Idézet: wpepi - Dátum: 2004. Oct. 12., Tuesday - 6:19
Mint már írtam a TV kártyáknál elég széles a lehet a zavar oka. Amit legelőször érdemes megnézni az a jelszint erőssége. Ezt a legegyszerűbben úgy lehet ellenőrizni, hogy a TV kártyát közvetlenül a lakásba bejövő kábelre kell kötni azaz nincs semmilyen elosztás hanem oda kell vinni a PC-t ahol a bejövő kábel vége van és arra az eszközre kötni amit a kábelTV szerelők beraktak. Ha itt jó a kép akkor ellenőrizni kell az elosztók minőségét és a csillapításuk mértékét és a kábeleket. Törekedni kell arra, hogy a PC-hez a legkevesebb elosztáson keresztül jusson el a jel (minden elosztás kb. 4dB jelcsökkenést okoz).
Ha a lakásba bejövő ágon is látni zavart akkor ellenőrizni kell, hogy a zavar nem a védőföldelésen keresztül jut e be a PC-s TV kártyába. Ezt lehet úgy is, hogy a PC-t és a monitort nem földelt konnektorba dugod de ebben az esetben ha valamilyen zárlat keletkezik akkor fennáll az áramütés veszélye. Éppen ezért ezt nem javaslom senkinek. Inkább villanyszerelőt kell felkérni a védőföldelés ellenőrzésére aki megfelelő műszerrel mérni tudja a ház védőföldelését.
Ha megfelelő a védőföldelés akkor ellenőrizni kell a PC házon belüli kábelezést (táp, IDE, stb. kábelek) ill. ellenőrizni kell, hogy a PC-s táp nem szór e be (pld. nem megfelelő szűrés miatt van zavar). Ha minden stimmel és a zavar még mindig fennáll akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a hiba a kábelTV szolgáltató oldalán van tehát hívni kell a hibabejelentőt.
ezt mar tobbszor is leirtad (thnx) , es ezeket tudom is.
amugy van erositom. gyenge jel problema kilove. (az eros jel problemat is ellenoriztem, nem az a baj)es mint emlitettem nemhiszem hogy a tap zavarna be, vagy barmi mas a szamgeprol mert a sima TV-n is (pl masik szobaban is) ilyen zavarok vannak.
en olyasmira gyanaxom hogy kabel kulso reszen az arnyekolaban lepnek fel / vannak ezek a zavarok. csak tudnam honnan kerult ra?... es most jutott meg eszembe egy fontos dolog; a
szomszed! bazze lehet hogy ok kurtak el valamit. az nagyon lehet. a masik lehetoseg maga a szolgaltato..
de mint emlitettem kiszurhetoek ezek a zajok csak elromlott az a szurom. olyat meg mar nem tudok szerezni mert ez egy regi tipusu szuro/kozosito/eloszto volt amit meg az itteni UPC jogelod hagyott itt meg vagy 10 eve...vagy tobb... magyaran tutko hogy a kabel arnyekolasaban van valami "zaj" mert amikor nekem jo volt a kepem sokaig, addig a masik szobaban sima TV-n 1-2 csatornan voltak zavarok ugyan de csak kozelebbrol voltak szemmel lathatok. (mivel az az eloszto csak az en agamba volt berakva )
Szerkesztette: Desorder 2004. 10. 12. 15:17 -kor