HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#381 Felhasználó inaktív   Pooh 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 20. 16:35

Sziasztok!

Ez mar a harmadik topik, ahol probalok infot szerezni vasarlas elott. Elnezest, de nem volt erom vegigolvasni. A kerdesem:
Ha jo minosegben szeretnek digizni TV-t, videot, akkor erdemes szem elott tartani, hogy a kartya tudja az mpeg1-2 szabvanyokat? Es az avi? Eleg, ha ezt tudja, utana pedig tomoritem? Ahol feltuntetik az avi-t, mindig alacsony a felbontas 300*akarmennyi, ha jol tudom az mpeg2 ennel magasabb. A kissebbol hogy lesz nagyobb??? Amelyik tudja az mpeg-et, az tudja az avi-t is? Hogy van ez az egesz?
Koszi...

[ 2004. január 20.: Pooh szerkesztette a hozzászólást ]

#382 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 07:42

GyuliMali vett nemreg egy PCTV Pro-t, ami szamomra ismeretlen kivitelu.

Igy nez ki:
Kép

Ez mar a negyedik generacios PCTV Pro lenne?

Minosegerol sajnos nem tudok nyilatkozni, mert szemelyesen nem lattam/hallottam, de biztato a feszstabok meglete :D

[ 2004. január 23.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

#383 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 13:03

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Minosegerol sajnos nem tudok nyilatkozni, mert szemelyesen nem lattam/hallottam, de biztato a feszstabok meglete :D

[/quote]

Nekem sajna még az előző zöld alapú van. Ha brummog, akkor kicserélnék újra? Szerintetek?
Vagy a másik kérdésem: a brummogás belehallatszik a felvételbe?
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#384 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 22:34

idézet:
Ezt írta Borely:

Köszönöm a választ! Lenne még egy kérdésem:
Amikor a videokodeket ki kell választani akkor picvideo MJPEG kodekből 2 is van az IuVCR-ban, az egyik elé [DS], a másik elé [VfW] van biggyesztve. Mindegy melyiket használom WinXP alatt? Ha jól tévedek DS=DirectShow VfW=VideoforWindows (és akkor mi a WDM??? , XP alatt nem az kell? Teljes a tanácstalanságon/tudatlanságom :( )

Egyéb parancssori paraméterek leírása megtalálható valahol?

[ 2004. január 06.: Borely szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

WDM = windows driver model...(winxp-s driver)

nekem annyi kerdesem lenne hogy miert van az, hogy ha bekapcsolom a noisefilter-t akkor szebb lesz a kep ugyan de ilyen "homokszemcsek" lesznek leginkabb akkor ha mozog a kep..allokepnel szinte tokeletes a kep! (99%!)..az a gyanum hogy valami meg mindig lassu a gepemben...mert nembirja kovetni a "valtozasokat"..celeron 1300,256mb sdram (100 mhz-en)...nem a procira gyanaxom mert ez mar a harmadik proci es mindegyiknel ugyanez volt...DDR ram kellene?? vagy az alaplapom szar?
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#385 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 09:15

Ha az vigasztal, nalam is szemcsesedik a mozgokep noise-filterrel, pedig joval erosebb gepem van.

Inkabb noise-filter nelkul hasznalom, mert akkor konstans a kep minosege, nem valik darabossa.

#386 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 22:04

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Ha az vigasztal, nalam is szemcsesedik a mozgokep noise-filterrel, pedig joval erosebb gepem van.

Inkabb noise-filter nelkul hasznalom, mert akkor konstans a kep minosege, nem valik darabossa.
[/quote]

aha,kosz.., akkor ezis valszeg a drivernek irhato fel mint sok minden mas is! :( bar kituggya...
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#387 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 00:56

Bevallom nem olvastam végig az összes hozzászólást ebben a topicban, de enélkül is támadt 1-2 kérédsem amit lehet már megkérdeztek páran vagy triviális egyesek számára de sajnos nekem nem az. Tehát mennyire zavaró ez a "brummogás"? a képminősége valóban csikozodik ha nagyobb proci van a gépben? miért van ennyi probléma ezzel a kártyával? van valami olyan tuner ami nem brummog s a képe is jó s nem drágább mint a PCTV PRO ? Olvasgattam teszteket ezzel a kártyával kapcsolatban de sehol nem szidták, benézten erre a fórumra s teljesen elbizonytalanodtan, laikus révén az árából arra gondoltam nem lehet rossz... de most már nem tom. Én valójában csak TV-t szeretnék nézni rajta a digitalizálás nem lényeg, s a rádió sem annyira érdekel, szóval melyik kártya az amit érdemes megvenni...?

