Miro PCTV Pro
Elküldve: 2002. 11. 07. 19:18
Két elég durva hibával találkoztam amit a format c: sem oldott meg:
1
Ha elindítom a felvételt két-három másodpercre átdobja a tunert 48,25 Mhz-re (nálunk ez az m1 környéke) , utána visszaáll a helyes csatornára. Leállításkor sem azonnal áll le hanem 2-3 mp-re vissza 48,25 Mhz-re és csak utána áll le. A probléma ott van, hogy a hangot azonnal elkezdi venni a kívánt csatornáról >> eredmény: a felvétel elején és végén 2-3 mp szemét + a hang konstans 2-3 mp-el előbb jön, mint a kép.
2
Felraktam hozzá azt az mp3 kodeket ami az oldalon volt (LameACM090d.zip) mert alapból elég szerényet enged (max. 56 kbit/sec) >> eredmény: akár divx 5.02, akár uncompressed avi mellé lövöm be az mp3-at a felvétel indításkor resetel a gép.
Elküldve: 2002. 11. 08. 00:15
idézet:
Ezt írta Jimay:
Kipróbáltam a FLYDS-t (vFifa 2001 + 5.1-es driver + WinXP).
Két elég durva hibával találkoztam amit a format c: sem oldott meg:
1
Ha elindítom a felvételt két-három másodpercre átdobja a tunert 48,25 Mhz-re (nálunk ez az m1 környéke) , utána visszaáll a helyes csatornára. Leállításkor sem azonnal áll le hanem 2-3 mp-re vissza 48,25 Mhz-re és csak utána áll le. A probléma ott van, hogy a hangot azonnal elkezdi venni a kívánt csatornáról >> eredmény: a felvétel elején és végén 2-3 mp szemét + a hang konstans 2-3 mp-el előbb jön, mint a kép.
2
Felraktam hozzá azt az mp3 kodeket ami az oldalon volt (LameACM090d.zip) mert alapból elég szerényet enged (max. 56 kbit/sec) >> eredmény: akár divx 5.02, akár uncompressed avi mellé lövöm be az mp3-at a felvétel indításkor resetel a gép.[/quote]
Az 1-es hibajelenséggel én nem találkoztam. A 2-esre azt tudom mondani, hogy szedd le a Nimo-t, abban van fullos Lame, ha mindenképp az kell neked.
Elküldve: 2002. 11. 08. 11:36
idézet:
Ezt írta Mr. Hankey:
A 2-esre azt tudom mondani, hogy szedd le a Nimo-t, abban van fullos Lame, ha mindenképp az kell neked.[/quote]
Esetleg egy jo oreg Fraunhofer? Azzal is megy minden.
Elküldve: 2002. 11. 08. 21:52
Viszont valakielarulhatna hogy a Pctv vision csatorna beallitasai hol vannak tarolva ,hogy ne kelljen Windows install utan ujra beallitani es atirni a neveket.
Mellesleg a regi 2-3 eves Win '98-as driver automatikusan beirta a csatorna nevet a teletext-bol.Az uj miert nem tudja?
Elküldve: 2002. 11. 09. 08:44
idézet:
Ezt írta Gsx-r:
Mellesleg a regi 2-3 eves Win '98-as driver automatikusan beirta a csatorna nevet a teletext-bol.Az uj miert nem tudja?[/quote]
Biztos vagy te abban, hogy a TXT-ből veszi? Csak azért kérdem, mert nálam pl a Cartoon Network mint BBC2 Scotland jelenik meg, az Újpest TV meg TV4-ként. (TV4 már nagyon régen nem létezik)
Egyébként attól függ, hogy milyen országot mondtál neki a kereséshez. Nálam a Germany v. az Austria szokott bejönni.
Van olyan csatorna, amit az egyikkel és van amit csak a másikkal lehet beállítani. Hogy ez miért van így, az nem tudom.
Elküldve: 2002. 11. 09. 08:45
idézet:
Ezt írta Gsx-r:
Kozben megoldodott a problema.Megszereztema gyari 5.11-es drivert.
Viszont valakielarulhatna hogy a Pctv vision csatorna beallitasai hol vannak tarolva ,hogy ne kelljen Windows install utan ujra beallitani es atirni a neveket.
Mellesleg a regi 2-3 eves Win '98-as driver automatikusan beirta a csatorna nevet a teletext-bol.Az uj miert nem tudja?[/quote]
A registry-ben.
Olvass vissza, egyszer beirtam a pontos helyet 4.02 és 5.xx esetén is (picit különbözik).
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2002. 11. 09. 11:22
Én is tele vagyok velük, most le írom őket, ha valaki tud nekem segíteni ezekre akkor kérem írja le a megoldásokat.
A gépem:
Abit VH6, Cel.21200Mhz, 256Mb SDRam, 20Gb UDMA66 Seagate, Miro PCTV Pro, WINme.
