idézet:
Ezt írta Roter ^.^:
vki?[/quote]
PÉrdekes, nekem kijelzi az adók nevét. Én egyébként a 4.02-es meghajtót használom, így a dscalerre sincs szükség. Az 5-ös nem igazán jött be nekem...
![]()
Miro PCTV Pro
Elküldve: 2002. 12. 10. 20:41
Elküldve: 2002. 12. 11. 10:32
Mondjuk én az 5.0-ás csomagot használom, és tv nézésre tökéletes..
Elküldve: 2002. 12. 12. 01:11
Van nekem is egy pinnacle pctv pro karim. 4.02 gyári softvare. Eddig akadt a rögzítés, netezés közben akadt a kép, stb...
Olvastam az oldalakat, gyors kártyaáthelyezés >>> no problem!
Mivel kezdő vagyok lenne pár egyszerű kérdésem:
1. a rögzíteni az iuVCR4.1-t használom majd, mivel xp alatt működöm. Milyen beállítást használjak egy ilyen konfigon?
-600Mhz CPU
-gef2 MX 400
-IBM7200 (40Gb)
-384Mb
2. letöltöttem a ghostmouse2-t. Frankón műxik xp alatt is, de az ütemezett feladatok közé felvett ghostmouse file-t nem akarja végrehajtani. Be van állítva, hogy milyen programmal tudja megnyitni a file-t, de nem akarja az igazságot. Mit lehet tenni?
3. a videofileok betömörítésekor milyen codecet, hogyan állítsak be? Hogyan tudok mpg-bementeni? Érdemes az alábi programokat használni:
- Ulead Media Studio 6 Pro
- Adobe Premier 5.1
Ha Div-x5.02 codecet állítok be, a kép rendben lenne 320*240-ben, de a hang az nem oké. Fele szöveg eltűnik. Megy a kép, a szöveg: Elme..., me... hiv... a Péte... Szóval ilyesmi a szöveg. Erre mi az orvosság?
Előre is köszönöm a válaszokat! Sok sikert mindenkinek!
Elküldve: 2002. 12. 13. 00:44
ERROR: No counries loaded, channels.txt must be missing
Tud valaki küldeni egy channels.txt-t? Hová kell másolni, simán a dscaler könyvtárba? Jelenleg a minimax tök jól megy...
Letöltöttem a ccrypt_xp-t. Elindítom, bejön a minimax, de valami nagyon csíkos képminőséggel. Hogyan tudom rábírni, hogy esetleg keresse meg, próbálja meg behozni a HBO-t?
Nem csillagpontos a rendszer, de tudom, ez még nem garancia arrra, hogy bejön az HBO.
Mikor kódolatlan, akkor sem lehetne behozni?
Üdv: PeppeR
Elküldve: 2002. 12. 13. 13:14
A (Miro) Pinnacle PCTV pro kártya új tulaja vagyok, 5.11 verzióju driverrel, a teletext megnyomásakor (távirányitón) a webre akar felmenni.. nekem otthon nincs internetem, akkor nem lesz teletext?

ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D
Elküldve: 2002. 12. 14. 00:08
Kattints a connect/kapcsolódás gombra. A teletextet fogja lehozni.
---
Kérédseimre nincs válasza senkinek sem???

Elküldve: 2002. 12. 15. 18:42
idézet:
Ezt írta Roter ^.^:
Most olyan problémám van hogy, nem igazán tökéletes a képkicsit mákos, meg néha hullámzik ez a saját softverével van.[/quote]
Nézd meg a koaxcsatlakozást, jó-e, ha ott van valami bibi, félrebicsaklás, vagy nem megfelelő bekötése a kábelnek a dugóba, az eléggé rongálhatja a képminőséget. Amugy DScaler Temporal Noise Filtere egész szépen elbánik a kisebb zavarokkal.
