Miro PCTV Pro
Elküldve: 2004. 11. 18. 21:42
Idézet: popeye - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 22:02
Flashget: mi a virtualdubmod? Nekem virtualdub 1.5.10 van fent (ha valaki tud újabbat az is jó lenne)
ez ugyanaz akar lenni?
Amúgy a vidókazettáimat akarom felvenni, mindegy h milyen programmal.
virtualdub =/= virtualdubmod
én az mpeg felvétel aviba való konvertálására használom.
Elküldve: 2004. 11. 18. 21:43
Idézet: popeye - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 22:02
Flashget: mi a virtualdubmod? Nekem virtualdub 1.5.10 van fent (ha valaki tud újabbat az is jó lenne)
ez ugyanaz akar lenni?
Amúgy a vidókazettáimat akarom felvenni, mindegy h milyen programmal.
virtualdub =/= virtualdubmod
én az mpeg felvétel aviba való konvertálására használom.
Elküldve: 2004. 11. 19. 10:34
Idézet: wpepi - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 10:57
...
Kösz!
Üdv!
Elküldve: 2004. 11. 20. 12:54
http://www.chip.de/downloads/c_downloads_g...00951529&v=3600
Nekem tetszik, főleg, hogy sztereó, pedig nem is az 5.50-es driverrel hajtom meg.
Ja, és állítólag dekódolni is tud, de ezt még nem próbáltam vele, mert nem volt mit.
Elküldve: 2004. 11. 20. 20:27
Faterom vett 1 éve egy ilyen kareszt és azóta igazából nem volt hazsnálva. most viszont előkerült az a probléma hogy szeretnénk vele egy Családi felvételt videoról DVD-re menteni.
Milyen progikra van szükségem hozzá? Milyen beállításokkal és milyen fájlba digizzem? teljesen amatőr vagyok benne most szeretném megtanulni.
A gép:
3200+ Barton
2*512mb 400mhz Hynix DualChanell
és sok 100Gb szabad hely
ez elméletileg elég kell hogy legyen hozzá.
lécci segítsetek. köszi
Elküldve: 2004. 11. 20. 22:54
Egyébként megtaláltam végre azt a progit ami jó: cyberlink powerdirector. Ezzel már a hang is jó.
Szerkesztette: popeye 2004. 11. 20. 22:55 -kor
Elküldve: 2004. 11. 21. 00:09
hanem konkrétra és gyorsan
ezt az olvasd el ezt meg azt ezt én is vágom csakhogy nekem nem 1000 hozzászólásnyi gondolkodás kell hanem a megoldás mondjuk 2 hozzászólásban
üdv
Elküldve: 2004. 11. 21. 11:43
1 hete vettem egy PCTV Pro kártyát, amit csak a TV, illetve VHS-en rögzített filmjeim (helyszínelők, Miami helyszínelők) digizésére használnék. A kártya szoftvere V5.9. és minden aktiválva van benne. Készítettem pár próbafelvételt, aztán élesbe is rögzítettem egy filmet. A képpel semmi gondom sincs, a hang is jó, de a méret, az kicsit nagy (persze érthető). 40 perc anyag 2,5GB lett a következő beállításokkal:
Video Capture: Custom
Compression: MPEG2 / 720x576 / 9.00[Mbit/s]
Audio Capture: MPEG Audio / 128[Kbit/s]
Próbáltam a compression-t MPEG2 / 480x576-ban is, de a méret nem lett kisebb.
Nekem, az első beállítással tűnik a legszebbek a kép. Persze szívesen fogadok más 5leteket, mert az így nyert minőséggel nem tudok mit kezdeni.
Nem tudom betömöríteni semmivel. A VirtualDub-ba ha be akarom tölteni az mpg file-t ezt a hibaüzenetet kapom: No video frames found in MPEG file.
A Tmpgenc ezt dobja ki rá: File "D:\video1\Videos\Station S9-2004-11-17_22-07-58h.mpg" can not open, or unsupported. Érdekelne, mi fogadja el az mpg file-omat. Ti hogy csináljátok?
Ha a Pinaccle Studio 9-ben szeretnék rögzíteni, simán elszáll.
Biztos van közöttetek, aki szintén digizik filmeket TV-ből, én attól szeretnék segítséget kérni elsősorban, hogy mit hogy csinál, vagy állít be. MI az a felbontás, ami szép a TV-n, de még monitoron is élvezhető?