Amikor megvettem a kártyát még minden a leg nagyobb rendben met vele, de utánna jöttek a rendszerek egymás után és csak arra lettem figyelmes hogy a kártya nem akar rendesen konfigurálódni a telepítésnél. Nem nagyon zavart a dolog mert csak a felvételnél okozott néha hibát, azt pedig nagyon ritkán használom.
azután az lett a baja hogy már nem volt neki mindegy hogy melyik slotban van, milyen kártyák, és milyen slotban vannak mellette.
Most az sem mindegy neki hogy az alaplapot és a kártyákat hogy állítom be, csak egy féle sorrendben használhatom a kártyákat, ha használom a modemet és a tunert egyszerre akkor a gép úgy lefagy mintha resetelnék (ez azóta megszünt).
Ami állandó problémám a kártyával, hogy a csatornákat nem hajlandó mind megtalálni. nagyon nehéz olyan beállítást(ország) találni ahol azok a csatornák vannak, és azok egy részét is manuálisan kell megkeresni.
Gondoltam rá hogy kimásolom azt a file-t ami a csatornákat tartalmazza de nem jöttem rá melyik lehet az.
Fogalmam sincs hogy milyen csip van a kártyámba, de a Remotesound szerint nem BT848-as és BT878-as, legalábbis nem hajlandó így használni.
A fórundan szereplő összes programot letöltöttem, és még többet is de semmit nem hajandó használni. mindíg hiba üzeneteket kapok. Próbáltam felrakni az 5.00, 5.10 és az 5.20-as drivereket, de ezek is csak hibákat okoztak és esetenként a Windowst is alig volt hajlandó betölteni.
csak a saját drivert használja.
A távirányítós progranokat próbáltam használni, de nagyon bonyolultak, egyszerűen nem tudok a gombokhoz rendelni semmit. (egyébként a távirányító vevőjét lehet infraportként használni? mert nekem nincs infrám, de a gép mindíg telepíti.)És végül a CCrypt programokat sem tudom rendesen beállítani, mert a kép mindíg közlekedik valamilyen irányba. és ha bekapcsolom a lockot akkor még föl le is, és az kép rendszertelenül, de úgy 10 másodpercenként inverz lessz, majd egy kis idő mulva vissza.
Nekem enyi bajom van vele, ha valaki tud segíteni azt megöszönöm.
másnál ezek nem jelentkeznek?
Elküldve: 2002. 11. 09. 16:51
Elküldve: 2002. 11. 10. 16:11
idézet:
Ezt írta Vaj001:
...Ami állandó problémám a kártyával, hogy a csatornákat nem hajlandó mind megtalálni. nagyon nehéz olyan beállítást(ország) találni ahol azok a csatornák vannak, és azok egy részét is manuálisan kell megkeresni...
[/quote]
Nálam UPC kábel van (csatornakiosztás: 49,75-551,25 MHz). Az alábbi beállítással mindent megtalál két perc alatt:
Country: Hungary
Signal type: Antenna (a Cable 5-6 adót nem talál, a jó vétel ellenére)
Video standard: Pal
A "Quick Scan" és a "No duplicate stations" opciókat ki szoktam kapcsolni. Csak az Animal Planetet szokta duplázni, egyiket törlöm.
Elküldve: 2002. 11. 13. 08:07
Régóta figyelem a topicot, és nem minden világos.
Október elején, hosszas készülődés után megvettem a PCTV Pro változatát. Minden működik szépen, nics vele semmi gondom.
Környezet: AMD XP 1800+ konfig.
Win 98 rendszer.
UPC kábel TV.
Tapasztalataim:
A kártya elsőre szépen éledt, minden csatornát megtalált. A beállítással semmi gondom nem volt, van kép, hang, fűt zenél világít.
Felvétel: A kezdetekkor zajos kép, tiszta hang jellemezte a felvételt. TV nézésre sem volt igazán alkalmas, hát még felvételre. Kétnapos gyűrés után a KTV kábel végeinek újraszerelésével a zajt elfújták, és minden a helyére került.
Saját 5.xx driwerrel a sok helyen megemlített szűk mozgástér (felbontás) ellenére is jó eredményt kaptam.
De mivel nem szeretem az előre beállított dolgokat, nomeg külső segítség és jó tanácsok alkalmazásával áttértem a Virtuál Dub-ra + Morgan codec a felvételhez, és TMPGenc-re az átforgatáshoz.
Végeredmény mpeg2 cvcd. kb 100 perc 2 db 80perces cd.
A minősége nekem tetszik. (szabvány svcd a végeredmény).
TV-n nézve jó minőségű képet kapok. Monitoron én is látok hibákat, pedig nem vagyok vájtszemű.
Biztosan lehet még fokozni a helyzetet, ezért engem is érdekelne, hogy hogyan lehetne adott esetben növelni a felbontást, a rendszerkörnyezet megtartása mellett, illetve van-e más megoldás.
Érdekelne még.
Ha valakinek van tapasztalata a meglévő VHS szalagon rögzített filmek átírásával kapcsolatban akkor azt szívesen fogadnám.
