oldhatnék meg.

Tmpegenc-el alakítottam át divx-et svcd-vé, minden korrekt, kép frankó, hang nem csúszik, viszont előjött a "tojásfejű" jelenség, a beállítások sztem rendben voltak, de lehet, hogy valami kimaradt.

Rendesen SVCD -> pal volt választva, aspect ratio pedig 4:3, ezért nem értem. Windvd is széthúzza, és végül a lejátszó is, ami tök jó, mert fullscreen a film, csak nyúlánk :)

Azért próbálkozom erősen...

Ha valakinek ötlete lenne, kérem ne kíméljen :)

#437 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 15. 18:45

idézet:
Ezt írta DannY:
Hi mindenki!

Végigolvastam a topicot (nem volt kevés idő) :) Próbáltam okulni a hozzászólásokból, mégis van egy olyan problémám, amit nem tudom hogyan oldhatnék meg.

Tmpegenc-el alakítottam át divx-et svcd-vé, minden korrekt, kép frankó, hang nem csúszik, viszont előjött a "tojásfejű" jelenség, a beállítások sztem rendben voltak, de lehet, hogy valami kimaradt.

Rendesen SVCD -> pal volt választva, aspect ratio pedig 4:3, ezért nem értem. Windvd is széthúzza, és végül a lejátszó is, ami tök jó, mert fullscreen a film, csak nyúlánk :)

Azért próbálkozom erősen...

Ha valakinek ötlete lenne, kérem ne kíméljen :)
[/quote]

valszeg rosszul letterboxoltad a 2.35:1 arányú anagot a 4:3 arányú képernyőre.

Tehát:
letterbox.pal.svcd.avs :

AviSource("filmed.avi")
ConvertToYUY2()
LanczosResize(480, 326)
AddBorders(0, 125, 0, 125)

#438 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 10:54

Sziasztok!

Lenne egy kis gondom SVCD-készítés ügyében. Egészen idáig a DVD2SVCD programot használtam feliratos AVI-k SVCD-vé konvertálására, de amióta telepítettem az 1.2.1 build3-at, azóta furcsa [url="http://"http://kep.tar.hu/zako1/images/pic3813824.jpg"]végeredmény[/url] születik. :(

Mitől vannak ezek a függőleges csíkok a képen? Miért marad le a kép majdnem fele? Biztos, hogy a DVD2SVCD beállításai körül van a hiba, mert ha simán TMPGEnc-kel konvertálok, akkor szépen megcsinálja (csak ilyenkor nem tudok feliratot rátenni).

Előre is köszönöm a segítséget.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#439 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 14:17

idézet:
Ezt írta zako:
...[/quote]

Rakd be ide az avisynth scriptfile-t, amit a dvd2svcd generál. (.avs file) Valószínűleg ott van valami árulás.

#440 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 19:18

idézet:
Ezt írta closed:

Rakd be ide az avisynth scriptfile-t, amit a dvd2svcd generál. (.avs file) Valószínűleg ott van valami árulás.
[/quote]

LoadPlugin("C:PROGRA~1DVD2SV~1.21AVISYN~1.5PLMpeg2decMPEG2D~1.DLL")
AVISource("D:ZFilmMeaning.avi",False)
ConvertToYUY2()
BicubicResize(480,560,0.0,0.6)
AddBorders(0,8,0,8)

Téma megosztása:

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.