Elküldve: 2004. 11. 21. 12:51
Idézet: Grissom - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 11:43
1 hete vettem egy PCTV Pro kártyát, amit csak a TV, illetve VHS-en rögzített filmjeim (helyszínelők, Miami helyszínelők) digizésére használnék. A kártya szoftvere V5.9. és minden aktiválva van benne. Készítettem pár próbafelvételt, aztán élesbe is rögzítettem egy filmet. A képpel semmi gondom sincs, a hang is jó, de a méret, az kicsit nagy (persze érthető). 40 perc anyag 2,5GB lett a következő beállításokkal:
Nekem, az első beállítással tűnik a legszebbek a kép. Persze szívesen fogadok más 5leteket, mert az így nyert minőséggel nem tudok mit kezdeni.
Nem tudom betömöríteni semmivel. A VirtualDub-ba ha be akarom tölteni az mpg file-t ezt a hibaüzenetet kapom: No video frames found in MPEG file.
A Tmpgenc ezt dobja ki rá: File "D:\video1\Videos\Station S9-2004-11-17_22-07-58h.mpg" can not open, or unsupported. Érdekelne, mi fogadja el az mpg file-omat. Ti hogy csináljátok?
Biztos van közöttetek, aki szintén digizik filmeket TV-ből, én attól szeretnék segítséget kérni elsősorban, hogy mit hogy csinál, vagy állít be. MI az a felbontás, ami szép a TV-n, de még monitoron is élvezhető?
Próbáld ki a VirtualDubMod nevű progit. Ez minden probléma nélkül megnyitja az MPEG2 fájlt.
A fájl méretét nem a felbontás, hanem az átviteli sebesség határozza meg. Esetedben ez 9.0 Mbps.
Arra azonban figyelni kell, mivel az MPEG2 formátum veszteségmentes, további átkódolással minőségvesztés következik be.
Üdv!
Elküldve: 2004. 11. 21. 13:01
Idézet: Gozi - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 13:51
A fájl méretét nem a felbontás, hanem az átviteli sebesség határozza meg. Esetedben ez 9.0 Mbps.
Arra azonban figyelni kell, mivel az MPEG2 formátum veszteségmentes, további átkódolással minőségvesztés következik be.
Üdv!
Köszönöm a választ. Rákeresek erre a progira és kipróbálom rögvest. A minőségvesztéssel tisztában vagyok, azért is próbáltam a legjobb minőségben felvenni az anyagot. Nekem vannak nem saját digitalizált TV filmjeim, (na jó, csak ilyenek vannak még) és ott 624x352 felbontásnál Xvid 937 kbps tömörítéssel, MP3 167kbps 2ch 48khz hanggal, 367Mb az álltalam tömöríteni akart sorozat egy epizódja. Na valami ilyesmit szeretnék. Bár azt sem bánom ha a duplája a méret, csak jó legyen.
Elküldve: 2004. 11. 21. 13:12
Idézet: Grissom - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 13:01
Felvételre ajánlom a következőket:
iuVCR, vagy virtualVCR nevű program. (Az összes, a gépre telepített, felvételre alkalmas codec-kel tudnak felvenni)
Felvétel veszteségmentes MJPEG codec segítségével, utána átkódolás virtualdub progival.
Ezzel a megoldással optimális minőséget lehet elérni, bár az időigénye viszonylag nagy.
Üdv!
Elküldve: 2004. 11. 21. 16:20
Idézet: Grissom - Dátum: 2004. Nov. 21., Sunday - 10:43
nemart ha aztis tudod hogy minnel nagyobb a kepmeret annal nagyobb bitrate kell alkalmazni hogy mormalis legye a minoseg.
pl. a te esetedben "MPEG2 / 720x576 / 9.00[Mbit/s]" ez rendben is van de sztem eleg lenne a 6-7 mbits is.. de ez most mindegy is...
de pl. ha 480x576 ba veszel fel mar ugyanolyan minoseg eleresehez mar nem kell 9mbits eleg mondjuk 6mbit/s. *(igy kisebb lesz a file meret is) minel kisebbre allitod a kepmeretet (pl.352x576)annal kevesebb bit rate re van szukseg stb.. bar nyilvan kinagyitva a kepet ekkor mar torzulhat, meg esetleg lathatoak a tomoritesi hibak,stb..
de a legjobb ha telleg vesztesegmentes codec-el veszel fel aztan vagas, es tomorites... igy a legjobb.
csak hat ugye tarhely az nemart..
mas: en gyakorlatilag szinte ezert nem veszek fel semmit mert szinte mindegyik tv telepakolja a kepet sz*r logokkal meg irasokkal...(viasat 3 mostanaban eloszeretettel pakolja ki a familia kft ajanlojat pl. a CSI, CSI MIAMI reszeknel is... hogy degelne meg!
na mindegy... pedig vettem mar volna enis fel 1-2 sorozatot.
ez van.
