idézet:
Ezt írta yogibear:
Hogy hol van, arról nagy nehezen találtam egy használható képet:
[url="http://"http://itc.ua/article.phtml?ID=5882"]http://itc.ua/article.phtml?ID=5882[/url]
Itt klikk a képre a nagyitáshoz. A képen a kártya fejjel lefelé van. Normál nézet szerint a tuner doboza felett van a kisebb fehér cimke felett közvetlenül a panelen a stab.
Legalábbis ezen a verzión.[/quote]
Ez meg a 2. generacios PCTV Pro.
Nekem a 3. van (MT2032 tuneres), ami total nem igy nez ki, neten nem talaltam rola kepet, csak a dobozarol.
Idokozben atneztem az egesz kartyat, osszesen harom hely van rajta, SP1, SP2, SP3, de egyikben sincs alkatresz.
Amugy a regi topik elso oldalan levo forrasztasi utmutatot akartam adaptalni a sajat kartyamra (ott az SP4 jelolesu 7805-re kotik a TDA1308 erositot, hogy ne zajongjon), de mivel nem talalok semmi feszstabot a kartyan, kenytelen leszek normalis tunert venni...
Amugy a kartyan elsore kiszurt 2 ures feszstabhely ilyen, TO252 tokozasu, amit mondtal, nem okozott gondot a felismerese.
Amugy ez is 3 labu, hiszen a "hutoborda" egyben a kozepso lab, foldpotencial.
Ja, Pinnacle-ek olyan szinten sporoltak, hogy a feszstab IC-k helyen levo taplab nincs is bekotve a PCI slot-ra, szoval az utolagos beforrasztas sem oldana meg semmit, mivel nem lenne mibol feszultseget konvertalnia.
[ 2004. január 09.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Miro PCTV Pro
Elküldve: 2004. 01. 09. 21:14
Elküldve: 2004. 01. 09. 23:47
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Ez meg a 2. generacios PCTV Pro.
Nekem a 3. van (MT2032 tuneres), ami total nem igy nez ki, neten nem talaltam rola kepet, csak a dobozarol.
Idokozben atneztem az egesz kartyat, osszesen harom hely van rajta, SP1, SP2, SP3, de egyikben sincs alkatresz.
Amugy a regi topik elso oldalan levo forrasztasi utmutatot akartam adaptalni a sajat kartyamra (ott az SP4 jelolesu 7805-re kotik a TDA1308 erositot, hogy ne zajongjon), de mivel nem talalok semmi feszstabot a kartyan, kenytelen leszek normalis tunert venni...
Amugy a kartyan elsore kiszurt 2 ures feszstabhely ilyen, TO252 tokozasu, amit mondtal, nem okozott gondot a felismerese.
Amugy ez is 3 labu, hiszen a "hutoborda" egyben a kozepso lab, foldpotencial.
Ja, Pinnacle-ek olyan szinten sporoltak, hogy a feszstab IC-k helyen levo taplab nincs is bekotve a PCI slot-ra, szoval az utolagos beforrasztas sem oldana meg semmit, mivel nem lenne mibol feszultseget konvertalnia.
[ 2004. január 09.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A 3. generációs az, amelyinek lapos a tunere, piros-fekete Pinnacle Systems felirattal?
[url="http://"http://www.world-of-pc.de/product_info.php/cPath/1_49/products_id/1026"]http://www.world-of-...roducts_id/1026[/url]
Nagyon nem volt időm ilyet megvizsgálni, de ha ilyen szinten spóroltak rajta, akkor az nagyon ocsmány.
Tényleg 3lábú, mint irtad, csak ilyen szinten már nem akartam részletezni.
Amúgy az emlitett leirást nekem is adaptálni kellett egy kicsit.
Ha viszont tényleg nincs egyetlen stab sem, akkor max a pci-slotról menő tápot lehetne megszakitani és betenni egy direkt tápcsatit. Illetve az egyik hiányzó stabot beforrasztani és használni az Tda1308 tpálálására.
Bár igy egy kicsit bonyolult. A pci slotnak is vagy 4-5 lábán jön (jöhet) 5 volt.
12 volt azt hiszem csak 1 vagy 2 helyen.
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2004. 01. 10. 02:15
idézet:
Ezt írta yogibear:
A 3. generációs az, amelyinek lapos a tunere, piros-fekete Pinnacle Systems felirattal?
![]()
[/quote]
Ez az, bar az enyemrol a soktus csatit is lesporoltak, csak a helye van meg.
Ezt a kepet nagyitva megnezve, ezen is hianyzik a 2 feszstab kozvetlenul a tuner alatt.
A harmadik helye meg a PCI slot vege feletti oszcillator mogott lenne.
[ 2004. január 10.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 11. 13:41
idézet:
Ezt írta kovge:
Az lehet, hogy a DScaler nem mukodik a legujabb kartyaval? Most decemberben vettem PCTV Pro-t sulinetben, de a 4.18-as DScalert nem tudom mukodesre birni.
Szoval megtalalja a kartyat, de azt irja a videojelre (kabelTV antennabemeneten), hogy unknown. Mikozben latom azt a kepet hibas szinekkel es nagyon zajosan, amit a Vision-nal utoljara neztem. A Bt Card/Video Format reszben NTSC van kivalasztva, de nem engedi valtani (szurke). Mi lehet a baj?
koszi[/quote]
Senki nem tud nekem segíteni, hogy miért nem megy a DScaler?
Lehet, hogy valami triviális csak nem jövök rá?![]()
Elküldve: 2004. 01. 11. 17:38
Gyari CD-rol eppencsak a drivert raktam alaja, semmi extra.
DScaler automatikusan felismerte Pinnacle PCTV Pro-nak, MT2032 tunerrel.
Elküldve: 2004. 01. 12. 11:04
idézet:
Ezt írta FőDudu:
Valószínűleg csak vevő van benne, ezért nem jó telefonhoz.
Azt hiszem nem is IRDA kompatibilis a vevő.[/quote]
Szia!
Itt egy magyar link, és ha érdekel van még sok angol is!
[url="http://"http://www.mini-itx.hu/modules.php?name=topics&file=olvas&cikk=home-3ea7c99270417"]http://www.mini-itx....e-3ea7c99270417[/url]
Gyula
[ 2004. január 12.: GyuliMali szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 17. 03:00
Nekem is PCTV-m van, a sima verzió ...
Nekem is volt vele ezer gondom, de mind később kiderült ez a hálózat hibája is ...

