Miro PCTV Pro
Elküldve: 2003. 09. 18. 09:52
Elküldve: 2003. 09. 18. 18:38
Elküldve: 2003. 09. 18. 19:17
idézet:
Ezt írta Depeche:
Nu udv
Igen, efelett a megoldas felett tenyleg elsiklott a figyelmem, mea culpa erte. Node. Itt ezzel a modszerrel is marad az egesz ugyanolyan mono, mint eddig:/ Tobbszor vegignyomtam, vcr bekapcs, es amit leirtal. De sajna semmi valtozas:/ Most meg probalkozok, aztan felek at kell ternem a vision nevu "csodara", ha sztereot akarok /marpedig ugy vagyok vele, mint Te: ha mar tudja, akkor AKAROM)/. Ettol fuggetlenul koszonom a valaszt, es ha akad barmilyen mas 5let is, szivesen fogadom. Udv, Depeche[/quote]
Egyelőre nincs, nem is a tuneres gép előtt ülök most.
Azt nem tudom, hogy az új kártyával és 5.11 feletti driverrel megy-e, amit leirtam, mert nekem még az utolsó vfw driverrel kiadott kártyám van, és ezzel meg az 5.11-es driverrel biztosan megy. Fülessel hallgattam és minden adónál, ami sztereó, az lett. Az már a progi hibája (és tudtommal azóta sem lett javitva), hogy nem menti el az audio crossbar beállitásait, sajnos.
Süket adókra nincs magyarázatom.
Nálam W2k, 5.11 és az emlitett előző generációs tuner összeállitással jó (Xp alatt is, csak azt legyalultam sürgősen).
Viszont lenne egy másik javaslatom. Ez az Iuvcr.
[url="http://"http://www.iulab.com/"]http://www.iulab.com/[/url]
Ezzel is ki lehet csikarni a sztereót. Pontosabban nem kell csikarni, mert megy vele, csak nem alapból, a program inditásakor nem az, kézzel kell átállitani, viszont a kikapcsolásáig úgy marad (legalábbis egy régebbi verzió, lehet, hogy az új többet tud és ott már alapból felismeri, nem tudom). Viszont parancssorból inditva sztereó lesz a felvétel, a parancssorban (vagy az automata felvételi beállitásoknál) meg lehet adni az audio crossbarnál az AES digitalt.
Nekem annyi bajom volt ezzel a progival, hogy a hang nem stimmelt frekvenciailag. Van ott az oldalon egy audióteszt progi, amely megmondja, mennyivel tér el a hangkártya frekije.
Volt erről a témáról is értekezés ebben a topicban (vagy az elődje végében), hogy sz*rok a hangkártyák és azért lesz a felvétel hangja 48000 hz helyett modjuk 47995 hz. Én próbáltam alaplapi ADI-val és SB live-val is, mindkettőt "lesajnálta" az emlitett audioteszt. Érdekes viszont, hogy a Virtualvcr-rel készült felvételeknél az audió-kódoló progi sohasem panaszkodott, hogy a Vdubbal kimentett wav frekije nem pontos, az Iuvcr-rel készült felvételekére igen. Sőt anno vfw-s driverrel az Avi_io felvételére sem.
De egy próbát tehetsz, hátha nálad jó lesz.
Még szerkesztgetem egy kicsit, hátha még nem olvastad el.
Szóval ezt irta Kutyuska aug. 4-én:
Én W2kSP3 alatt az IuVcr-t és a saját wdm driverét használom, mert egyetlen egy Pinnacle driverrel sem sikerült sztereóba beüzemelnem.
Ez is egy próbaalap (mármint az Iulab-os wdm-driver használata a Pinnacle-féle helyett).
Awindvr is bejött volna, még azon az áron is, hogy nem megy csak mpegbe a felvétel, de azzal sem sztereó. Minden másra (pl. automata felvétel) jó lett volna.
Apropó: az "eltűnt a hang"-hoz: Xp alatt a Windows Messenger csinál galibát, mint a topicban sokan irták.
