HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#361 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 09. 21:14

idézet:
Ezt írta yogibear:
Hogy hol van, arról nagy nehezen találtam egy használható képet:
[url="http://"http://itc.ua/article.phtml?ID=5882"]http://itc.ua/article.phtml?ID=5882[/url]

Itt klikk a képre a nagyitáshoz. A képen a kártya fejjel lefelé van. Normál nézet szerint a tuner doboza felett van a kisebb fehér cimke felett közvetlenül a panelen a stab.
Legalábbis ezen a verzión.
[/quote]
Ez meg a 2. generacios PCTV Pro.
Nekem a 3. van (MT2032 tuneres), ami total nem igy nez ki, neten nem talaltam rola kepet, csak a dobozarol.

Idokozben atneztem az egesz kartyat, osszesen harom hely van rajta, SP1, SP2, SP3, de egyikben sincs alkatresz.

Amugy a regi topik elso oldalan levo forrasztasi utmutatot akartam adaptalni a sajat kartyamra (ott az SP4 jelolesu 7805-re kotik a TDA1308 erositot, hogy ne zajongjon), de mivel nem talalok semmi feszstabot a kartyan, kenytelen leszek normalis tunert venni...

Amugy a kartyan elsore kiszurt 2 ures feszstabhely ilyen, TO252 tokozasu, amit mondtal, nem okozott gondot a felismerese.
Amugy ez is 3 labu, hiszen a "hutoborda" egyben a kozepso lab, foldpotencial.

Ja, Pinnacle-ek olyan szinten sporoltak, hogy a feszstab IC-k helyen levo taplab nincs is bekotve a PCI slot-ra, szoval az utolagos beforrasztas sem oldana meg semmit, mivel nem lenne mibol feszultseget konvertalnia.

[ 2004. január 09.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

#362 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 23:47

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Ez meg a 2. generacios PCTV Pro.
Nekem a 3. van (MT2032 tuneres), ami total nem igy nez ki, neten nem talaltam rola kepet, csak a dobozarol.

Idokozben atneztem az egesz kartyat, osszesen harom hely van rajta, SP1, SP2, SP3, de egyikben sincs alkatresz.

Amugy a regi topik elso oldalan levo forrasztasi utmutatot akartam adaptalni a sajat kartyamra (ott az SP4 jelolesu 7805-re kotik a TDA1308 erositot, hogy ne zajongjon), de mivel nem talalok semmi feszstabot a kartyan, kenytelen leszek normalis tunert venni...

Amugy a kartyan elsore kiszurt 2 ures feszstabhely ilyen, TO252 tokozasu, amit mondtal, nem okozott gondot a felismerese.
Amugy ez is 3 labu, hiszen a "hutoborda" egyben a kozepso lab, foldpotencial.

Ja, Pinnacle-ek olyan szinten sporoltak, hogy a feszstab IC-k helyen levo taplab nincs is bekotve a PCI slot-ra, szoval az utolagos beforrasztas sem oldana meg semmit, mivel nem lenne mibol feszultseget konvertalnia.

[ 2004. január 09.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

A 3. generációs az, amelyinek lapos a tunere, piros-fekete Pinnacle Systems felirattal?
[url="http://"http://www.world-of-pc.de/product_info.php/cPath/1_49/products_id/1026"]http://www.world-of-...roducts_id/1026[/url]

Nagyon nem volt időm ilyet megvizsgálni, de ha ilyen szinten spóroltak rajta, akkor az nagyon ocsmány.

Tényleg 3lábú, mint irtad, csak ilyen szinten már nem akartam részletezni. :)

Amúgy az emlitett leirást nekem is adaptálni kellett egy kicsit.

Ha viszont tényleg nincs egyetlen stab sem, akkor max a pci-slotról menő tápot lehetne megszakitani és betenni egy direkt tápcsatit. Illetve az egyik hiányzó stabot beforrasztani és használni az Tda1308 tpálálására.
Bár igy egy kicsit bonyolult. A pci slotnak is vagy 4-5 lábán jön (jöhet) 5 volt.
12 volt azt hiszem csak 1 vagy 2 helyen.
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#363 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 02:15

idézet:
Ezt írta yogibear:
A 3. generációs az, amelyinek lapos a tunere, piros-fekete Pinnacle Systems felirattal?
Kép
[/quote]
Ez az, bar az enyemrol a soktus csatit is lesporoltak, csak a helye van meg.