Viszont most érdekes problémám van

Nincsen valakinek véletlenül egy 3.50-es vagy 3.51-es Chris TV-je? Mindenhonnan csak a 3.55-öt lehet leszedni

Jöhet emailban is

Elküldve: 2004. 01. 17. 07:27
idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Nincsen valakinek véletlenül egy 3.50-es vagy 3.51-es Chris TV-je? Mindenhonnan csak a 3.55-öt lehet leszedni[/quote]
Azok jobbak?
Nekem valahogy nem jott be a ChrisTV, szerintem nagyon tul van bonyolitva.
Meg ha egerscrollal valtok csatornat, akkor 2 mp utan elmegy a hang, mig ha menubol, akkor nem![]()
Elküldve: 2004. 01. 17. 19:24

ChrisTV nekem nagyon bejött ... igaz ma reggelig a 3.20-as volt fenn,szerintem tök egyszerű, ráadásul nem csak turistául ért ,beszél magyarul is!
3.51 ezzel szemben már sokkal szebb (mármint a képe), szimpibb, tud videórögzítést ... kb 10perc alatt belőttem rajta mindent .. igaz csak 17 csatorna, de akkor is

Nekem nem volt vele hangproblémám ... mondjuk egy volt azért: mindig idegesített, hogy ha kikapcsolom a Tv proggit akkor még jön jel és sistereg a cucc egy kis ideig, meg halkan szól a rádió a rádió NÉLKÜLI tvkártyán keresztül

[ 2004. január 17.: DummyBoy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 17. 22:11

Használ valaki Chris TV 3.20 (Mondjuk a 3.51-et?

Ha zavar benneteket akkor még provobe is jöhetne

Az lenne a kérdésem, hogy milyen beállításokkal (videó, hang tömörítés, framerate, kutyafül ...) érdemes felvenni ha a legjobb minőséget szeretném?
Ehhez a részéhez igen nagy láma vagyok, ezért érdekelne a dolog ... bár olvasgatom a fórumokat,de mire végzek vele akkorra már a retinába épített TV-nél fogunk tartani ...

