Miro PCTV Pro
Elküldve: 2004. 01. 20. 16:35
Ez mar a harmadik topik, ahol probalok infot szerezni vasarlas elott. Elnezest, de nem volt erom vegigolvasni. A kerdesem:
Ha jo minosegben szeretnek digizni TV-t, videot, akkor erdemes szem elott tartani, hogy a kartya tudja az mpeg1-2 szabvanyokat? Es az avi? Eleg, ha ezt tudja, utana pedig tomoritem? Ahol feltuntetik az avi-t, mindig alacsony a felbontas 300*akarmennyi, ha jol tudom az mpeg2 ennel magasabb. A kissebbol hogy lesz nagyobb??? Amelyik tudja az mpeg-et, az tudja az avi-t is? Hogy van ez az egesz?
Koszi...
[ 2004. január 20.: Pooh szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 23. 07:42
Igy nez ki:
Ez mar a negyedik generacios PCTV Pro lenne?
Minosegerol sajnos nem tudok nyilatkozni, mert szemelyesen nem lattam/hallottam, de biztato a feszstabok meglete

[ 2004. január 23.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 23. 13:03
idézet:
Ezt írta nyunyu:
GyuliMali vett nemreg egy PCTV Pro-t, ami szamomra ismeretlen kivitelu.
Minosegerol sajnos nem tudok nyilatkozni, mert szemelyesen nem lattam/hallottam, de biztato a feszstabok meglete
[ 2004. január 23.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]
Nekem sajna még az előző zöld alapú van. Ha brummog, akkor kicserélnék újra? Szerintetek?
Vagy a másik kérdésem: a brummogás belehallatszik a felvételbe?
Elküldve: 2004. 01. 24. 22:34
idézet:
Ezt írta Borely:
Köszönöm a választ! Lenne még egy kérdésem:
Amikor a videokodeket ki kell választani akkor picvideo MJPEG kodekből 2 is van az IuVCR-ban, az egyik elé [DS], a másik elé [VfW] van biggyesztve. Mindegy melyiket használom WinXP alatt? Ha jól tévedek DS=DirectShow VfW=VideoforWindows (és akkor mi a WDM??? , XP alatt nem az kell? Teljes a tanácstalanságon/tudatlanságom)
Egyéb parancssori paraméterek leírása megtalálható valahol?
[ 2004. január 06.: Borely szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
WDM = windows driver model...(winxp-s driver)
nekem annyi kerdesem lenne hogy miert van az, hogy ha bekapcsolom a noisefilter-t akkor szebb lesz a kep ugyan de ilyen "homokszemcsek" lesznek leginkabb akkor ha mozog a kep..allokepnel szinte tokeletes a kep! (99%!)..az a gyanum hogy valami meg mindig lassu a gepemben...mert nembirja kovetni a "valtozasokat"..celeron 1300,256mb sdram (100 mhz-en)...nem a procira gyanaxom mert ez mar a harmadik proci es mindegyiknel ugyanez volt...DDR ram kellene?? vagy az alaplapom szar?
Elküldve: 2004. 01. 25. 09:15
Inkabb noise-filter nelkul hasznalom, mert akkor konstans a kep minosege, nem valik darabossa.
Elküldve: 2004. 01. 25. 22:04
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Ha az vigasztal, nalam is szemcsesedik a mozgokep noise-filterrel, pedig joval erosebb gepem van.
Inkabb noise-filter nelkul hasznalom, mert akkor konstans a kep minosege, nem valik darabossa.[/quote]
aha,kosz.., akkor ezis valszeg a drivernek irhato fel mint sok minden mas is!bar kituggya...
Elküldve: 2004. 01. 26. 00:56
Szolti
Elküldve: 2004. 01. 26. 10:44
idézet:
Ezt írta Desorder:
akkor ezis valszeg a drivernek irhato fel mint sok minden mas is!bar kituggya...[/quote]
Ize, vmit felreerthettem. Nalam nincs felrakva a Vision, nekem a DScaler vmelyik Noise Reduction filtere okoz neha megakado kepet, ami nincs szurve.