Ezt a kepet nagyitva megnezve, ezen is hianyzik a 2 feszstab kozvetlenul a tuner alatt.
A harmadik helye meg a PCI slot vege feletti oszcillator mogott lenne.

[ 2004. január 10.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

#364 Felhasználó inaktív   kovge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 13:41

idézet:
Ezt írta kovge:
Az lehet, hogy a DScaler nem mukodik a legujabb kartyaval? Most decemberben vettem PCTV Pro-t sulinetben, de a 4.18-as DScalert nem tudom mukodesre birni.
Szoval megtalalja a kartyat, de azt irja a videojelre (kabelTV antennabemeneten), hogy unknown. Mikozben latom azt a kepet hibas szinekkel es nagyon zajosan, amit a Vision-nal utoljara neztem. A Bt Card/Video Format reszben NTSC van kivalasztva, de nem engedi valtani (szurke). Mi lehet a baj?
koszi
[/quote]

Senki nem tud nekem segíteni, hogy miért nem megy a DScaler?
Lehet, hogy valami triviális csak nem jövök rá? :(

#365 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 17:38

4.1.8-ast nem probaltam, de a 4.1.7 tokeletesen mukodik a fenti, lecserelni kivant kartyammal.
Gyari CD-rol eppencsak a drivert raktam alaja, semmi extra.
DScaler automatikusan felismerte Pinnacle PCTV Pro-nak, MT2032 tunerrel.

#366 Felhasználó inaktív   GyuliMali 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 12. 11:04

idézet:
Ezt írta FőDudu:

Valószínűleg csak vevő van benne, ezért nem jó telefonhoz.
Azt hiszem nem is IRDA kompatibilis a vevő.
[/quote]

Szia!

Itt egy magyar link, és ha érdekel van még sok angol is!
[url="http://"http://www.mini-itx.hu/modules.php?name=topics&file=olvas&cikk=home-3ea7c99270417"]http://www.mini-itx....e-3ea7c99270417[/url]

Gyula

[ 2004. január 12.: GyuliMali szerkesztette a hozzászólást ]
A minap gondolkodtam...

#367 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 17. 03:00

Üdv Mindenkinek!

Nekem is PCTV-m van, a sima verzió ...

Nekem is volt vele ezer gondom, de mind később kiderült ez a hálózat hibája is ... :( (Például az 5.11-es verzió feletti Vision-ök egyike sem hajlandó menni ... maradt a Dscaler és a Chris TV ...)

Viszont most érdekes problémám van :)

Nincsen valakinek véletlenül egy 3.50-es vagy 3.51-es Chris TV-je? Mindenhonnan csak a 3.55-öt lehet leszedni :)

Jöhet emailban is :) Megköszönném :)
"Live Fast! Die Young!"

#368 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 17. 07:27

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Nincsen valakinek véletlenül egy 3.50-es vagy 3.51-es Chris TV-je? Mindenhonnan csak a 3.55-öt lehet leszedni :)[/quote]
Azok jobbak?

Nekem valahogy nem jott be a ChrisTV, szerintem nagyon tul van bonyolitva.
Meg ha egerscrollal valtok csatornat, akkor 2 mp utan elmegy a hang, mig ha menubol, akkor nem :eek:

#369 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 17. 19:24

Közben meglett :)

ChrisTV nekem nagyon bejött ... igaz ma reggelig a 3.20-as volt fenn,szerintem tök egyszerű, ráadásul nem csak turistául ért ,beszél magyarul is!

3.51 ezzel szemben már sokkal szebb (mármint a képe), szimpibb, tud videórögzítést ... kb 10perc alatt belőttem rajta mindent .. igaz csak 17 csatorna, de akkor is :) Ráadásul tudja kezelni a Dscaler Deinterlace filtereit is :)

Nekem nem volt vele hangproblémám ... mondjuk egy volt azért: mindig idegesített, hogy ha kikapcsolom a Tv proggit akkor még jön jel és sistereg a cucc egy kis ideig, meg halkan szól a rádió a rádió NÉLKÜLI tvkártyán keresztül :) ChrisTV-nél meg beállítom hogy a hang a Line-in legyen és ha kilépek a proggiból akkor kapásból némítsa el, és láss csodát, megszüntek a gondok :)

[ 2004. január 17.: DummyBoy szerkesztette a hozzászólást ]
"Live Fast! Die Young!"

