Miro PCTV Pro
Elküldve: 2004. 11. 12. 23:28
Desorder: Megcsináltam az mplayer classicban amiket írtál, kipipáltam, bemásoltam de még mindig csak csíkok vannak. A TMPGEnc-ben nagyobb prioritást adtam az avi kezelő pluginoknak, és semmi.
Ki fogom próbálni a kártyát egy másik gépben hogy ottis ez van-e.
Elküldve: 2004. 11. 13. 00:57
Azért ha van tippetek írjatok nyugodtan hátha sikerül megjavítani vision-t is.
Elküldve: 2004. 11. 13. 12:04
Idézet: popeye - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 23:28
A Memtestet >>ITT<< találod.
Ha az APIC be van kapcsolva, akkor csinálhat furcsa dolgokat. (Nekem a hálókártyám egy bizonyos idő után nem ment)
Két megodás van a kikapcsolására:
1. Kikapcsolod a BIOS-ban, és Widows újratelepítés. (Legjobb megoldás)
2. Vezérlőpult - Rendszer - Eszközkezelő - Számítógép. Itt elvileg azt kéne találnod, hogy ACPI egyprocesszoros PC. Illesztőprogram frissítése - Telepítsen listából vagy adott helyről - Ne legyen keresés -
és itt a sima ACPI PC-t kell kiválasztani - Újraindítás.
Üdv!
Szerkesztette: Gozi 2004. 11. 13. 12:06 -kor
Elküldve: 2004. 11. 14. 08:23
Idézet: popeye - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 1:57
Azért ha van tippetek írjatok nyugodtan hátha sikerül megjavítani vision-t is.
aviba akarsz konvertálni?
virtualdubmod a progi neve.
Elküldve: 2004. 11. 14. 21:02
Flashget: mi a virtualdubmod? Nekem virtualdub 1.5.10 van fent (ha valaki tud újabbat az is jó lenne)
ez ugyanaz akar lenni?
Amúgy a vidókazettáimat akarom felvenni, mindegy h milyen programmal.
Szerkesztette: popeye 2004. 11. 14. 21:04 -kor
Elküldve: 2004. 11. 15. 15:18
Idézet: Desorder - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 18:29
lesz minden.
Na jobb lett az isolatorral valami? Mikor lesz már itthon is kötelező ilyen beszerelése, mert az EU-ban elvileg az.
Üdv!
Elküldve: 2004. 11. 15. 16:30
Idézet: Charles - Dátum: 2004. Nov. 15., Monday - 14:18
Üdv!
hat sajnos meg nem kaptam meg..
amugy talaltam a neten egy online boltot is ahol szinte minden van csak izolator nincs!
szep...
pl. normalisnak kinezo jelerositok vannak elegge jo aron...meg sok jo cucc...
http://www.ostelsat....ction=katalogus
lehet irok majd nekik mailt mert ugy latom ez egy tars oldala valami kulfoldi oldalnak es azon a kulfoldi oldalon meg van izolator... a ket kepet is onnan raktam be ide...(lasd fentebb!)
Szerkesztette: Desorder 2004. 11. 15. 16:32 -kor
Elküldve: 2004. 11. 15. 22:24
Elküldve: 2004. 11. 16. 15:32
No problem, semmi remeges. Nagy a happy nalam mert mar ku*vara idegesitett ez a remeges!
A mai napig nemtudom hogy ez mitol lett egyszercsak. A tavtaplalas-bol eredo feszt kizarnam mert annak mar a kezdetektol fogva kellet volna zavarni a cuccot. esetleg talan megnott?. Marad a fold hurok. Illetve a rosz kabelezes miatt (ugyertem a upc-sek lenti dobozaban!) lehet hogy rament ott az elosztoban valami freki, mittudomen.. esetleg a szomszed baszott el valamit. nemis erdekel ez mar engem!
Kinyirtam a problemat!