Szolti

#388 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 10:44

idézet:
Ezt írta Desorder:
akkor ezis valszeg a drivernek irhato fel mint sok minden mas is! :( bar kituggya...[/quote]
Ize, vmit felreerthettem. Nalam nincs felrakva a Vision, nekem a DScaler vmelyik Noise Reduction filtere okoz neha megakado kepet, ami nincs szurve.

#389 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 10:58

idézet:
Ezt írta Szolti:
Tehát mennyire zavaró ez a "brummogás"?[/quote]
Nagyon.

Ha eppen nem nezed a TV-t, akkor a tuner hangkimenete a gepben levo ventik+vinyok zugasat kozvetiti. (mikor nezed akkor is, csak akkor a TV adas hangjatol kevesbe hallatszik)

Emiatt voltam kenytelen Zalman bordat rakni a Radeon9500-re, mert az eredeti hutojenek a 4000-es visitasat hallottam viszont a hangfalaimbol :mad:

Arra meg lusta vagyok, hogy minden egyes TV nezes utan manualisan letiltsam a hangkartya line-in-jet.
idézet:
a képminősége valóban csikozodik ha nagyobb proci van a gépben?[/quote]
Athlon XP 2200Mhz kornyeken igen.

Regi 2100+ procimmal alaporajelen nem csikozott, csak ha huztam.
idézet:
miért van ennyi probléma ezzel a kártyával?[/quote]
Talan mert koltsegcsokkentes cimen lesporoltak eleg fontos alkatreszeket a kartyarol...

Legalabbis a 3. generacios, zold panelu kartyarol hianyzanak a feszstabok, a 4. generacios piroson mar van.
idézet:
van valami olyan tuner ami nem brummog s a képe is jó s nem drágább mint a PCTV PRO ?[/quote]
Terratec Cinergy400? Azon Philips chip van (jobb, mint a BT878), Philips tunerrel.

Bar annak a driversupportja meg siralmasabb, mint a Pinnacle-e :D
Meg nem univerzalis a taviranyitoja. (na, nem mintha hasznaltam volna mar a PCTV-et az elmult 2 evben...)

#390 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 12:44

Köszönöm a fölvilágosítást nyunyu, ezek szerint a 4.ik generációs (piros paneles) tunerek már rendben mennek, remélem hamarosan vesz valaki ilyet s beszámol róla :) vagy marad a Terratech vagy mi...

Szolti

#391 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 00:15

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Ha TV-t akarsz csak nezni, akkor talan, de az is csak akkor, ha a DScaler-t lebutitod minimumra.

Digizni eselytelen.
[/quote]

Ez nem igaz, mert nekem már vagy 6 éve van egy PCTV tunerem, és eléggé frankó felvételeket lehet vele készíteni. Bár egy picit okosan kell vele dolgozni, de megy rendesen.

#392 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 00:46

idézet:
Ezt írta Szolti:
Köszönöm a fölvilágosítást nyunyu, ezek szerint a 4.ik generációs (piros paneles) tunerek már rendben mennek, remélem hamarosan vesz valaki ilyet s beszámol róla :) vagy marad a Terratech vagy mi...