idézet:
kiprobáltam a Dscaler 4.01-et, de az meg csatorna keresésnél egyszerűen leáll, kidob a programból :confused:
ja és bizonyos idő után ujraindul a gépem, de csak ha elinditotam 1x a Dscaler-t, és mindig böngészés közben indult ujra :confused: , meg persze 1 csatornát sem birtam befogni[/quote]
Namost. Akinek új PCTV (pro vagy sima) kártyája van, annak a 4.0.1 vagy az alatti nem fog menni, mert változott a hardware. Ezért akinek ilyen van, javaslom a legújabb DScalert letölteni, mely megoldja ezt a problémát itt: [url="http://"http://mysite.freeserve.com/johnadcock/DScalerAlphas.htm"]http://mysite.freese...calerAlphas.htm[/url]
Különben a 3.1.2-es verziót ajánlom( [url="http://"http://prdownloads.sourceforge.net/deinterlace/DScaler312exe.zip"]http://prdownloads.s...caler312exe.zip[/url] ), itt naggyából minden OK. Hang az itt jó. Mondjuk most az újabb verziók, a 4.1.3-as meg ezek amik vannak, ezekben már alakul a hang is végre.
idézet:
Ezt írta Tressy:
javaslatokat kérnék hogy milyen alaplapot érdemes tenni ez alá a trükkös kártya alá epox kilöve most jellenleg egy msi kt3 ultra 2 lapom van de nem nagyon hajlandó sztereoba menni.Persze rakosgattam mindenféle variációba a buszokba és a következökre jutottam páratlan számú buszokban ha volt más kártya akkor elvétve ment sztereoba vagyis ha ha hangkártya a 2 esben pctvpro a 4 esben gond nélkül stereo ha bedugtam a háló kártyát a 3masba vagy az 5 ösbe nincs stereo de úgyan ez volt ha a hangkártyát dugtam páratlan számuba semmi stereo de az az érdekes hogy nagyon ritkán hajlandó 3 kártyával alkalmanként sztereoba menni ma is pl ment sztereoba 1x de elmentem játszani és aztán megint akartam nézni semmi stereo sajna nincsen semmi magyarázatom rá miért csinálja ez.Próbáltam irq hozzá rendelésel is de nem sikerült zöldágra vergödni vele ezért gondoltam hogy átcserélem valami más lapra mert szerencsére ismeröstöl vettem a lapot és nem probléma szóval szükségem lenne pár socket A-s lap tipusra amiket használtok és persze müxik rendesen benne a pctvpro sztereoba ez elött egy epox lapom volt de azzal meg az volt a gond nem volt képes 512 DDR ramot bekezelni jól se egybe se külön abba ment sztereoba a pctv.Na szóval milyen lapot érdemes tenni ez alá?[/quote]
Nem hinném, hogy alaplaptól függene a PCTV pro hangja, hogy stereo/mono -e. Szerintem csak a megfelelő szoftver kérdése, hisz csak egy parancsot ad a progi a kártgyának megfelelő paraméterekkel, hogy hogyan szóljon. Próbáld a DScalert.
RTLKLUB TV2 M1 esetében Nicam PAL I -t állítas hangszabványnak, különben monoban hallod, minden más csatornának meg TV Terrestrial-t állíts be, különben lehet, hogy hangja se lesz.És az audio input TUNERen legyen, ne MSP/radio-n, csak a Tuneren jöhet stereo hang, MSP/radio-n csak mono lehet.
idézet:
Ezt írta Admon:
A PcTv fagyaszt a Dscaler meg nem talalsemmit es elszall. 4es driver fel se megy rendesen.[/quote]
Te is próbáld ki a legújabb DScalert a linken, amit feljebb írtam!
idézet:
Ezt írta zoolio:
Látom más is kínlódik ezzel a sztereó problémával. Röhej, hogy egy szaros tunerkártyához kell alaplapot venni. Én már azon gondolkozok, hogy kivágom a francba ezt az ócska pctv pro-t, és veszek egy Hauppauge-t.[/quote]
Nekem semmilyen alaplappal nem volt még gondom a PCTV pro -val. Szerintem te is próbáld ki, amiket irtam fent.
Elküldve: 2002. 12. 15. 18:44
idézet:
Ezt írta biriBUM:
Érdekes, nekem kijelzi az adók nevét. Én egyébként a 4.02-es meghajtót használom, így a dscalerre sincs szükség. Az 5-ös nem igazán jött be nekem...[/quote]
A lelkembe tapostál.