Allitolag 750Ft korul van az egyik budapesti boltban. Ha erdekel valakit elokeresem melyikben.
bye
szerk:
0. KT Electronics: VIII: Ker Diószeghy Sámuel utca 17/C
Tel: 313-0980
nyitva: 8-17.00
1. Kábelkon: 1021 Üdülő út 29.
Tel: 1-391-4110
nyitva asszem 8-tól
2. Elekrosat Kft
IX Ker. Rádai utca 34.
Tel: 2170-873
Nyitva: 9-17.30
3. Kardos Labor ELektronik Kft
XI Ker. Sopron utca 19.
Tel: 204-5634
Nyitva 9-16.00
4. Csepel Antenna Szaküzlet
XXI Széchenyi utca 59.
Tel: 277-0587
Nyitva: 8-18.00
Szerkesztette: Desorder 2004. 11. 16. 15:45 -kor
Elküldve: 2004. 11. 16. 15:50
remelem jol kotottem be:
a "system"-et en a kabeltv "rendszerre" ertettem es igy azt "inputnak" vettem... tehat a masik az egyertelmuen az "out"... remelem jol logikaztam ki..persze hogy jol!! minek kerdezek ilyen hulyesegeket.
fasza kis pici dolog. mint egy goliatelem csak picit keskenyebb meg picit kisebb.
Szerkesztette: Desorder 2004. 11. 16. 16:10 -kor
Elküldve: 2004. 11. 16. 21:50
Idézet: Mykee - Dátum: 2004. Nov. 16., Tuesday - 20:43
Hétvégén majd kipróbálom, mit is csinál.
Csak azt nem értem, miért adják ezt a Ráday-ban 6-10.000 forintért? :confused:
hat ensem... szerintem az ami 5-6-10.000 ft az nem az elofizetoi hanem a kabelszolgaltatoknak van kifejlesztve es nyilvan jobb is, finomabban megvan csinalva stb.
pl. itt is 7000HUF http://www.konpat.hu/indexm.htm
ez ami nekem is van ez inkabb az elofizetoknek van direkt csinalva. szerintem. vegulis ezis kondis megoldas csak nyilvan itt finomabban megvan azert tervezve a dolog mint a hazilag megcsinalt ket kondis megoldas meg eleve van egy fem haz ami ved a kulso zavarok ellen is...stb
vegulis nekem a kepminoseg nem lett se jobb se rosszabb csak azt a zavart tuntette el ami volt nekem itt a monitor kepen. es az elegge zavaro volt. de nyilvan akinek foldhurka van es azaltal lesz rosszabb a kep azon ez segit, plusz a brumm-on is..
Szerkesztette: Desorder 2004. 11. 16. 22:01 -kor
Elküldve: 2004. 11. 17. 10:30
Az egyik üzlet egész közel van, veszek is!
Viszont akkor ezt a bejövő főkábel ELÉ kell kötni? Kérdés, hogy csavarós-e ott...
Üdv!
Elküldve: 2004. 11. 17. 10:44
Ujra segitsegeteket kernem
Sikerult kicserelnem az geoforce mx440es video kartyamat egy radeon 9600-ra.
S mikor sikerult mukodesre birnom az uj vga kartyat, tokre orultem.
(legujabb ati driver van fenn, az ati oldalarol letoltve)
De most jott a problema : nem tudok felvenni a tuner kartyammal
eddig tudtam (a regi nvidiaval), csak drivert csereltem
es most felvetel kozben azt csinalja, hogy mikor irja hogy milyen fps-ssel vesz fel
az szepen elkez minuszba menni!!!!!!!!!
es nem vesz fel semmit
a vegeredmeny aviban pedig 1 masodpercig megy a kep, aztan megall..
a program amit hasznalok a FlyDS (1.9.1.), kiprobaltam hogy ujratelepitem a flyds-t
felraktam ujabb valtozatott is belolle (2.0.0b1), helyzet ugyanaz:(((
kiprobaltam az iuvcr programot is, az is tokeletesen ugyanezt produkalta:(
szepen minuszba ment az fps.
na most akkor mi lehet a hiba?. egyaltalan hol keressem a windows izeben?????
amit mindenfelekeppen szeretnek elkerulni az egy uj XP telepitese!
heeelp!!!!!