Szolti
[/quote]

Pár hónapja én vettem az új gépembe egy 4. generációs piros PCTV Pro kártyát. A gépem egy P4-es 2,6-os Pentium procival. Megvétel után rögtön kipróbáltam, és minden nagyon frankó volt vele. A kép nagyon szép, nem volt semmi csíkozódás. Felvenni DVD minőségben (Mpeg2) is nagyon szépen lehetett. Szóval nagyon meg voltam vele elégedve. Azt levittem a gépet a koleszba, és ott nem használtam a TV-t, mert nem volt antenna. :( Aztán most az ünnepek között hazahoztam, és az istenért nem akart működni, de még az a hagyományos Pinnacle test sem ment végig. Kipróbáltam a haveromnál, és ott is mindent összekutyult, és nem akarta felismerni. Aztán bánatomban megvizsgáltam közelebbről a kártyát, és elszineződött részt találtam, mintha megolvadt volna:
Kép
Szóval garanciálisan vissza, és most várok az eredményre... már lassan közeleg a 10 munkanap vége. :)
Azt amint tudok valami eredményt a kártyámról, rögtön írok.
Aztán egy másik kártya története: utánam egy héttel egyik ismerősöm is vett egy ilyen kártyát Bécsben (mert ő ott lakik). Neki nagyon jól működik, és neki is egy P4@2,6GHz-es gépben van bent, és nagyon frankó a kép és hangminőség. De az ő élete sem habostorta ezzel a kártyával. Most az a gondja vele hogy amikor bekapcsolja a gépet, akkor először a TV-t kell elindítania, és utána mehet csak a többi alkalmazás, és akkor jó. De ha pl előbb az icq, vagy az explorer vagy a webkamerát inditja el, akkor nem akar utána elindulni a TV. Már nagyon sok mindent kipróbáltunk, de hiába... majd irni fog egy levelet a gyártó honlapjára, hogy mi lehet a gond. És ugy néz ki hogy a driverrel lesz a probléma. Ja, mi mindketten a gyári programokat használjuk, de asszem ezek után már én is kipróbálom a többit, amiket irogattatok...
Tömör véleményem: ha kifogod, és sikerül ehhez a 4. generációs kártyához találni egy jó drivert és rendszert, akkor az árához képest szerintem nagyon megéri.
De amint van valami uj tapasztalatom, rögtön közlöm veletek is.
Addig is üdv mindenkinek,
Bajsz

#393 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 08:56

Kikapcsolt TV-nel a pirosnal is behallatszik a vinyo+ventik, vagy ott mar teljesen kikuszoboltek ezt a tervezesi hibat?

#394 Felhasználó inaktív   Gozi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 27. 13:19

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Kikapcsolt TV-nel a pirosnal is behallatszik a vinyo+ventik, vagy ott mar teljesen kikuszoboltek ezt a tervezesi hibat?[/quote]

Ha a line-in le van némítva, a TV bekapcsolásakor a Vision
bekapcsolja a hangot, kilépéskor újra lenémítja.
(3. generációs PCTV-m van, de tervezem az átalakítást)

#395 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 14:02

idézet:
Ezt írta Gozi:

[/quote]

Ezek szerint tehát nem hallatszik ugye? S minden boltban "pirosat" árulnak? Mondjuk a sulinetes cuccok is "pirosak" vagy bizza a szerencsére vagy bontassam ki, bár ez hülye kérdés volt mert mindig kibontok mindent :) igaz volt olyan eladó aki azt mondta nem bontunk ki semmit mert mi van ha nem kell nekem más már nem veszi meg mert ki van bontva , ebben mondjuk lehet valami, de azért én szeretném tudni hogy mi van a dobozban , de nem?

#396 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 14:48

idézet:
Ezt írta Gozi:
[/quote]
Nem ez volt a kerdes.

Mivel nem hasznalom azt a gagyi Visiont, kenytelen vagyok manualisan kapcsolgatni a line-in-t, aztan mar nagyon unom...

Atalakitas: nekem eselytelennek tunik, mivel egy darab feszstab sincs a 3. generacion, raadasul meg a helye sincs bekotve...

Szoval 1 heten belul kartyat cserelek, csak meg nem tudom, 4. generacios PCTV Pro legyen az aldozat, vagy inkabb a csodaszep kepu Cinergy 400TV.

Azt tudom, hogy az uj DScaler-rel mar megy a Cinergy, mar csak az iuVCR-t kene megtudni.