Elküldve: 2004. 01. 26. 10:58
idézet:
Ezt írta Szolti:
Tehát mennyire zavaró ez a "brummogás"?[/quote]
Nagyon.
Ha eppen nem nezed a TV-t, akkor a tuner hangkimenete a gepben levo ventik+vinyok zugasat kozvetiti. (mikor nezed akkor is, csak akkor a TV adas hangjatol kevesbe hallatszik)
Emiatt voltam kenytelen Zalman bordat rakni a Radeon9500-re, mert az eredeti hutojenek a 4000-es visitasat hallottam viszont a hangfalaimbol
Arra meg lusta vagyok, hogy minden egyes TV nezes utan manualisan letiltsam a hangkartya line-in-jet.
idézet:
a képminősége valóban csikozodik ha nagyobb proci van a gépben?[/quote]
Athlon XP 2200Mhz kornyeken igen.
Regi 2100+ procimmal alaporajelen nem csikozott, csak ha huztam.
idézet:
miért van ennyi probléma ezzel a kártyával?[/quote]
Talan mert koltsegcsokkentes cimen lesporoltak eleg fontos alkatreszeket a kartyarol...
Legalabbis a 3. generacios, zold panelu kartyarol hianyzanak a feszstabok, a 4. generacios piroson mar van.
idézet:
van valami olyan tuner ami nem brummog s a képe is jó s nem drágább mint a PCTV PRO ?[/quote]
Terratec Cinergy400? Azon Philips chip van (jobb, mint a BT878), Philips tunerrel.
Bar annak a driversupportja meg siralmasabb, mint a Pinnacle-e
Meg nem univerzalis a taviranyitoja. (na, nem mintha hasznaltam volna mar a PCTV-et az elmult 2 evben...)
Elküldve: 2004. 01. 26. 12:44

Szolti
Elküldve: 2004. 01. 27. 00:15
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Ha TV-t akarsz csak nezni, akkor talan, de az is csak akkor, ha a DScaler-t lebutitod minimumra.
Digizni eselytelen.[/quote]
Ez nem igaz, mert nekem már vagy 6 éve van egy PCTV tunerem, és eléggé frankó felvételeket lehet vele készíteni. Bár egy picit okosan kell vele dolgozni, de megy rendesen.
Elküldve: 2004. 01. 27. 00:46
idézet:
Ezt írta Szolti:
Köszönöm a fölvilágosítást nyunyu, ezek szerint a 4.ik generációs (piros paneles) tunerek már rendben mennek, remélem hamarosan vesz valaki ilyet s beszámol rólavagy marad a Terratech vagy mi...
Szolti[/quote]
Pár hónapja én vettem az új gépembe egy 4. generációs piros PCTV Pro kártyát. A gépem egy P4-es 2,6-os Pentium procival. Megvétel után rögtön kipróbáltam, és minden nagyon frankó volt vele. A kép nagyon szép, nem volt semmi csíkozódás. Felvenni DVD minőségben (Mpeg2) is nagyon szépen lehetett. Szóval nagyon meg voltam vele elégedve. Azt levittem a gépet a koleszba, és ott nem használtam a TV-t, mert nem volt antenna.Aztán most az ünnepek között hazahoztam, és az istenért nem akart működni, de még az a hagyományos Pinnacle test sem ment végig. Kipróbáltam a haveromnál, és ott is mindent összekutyult, és nem akarta felismerni. Aztán bánatomban megvizsgáltam közelebbről a kártyát, és elszineződött részt találtam, mintha megolvadt volna:
![]()
Szóval garanciálisan vissza, és most várok az eredményre... már lassan közeleg a 10 munkanap vége.![]()
Azt amint tudok valami eredményt a kártyámról, rögtön írok.
