HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#2521 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 10. 22:01

Idézet: thefly - Dátum: 2004. Oct. 10., Sunday - 20:31

Sziasztok!

Tök jó a PCTV Pro-m!
Csak pár apróság:
1. KB1 perc után elmeg a hang
2. alapból csak egy sávon jön a hang
3. Ha megy az uice nevű távírányító prog hardver hibával elszál az összes progi ami kezelné a PcTV-t

A konfog alul + Hangk.: integrált ALC655
WinXP Prof+SP1+DirectX 9.0c
PCTV Driver 5.50
Erre tudtok valamit?

1. Messenger problema! irtsd le az egesz Windows messengert!
2. ??? allitsd stereora.  :D alapbol monon van. vagy csak az egyik hangszorobol/csatornabol jon a hang?

3. hasznalj mas taviranyirto progit. van meg egy par. en a boogerman felet hasznalom.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2522 Felhasználó inaktív   thefly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 10. 22:32

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. okt. 10., vasárnap - 23:01

1. Messenger problema! irtsd le az egesz Windows messengert!
2. ??? allitsd stereora.  :D alapbol monon van. vagy csak az egyik hangszorobol/csatornabol jon a hang?

3. hasznalj mas taviranyirto progit. van meg egy par. en a boogerman felet hasznalom.

1. OK nekiugr --> vezérlőpulr/prograok telepítése../windosw összwtwvők -> eltávolitottam
DE UA kb1 perc és nincs hang

2. IGEN! Csak egyik csatornán jön hang!

3. Eddig ment vele és valamiér megkedveltem ezt a progit! :)
De csak akkor van gáz vele ha bootnál betöltödig ha boot után indítom el akkor müködik minden!

Szerkesztette: thefly 2004. 10. 10. 22:42 -kor

-Lassan írom ezt, mert tudom, hogy nem tudsz gyorsan olvasni.
-Legnagyobb probléma az, ha a hülyeség akaraterővel és szorgalommal párosul.

IS7; P3.0/800/1024; 2x512/400; 80GB Seagate SATA; 250GB Seagate 8MB; 250GB Seagate SATA; 40GB Seagate IV;ATI Radeon 8500LE 64MB+ZM80C-HP;  PCTV Pro; DVR-108; ATA133 Rack; FDD; 300W Codegen 12cm FAN; NoName Midi Ház; A4Tech RFSOP-35; Genius HS-02N; SP-800 2.1; Logitech Internet bill.; Belinea 17"; Nikon 4600; HP PS 130; HP DJ 930C; HP SJ 3400C

#2523 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 08:14

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. okt. 10., vasárnap - 21:28

mondjuk egy ilyen elegge aranyos. :D

bocs az esetleges offtopik-ert.. :D

Láttam már ezt!  :up:  Ez mono?  :think:  Van egyáltalán külső stereo?

Üdv!

Szerkesztette: Charles 2004. 10. 11. 08:15 -kor

"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#2524 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 10:09

Idézet: jojoando - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 23:33

És ezeket el lehet érni valahol, vagy csak dicsekedsz. :think:

Is-is. ;)

Különben most, hogy így olvastam a próbálkozásokat, még kibővítem pár dologgal (pl. PFC javítás, PCLEVideo fix, aktiválás fix, VisionID). Ha valakinél lenne egy 2.00 CD, azt megköszönném! :)

Apropó:
a SATA csíkozás az azt jelenti, hogy kiteszem fullba a képet és sok helyen össze-vissza apró csíkok jelennek meg?
Ugyanis a SATA vezérlőt letiltottam már, akkor elvileg nem lehetne ilyen gond...  :think:
És a gyenge képminőséget okozhatja az izolátor hiánya?  :confused:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2525 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 11:27

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 11:09

Apropó:
a SATA csíkozás az azt jelenti, hogy kiteszem fullba a képet és sok helyen össze-vissza apró csíkok jelennek meg?
Ugyanis a SATA vezérlőt letiltottam már, akkor elvileg nem lehetne ilyen gond...  :think:
És a gyenge képminőséget okozhatja az izolátor hiánya?  :confused:

