Miro PCTV Pro
Elküldve: 2003. 02. 01. 13:53
-Legnagyobb probléma az, ha a hülyeség akaraterővel és szorgalommal párosul.
IS7; P3.0/800/1024; 2x512/400; 80GB Seagate SATA; 250GB Seagate 8MB; 250GB Seagate SATA; 40GB Seagate IV;ATI Radeon 8500LE 64MB+ZM80C-HP; PCTV Pro; DVR-108; ATA133 Rack; FDD; 300W Codegen 12cm FAN; NoName Midi Ház; A4Tech RFSOP-35; Genius HS-02N; SP-800 2.1; Logitech Internet bill.; Belinea 17"; Nikon 4600; HP PS 130; HP DJ 930C; HP SJ 3400C
Elküldve: 2003. 02. 01. 15:40
idézet:
...
Van egy-két csatorna, aminek zúg a hangja, holott a tv-n teljesen jól bejön. Zúg a videóról jövő jel is. A kérdésem tehát az, hogy lehet-e kezdeni valamit ezekkel?
...
[/quote]
Erre jött válasz nyunyutól:
idézet:
Hmm, Duna TV, MiniMax???
Allitsd at ezeknek a csatornaknak a hangnormajat PAL-D-re, tobbit hagyd PAL-B-n
[/quote]
Akkor nem tudtam vele érdemben foglalkozni a vizsgaidőszak miatt, de most lett időm, és utánnajártam. Kiderült, hogy mindennek "jól" behozza a hangját és a képét is a tuner, de legalábbis úgy, ahogy a nappaliban is jön, ahonnan elosztottam a jelet közvetlenül a tv előtt. Tehát ami nálam zúg, az zúg kint is, csak nem vettem észre. Egy dolog nem stimmel, ez pedig a videó hangja (mivel a tv előtt osztottam el a jelet, így a videó képe is átjön a szobámba) Egyaránt zúg Visionnel és Dscalerrel is, és nem segít rajta a hangnorma állítása sem.
A kérdés tehát, hogy van ennek vmi trükkje, vagy hiba van vhol?
Köszi.
Snowboard - Dance on snow
Elküldve: 2003. 02. 01. 22:32
idézet:
Ezt írta thefly:
Egy kérdésem lenne PCTV Pro tulajokhoz! A tuner chip és a nyáklap forró ugye ez nem normális vagy mégis? [/quote]
Feltuningoltad?![]()
Ez nem normális, de nálam is forró. Akkor is fűt, amikor nem is használom. Ennél még az AthlonXP vagy a Ti4200-es is intelligensebb, azoknak a hőtermelése legalább összefüggésben van a terhelés mértékével. Most, hogy felemelték a villamosenergia árát lehet, hogy ki is rántom a gépből amikor nem használom.![]()
Elküldve: 2003. 02. 02. 06:31
helyfoglalás és rosszabb a minőség (a mozgó alakok körül
érdekes 'burkot' rajzol, mint a kisebb helyigényű MPEG1-es
kódolásnál (10MB/perc)
Kérdés: Virtualdub prgvel hogyan kell eredeti formátumban
(mpg) elmenteni a cuccot mert vmi Save as avi....,wav...
formátumokat kínál fel?
iuVCR prg jobb a captureléshez? (mint a PCTV sajátja)
csak hang nincs alatta, eddig)
ill. mire jó az a sok filter? nekem kell kiválasztani,
vagy a prg automatikusan választ?
Elküldve: 2003. 02. 02. 09:29
idézet:
Ezt írta Tomshowyer:
Érdekes hogy a divx formátumban (5.0.3) vagy 17MB/perc a
helyfoglalás és rosszabb a minőség (a mozgó alakok körül
érdekes 'burkot' rajzol, mint a kisebb helyigényű MPEG1-es
kódolásnál (10MB/perc)
Kérdés: Virtualdub prgvel hogyan kell eredeti formátumban
(mpg) elmenteni a cuccot mert vmi Save as avi....,wav...
formátumokat kínál fel?
ill. mire jó az a sok filter? nekem kell kiválasztani,
vagy a prg automatikusan választ?[/quote]
Vdubbal sehogy. Az mpeg1-et csak olvasni tudja, (ki)irni nem. Esetleg próbáld meg [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=15&t=002213"]ezzel [/url].
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2003. 02. 02. 15:35
idézet:
Ezt írta Tomshowyer:
[/quote]
Szerintem jobb, legalabbis nekem eddig bevalt.
Hang: a hangkartyad line-in-je engedelyezve van? A PCTV progija automatikusan engedelyezi elinditaskor, kikapcskor pedig letiltja. iuVCR ilyet nem csinal, hanem feltetelezi, hogy be van kapcsolva.
Mas otlet: a tomoritesi beallitasok kornyeken van egy olyan gomb (nem jut eszembe a neve, mert nem az otthoni gepemrol irok), ahol lehet allitani, milyen hangot akarsz
digitalizalni, ezt rakd TV tuner in-re.
Meg jatszogass a hangero csuszkakkal, az iuVCR-ben levo vizszintes allitja a felvetel hangerejet.
Elküldve: 2003. 02. 06. 13:39