Előre is köszi!
[ 2004. január 17.: DummyBoy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 18. 09:20
Elküldve: 2004. 01. 18. 11:25
Lenne egy kérdésem: Ha egy pctv kártyával fölveszek egy videot (avi), átviszem másik gépre, akkor milyen codecet kell föltenni hogy le bírjam jáccani (most csak hang van)?
Gondoltam a pinnacle oldalán van valami letölthető, de nem leltem.
Please help me! thx
Elküldve: 2004. 01. 18. 14:10
idézet:
Ezt írta Error.Fsi:
Nem egeszen a topikhoz kapcsolodo dolog, de azt kerdeznem, hogy tvtunerhez eleg e egy 400-as celeron 256mb rammal?? Koszi szepen[/quote]
Ha TV-t akarsz csak nezni, akkor talan, de az is csak akkor, ha a DScaler-t lebutitod minimumra.
Digizni eselytelen.
Elküldve: 2004. 01. 18. 14:23
idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Használ valaki Chris TV 3.20 (Mondjuk a 3.51-et?) feletti verziót felvételre?[/quote]
Probaltam, de annyira nem jott be, szerintem a konfiguralhatosaga messze lemarad a tobbi programtol.
Felhasznalobaratnak nem neveznem a csatornahangolo reszet.
Meg nem tudtam beloni sztereora a PCTV Pro-mat, hiaba raktam fel a szukseges kiegeszitest a sztereo dekoder szamara.
idézet:
Az lenne a kérdésem, hogy milyen beállításokkal (videó, hang tömörítés, framerate, kutyafül ...) érdemes felvenni ha a legjobb minőséget szeretném?[/quote]
Framerate szigoruan 25fps.
iuVCR-rel DivX 5.05 codecet szoktam hasznalni, 640x480 felbontas, 1-Pass Quality 93% beallitassal, de a ChrisTV vmiert nem volt hajlando ezt a codecet hasznalni, ugyhogy ott XviD-et probaltam hasonlo beallitassal (illetve belul fixen 2-3-ra volt allitva a kvantalo, kulonben a hulye codec 16-ost hasznal, es kockasodik)
Hangnak meg Microsoft ADPCM-et szoktam hasznalni, 16bit, sztereo, 44.1KHz-vel.
Negyedakkora helyet foglal, mint a rendes tomoritetlen hang, viszont nem csuszik el, mint az MP3, ha ropteben tomorit az ember.
Igy durvan 3-4GB/oraval meg lehet uszni a digizest jo minosegben, persze csak akkor, ha kelloen izmos geped van a ropteben DivX/XviD tomoriteshez... (AthlonXP 2GHz, P4 2.4GHz minimum)
Aztan persze igeny szerint ugy tomorited ujra, ahogy akarod.
[ 2004. január 18.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 18. 16:58
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Ha TV-t akarsz csak nezni, akkor talan, de az is csak akkor, ha a DScaler-t lebutitod minimumra.
Digizni eselytelen.[/quote]
Koszi. Csak arra kell, hogy maeste megnezzek egy dolgotolvastam kozben, hogy a min 400MHz, remelem eleg lesz.
Elküldve: 2004. 01. 18. 18:25

És ha mondjuk On-the-fly szeretnék tömöríteni?
Tehát nekem az kellene, hogy legyne jó minőségű, de mondjuk percenként 8-10MB? (gyk: rámmennyen egy CD-re

Arra esetleg valami bevált taktika?
Közben persze próbálgatom is a különféle beállításokat, de HÁLAISTENNEK elég gyakran ott van a Kedvesem és akkor hozzá se érhetek a géphez (büntibe vagyok

Elküldve: 2004. 01. 18. 18:26

És ha mondjuk On-the-fly szeretnék tömöríteni?
Tehát nekem az kellene, hogy legyne jó minőségű, de mondjuk percenként 8-10MB? (gyk: rámmennyen egy CD-re

Arra esetleg valami bevált taktika?
Közben persze próbálgatom is a különféle beállításokat, de HÁLAISTENNEK elég gyakran ott van a Kedvesem és akkor hozzá se érhetek a géphez (büntibe vagyok

Ezért hetente 1-2 alkalmam adódik szórakozni vele ...
Elküldve: 2004. 01. 18. 22:31
idézet:
Ezt írta DummyBoy:
És ha mondjuk On-the-fly szeretnék tömöríteni?[/quote]
Nem volt eleg on-the-fly, amit irtam?
idézet:
Tehát nekem az kellene, hogy legyne jó minőségű, de mondjuk percenként 8-10MB? (gyk: rámmennyen egy CD-re)[/quote]
Akkor 640x480-rol nyugodtan lemondhatsz, 352x288 joval kisebb helyet foglal el. (elony, hogy ekkor nem kell deinterlace, hiszen minden masodik sor eleve kiesik a 768x564-es teljes kepernyohoz kepest)
Masreszt, hogy elore kalkulalhato legyen a fajlmeret, fix bitratat kene alkalmazni. ("1-pass" DivX 5.05 eseten)
Percenkent 10MB-hez a kep+hang egyuttesen 1400kbps lehet.
Ha a fent irt sztereo ADPCM-et hasznalod, akkor marad a kepre kb. 1050kbps.
Vagy ha ropteben MP3-ba tomoritesz, akkor tobb is, de akkor szamits hangcsuszasra. (mono adas eseten 16bit mono 64kbps MP3-ra szoktam utolag tomoriteni, sztereonal sztereo 128-ra.)
Konstans bitratanak van egy olyan elonye, hogy kisebb gep is eleg hozza, kiprobaltam, 352x288 25fps, 1-pass, 1050kbps kb. 25-30% procit eszik nalam az elozoleg irt 640x480, 1-pass quality 93% 60-70-evel szemben.
Hatrany viszont az, hogy eros kontrasztu, reszletgazdag kep eseten keves a bitrata, akkor kockasodni fog.
Illetve amilyen zajos nalam a tuner kepe, amiatt is kockas. (le fogom cserelni egy rendesen megepitett Terratecre, amint megjon a zsebpenzem...)
[ 2004. január 18.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 19. 20:53
Elküldve: 2004. 01. 19. 22:39
Lenne egy kérdésem: Ha egy pctv kártyával fölveszek egy videot (avi), átviszem másik gépre, akkor milyen codecet kell föltenni hogy le bírjam jáccani (most csak hang van)?
Gondoltam a pinnacle oldalán van valami letölthető, de nem leltem.
Please help me! thx