A csíkok eredete valószínűleg az interlace megjelenítés. Ha van deinterlace az általad használt programban akkor kapcsold be.
Isolator nem a képminőség miatt kell hanem akkor ha földhurok keletkezik azaz ha a PC-d össze van kötve olyan szórakoztató elektronikai eszközzel (TV, videomagnó, erősítő, stb.) mely közvetlen vagy közvetett módon kapcsolódik a kábeltv rendszerhez. Mivel a PC védőfölddel van ellátva szórakoztató elektronikai eszköz meg csak a hálózat null pontját használja (nem földelt a csatlakozó) a PC és a kábeltv hálózat között földpotenciál különbség jön létre. Ez a jelenség a TV-n egy függőleges vagy vízszintes vastag csíkot eredményez mely lassan vándorol fe, le vagy jobbról balra esetleg fordítva. Erősítőnél pedig hallani az 50Hz-et (búg a hang). A PC-be épített tv kártya képén ez nem jelentkezik.

#2526 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 11:48

A vízszintes csíkoknál nem az interlace csíkokra gondoltam. Azok tudom milyenek. Hanem olyan, hogy itt-ott pár pillanatra egy-egy rövíd csík bukkan fel. Azért érdekes, mert otthon akkoor jönnek elő, ha mozgó háttér (pl. reklámcsík) van mögötte, míg a másik gépben magától.
A másik gépben egy új, piros alapú tuner van, és ami furcsa, hogy nem olyan szép a képe, mint a tévén. A tévén tökéletes a minőség, a tuner képe meg... hát... khm... Szóval hagy kívánnivalót. Ezért gondoltam az izolátorra, meg azért is mert ráz az antenna.
Tehát nem tudom mi ez a véletlen, ám annál zavaróbb csíkozás, ami nem interlace...

Apropó: azon a gépen hülye a csatornakiosztás. ChrisTV-vel kiderült, hogy nem a BG, hanem a DK csatornák alapján kell keresni. Mivel a PCTV progijában ország szerint kell keresni, így kérdem: mely országokban van DK? (Sajna az alatta lévő PAL választék nem segített)

Ami fura, hogy a ChrisTV-ben DK kiosztást kell keresni, de BG beállításokkal, különben nincs hang. :)

Szerkesztette: Mykee 2004. 10. 11. 11:49 -kor

#2527 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 12:09

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 12:48

A vízszintes csíkoknál nem az interlace csíkokra gondoltam. Azok tudom milyenek. Hanem olyan, hogy itt-ott pár pillanatra egy-egy rövíd csík bukkan fel. Azért érdekes, mert otthon akkoor jönnek elő, ha mozgó háttér (pl. reklámcsík) van mögötte, míg a másik gépben magától.
A másik gépben egy új, piros alapú tuner van, és ami furcsa, hogy nem olyan szép a képe, mint a tévén. A tévén tökéletes a minőség, a tuner képe meg... hát... khm... Szóval hagy kívánnivalót. Ezért gondoltam az izolátorra, meg azért is mert ráz az antenna.
Tehát nem tudom mi ez a véletlen, ám annál zavaróbb csíkozás, ami nem interlace...

Apropó: azon a gépen hülye a csatornakiosztás. ChrisTV-vel kiderült, hogy nem a BG, hanem a DK csatornák alapján kell keresni. Mivel a PCTV progijában ország szerint kell keresni, így kérdem: mely országokban van DK? (Sajna az alatta lévő PAL választék nem segített)

Ami fura, hogy a ChrisTV-ben DK kiosztást kell keresni, de BG beállításokkal, különben nincs hang. :)

Lehet az overlay megjelenítés hibája is.

A PC-s TV kártyák képe általában azért rosszabb a sima TV képénél mert a TV kártyáknak nagyobb jelszint kell mint egy hagyományos TV-nek vagy videomagnónak. Továbbá ha nem megfelelő a tápegység szűrése ill. ha egyéb nagyfrekvenciás zavart szed össze a PC házból pld. nem megfelelő kábelezés. Esetleg ha nem jó a lakóház védőföldje akkor onnan is jöhet nem kívánatos nagyfrekis zavar.

