idézet:
Ezt írta Mészike:
Még1 kérdés.... A távirányítót hogy tudom működésre bírni? Mert lemegy a teszt, ott jelzi, hogy működik, de nem csinál semmit adás közben, ha nyomkodom...[/quote]
Nálam a teszt közben fagy. Villognak a zöld ledek, mintha venne valamit. Külön érdekessége a dolognak, hogy ha a gépre nincs installálva a pctv, akkor a tesz OK, ha telepitve van, akkor fagy. 5let? (5.11+5.20 updt, a kártya 5.11 előtti driverekkel nem megy.)
György
Miro PCTV Pro
Elküldve: 2003. 02. 17. 10:28
Elküldve: 2003. 02. 18. 08:04

Ja a config:Abit VH6-T,Celeron 1100 Tua,Abit Siluro T400 videókártya TV-out,512 Mb RAM,LG DVD-ROM,Plextor író+Win XP

Elküldve: 2003. 02. 19. 09:56
A 13-14 oldalak körül, illetve már előbb is felmerült az MPEG felvétel ~4,2 Gb-os file méret korlátja.
Akkor a nagyobb méretű MPEG file felvételéhez az NTSF file rendszer mint megoldás elhangzott. (Nelen nem hozott megoldást)
Az utóbbi időkben a 5.20 upgrade is elhangzott, sőt a Pinnacle honlapján lévő fórumban mint a probléma teljeskörű megoldását írták.
A probléma a következő Win XP, NTSF file rendszer, 5.20 program update, (5.11-re felrakva)és a MPEG felvétel ~4,5 GB nél megszakad, magyarul a probléma továbbra is fenn áll. Ez a gyári DVD beállításnál kb 80-90 perc körül bekövetkezik. (Az ebben a fórumban írt vision.dll felülírás nem sikerült, mivel a linkrő file nem letölthető)
Ha valaki tudna segíteni, hogy miért csinálja, akkor azt nagyon megköszönném.
Elküldve: 2003. 02. 19. 12:26
Platform váltás miatt PCTV Pro csak monoban hajlandó műxeni.
Teljesen új konfigra álltam át: AMD XP1700+, Asus A7V333-x stb. Az előző P3 + Abit VH6-II volt.
A PCTV pro egyedül csücsül a PCI slotokban.
A WIN2k-t javító telepítéssel hoztam rendbe. Az összes PCTV verziót kipróbáltam ( 4.02A, 5.01, 5.10, 5.20). Minden install, teszt rendben lement, a kép gyönyörű, de a hang minden esetben mono. A régi konfigban a 9-s IRQ-t használta, most pedig, 13, 17, 19 között " válogathatok.
Ez lenne az APIC-nak nevezett kiterjesztett IRQ?
Ha a BIOS-ban átállítom PIC-re ( gondolom ez a régi IRQ osztás )a WIN2k el sem indul.
Lehet,hogy újra kell installálnom a WIN2K-t
SuSE 8.0 alatt ugyanez a helyzet. ( Csak itt valszeg nem kell újrainstall

Ha valakinek van ötlete szívesen veszem.
Köszi
Kutyuska
Config 2: AsRock K8NF4G-SATA2, Sempron 2800+@2000Mhz (250*8 ), 1 Gb KingMax DDR 400, Samsung 80 Gb, LG 16* DVD-ROM, LG1510S
Elküldve: 2003. 02. 19. 12:30
idézet:
Ezt írta put:
T fórumtagok.
A 13-14 oldalak körül, illetve már előbb is felmerült az MPEG felvétel ~4,2 Gb-os file méret korlátja.
Akkor a nagyobb méretű MPEG file felvételéhez az NTSF file rendszer mint megoldás elhangzott. (Nelen nem hozott megoldást)
Az utóbbi időkben a 5.20 upgrade is elhangzott, sőt a Pinnacle honlapján lévő fórumban mint a probléma teljeskörű megoldását írták.
A probléma a következő Win XP, NTSF file rendszer, 5.20 program update, (5.11-re felrakva)és a MPEG felvétel ~4,5 GB nél megszakad, magyarul a probléma továbbra is fenn áll. Ez a gyári DVD beállításnál kb 80-90 perc körül bekövetkezik. (Az ebben a fórumban írt vision.dll felülírás nem sikerült, mivel a linkrő file nem letölthető)
Ha valaki tudna segíteni, hogy miért csinálja, akkor azt nagyon megköszönném.[/quote]
Hmm, akkor pont mákom volt, mert erről a határról nemtudtam...
Viszont digiztem egy műsort, és 4.4 giga lett. Viszont. Mivel lehet ezt áttömöríteni divxbe? Mert XMPEG nemtudja kezelni. Ill csak az első pár másodpercet![]()
IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2003. 02. 19. 12:51
A korlát már régi dolog.
A Divx-be való áttömörítéshez és a Gordian Knot nevű programot használom, ez minden híresztelés ellenére még nekem kezdőnek sem okozo problémát.
Egyszerűen kezelhető, és beállítható.
A DOOM9.ORG helyről letölthető a 2.7 verzió, illetve a szükséges programok (2 csomag).
Én is ezt használnám, ha tudnék hoszabb filmeket is felvenni. Igaz ez az új verzió már avi-t is megnyit.
Sok sikert.
Elküldve: 2003. 02. 19. 13:04
Tömörítem divx 5.0.3-al, 1800-2500-as bitrate... Az eleje, vége gyönyörű a képnek, de a közepe olyan, mintha 300as lenne a bitrate

IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2003. 02. 19. 13:24
A tömörítés csodáihoz nem értek, de programot beállítani és használni tudom. Nekem a leírt probléházoz még csak hasonló sem volt soha.
Ha bajom volt, az a hang álltalam való elcs.... ből származott, igaz ezt is sikerült kikalapálni.
Ha többet, bővebbet akarsz tudni a Gknot-ról akkor igaz egy régebbi verzió leírás a DVDZONA.TK címen a "MPEG tömörítés Gordiánknottal" című írásban található.Ebből, illetve a többi topicból sokat tanultam, de még nem eleget.
Való igaz a program használata sok figyelmet igényel, de ha egy filmet jó végeredménnyel végigcsinálsz, akkor már mindent pontosan tudni fogsz.
Sok sikert.
Elküldve: 2003. 02. 19. 13:39

IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2003. 02. 19. 14:05

Elküldve: 2003. 02. 19. 14:23
Köszönöm a precíz válasz.
Viszont a probléma továbbra is fenn áll, mivel kb csak 2^32 byte az, amit a program a leírt paraméterekker hajlandő felvenni.
Egyébként ha minden matek és eddig összekapart számítástechnikai ismeretemet összekaparom, akkor a rendelkezésemre álló tárterület az említett file rendszerben (40Gb) az általad megadott pontos érték töredéke.
Köszönettel Put.
Mészike
Szívesen
Elküldve: 2003. 02. 20. 22:45
Szisztok!
Nekem is lenne egy problémám!
Először is az, hogy honna tölthető le az általatok emlegetett Dscaler nevű progi?
A másik, ha TVt nézek a gyors mozgás esetén a kép elkezd csíkosodni, olyan, mintha szaggatna. Mi lehet a baj? Memória, monitor vagy vezérlőkártya?
1,7 GHZ Celeron, Abit GF4ti4200, 256MB RAM, WinXP
Hogyan lehet a táviránítót rábírni, hogy másik progikat is lehessen vele vezérelni?
Az utolsó, pedig az, hogy miért nem hajlandó a Pinnacle Trex Divxbe tömöríteni egy 3 GB anyagot?
Ha valaki ismeri a VirtualDubot kérem segítsen, hogyan lehet vele a kép minőségém javítani, milyen szűőkkel, ugyanis a PCTV Visionnél hiába van beállítva a szűrő az eredeti képet veszi fel!
Ha esetleg már volt valami ami elhángzott, akkor bocs, nemrég találtam csak rá az oldalra!
Szevasztok