Nem tudom, mi az op-od, azért irom.
[ 2003. szeptember 18.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2003. 09. 18. 20:22
Most találtam egy egész jó driverfüggetlen rádió programot a PCTVpro-hoz. Bármilyen PCTV driver mellett használható, közvetlenül kezeli a kártyát hasonlóan a DScalerhez.
A program ingyenes és az alábbi weblapról tölthető le:
[url="http://"http://www.borgtech.org/btv/bradio.php"]http://www.borgtech.org/btv/bradio.php[/url]
Elküldve: 2003. 09. 19. 10:15
Az 5.11-nél amikor kikapcsoltam a progit, akkor hibával szállt el.
Az 5.5 tök jó.
Mondjuk néha olyan a kép, mintha szaggatna, de a felvételen nem látszik. Lehet, hogy a zajszűrő (noise filter) csinálja...
Elküldve: 2003. 09. 19. 12:30
idézet:
Ezt írta KZKZKZ:
Nekem most winxp reinstall után jól működik az 5.5-ös driverrel minden (tv, rádió).
Az 5.11-nél amikor kikapcsoltam a progit, akkor hibával szállt el.
Az 5.5 tök jó.
Mondjuk néha olyan a kép, mintha szaggatna, de a felvételen nem látszik. Lehet, hogy a zajszűrő (noise filter) csinálja...[/quote]
Jó neked!
Nekem a rádió is vacak (értsd: nem szól), a Borg rádió meg nem is tudja kivel van dolga. Szóval a rádiópanel csak azért van, hogy sztereó legyen a TV-m...![]()
Elküldve: 2003. 09. 19. 16:50
idézet:
Ezt írta Mykee:
Jó neked!
Nekem a rádió is vacak (értsd: nem szól), a Borg rádió meg nem is tudja kivel van dolga. Szóval a rádiópanel csak azért van, hogy sztereó legyen a TV-m...[/quote]
Milyen PCTVPro-d van. Nekem kb. 1 perc volt beizzítani a programot. 2éves Philips tuneres kártyám van, de havernál egy 1 éves újabb kiadású PCTV-vel is működik a BorgRadio.
MiroVideoPCTVpro-t választottál?
Ha nem megy még itt nézz körül, én is itt találtam meg a BorgRadio-t: [url="http://"http://radiator-fm.com.ru/radiatorfmuk.htm"]http://radiator-fm.c...adiatorfmuk.htm[/url]
Elküldve: 2003. 09. 20. 07:18
Elküldve: 2003. 09. 20. 17:47
idézet:
Ezt írta jp20000:
Hát a borg rádió progi csúcs. Villámgyors, kicsi méretű azt teszi amit kell. Az 5.5 driver lassú, bődületes méretű egy hardvert kezelő programhoz képest, ja és tojik működtetni a rádió részt.Nem tudom a Pinnacle fejlesztőknek nincs Net hozzáférése? Igazán lehetne önkritikájuk...[/quote]
Valóban a gyári programok nem tatoznak a top kategóriába.
Én pont múltkor vettem észre hogy egyre kevesebb gyári progit használok a PCTV-hez.
távirányító: Egy külső progit használok a gyári helyett aminek jobb az ablakkezelése (pl. winamp is vezérelhető) és az egérkurzort is tudom vele irányítani.
tv: DScaler jobb, gyorsabb, szebb képe van mint a Vision-nek
felvétel: WinDVR2 5.50-es driver mellett sztereóban tudok felvenni pl. 640*480 Mpeg2-be
rádió: A fent belinkelt BorgRadio progit használom, gyors, külön progi nincs egybeépítve a TV alkalmazással, nem terheli a rendszert.