#370 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 17. 22:11

Erről jut eszembe :)

Használ valaki Chris TV 3.20 (Mondjuk a 3.51-et? ;) ) feletti verziót felvételre?

Ha zavar benneteket akkor még provobe is jöhetne :)

Az lenne a kérdésem, hogy milyen beállításokkal (videó, hang tömörítés, framerate, kutyafül ...) érdemes felvenni ha a legjobb minőséget szeretném?

Ehhez a részéhez igen nagy láma vagyok, ezért érdekelne a dolog ... bár olvasgatom a fórumokat,de mire végzek vele akkorra már a retinába épített TV-nél fogunk tartani ... :)

Előre is köszi!

[ 2004. január 17.: DummyBoy szerkesztette a hozzászólást ]
"Live Fast! Die Young!"

#371 Felhasználó inaktív   Error.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 09:20

Nem egeszen a topikhoz kapcsolodo dolog, de azt kerdeznem, hogy tvtunerhez eleg e egy 400-as celeron 256mb rammal?? Koszi szepen
Abit AN52V - AMD X2 4600+ - Galaxy 8800GT - Samsung 2333SW - Ati TV Wonder - CSX 2GB 800MHz DDR2 Driver&Software

#372 Felhasználó inaktív   ger111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 11:25

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: Ha egy pctv kártyával fölveszek egy videot (avi), átviszem másik gépre, akkor milyen codecet kell föltenni hogy le bírjam jáccani (most csak hang van)?

Gondoltam a pinnacle oldalán van valami letölthető, de nem leltem.

Please help me! thx

#373 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 14:10

idézet:
Ezt írta Error.Fsi:
Nem egeszen a topikhoz kapcsolodo dolog, de azt kerdeznem, hogy tvtunerhez eleg e egy 400-as celeron 256mb rammal?? Koszi szepen[/quote]
Ha TV-t akarsz csak nezni, akkor talan, de az is csak akkor, ha a DScaler-t lebutitod minimumra.

Digizni eselytelen.

#374 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 14:23

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Használ valaki Chris TV 3.20 (Mondjuk a 3.51-et? ;) ) feletti verziót felvételre?[/quote]
Probaltam, de annyira nem jott be, szerintem a konfiguralhatosaga messze lemarad a tobbi programtol.

Felhasznalobaratnak nem neveznem a csatornahangolo reszet.

Meg nem tudtam beloni sztereora a PCTV Pro-mat, hiaba raktam fel a szukseges kiegeszitest a sztereo dekoder szamara.
idézet:
Az lenne a kérdésem, hogy milyen beállításokkal (videó, hang tömörítés, framerate, kutyafül ...) érdemes felvenni ha a legjobb minőséget szeretném?[/quote]
Framerate szigoruan 25fps.

iuVCR-rel DivX 5.05 codecet szoktam hasznalni, 640x480 felbontas, 1-Pass Quality 93% beallitassal, de a ChrisTV vmiert nem volt hajlando ezt a codecet hasznalni, ugyhogy ott XviD-et probaltam hasonlo beallitassal (illetve belul fixen 2-3-ra volt allitva a kvantalo, kulonben a hulye codec 16-ost hasznal, es kockasodik :rolleyes: )

Hangnak meg Microsoft ADPCM-et szoktam hasznalni, 16bit, sztereo, 44.1KHz-vel.
Negyedakkora helyet foglal, mint a rendes tomoritetlen hang, viszont nem csuszik el, mint az MP3, ha ropteben tomorit az ember.

Igy durvan 3-4GB/oraval meg lehet uszni a digizest jo minosegben, persze csak akkor, ha kelloen izmos geped van a ropteben DivX/XviD tomoriteshez... (AthlonXP 2GHz, P4 2.4GHz minimum)

Aztan persze igeny szerint ugy tomorited ujra, ahogy akarod. :cool:

[ 2004. január 18.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

#375 Felhasználó inaktív   Error.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 16:58

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Ha TV-t akarsz csak nezni, akkor talan, de az is csak akkor, ha a DScaler-t lebutitod minimumra.