Puttput
Elküldve: 2002. 11. 16. 18:55
A napokban vettem egy sima PCTV zsugát, tehát nem a pro-t. Vettem némi kábelt, egy elosztót és hazarohantam. A többiek próbálkozásaiból okulva a legutolsó PCI slotban kötött ki a cucc, XP fel is ismerte, mindent feltelepített a CD-ről amit arra érdemesnek talált, felraktam Visiont + satöbbi.
Kábel van itthon, (sajna a net még nem az, 10-20 év és visszirányúsítják

Sokan mondták itt hogy a DScalerrel érdemes próbálkozni. Fel is raktam, de csak a PCTV prot ismeri, ha arra állítom akkor még pocsékabban találja meg a csatikat mint a Vision. Ráadásul nem támogatja a tunert a prog, így csak random próbáltam meg párat.
Ezekkel a gondokkal még el is élnék valahogy, de ha pl Vision megy, és merészelem elindítani a teletextet akkorát fagy a gép, hogy csak nézek. Ha settingsben járva a sima Vision ablakra kattintottam... akkorát fagyott a gép hogy csak nézek. Ha felvétel után vissza akartam nézni mi lett az eredmény... igen, lefagy. De néha nem. Igazán nem köthető konkrét eseményhez, de ha csak TV-zem és máshoz nem merek nyúlni, akkor nem fagy.
Átraktam egyel arrébb levő PCI slotba, de akkor is folytatja. Eseménynapló nem írt okot a fagyásra, (jó, azért megnéztem, hátha) nem ütközik semmivel elvileg, szóval tanácstalan vagyok. Valakinek van ötlete?
Előre is kösz.
Üdv.
Elküldve: 2002. 11. 16. 20:12
Azt hiszem messzebb fogok ülni a géptől, nehogy egy ilyennél kivágjam az ablakon.

A csillagok állása?

Elküldve: 2002. 11. 16. 21:25
idézet:
Ezt írta Heckler2:
Hello!
A napokban vettem egy sima PCTV zsugát, tehát nem a pro-t. Vettem némi kábelt, egy elosztót és hazarohantam. A többiek próbálkozásaiból okulva a legutolsó PCI slotban kötött ki a cucc, XP fel is ismerte, mindent feltelepített a CD-ről amit arra érdemesnek talált, felraktam Visiont + satöbbi.
Kábel van itthon, (sajna a net még nem az, 10-20 év és visszirányúsítják) ezért a minőségnek elvileg jónak kéne lenni. Hungary/PAL-lal megtalálta a csatornák nagy részét, de egy barátom tanácsára kipróbáltam a Norway/PAL-t. Így mindet megtalálta, kivéve a TV2-t, de azt később hozzáadtam. A TV2-nek szinte mindig pocsék a képe a többihez képest, nem tudom miért. Néha jobb, fine tuning csók a halottnak.
Sokan mondták itt hogy a DScalerrel érdemes próbálkozni. Fel is raktam, de csak a PCTV prot ismeri, ha arra állítom akkor még pocsékabban találja meg a csatikat mint a Vision. Ráadásul nem támogatja a tunert a prog, így csak random próbáltam meg párat.
Ezekkel a gondokkal még el is élnék valahogy, de ha pl Vision megy, és merészelem elindítani a teletextet akkorát fagy a gép, hogy csak nézek. Ha settingsben járva a sima Vision ablakra kattintottam... akkorát fagyott a gép hogy csak nézek. Ha felvétel után vissza akartam nézni mi lett az eredmény... igen, lefagy. De néha nem. Igazán nem köthető konkrét eseményhez, de ha csak TV-zem és máshoz nem merek nyúlni, akkor nem fagy.
Átraktam egyel arrébb levő PCI slotba, de akkor is folytatja. Eseménynapló nem írt okot a fagyásra, (jó, azért megnéztem, hátha) nem ütközik semmivel elvileg, szóval tanácstalan vagyok. Valakinek van ötlete?
Előre is kösz.
Üdv.[/quote]
Máshol (is), mások ajánlják a [url="http://"http://asvzzz.tripod.com/"]FlyDS[/url] -t.
Próbál ki. Esetleg segit.
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2002. 11. 17. 08:53
Azt vettem észre, hogy ha lejátszok egy a PCTV Vision-nel rögzített filmet a win2k media playerrel, akkor elcsúszik a hang. Ha ugyanezt a Visionnel nézem, akkor nem.
Ilyenkor mi van?

Elküldve: 2002. 11. 17. 12:55
Van egy Pinnacle PCTV PRO kártyám, és az érdekelne, hogy iuVCR digizőt használva hogyan lehet a tunerből sztereó jelet kicsikarni? A TV TUNER fülre kattintva csak a mono felirat választható, a stereo szürke marad. W2k alatt használom a progit.
Thanx,
Zoolio
Elküldve: 2002. 11. 17. 13:16
Itt lehet azt is allitani, hogy kethangu adas eseten melyik szinkront kered.
Legalabbis nekem XP+5.11 Pinnacle driverrel mukodik. Mas teszta, hogy a tetves UPC meg mindig monoban szolgaltat az I. kerulet kozepen...
Elküldve: 2002. 11. 17. 13:39