Látom nem tudod, mi az igazi különbség a DScaler meg a gyári szarok között a különbség.
idézet:
Ezt írta Gandalf:
Roter, dscaler 4-helyett használd a régebbi verziót, nekem azzal jól ment, az uj dscalerrel nem volt hangom...[/quote]
Te is próbáld a 4.1.3-as DScalertott már alakul a hang.
idézet:
Ezt írta PeppeR:
Tud valaki küldeni egy channels.txt-t? Hová kell másolni, simán a dscaler könyvtárba?[/quote]
Igen, oda! Nekem van, ráadásul beletettem egy magyar részleget is, amibe az összes E-vel kezdődő és S-sel kezdődő csatorna bennevan, így kb mindent be lehet hangolni, ami ma MO-n van.
Csak nem tudom hová tegyem fel.
idézet:
Ezt írta alexha:
Kedves Userek!
A (Miro) Pinnacle PCTV pro kártya új tulaja vagyok, 5.11 verzióju driverrel, a teletext megnyomásakor (távirányitón) a webre akar felmenni.. nekem otthon nincs internetem, akkor nem lesz teletext?[/quote]
Hát, nem kell használni azt a szart.DScalerrel tökéletes a TeleText.
![]()
Elküldve: 2002. 12. 15. 23:50

Elküldve: 2002. 12. 16. 10:55
Mitol lehet az, hogy a Miro PCTV Rave kartyaval WinXP alatt TV-t nezve 80-100% kozott van a processorterheltseg, es akadozik a kep? A gep egy K6-2 500MHz 400MB RAM. A win98, Win2k alatt nem volt vele semmi gondom. Mult heten szedtem le hozza a drivert, ugyhogy az is friss.
Laca
Elküldve: 2002. 12. 16. 10:56
Mitol lehet az, hogy a Miro PCTV Rave kartyaval WinXP alatt TV-t nezve 80-100% kozott van a processorterheltseg, es akadozik a kep? A gep egy K6-2 500MHz 400MB RAM. A win98, Win2k alatt nem volt vele semmi gondom. Mult heten szedtem le hozza a drivert, ugyhogy az is friss.
Laca
Elküldve: 2002. 12. 16. 12:58
idézet:
Ezt írta kisslas:
[/quote]
A gyári szoftverét használod?
Elküldve: 2002. 12. 19. 13:38
Most ruhaztam be egy PCTV Pro-ba, de van egy kis gaz a radio reszevel... Hol tudok olyan csatlakozot venni ami a radio bementehez passzol? UPC kabel van otthon es ket kulon csatin jon be a jel (TV, Radio) a TV resszel nincs baj az klasszikus koax de a radionak valami speci csatija van (ugy ertem a kartyan)... egyebkent a radio jelhez jo a hagyomanyos 75ohm-os koax?
Samott
Elküldve: 2002. 12. 20. 04:00
idézet:
Ezt írta Samott:
Most ruhaztam be egy PCTV Pro-ba, de van egy kis gaz a radio reszevel... Hol tudok olyan csatlakozot venni ami a radio bementehez passzol? UPC kabel van otthon es ket kulon csatin jon be a jel (TV, Radio) a TV resszel nincs baj az klasszikus koax de a radionak valami speci csatija van (ugy ertem a kartyan)... egyebkent a radio jelhez jo a hagyomanyos 75ohm-os koax?
[/quote]
A TV bemenetre is lehetne kötni a rádiót éppenséggel. Pld ha UPC kábeled van, akkor a kábelTVn jövő rádiókat minden további nélkül foghatod vele.
Elküldve: 2002. 12. 20. 08:33
idézet:
Ezt írta Fenyő:
A TV bemenetre is lehetne kötni a rádiót éppenséggel. Pld ha UPC kábeled van, akkor a kábelTVn jövő rádiókat minden további nélkül foghatod vele.[/quote]
Jopofak, akkor minek osztjak szet a bejovo kabelt? Koszi szepen, kiprobalom...
Samott
Elküldve: 2002. 12. 20. 16:25

352x288at tud max, ami nem jó.
A Miro PCTV tud valós 7xx X 4xx felbontást, vagy csak a szokásos 352x288-at teszi ki fullscreenben? Realtime deinterlace? Csak az XBOX svhs jelét kéne jó felbontásban mutatnia fullscreenben, bedigizni nem akarom.