Digizni eselytelen.
[/quote]

Koszi. Csak arra kell, hogy maeste megnezzek egy dolgot ;) olvastam kozben, hogy a min 400MHz, remelem eleg lesz.
Abit AN52V - AMD X2 4600+ - Galaxy 8800GT - Samsung 2333SW - Ati TV Wonder - CSX 2GB 800MHz DDR2 Driver&Software

#376 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 18:25

Éééértem :)

És ha mondjuk On-the-fly szeretnék tömöríteni?

Tehát nekem az kellene, hogy legyne jó minőségű, de mondjuk percenként 8-10MB? (gyk: rámmennyen egy CD-re :) )

Arra esetleg valami bevált taktika?

Közben persze próbálgatom is a különféle beállításokat, de HÁLAISTENNEK elég gyakran ott van a Kedvesem és akkor hozzá se érhetek a géphez (büntibe vagyok :( ) :D
"Live Fast! Die Young!"

#377 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 18:26

Éééértem :)

És ha mondjuk On-the-fly szeretnék tömöríteni?

Tehát nekem az kellene, hogy legyne jó minőségű, de mondjuk percenként 8-10MB? (gyk: rámmennyen egy CD-re :) )

Arra esetleg valami bevált taktika?

Közben persze próbálgatom is a különféle beállításokat, de HÁLAISTENNEK elég gyakran ott van a Kedvesem és akkor hozzá se érhetek a géphez (büntibe vagyok :( ) :D

Ezért hetente 1-2 alkalmam adódik szórakozni vele ...
"Live Fast! Die Young!"

#378 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 22:31

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
És ha mondjuk On-the-fly szeretnék tömöríteni?[/quote]
Nem volt eleg on-the-fly, amit irtam?
idézet:
Tehát nekem az kellene, hogy legyne jó minőségű, de mondjuk percenként 8-10MB? (gyk: rámmennyen egy CD-re :) )[/quote]
Akkor 640x480-rol nyugodtan lemondhatsz, 352x288 joval kisebb helyet foglal el. (elony, hogy ekkor nem kell deinterlace, hiszen minden masodik sor eleve kiesik a 768x564-es teljes kepernyohoz kepest :D )

Masreszt, hogy elore kalkulalhato legyen a fajlmeret, fix bitratat kene alkalmazni. ("1-pass" DivX 5.05 eseten)
Percenkent 10MB-hez a kep+hang egyuttesen 1400kbps lehet.
Ha a fent irt sztereo ADPCM-et hasznalod, akkor marad a kepre kb. 1050kbps.
Vagy ha ropteben MP3-ba tomoritesz, akkor tobb is, de akkor szamits hangcsuszasra. (mono adas eseten 16bit mono 64kbps MP3-ra szoktam utolag tomoriteni, sztereonal sztereo 128-ra.)

Konstans bitratanak van egy olyan elonye, hogy kisebb gep is eleg hozza, kiprobaltam, 352x288 25fps, 1-pass, 1050kbps kb. 25-30% procit eszik nalam az elozoleg irt 640x480, 1-pass quality 93% 60-70-evel szemben.

Hatrany viszont az, hogy eros kontrasztu, reszletgazdag kep eseten keves a bitrata, akkor kockasodni fog.
Illetve amilyen zajos nalam a tuner kepe, amiatt is kockas. (le fogom cserelni egy rendesen megepitett Terratecre, amint megjon a zsebpenzem...)

[ 2004. január 18.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

#379 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 20:53

Nos adott egy pinnacle pctv kari meg egy s3 virge 2mb-os videoakri igy nem megy a pctv-vel(szaggat a kep)! Hallottam, hogy a more tv-vel meg igy is mukodne, csak nem utdom ravenni, hogy fogjon be akar egy csatornat is! Ha valaki tud plz segitsen!
En nem vagyok programozo;

#380 Felhasználó inaktív   ger111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 22:39

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Ha egy pctv kártyával fölveszek egy videot (avi), átviszem másik gépre, akkor milyen codecet kell föltenni hogy le bírjam jáccani (most csak hang van)?

Gondoltam a pinnacle oldalán van valami letölthető, de nem leltem.

Please help me! thx

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.