az mondhatna hozzá egy működő linket.
Elküldve: 2003. 02. 07. 01:14

Snowboard - Dance on snow
Elküldve: 2003. 02. 15. 00:02

Elküldve: 2003. 02. 15. 13:55

[ 2003. február 15.: Tressy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 15. 18:12
idézet:
Ezt írta Tressy:
Nah updatesikerült dscalert beizzitani úgy hogy menjen a távirányitóval sokat segitett benne ez a [url="http://"http://www.inforsystem.net/rm/comando/"]link[/url].Itt le vannak irva a gombok száma vagyis a távirányitót bármi más progi irányitására rálehet birni
.Rájöttem a sztereositásra is dscaler alatt.Mondjuk annyi gubanc azért van vele hogy nem lehet egybe löni a stereo+ a mono csatikat vagyis kapcsolgatni kell de mind1 ez már annyira nem gond.Ez alatt azt értem ha sztereoba kapcsolom a kártyát akkor a mono csatornák hangja nem megy ha meg monoba kapcsolom akkor meg a sztereo csatik monók de ez már csak kényelmetlenség nem vészes
.Bár elvileg van hozzá shortcut bill igy hozzá lehet rendelni a távirányitóhoz.Sztero nálam úgy megy hogy az audioinput-nál bekell pipálni egy use input pin 1 nevezetü opciot és máris sztereo
[ 2003. február 15.: Tressy szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Menü -> Hardware -> MSP/Radio -> Automatic stereo adjustment
Láss csodát magátol tudni fogja ki stereo...
Elküldve: 2003. 02. 15. 20:12

Elküldve: 2003. 02. 15. 21:06
Adott munkahelyi gépem: ST6 raid, 1.3-as tualatin celeron, 2x256 ram, 20+40 giga hdd, sblive, 56k belsö modem /nem röhögni, egyetemi fényújság frissítése csak modemmel oldható meg

Régebben is az volt a gondom ezzel a konfiggal, csak Pixel View Play TV Pro kártyával, hogy néztem az adást, fél perc, pattant egyet a hang, és elnémult, de képet azt adta, winnek volt hangja. Volt többször reinstall...
Gondoltam rá, hogy lehet szar a tuner, és vettem a Pinnacle-t. Új win install, ismét elöjön a hang elvesztése

Jó, mondom lehet szar integrált hangkártya /akkor meg nem volt meg Live, csak integrált hangkártya/, veszek Live-ot. Megvesz, felinstall, ugyanúgy fél/1 perc nézés után elmegy a hang. Jó, reinstall egész win. Ugyanaz....
Namost, WinXP oprendszer, Norton System Works 2003, Norton Antivirus 2003, Nero, Office van installva.
Kiderült, ha nem teszem fel Norton Antivirus 2003-at, akkor megy a hang

IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2003. 02. 15. 23:56
Elküldve: 2003. 02. 16. 10:28
Hi!
Nekem is egy ilyen kártyám lett most, de akadt egy kis gondom.Valaki légyszi segítsen, hogy mit tudnék csinálni, mert amikor nézem a képet időnként elmegy a hang.De ha elvátok egy másik csatornára, és vissza akkor már jó. A hozzá adott szoftvert használom.Valószínűleg nem a gép gyenge, mert jóval a min. konfig felett van.Lehet, hogy már volt ilyen kérdés, de én nem találtam.
Előre is köszi.
idézet:
Ezt írta ggeri:
Egy kicsit késve, de azért elmondom a tapasztalatomat ezzel kapcsolatban.
Engem is idegelt sokáig, méghozzá XP alatt. A kartyám az új PCTV pro, a noname tuneres, 5.11 gyári CD-vel. A probléma okozója az XP-be integrált windows messenger (!) program volt. Nyitottam egy process viewer-t es figyeltem mi valtozik, mikor mikor épp elmegy a hang. Hát a messenger. Uninstall (lehet hogy csak SP1-től lehetséges) után a probléma nem biztos, hogy megoldódik így még a messenger könyvtárat is törölni kell. Kilépni a messengerből vagy kilőni azt a taszkot nem segít, meg úgy emlékszem az automatikus uninstall sem teljes, szóval inkább takaríts ki utána kézzel.
Tapasztalatom szerint a háttérben futó messenger időközönként elkezdene valamit csinalni ami elveszi a Vision-től a kontrollt. Persze ha átkapcsolsz másik adóra a kontroll megint a Vision-é lesz, így megjön a hang átmenetileg. Gondolom ez a probléma azzal ehet összefüggésben, hogy nem vagyok mindig online, emiatt nonstop próbálkozik konnektálni (láthatatlanul) kb percenként.
Azt nem próbáltam, hogy nem az integrált, hanem letötöltött messenger mit csinál, de az biztos, hogy a probléma azonnal megoldódott.[/quote]
Na erre kíváncsi vagyok, és kipróbálom, mert nálam is ezt produkálja, és már az eladás gondolata kerülget, mert az idegeimre megy!!![]()
Elküldve: 2003. 02. 16. 12:53
Most újabb problémám van. A PCTV Pro hangját egy az egyben vezettem át az alaplapi hangkártya bemenetére. Ha TV - t nézek, nincs is baj, szépen szól a hangja. De abban a pillanatban, amikor megpróbálok felvételt készíteni vele, a visszajátszásnál elmegy a hang. A hang bemenet Line in. Mit nem csinálok jól?
GRoF
Elküldve: 2003. 02. 16. 12:54
IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2003. 02. 16. 14:56
IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2003. 02. 16. 16:29
IBM/Lenovo T400
MSI Wind