Elküldve: 2004. 11. 21. 16:27
Idézet: Gozi - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 14:12
iuVCR, vagy virtualVCR nevű program. (Az összes, a gépre telepített, felvételre alkalmas codec-kel tudnak felvenni)
Felvétel veszteségmentes MJPEG codec segítségével, utána átkódolás virtualdub progival.
Ezzel a megoldással optimális minőséget lehet elérni, bár az időigénye viszonylag nagy.
Üdv!
A korábbi tanács jó lett köszönöm. A VirtualDubMod, valóban beolvassa, és tömörít is.
A iuVCR, és a virtualVCR programokat letöltöttem, és még ma letesztelem. Remélem minden összejön, mert holnap már az új részeket adják a Viasat3-on. Addigra kellene megint egy kis hely.
Köszi mégegyszer!
Elküldve: 2004. 11. 21. 16:36
Idézet: Desorder - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 17:20
pl. a te esetedben "MPEG2 / 720x576 / 9.00[Mbit/s]" ez rendben is van de sztem eleg lenne a 6-7 mbits is.. de ez most mindegy is...
de pl. ha 480x576 ba veszel fel mar ugyanolyan minoseg eleresehez mar nem kell 9mbits eleg mondjuk 6mbit/s. *(igy kisebb lesz a file meret is) minel kisebbre allitod a kepmeretet (pl.352x576)annal kevesebb bit rate re van szukseg stb.. bar nyilvan kinagyitva a kepet ekkor mar torzulhat, meg esetleg lathatoak a tomoritesi hibak,stb..
de a legjobb ha telleg vesztesegmentes codec-el veszel fel aztan vagas, es tomorites... igy a legjobb.
csak hat ugye tarhely az nemart..
mas: en gyakorlatilag szinte ezert nem veszek fel semmit mert szinte mindegyik tv telepakolja a kepet sz*r logokkal meg irasokkal...(viasat 3 mostanaban eloszeretettel pakolja ki a familia kft ajanlojat pl. a CSI, CSI MIAMI reszeknel is... hogy degelne meg!
na mindegy... pedig vettem mar volna enis fel 1-2 sorozatot.
ez van.
Köszi az infót neked is. Igen a 9Mbit/s valszeg nagy, csak tesztelgettem, és a majdnem a max-ról indúltam ki. A kissebb felbontásnál, 480x576 már csak 2,5 volt. Egyetértek veled is és lehet, hogy valóban a veszteségmentes codec használata a tökéletes megoldás számomra. De mi van ha 4Gb-nál nagyobb a file mérete, és még mindig megy a film? Pontosítok. 20-30 perc filmanyag (ennyi kb a reklámok közötti hasznos képkocka) számára mekkora hely kell?
A logo-kat meg állítólag ki lehet takarni. Bár az a Familiás szarság engem is dühít.
Elküldve: 2004. 11. 21. 16:59
Idézet: Grissom - Dátum: 2004. Nov. 21., Sunday - 15:36
A logo-kat meg állítólag ki lehet takarni. Bár az a Familiás szarság engem is dühít.
en ha valamit megis veszek fel azt DV-ben (720x576, + wav hang) veszem fel. ekkor 35 perc kb 7-8 GB.
persze vannak meg mas codec-ek is de en ezzel szoktam. (mivel eleg ritkan veszek fel igy nekem ezis jo.)
tudom hogy vannak logo killer meg hasonlo filterek de sztem az nem az igazi. hmm... vagy teljesen ellehet veluk tuntetni mindent? ugy mintha telleg eleve nem lett volna ott? de akkor meg ahhoz meg mar bika proci kell ami nekem nincs.. vagy 1 napig siman dolgozna a gepem..
Szerkesztette: Desorder 2004. 11. 21. 17:05 -kor
Elküldve: 2004. 11. 21. 17:24
Idézet: FeW - Dátum: 2004. Nov. 21., Sunday - 15:28
hat ez relativ. kinek mi mukodik.
de persze nekemis itt figyel a dscaler is.
Elküldve: 2004. 11. 21. 17:52
Idézet: FeW - Dátum: 2004. Nov. 21., Sunday - 16:26
driverek a gyártó lapjárol vagy máshonnan?
a dscaler az egy olyan TV nezo progi ami a legtobb kartyaval jol mukodik.
http://dscaler.org/
probald ki.
ha egy eve van meg kb a kartyad akkor valszeg 5.11-es driver van hozza... de van a pinnacle oldalan egy 5.5 update meg lapozz visssza par oldalt es megtalalhatod (ha meg fent van) az 5.9-eshez a linket.
az 5.5-felrakasa viszont maceras picit.
ennyi.
Szerkesztette: Desorder 2004. 11. 21. 17:57 -kor

Súgó
A téma zárva.