Lehet hogy a Pinnacle akkor gyártana top kártyát ha megvenné a fenti programokat, picit ráoptimalizáltatná a PCTV-re és elfogadna egy két elektronikai tanácsot a Magyar PCTV-sektől a sztereó dekóder tápellátásával kapcsolatban.![]()
Elküldve: 2003. 09. 20. 23:25
Csakhogy:
-Nincs szetreo hang
-Tuner funkció váltás leokézásakor vagy felvétel elkezdésekor is ilmegy az a mono hang is.
Nem tudok külső programmal 720x576-ba felvenni csak 352x288-ban.
A Pinnacle-s prgram ugyan tud mpeg2-ben vagy akár DV-ben is felvenni, de nincs hang

Anno w98se alatt nem voltak ilyen gondjaim ugyanezzel a kártyával és a 4.02-es sw-rel.
Lehe-e gond az szerintetek hogy a hangtechnikám soundstorm (nforce2). Ezt a felvételkor lekapcsol a kartyán az mps3400 chip jelenség fennál ha vdub-bal és avi_io egyaránt.
Mi lehet a gond:
-winxp ?
- soundstorm ?
- a pinnacle wdm driverei?
Ez a kártya ment szetreoban, tudott nicam hangot is anno, igaz a 4.02-es sw csomaggal. Azzal meg az volt bajom, hogy win alatt szeretett fagyni és nem tudott az se 352x288-nal többet.
Mitévő lehyek?
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 09. 21. 02:06
Jut eszembe, nekem fel sem rakta az 5.11 telepito, mert nem kertem a kartya programjait.
Megis megy az iuVCR 720x576-van, sztereo hanggal.
[ 2003. szeptember 21.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 21. 04:30
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Gyanusan VisionID.dll bajod van, keresd meg a Pro-hoz tartozot a topicban, mert a webrol lehuzhato Pinnacle driverek sima PCTV-nek rakjak fel a kartyat...
Jut eszembe, nekem fel sem rakta az 5.11 telepito, mert nem kertem a kartya programjait.
Megis megy az iuVCR 720x576-van, sztereo hanggal.
[ 2003. szeptember 21.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
És ezt a VisionID.dll-t még a wdm driverek felrakása előtt kell valahova felpakolászni?
A ringyóz így hijja a részeit:
Pinnacle WDM PCTV AUDIO CAPTURE
Pinnacle WDM PCTV VIDEO CAPTURE
Pinnacle PCTV Data Service (gondolom ez a cc/txt)
Mondjuk én rar csomagból raktam fel az 5.50-et és azért is örültem ennek, mert szépen rá volt írva, hogy WHQL driverek. A 4.0.2-es uis állandóan szarráfagyta magát wxp alatt.
Tehát:
1. mindent túrjak le a winből drivereket elég kitörölni a devmanagerből vagy regustry/inf file-okat is kell túrni?
2. tegyek valahova visionid.dll-t, de hova? Installkor rá kell mutanin drivers könyvtárra.
3. utána szoftpakk. Nos nekem ez az 5.50-es teccik, mert tud DV-avit csinálni.
Vagy teljesen máshogy?
Nos amit látok az az, hogy olyan a jelneség, mintha a wdm-es drivernek kommutációs hibája lenne, magyarán:
Vision proggiba lépve settingsen való matatás leokézása után elmegy a hang. De adót váltva visszajön.
Ha vdub-bal capture-olok és a sorrce settingsnél rámegyek a tunerre és adót keresek van hang. Ha leokézva lépek ki a tuner kontrollból elmegy a hang.
Ellenben ha valahogy elértem azt a nyüves monó hangot és elkezdek felvenni akár vdub-bal vagy akár vision-nal elmegy a hang azonnal.
Az már csak hab a tortán, hogy a wdm-es driver legacy vfw supportja max 352*288-at enged XP alatt. Lassan oda kezdek jutni, hogy meg fogom enni a sapkámat, mert úgy látszik hogy rendes capture-hoz fel kéne rakni valami w98(se)/me-t. Ezt nagyon rossznéven venném, mert ez utóbbiak nemigazán kezelik az ntfs particiokat. A sysinternals-os cuccal meg nem irnék szívesen NTFS5-ös köteteket, mert w98 nem kezel a filerenceren jogokat.