#2528 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 12:37

Ezt inkább el tudom hinni, hogy rossz a földelés...

Az overlay hibája... Hmmm.... A vicc, hogy abban a gépben ATI 9600XT van 4.9-es Catalysttel és DX9c-vel. Az én gépemen is DX9c van, de 3.7-es Catalyst.
Szóval szomorú lennék, ha overlay hiba lenne, mert azt nem tudom hogyan javíthatnám ki. :(

Különben ami még furcsa, hogy a régi PCTV-vel szebb a jel, mint az újjal.

Apropó: nincs valakinek a régi miros tunerhez sztereo/rádió panele kábellel?

#2529 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 14:00

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 13:09

A PC-s TV kártyák képe általában azért rosszabb a sima TV képénél mert a TV kártyáknak nagyobb jelszint kell mint egy hagyományos TV-nek vagy videomagnónak. Továbbá ha nem megfelelő a tápegység szűrése ill. ha egyéb nagyfrekvenciás zavart szed össze a PC házból pld. nem megfelelő kábelezés. Esetleg ha nem jó a lakóház védőföldje akkor onnan is jöhet nem kívánatos nagyfrekis zavar.

Lattal mar normalisan megepitett tunerkartyat?

Egyaltalan nem rosszabb a kepe, mint a TV-knek.

Csak a PCTV Pro harmadik/negyedik szeriajara eleg csapnivalo tunert raktak, tetezve ezt a szokasos benan megtervezett feszultsegszuressel. (=nincs)

#2530 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 14:08

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 12:48

PCI savszelesseg elfogyas (nalam a Sil3112 SATA vezerlo+vinyo okozza), esetleg IRQ utkozes a VGA-val?

Kepminoseg meg a piros kartyadnak koszonheto, nem az izolator hianyanak.

Nalam ilyen, ha csikoz a Terratec Cinergy400 a SATA vinyo miatt.

#2531 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 14:14

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 15:00

Csak a PCTV Pro harmadik/negyedik szeriajara eleg csapnivalo tunert raktak, tetezve ezt a szokasos benan megtervezett feszultsegszuressel. (=nincs)

Egy kicsit félreértettél. Nem a képminőséggel van a gond hanem ha nem megfelelő a jelszint akkor megjelennek az interferencia csíkok ill. egyéb a gyengébb vétel miatti zavarok. A TV kártyáknak egy picivel nagyobb jelszint kell (ahhoz, hogy igazán jó legyen a képe) mint a hagyományos TV-k esetén. Ez azt jelenti, hogy már 4dB-7dB jelcsökkenés látható minőségromlást eredményezhet a PC-s TV kártyán míg ez a TV-n vagy videomagnón nem vehető észre.

#2532 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 14:21

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 15:08

PCI savszelesseg elfogyas (nalam a Sil3112 SATA vezerlo+vinyo okozza), esetleg IRQ utkozes a VGA-val?

Kepminoseg meg a piros kartyadnak koszonheto, nem az izolator hianyanak.

mi a baj a piros tunerral? nekem is az van most, és a zöldnél határozottan jobb

nekem is csikozási gondok vannak, ami egyértelmüen alaplap gond. el is mondom hogy miért.

volt egy 1200 cerkám, egy abit st6-raid-el, és egy htp370 chippel: sose csikozott a gép!

utánna alaplap, cpu és memória csere történt, a többi alkatrész válozatlan marad. az új lap egy Epox 8kra2+, ami egy viakt600 chip, és van rajta egy htp372 chip. na most ha a htp372 -re kötött vinyó elkezd dolgozni azonnal csikoz a tuner !!!!! És miért? azért mert szar a via-s alaplap ! Ha vhogy eltudom passzolni vkinek jó áron, akkor soha se veszek többet via-t...
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#2533 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 14:48

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 15:08

Nalam neha (nem mindig) a kep kozepen, egy fuggoleges vonal menten jonnek elo zold csikok, amelyek kis ido mulva (10-15 mp) eltunnek. Nem tudom mi lehet az oka. Szinten SATA winyo...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2534 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 14:58

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 15:48

Nalam neha (nem mindig) a kep kozepen, egy fuggoleges vonal menten jonnek elo zold csikok, amelyek kis ido mulva (10-15 mp) eltunnek. Nem tudom mi lehet az oka. Szinten SATA winyo...