Udv. Sancza
ui. par oldallal elobb irtam hogy Dscaler nem akar nallam mukodni
mindig akkor ment mikor olyan kedve volt (teljesen randomra)
de altalaban nem volt olyan kedve. na most valszeg kiderult mi okozhatta ezt a problemat
nallam : most tokeletesen mukodik a dscaler (felvetelre a program a kepessegei miatt
szerintem alkalmatlan)
szoval valszeg a nvidia driverrel problemazhatot, mivel most ati kartyam van ati driverrel
Elküldve: 2004. 11. 17. 10:57
Ez azt jelenti, hogy a kábelTV hálózatot galvanikusan leválasztja. Erre csak akkor van szükség ha egy számítógép kapcsolódik közvetlen vagy közvetett módon a kábelTV hálózathoz (közvetlen ha a PC-be van bedugva az antenna, közvetett ha az audio és/vagy a videó össze van eszközzel mely kapcsolódik a kábelTV hálózathoz pld. TV, videomagnó, házimozi erősítő, stb.)
Miért van szükség isolator-ra? Azért mert a számítógép tápegysége (ebbe a PC monitora is beletartozik) védőföldelt azaz nem a hálózat null pontját használja mint a szórakoztató elektronikai berendezések. Emiatt a kábelTV hálózat és a PC védőföldelése között földpotenciál különbség keletkezik melynek az eredménye a képben ill. a hangban zavar megjelenése.
Abban az esetben ha a PC-t és a monitort nem védőföldelt konnektorba dugják megszűnik a földhurok. Viszont ebben az esetben a PC tápjának a földelése rákerül a kábelTV hálózatra mely okozhat nagyfrekvenciás beszűrődéseket a PC ill. a monitor tápjából.
A galvanikus leválasztásnak (isolator beiktatás) az előnye, hogy a kábelTV hálózat teljes egészében le van választva (a kábelTV rendszerekben az erősítők távtáplálásúak és ez okozza a gondot /ezért is jelenik meg nagyobb feszültség az antenna kábelen/ azaz ezt kell leválasztani mely csak galvanikus elválasztással lehetséges és a jelet kondenzátor vagy tekercs segítségével továbbítják mely már nem tartalmaz távtáplálást).
A kábelTV hálózat lakásonkénti galvanikus leválasztása az EU-ban kötelező, de Magyarországon a türelmi idő miatt még nem hatályos rendelkezés ezért a kálbelTV társaságokat még nem kötelezik erre (talán 2005 vagy 2006-tól).
Elküldve: 2004. 11. 17. 11:05
Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 9:57
És hol lépett mínuszba az fps??? Melyik programban??? :confused:
Hali !
Lehet hogy ez volt a hiba???
En eddig egyaltalan nem ismertem az ati kartyait, es elso kezbol kapasbol a control centerest
tettem fel:(
aztan lattam hogy felvagott hozza egy tetves .net framework -ot (ez mi a szarnak egy rohadt vga kartyahoz??) (es nagyon durvan belassitotta a gepemet)
gyorsan leszedtem, es feltettem a control paneles verziot, vagyis ebbol van fenn a legujabb valtozat
(lehet hogy mar az a elso driver, a control centeres cseszett el valami vindows bealitast?)
ezt tegnap este csinaltam meg, minden szepen mukodott a gepen, de viszont
csak ma reggel akartam felvenni, ugyhogy ez a hiba csak most jott elo
eddig azthittem minden szep es jo.
az fps a flyds osszes kiprobalt valtozataban (1.9.1., 2.0.0.beta1)
es az iuvcr-ben is amit direkt most ezert raktam fel
elkezdi venni a filmet, es 2-3 masodperc mulva az fps mar -10 -nel tart
ja, dropped frame = sztem az osszes frame-t eldopta, mert par 10 masodperc mulva mar kb 220 korul jart.
Sancza
ui. azert a tv nezes tokeletesen megy, csak a felvetel nem hajlando menni

Súgó
A téma zárva.