Probálgatom a dscalert is. Ez hangot csak rádio/msp részről tud vételezni ellenben minden mono, még a wh1, az MTV és a HBO is. Lehet hogy a XIII. ker-i UPC-t kéne ezügyben rugdosnom?
a vision proggi rádiója csak úgy ad hangot ha elindítom mellé a dscaler-t majd kilépek...
Tiszta X-akták
Lehet hogy azlesz, hogy teszek a gépre linuxot és menézem, hogy a bttv/ktv mire jut. Sokban nem reménykedek, mert valszeg nel lesz a soundstormhoz (nforce2) linuxos driver
[ 2003. szeptember 21.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 22. 08:09
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
[QB][/QB][/quote]
A DScalert nem ios olyan egyzserű szteróban beállítani.
Próbáld meg a 4.1.7-est. [url="http://"http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=7420&release_id=167985"]http://sourceforge.n...lease_id=167985[/url]
Elküldve: 2003. 09. 22. 19:30
idézet:
Ezt írta tamas13:
A DScalert nem ios olyan egyzserű szteróban beállítani.
Próbáld meg a 4.1.7-est. [url="http://"http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=7420&release_id=167985"]http://sourceforge.n...lease_id=167985[/url][/quote]
Nos ez a verzio van fenn. Most megnéztem, az m1-re pl aszondja, hogy B/G NICAM FM (mono), RTL klub B/G NICAM (mono). Az összes többi adóra B/G Dual FM a norma és mono. Lehet, hogy az UPC-t kéne ezügyben rugdosni? Mondjuk elég ótvar a jelminőség...
Amúgy lehet-e az hogy az én kártyámhoz nem jó, az 5.x-es sw comag?
Kártya paraméterei:
bt878a
philips fm1216/i
msp3451
[ 2003. szeptember 22.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 22. 20:35
idézet:
Az már csak hab a tortán, hogy a wdm-es driver legacy vfw supportja max 352*288-at enged XP alatt. Lassan oda kezdek jutni, hogy meg fogom enni a sapkámat, mert úgy látszik hogy rendes capture-hoz fel kéne rakni valami w98(se)/me-t. [/quote]
Kedves J.D.
Idézet a Virtualdub Documentation rovatából (tudom, hogy profi vagy angolból):
VirtualDub says I don't have a capture device, but I know I have one.
VirtualDub needs a Video for Windows capture driver to capture. Most Firewire (DV) devices do not provide a VFW driver, and thus cannot be used by VirtualDub at all. Also, ATI appears to be shipping their current devices with a WDM (Windows Driver Model) driver only; this can be used indirectly by VirtualDub through a Microsoft wrapper, but it is crippled in functionality and it also appears that the wrapper is buggy.
The wrapper will show up as "Microsoft WDM Image Capture (Win32)." If it works for you, great.
Lehet, hogy az Xp-é már nem bugos, nem tudom, nekem nem az van fenn.
Aztán: visszakerestem egy tavaly nyári irásomat az indexről. Ami ide illő belőle:
Bt8xx does not support capture and preview (based on overlay) at the same time at full frame size
[url="http://"http://btwincap.sourceforge.net/story.html"]Innen való az idézet.[/url]
Why do I get errors when I try to capture with a height above 240 (288 for PAL/SECAM)?
This following only applies to devices based on the BT848(A) or BT878(A).
NTSC video is composed of alternating fields of 240 scanlines, and PAL/SECAM of 288. If you specify a height equal to or lower than that, the capture driver only snags one field. If you specify a taller image, both fields are grabbed. In either case when you specify a size smaller than the height of the field(s) captured, the result is then scaled down.