Aztán egy másik kártya története: utánam egy héttel egyik ismerősöm is vett egy ilyen kártyát Bécsben (mert ő ott lakik). Neki nagyon jól működik, és neki is egy P4@2,6GHz-es gépben van bent, és nagyon frankó a kép és hangminőség. De az ő élete sem habostorta ezzel a kártyával. Most az a gondja vele hogy amikor bekapcsolja a gépet, akkor először a TV-t kell elindítania, és utána mehet csak a többi alkalmazás, és akkor jó. De ha pl előbb az icq, vagy az explorer vagy a webkamerát inditja el, akkor nem akar utána elindulni a TV. Már nagyon sok mindent kipróbáltunk, de hiába... majd irni fog egy levelet a gyártó honlapjára, hogy mi lehet a gond. És ugy néz ki hogy a driverrel lesz a probléma. Ja, mi mindketten a gyári programokat használjuk, de asszem ezek után már én is kipróbálom a többit, amiket irogattatok...
Tömör véleményem: ha kifogod, és sikerül ehhez a 4. generációs kártyához találni egy jó drivert és rendszert, akkor az árához képest szerintem nagyon megéri.
De amint van valami uj tapasztalatom, rögtön közlöm veletek is.
Addig is üdv mindenkinek,
Bajsz
Elküldve: 2004. 01. 27. 08:56
Elküldve: 2004. 01. 27. 13:19
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Kikapcsolt TV-nel a pirosnal is behallatszik a vinyo+ventik, vagy ott mar teljesen kikuszoboltek ezt a tervezesi hibat?[/quote]
Ha a line-in le van némítva, a TV bekapcsolásakor a Vision
bekapcsolja a hangot, kilépéskor újra lenémítja.
(3. generációs PCTV-m van, de tervezem az átalakítást)
Elküldve: 2004. 01. 27. 14:02
idézet:
Ezt írta Gozi:
(3. generációs PCTV-m van, de tervezem az átalakítást)[/quote]
Ezek szerint tehát nem hallatszik ugye? S minden boltban "pirosat" árulnak? Mondjuk a sulinetes cuccok is "pirosak" vagy bizza a szerencsére vagy bontassam ki, bár ez hülye kérdés volt mert mindig kibontok mindentigaz volt olyan eladó aki azt mondta nem bontunk ki semmit mert mi van ha nem kell nekem más már nem veszi meg mert ki van bontva , ebben mondjuk lehet valami, de azért én szeretném tudni hogy mi van a dobozban , de nem?
Elküldve: 2004. 01. 27. 14:48
idézet:
Ezt írta Gozi:
(3. generációs PCTV-m van, de tervezem az átalakítást)[/quote]
Nem ez volt a kerdes.
Mivel nem hasznalom azt a gagyi Visiont, kenytelen vagyok manualisan kapcsolgatni a line-in-t, aztan mar nagyon unom...
Atalakitas: nekem eselytelennek tunik, mivel egy darab feszstab sincs a 3. generacion, raadasul meg a helye sincs bekotve...
Szoval 1 heten belul kartyat cserelek, csak meg nem tudom, 4. generacios PCTV Pro legyen az aldozat, vagy inkabb a csodaszep kepu Cinergy 400TV.
Azt tudom, hogy az uj DScaler-rel mar megy a Cinergy, mar csak az iuVCR-t kene megtudni.