Elküldve: 2003. 02. 21. 00:19
idézet:
Ezt írta Dolphine:
Először is az, hogy honna tölthető le az általatok emlegetett Dscaler nevű progi?[/quote]
Mar volt par link ebben a topicban, talan az elozo oldalon.
idézet:
A másik, ha TVt nézek a gyors mozgás esetén a kép elkezd csíkosodni, olyan, mintha szaggatna.[/quote]
A TV 50Hz Interlaced uzemmodban mukodik, vagyis 50 felkep masodpercenkent, mig a tuner ebbol 25 egeszkepet csinal. Ha gyors a mozgas (pl. sportkozvetites), akkor bizony eleg jelentos elteres lehet a ket felkep kozott, ami csikos kepet eredmenyez.
Ezt csokkenti a Deinterlace filter.
Elküldve: 2003. 02. 21. 07:11
A trex programot én meg sem próbáltam erre használni. A Virtualdub-ról a DVDZONA.TK lapon találsz leírást.
Grof
Mivel csinálod a felvételt, aminek elmegy a hangja?
Egyébként én a vision-t használom tv nézésre, akkor nekem lehet akármilyen akciódús a músor, nem csíkosodik, és nem akadozik a kép, még teljes képernyős módban sem.
T fórumtagok.
A nagyon kíváncsi lennék, hogy alapvetően ki mire használja a tunert, illetve használja-e egyáltalán a gyári programot.
Én, kipróbáltam sok progit felvételhez, pl iuvcr, flyds, de letettem róluk, mert mindíg volt valami apróság, illetve kényszer ami miatt megbukott a dolog.
Érdekelne, hogy kinek milyen képminőséget sikerült kivarázsolna a tuneből.
És még továbbra is kérdéses a file korlát, pedig DVD felbontásban szeretnék felvenni, és akkor ez eme korlát miat megbukik, vagy nagyon bonyolultá válik.
Üdv Puttput
Elküldve: 2003. 02. 21. 09:54
idézet:
Ezt írta put:
Egyébként én a vision-t használom tv nézésre, akkor nekem lehet akármilyen akciódús a músor, nem csíkosodik, és nem akadozik a kép, még teljes képernyős módban sem.[/quote]
Abban alapbol van Deinterlace, es gyarilag be is van kapcsolva.
idézet:
A nagyon kíváncsi lennék, hogy alapvetően ki mire használja a tunert, illetve használja-e egyáltalán a gyári programot.[/quote]
En alapvetoen arra, hogy bedigizze az aznapi Star Trek adagot, ha veletlenul lemaradnek rola... De nem maradok le rola
Meg estenkent netezes kozben megy ablakban a TV.
idézet:
Én, kipróbáltam sok progit felvételhez, pl iuvcr, flyds, de letettem róluk, mert mindíg volt valami apróság, illetve kényszer ami miatt megbukott a dolog.
[/quote]
iuVCR torese hibas, ha felraktad, akkor mar nem tudod allitani a videoformatumot, tomoritest
Szoval felrakod a szuz progit, beallitod, torod...
idézet:
Érdekelne, hogy kinek milyen képminőséget sikerült kivarázsolna a tuneből.[/quote]
Otthon, BFureden szerintem eleg jo kepet adott, igaz elotte atkabeleztem a fel lakast
Itthon Buda kozepen, ma delutan kiderul, mert kirendeltem az UPC-s szerelot, mert mar elegem van beloluk...
Utobbi idoben egyre botranyosabb a kepminoseg, naponta kell utanahangolni a TV-t(!!!). Tul alacsony a jelszint, mar a TV sem birja, pedig azok 10dB-vel gyengebb jelbol is jo kepet csinalnak, mint egy tuner...
Amikor belottem a mostani iuVCR-t, akkor 640x480 DivX 5.02 1-pass Quality 80%-on volt atlag 1700MB/ora a digizett meret, most a szemcses+csikos kepnek koszonhetoen 4200MB/ora.
Amikor 3 hete meg "jo" volt (1700MB/ora), kiprobaltam, hogy a TV-rol lopom a jelet, ugy 900MB/ora-t ertem el, ugyanazzal a beallitassal, teljesen jo kep mellett...
Ugyhogy gondolkozom azon, hogy lenyulom otthonrol a 15 eves, kidobando videonkat, es azon keresztul digizek, mert a TV-ben, videoban van jelerosito, igy lenyegesen jobb lenne a kep, kisebb helyfoglalassal, mint a PCTV Pro sajat tunerjevel.
Mindenesetre kivancsi leszek, hogy mennyit allit a szerelo a padlasra rakott erositon, es ez mennyit jelent majd. Cel az 1GB/ora a PCTV Pro tunerevelAkkor nem kell majd video sem...
idézet:
És még továbbra is kérdéses a file korlát, pedig DVD felbontásban szeretnék felvenni, és akkor ez eme korlát miat megbukik, vagy nagyon bonyolultá válik.[/quote]
NTFS...