#397 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 14:50

nekem zold alapu kartyam van,.(haromnegyed eve vettem)..es a brummogas engem is zavart de annyi dolgot kiprobaltam mar
ellene hogycsakna! es eccer csak hirtelen halkabb lett/megszunt (1 honapja)...Tv nezes kozben (vision) szinte csak akkor hallok valami halk morajlast ha pl a viasatot nezem mert annak a hangja halkabb a tobbi adohoz kepest...felvetelnel pl nagyon zavart a brumm-brumm, de ezis sokkal halkabb lett a "valami ota"...sott neha mar nemis hallom...de szerencsere egy eger-trukkel teljesen
megtudom szuntetni csak akkor nem hasznalhatom az egeret...magyaran nemtok akkor mellette gepezni..;( az a "valami" lehet hogy az lehettet talan, hogy soxor kivettem-betettem a kartyat, es ezaltal nemtudom milett, vagy az talan - mert kozvetlenul utana jott elo ez a halkabb brummogas- , hogy a Tv playback input-ot nem a logika szerint a line in-re allitottam (line in-en van az
audio osszekotve) hanem pl a stereo mixet vagy az aux volume-t valasztottam ki....ketsegbe esve mar nem a logikus hiba forrasokat kerestem..;D
en a magam reszerol driver (wdm) hibara gyanaxom mert 98 alatt nem csinalta ezt egyaltalan (konfig ua), a dscaler sem !
assszem csak a vision csinalja ezt a brummogast .nalam legalabbis.. de a fent emlittett egeres trukkel megtudom szuntetni a dolgot...(amikor a vision gallery-je megvan nyitva, akkor kijelolok benne valamit (a semmit is lehet), es lenyomva tartva az egeret a gallery keretehez viszem a kurzort...es tartom lenyomva persze ;-DDDD...es ekkor nem brummog...probaltam a ps2-es egerem frekijen is allitani de nem valt be...talan usb-s egerrel kellene...nemtom..)....

sokan mondjak hogy a vision-nel nem lehet szepen felvenni...de lehet! (persze a szepseg relativ) en pl igy szoktam ha cd-re szanom az anyagot.

felveszek:
MPEG2, 352x576, 9.50 mbit/s (1 min = 48 mb)
MPEG2-I, 352x576, 12 mbit/s, (1 min = 60 mb)
MPEG2-I, 480x576, 12 mbit/s, (1 min = 90 mb)

tudok 720x576 felbontasban is felvenni MPG2-I -ben de vegulis nincs ertelme szamomra...
szal ezekutan meg TMPGEncoder-rel atkonvertalom mpg1 vagy mpg2 -be ahogy tetszik...igaz nem tul nagy formatumban*(384x288, 480x360 stb..)

de nekem megteszi, es a rakat filterek hasznalataval csillog villog a felvett anyag..(ablakban tokeletesen eles kep, fullscreenben nezheto, majdnem olyan mint egy divx film!) igaz az avi gazdasagosabb lenne de en momentan mpg-ben szebben tudom gyartani a felveteleket...

.telleg sok a problem a kartyaval de viszont szep a kepe...igaz nem lattam meg a terratecet amit szinten dicsernek...

#398 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 15:04

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Igy nez ki:
Kép

[/quote]

Ez az új PCTV érdekelne. Ha van valakinél ilyen akkor írjon néhány sort a kép és hangminőségről.
Remélem ezen már jobb tuner van és megoldották a sztereó dekóder tápellátását is.

#399 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 17:26

idézet:
Ezt írta Desorder:
telleg sok a problem a kartyaval de viszont szep a kepe...igaz nem lattam meg a terratecet amit szinten dicsernek...[/quote]
Mindjart lesz egy Cinergy 400-am, aztan gyartok majd vele avi-t, akkor lesz osszehasonlitasi alap.

#400 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 18:34

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Mindjart lesz egy Cinergy 400-am, aztan gyartok majd vele avi-t, akkor lesz osszehasonlitasi alap.
[/quote]

Jo! ;D az jo lesz...meg majd enis felrakok valahova 30 masodpercet...kivancsi vagyok! amugy en amikor kartyat akartam venni, pinnacle es a Cinergy kozt orlodtem..lehet hogy rosszul dontottem de lehet hogy nem...mar mindegy...
na varom a samplet..;D

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.