The BT8x8(A) can only DMA to one destination at a time, and the output pixel format can only be set on a per-field basis. If you specify Overlay mode, then the capture driver will instruct the chip to DMA one field to memory for capture, and the other field to the video card. The catch is that if you are capturing both fields, both DMA lists have to point to main memory. This means that overlay mode is impossible when both fields are captured, and depending on your exact driver, you will either have overlay disabled when the capture starts, or, as is more often the case, get a cryptic error about being out of memory. Note that this is not a bandwidth issue -- you can capture 640x240 in overlay mode, but not 80x480.
To "fix" the problem, specify Preview mode; this unfortunately is slower since the CPU is now doing a blit from the captured frame to the video card. It may be that your system is not fast enough to handle this, in which case you will need to disable the video preview entirely and capture blind. A secondary consequence of all of this is that you see exactly what is being captured in Preview mode, while you are actually seeing the other field in Overlay. If you have a strange source where one field is much cleaner than the other, it is possible with an Overlay display that you will see a clean display on screen and end up capturing crap. (I have had this happen.)
This may not apply to you if you have such a chip built onto your video card, since in that case the chip can DMA into video memory, and then other video hardware can transfer from there into main memory for capture.
Ez szintén a Virtualdub dokumentációjából.
Amúgy lehet természetesen full-pal méretben is felvenni aviba, csak a megfelelő progival: VirtualVcr, Iuvcr.
Meg lehet Mpegbe is a Windvr-rel. Bár ez utóbbi nem kezelte nálam a sztereót, ezért "ugrott".
VirtualVcr sem menti el a sztereó beállitást, de egy már leirt kis trükkel mig fut, sztereó a felvétel.
Iuvcr sztereójára meg itt kaptam anno tippet, az működik is, nálam az 5.11-es driverrel (amúgy a kártyám még anno vfw-s driverrel jött ki). De volt, akinek az iulabos wdm-driverrel is ment a sztereó (nálam ez a driver nem jött be, sem a Btwincap-es).
Elküldve: 2003. 09. 22. 21:17
Ehh kicsi ez a magyar kibertér, ugyi?

Amit írtál, az egy nagyon szép és hosszú szöveg, de saynos az idő 1997 óta eljárt felette. Azóta 2 dolog történt:
-MTRR a procikban
-AGPGart diver.
Miről is van szó?
Digizel a Videozsuga memóriájába. És belép egy érdekes dolog, amit a BIOS-ban csak AGP aprtúrának hívnak.
Arról van szó ugyanis, hogy a videozsuga memóriájának egy része megoszlik az operatív tár és a GPU/VPU között. Ezt a részt lehet specifikálni a GART interfészen keresztül.
Az overlay mód abban leledzik ugyi, hogy a videokaresz a megadott bufferből saját maga tölti át az anyagot a visible frame buffer megfelelő részébe, de közben at MTRR segítségével a main CPU is ki tudja halászni a képtár tartalmát.
Ami a capture-t illeti én boldog lennék a vision-nal is (ha lenne hangja) mert mind az mpeg2-intra mind a dv formátum tökéletes vágásra.
[ 2003. szeptember 22.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 22. 22:25
idézet:
yogibear,
Ehh kicsi ez a magyar kibertér, ugyi?
Amit írtál, az egy nagyon szép és hosszú szöveg, de saynos az idő 1997 óta eljárt felette. Azóta 2 dolog történt:
-MTRR a procikban
-AGPGart diver.
Miről is van szó?
Digizel a Videozsuga memóriájába. És belép egy érdekes dolog, amit a BIOS-ban csak AGP aprtúrának hívnak.
Arról van szó ugyanis, hogy a videozsuga memóriájának egy része megoszlik az operatív tár és a GPU/VPU között. Ezt a részt lehet specifikálni a GART interfészen keresztül.
Az overlay mód abban leledzik ugyi, hogy a videokaresz a megadott bufferből saját maga tölti át az anyagot a visible frame buffer megfelelő részébe, de közben at MTRR segítségével a main CPU is ki tudja halászni a képtár tartalmát.
Ami a capture-t illeti én boldog lennék a vision-nal is (ha lenne hangja) mert mind az mpeg2-intra mind a dv formátum tökéletes vágásra.