En emiatt telepitettem ujra az XP-met, hogy az addigi ritka szar minoseg helyett (DivX 3.11, 6000kbps, vegeredmeny annyi-amennyi, akkor 800MB/ora, borzalmas keppel) helyett atterhessek jobb minosegre.
DVD felbontashoz mar igen eros gep kell, legalabb 2GHz-s P4, vagy azzal egyenerteku amd.
Nekem a celeron1500-on keves a 640x480 100% minoseghez, 80%-on 95% a prociterheles...
MJPEG kodekkel kisebb gep is eleg, de annak brutalis a helyigenye...
[ 2003. február 21.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 21. 10:28
Amit írtál mind tökéletesen igaz.
DE NTSF !!!!!!!!!!! +5.20 upgrade.
És mégsem vesz fel többet. Az XP-t én az IUVCR miatt tettem fel, és VALÓBAN az. Annak a törése nekem működött, tehát mindent tudtam állítani, de ott nem volt file korlát, mert kb 10 Gb egy jobb film.
A képminőségre visszatérve:
Úgy látszik azért tuner és tuner között van némi különbség, mivel saját kútfőből betettem a videót (Panasonic 4 fej) a tuner elé, és most RCA bemeneten kapja a video jelet, és a fejem majd levitte a képminőség mikor bekapcsoltam.
Az Iuvcr-rel nincs olyan képem, mint a Vision-nal. Ezért lenne érdekes, hogy azzal tudjak felvenni DVD felbontásban, (főleg HBO) ugye ott meg nem kell vágni, és már mehetne is az anyag DVD-re. Egyébként meg ha Iuvcr, akkot 640*480 Avi Pic videoval, (de akár a 720*576 is menne) és utána Gknottal betömörítem, és mehet DVD-re.
Igy tán a ráfordított idő arányban lesz a végeredménnyel. Mert már tele a mamuszom, hogy felveszek valamit, és a végeredmény sz... és elment vele több napom.
Egyébként a UPC-től (Szolnok) kapott fekete dobozt már egyszer betettem elé, és akkor azzal a képminőség csak a botrányos kategóriában volt értelemezhető. Ezért tartottam a videó beépítésétől, és attól hogy a régi VHS felvételeimet elkezdjem bedigizni.
Most már annak is bátran nekiállhatnék, ha nem kéne ezzel sza....-ni.
Na még egyszer a konfig
AMD XP1800+
MSI KT4 ultra2
Videok. MSI Gf MX 440+tv out
256 Mb ram
40 Gb IBM Vinyó
Pinnacle PCTV Pro
MSI DVD
LG CDRW
WIN XP proffessional
Na meg 6 db 700 Mb CD-RW lemez, hogy a késztermék a DVD író közelébe jusson.
Egyébként TV nézésre használom, és felvételre illetve átjátszásra használnám a rendszert.
Ja és még valami.
Próbáltam a Cyberlink Power VCR-t használni. Az szegmentáltan vesz fel, tehát bármilyen filmet fel tudok venni, de ott meg a szegmentálás miatt a hanggal baromi szívások voltak, úgyhogy töröltem a progit a lehetőségek közül.
Köszi Puttput
Elküldve: 2003. 02. 21. 10:52
idézet:
Ezt írta put:
(Az ebben a fórumban írt vision.dll felülírás nem sikerült, mivel a linkrő file nem letölthető)
[/quote]
A vision.dll linkjét nézd meg, próbáld ki www. nélkül, s menni fog. Nekem sikerült (ennek ellenére a link tényleg hibás 90%-ban).
György
Elküldve: 2003. 02. 21. 10:54
Még valami.
Ha bejönne a dolog, és DVD-ben tudnék felvenni, és utána Gknottal betömörítem az avit, akkor kb 700 Mb/óra körüli értéket tunék produkálni, kiváló minőség melett.
Igy nem kell egy erőmű a felvételhez, és szerintem a minőség is jobb lehet.
Igaz, hogy az átkódolás kb 2,5-3 szorosa a film hosszának, mivel 2 menetes, de nekem megérné, mert a minőség amit kapok az nagyon jó. És hát ugye a bemenő jelem ha jó, akkor a végeredmény is lehet jó.
Ja és én sem szoktam lemaradni a Viasat3 18 orakor kezdődő sorozatáról, sőt lassan ott tartok, hogy megőrzésre felveszem.
Köszi mindent Puttput
Elküldve: 2003. 02. 21. 11:08
Köszi a tippet, megpróbáltam, de így is ékes román nyelven küld a f...-ba, hogy ilyen nincs.
Nem tunád valahogy elküldeni, akár privátban is?
Ha segítesz hogy hogy tudom a emilemet megmutani, de lejhet hogy látod, mert van, akkor arra jöhetne a dolog.
Előre is köszi a segedelmet.
Elküldve: 2003. 02. 21. 12:12
Sajna énsem tudom elérni a VisionID.dll, pedig ez hátha segítene a mono PCRV pro-n
Köszi
Config 2: AsRock K8NF4G-SATA2, Sempron 2800+@2000Mhz (250*8 ), 1 Gb KingMax DDR 400, Samsung 80 Gb, LG 16* DVD-ROM, LG1510S