Elküldve: 2004. 01. 27. 14:50
ellene hogycsakna! es eccer csak hirtelen halkabb lett/megszunt (1 honapja)...Tv nezes kozben (vision) szinte csak akkor hallok valami halk morajlast ha pl a viasatot nezem mert annak a hangja halkabb a tobbi adohoz kepest...felvetelnel pl nagyon zavart a brumm-brumm, de ezis sokkal halkabb lett a "valami ota"...sott neha mar nemis hallom...de szerencsere egy eger-trukkel teljesen
megtudom szuntetni csak akkor nem hasznalhatom az egeret...magyaran nemtok akkor mellette gepezni..;( az a "valami" lehet hogy az lehettet talan, hogy soxor kivettem-betettem a kartyat, es ezaltal nemtudom milett, vagy az talan - mert kozvetlenul utana jott elo ez a halkabb brummogas- , hogy a Tv playback input-ot nem a logika szerint a line in-re allitottam (line in-en van az
audio osszekotve) hanem pl a stereo mixet vagy az aux volume-t valasztottam ki....ketsegbe esve mar nem a logikus hiba forrasokat kerestem..;D
en a magam reszerol driver (wdm) hibara gyanaxom mert 98 alatt nem csinalta ezt egyaltalan (konfig ua), a dscaler sem !
assszem csak a vision csinalja ezt a brummogast .nalam legalabbis.. de a fent emlittett egeres trukkel megtudom szuntetni a dolgot...(amikor a vision gallery-je megvan nyitva, akkor kijelolok benne valamit (a semmit is lehet), es lenyomva tartva az egeret a gallery keretehez viszem a kurzort...es tartom lenyomva persze ;-DDDD...es ekkor nem brummog...probaltam a ps2-es egerem frekijen is allitani de nem valt be...talan usb-s egerrel kellene...nemtom..)....
sokan mondjak hogy a vision-nel nem lehet szepen felvenni...de lehet! (persze a szepseg relativ) en pl igy szoktam ha cd-re szanom az anyagot.
felveszek:
MPEG2, 352x576, 9.50 mbit/s (1 min = 48 mb)
MPEG2-I, 352x576, 12 mbit/s, (1 min = 60 mb)
MPEG2-I, 480x576, 12 mbit/s, (1 min = 90 mb)
tudok 720x576 felbontasban is felvenni MPG2-I -ben de vegulis nincs ertelme szamomra...
szal ezekutan meg TMPGEncoder-rel atkonvertalom mpg1 vagy mpg2 -be ahogy tetszik...igaz nem tul nagy formatumban*(384x288, 480x360 stb..)
de nekem megteszi, es a rakat filterek hasznalataval csillog villog a felvett anyag..(ablakban tokeletesen eles kep, fullscreenben nezheto, majdnem olyan mint egy divx film!) igaz az avi gazdasagosabb lenne de en momentan mpg-ben szebben tudom gyartani a felveteleket...
.telleg sok a problem a kartyaval de viszont szep a kepe...igaz nem lattam meg a terratecet amit szinten dicsernek...
Elküldve: 2004. 01. 27. 15:04
idézet:
Ezt írta nyunyu:
GyuliMali vett nemreg egy PCTV Pro-t, ami szamomra ismeretlen kivitelu.
Igy nez ki:
![]()
[ 2004. január 23.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ez az új PCTV érdekelne. Ha van valakinél ilyen akkor írjon néhány sort a kép és hangminőségről.
Remélem ezen már jobb tuner van és megoldották a sztereó dekóder tápellátását is.
Elküldve: 2004. 01. 27. 17:26
idézet:
Ezt írta Desorder:
telleg sok a problem a kartyaval de viszont szep a kepe...igaz nem lattam meg a terratecet amit szinten dicsernek...[/quote]
Mindjart lesz egy Cinergy 400-am, aztan gyartok majd vele avi-t, akkor lesz osszehasonlitasi alap.
Elküldve: 2004. 01. 27. 18:34
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Mindjart lesz egy Cinergy 400-am, aztan gyartok majd vele avi-t, akkor lesz osszehasonlitasi alap.[/quote]
Jo! ;D az jo lesz...meg majd enis felrakok valahova 30 masodpercet...kivancsi vagyok! amugy en amikor kartyat akartam venni, pinnacle es a Cinergy kozt orlodtem..lehet hogy rosszul dontottem de lehet hogy nem...mar mindegy...
na varom a samplet..;D