Krinyo

mivel nekem az abit st6-raid alaplapban nem csikozott, csak az új viakt600-as lapomban(amin ugyan az a htp370-372 chip van) így a hiba egyértelmüen alaplap hiba

Szerkesztette: Emre 2004. 10. 11. 15:04 -kor

ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#2535 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 14:58

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 13:48

Krinyo

Nálam detto ugyanez, néha, de csak akkor amikor elindítom a felvételt. Utána eltűnnek a zöld csíkok. De nem csak a kép közepén, hanem a kép bal oldalán is egy függőleges egyenes mentén.
És tényleg nem tudni, hogy mitől van :think:
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#2536 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 15:14

Namármost:
- a miro-alapú (ám már Pinnacle feliratú) PCTV-nek szebb a képe ugyanabban a lapban, jellel.
- az én gépem Intel chipes, az ismerősé nForce2. Tehát a Via max. a raid vezérlő vagy sata vezérlő lehetne, de le vannak tiltva
- az ismerősnél így nincs IRQ megosztás, a legfrissebb Bios és alaplapi és videodriverek vannak fenn
- tegyek a tuner elé erősítőt?
- hasonló jelenség, mint a képen, csak nem zöldek a csíkok, csak vannak.

#2537 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 11. 15:15

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 15:00

Na most az a vicc, hogy ez az ötödik széria, a piros lapos...

#2538 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 11. 15:16

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 15:14

Egy kicsit félreértettél. Nem a képminőséggel van a gond hanem ha nem megfelelő a jelszint akkor megjelennek az interferencia csíkok ill. egyéb a gyengébb vétel miatti zavarok. A TV kártyáknak egy picivel nagyobb jelszint kell (ahhoz, hogy igazán jó legyen a képe) mint a hagyományos TV-k esetén. Ez azt jelenti, hogy már 4dB-7dB jelcsökkenés látható minőségromlást eredményezhet a PC-s TV kártyán míg ez a TV-n vagy videomagnón nem vehető észre.

Ilyenkor mi a teendő? Erősítő?

#2539 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 16:13

Nekem is van par hete (inkabb honapok) megint minosegi gondom, bar ez nem a tunerrel kapcsolatos.
Nekem is neha elojonnek ilyen interfereincia stb zavarok 1-2 adonal *(sima tv-n is) es ezt szeretnem valahogy kiszurni. korabban volt egy "kozositom" (F csatlakozos) amit forditva bekotve (tehat az IN-be nem a bejovot raktam hanem forditva) ez a "zaj" megszunt, merseklodott. ez mar elromlott azota (en hibambol) es szetszedtem. volt benne egy ferritgyurun nehany menet rezdrot, egy kondi, egy ellenallas. asszem csak ennyi. persze ez a megfeleloen bekotve. (ha valakit erdekel lerajzolhatom)

szal egy ilyesmit kellene megint epitenem oszt jo lenne megint. :D

mas: ezt nemreg fedeztem fel hogy ez mi miatt van.
...amikor a tuner-be bevolt dugva az antenna a monitorom kepe-n megjelent egy hullamzas, valami interferenica... elegge halvany volt, nemis mindig latszodott csak bizonyos szineknel, ezert nemis zavart annyira. Eztis megoldottam/mersekeltem mar egy kondi beiktatasaval. :D ez mitol lehetett? nem hiszem hogy foldhurok, de lehet hogy megis?

Szerkesztette: Desorder 2004. 10. 11. 16:16 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2540 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 16:48

Kérdés?!
A pctv-pro infravörös szenzorját rá lehet venni, hogy a mobiltelcsivel legyen kapcsolatba.
Valamilyen progival esetleg?
Csak hogy he nem muszály, ne vegyek külön ilyet.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.