[ 2003. szeptember 22.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
![]()
Amit irsz elfogadom, tapasztalatom szerint több tudással rendelkezel, mint én az amatőr. Komolyan.
De akkor kérdés, hogy az 5.xx-es driver (pontosabban a Vision) miért enged realtime divx-szel (ami ugye avi-kodek) csak 352*288-ba felvenni és miért enged mpegbe akár 720*576-ot?
Ha mpeg felvétel megfelel, akkor Windvr.
Nagyon szép felvételt csinál szerintem, és minden funkciója ment nekem (úgy rémlik, még az időzitett felvétel is rendesen), csak a sztereó nem.
De az is lehet, hogy én nem találtam meg a beállitások közt (bár ez nem valószinű, de nem zárom ki).
Egy próbát megér.
És az 5.11-es drivert próbáld először szerintem, nálam azzal nem volt semmi hanghiba, kihagyás, stb, se felvételnél, se sima tv-zésnél, pedig két különböző gépen próbáltam (sb live-os és egy alaplapi hk-s) és mindkettőn volt előbb Xp, aztán, mikor berágtam rá, akkor W2k.
Elküldve: 2003. 09. 23. 00:16
idézet:
Ezt írta yogibear:
![]()
Amit irsz elfogadom, tapasztalatom szerint több tudással rendelkezel, mint én az amatőr. Komolyan.
De akkor kérdés, hogy az 5.xx-es driver (pontosabban a Vision) miért enged realtime divx-szel (ami ugye avi-kodek) csak 352*288-ba felvenni és miért enged mpegbe akár 720*576-ot?
[/quote]
Nos akín az azért van, mert a divx kodeked az video for windows kodek, mig az mpeg kodeked directshows kodek, valszeg. Az M$ vfw wrapper 2k/xp-n max 1 filedet enged felvenni ráadásul úgy is annyira szahar hogy 1 perc alatt kb 5 framedrop-ot kapok egy űberbrutál gépen
Nekem a DV avi nagyon bejön mert álatlában csócsálok még az anyagon. Mondjuk I-frames only mpeg2 is megteszi. Lényeg: minden kocka keyframe legyen.
Elküldve: 2003. 09. 23. 06:49
idézet:
Nos akín az azért van, mert a divx kodeked az video for windows kodek, mig az mpeg kodeked directshows kodek, valszeg. Az M$ vfw wrapper 2k/xp-n max 1 filedet enged felvenni ráadásul úgy is annyira szahar hogy 1 perc alatt kb 5 framedrop-ot kapok egy űberbrutál gépen [/quote]
Ez eddig ok, ezt még én is tudom (hogy a divx Vfw-kodek).![]()
De.
A VirtualVcr és az Iuvcr is enged vele felvenni akár 768*576-ba. Ott nem számit az, hogy nem directshow-alapú?
Wrapper szerintem sem jó dolog.
[ 2003. szeptember 23.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 23. 07:11
idézet:
Ezt írta yogibear:
![]()
Nagyon szép felvételt csinál szerintem, és minden funkciója ment nekem (úgy rémlik, még az időzitett felvétel is rendesen), csak a sztereó nem.
De az is lehet, hogy én nem találtam meg a beállitások közt (bár ez nem valószinű, de nem zárom ki).
Egy próbát megér.
És az 5.11-es drivert próbáld először szerintem, nálam azzal nem volt semmi hanghiba, kihagyás, stb, se felvételnél, se sima tv-zésnél, pedig két különböző gépen próbáltam (sb live-os és egy alaplapi hk-s) és mindkettőn volt előbb Xp, aztán, mikor berágtam rá, akkor W2k.[/quote]
Szerintem te nem találtad meg a sztereót.
5.50-es drivert és WinDVR2-t kell használni, de így még nincs sztereó hangod, hanem a csatorna beállításánál külön be kell kapcsolni.
Nálam és egy ismerősnél is működött.