Elküldve: 2002. 12. 20. 22:36
adott egy pinnacle pctv (nem Rave, nem Pro) es az a gond, hogy egy adott videot (jó régi, még pal secamos) nem tud megtalálni mint csatornát. Tehát az antenna jön a videóba, a videóból meg megy RF-n a Tv tuner koax bemenetre. Az adókat szépen megtalálja, de a video sávját nem (tehát a video saját beállított csatornáit + a kazetta lejátszásának a képét nem találja)
korábban volt itt egy másik hasonló korú és Pal/secamos video, azt megtalálta, és az új pal ntsc 4 fejes csodát is megtalálja.
Csak ezt az egyet nem..... de miért? scart-out composite in-re kötve jön a kép, de nincs hang, és szarabb is, mintha a tuneron jönne (legalább is a másik két videónál mindig ez volt)
PCTV vision 1.9 van fenn, a múltkor felraktam a frissítést, de az egy kalap sz@r szerintem, mert tök lassan lehet csak csatornát váltani, és villódzik a kép a váltások között( tehát mintha secam ból jönne vissza palba) emellett fagyott.... szóval azt nem szeretném....
valahol az uhf közepén kellene jönnie a videónak, legalább is a tévén ott jön
előre is köszömöm
Elküldve: 2002. 12. 21. 04:48
idézet:
Ezt írta andrew-san:
Sziasztok! Az XBOXomat szeretném monitoron nézni, tvtuner kártya segítségével. Most egy kölcsön hauppauge wintv usb van nálam, hát nagy kalap ***
352x288at tud max, ami nem jó.
A Miro PCTV tud valós 7xx X 4xx felbontást, vagy csak a szokásos 352x288-at teszi ki fullscreenben? Realtime deinterlace? Csak az XBOX svhs jelét kéne jó felbontásban mutatnia fullscreenben, bedigizni nem akarom.[/quote]
Nem kell aggódni, sima ügy. Berax tehát egy Miro-t, felrakod a gépre a DScalert, és a composit bemenetre kapcsolsz, DScalerrel szerintem szép lesz a képe. (768x576)
Elküldve: 2002. 12. 21. 04:53
idézet:
Ezt írta Ordas Farkas:
Üdv!
adott egy pinnacle pctv (nem Rave, nem Pro) es az a gond, hogy egy adott videot (jó régi, még pal secamos) nem tud megtalálni mint csatornát. Tehát az antenna jön a videóba, a videóból meg megy RF-n a Tv tuner koax bemenetre. Az adókat szépen megtalálja, de a video sávját nem (tehát a video saját beállított csatornáit + a kazetta lejátszásának a képét nem találja)
korábban volt itt egy másik hasonló korú és Pal/secamos video, azt megtalálta, és az új pal ntsc 4 fejes csodát is megtalálja.
Csak ezt az egyet nem..... de miért? scart-out composite in-re kötve jön a kép, de nincs hang, és szarabb is, mintha a tuneron jönne (legalább is a másik két videónál mindig ez volt)
PCTV vision 1.9 van fenn, a múltkor felraktam a frissítést, de az egy kalap sz@r szerintem, mert tök lassan lehet csak csatornát váltani, és villódzik a kép a váltások között( tehát mintha secam ból jönne vissza palba) emellett fagyott.... szóval azt nem szeretném....
valahol az uhf közepén kellene jönnie a videónak, legalább is a tévén ott jön
[/quote]
Te is próbálkozz meg DScaler-rel.
Egyébként előfordulhat, hogy a video csatornája éppen egy TV adást takar, ezért megzavarodik. A Videon be lehet állítani, hogy mely csatornára tegye a saját jelét a video.
Azt meg nemhiszem, hogy koaxon át a videonak szebb képe lenne, mint composit-on át. A hangját ugy tudod megcsinálni, hogy azt közvetlenül a hangkártyád line-in-jébe kötöd, és akkor lesz hang. Vagy a miro kártyán is van egy composit hang bemenet, csak nincs kivezetése hátra, arra is köthetnéd, de nemérdemes.![]()