idézet:
Ezt írta FőDudu:
Na szóval:
A Régi XP-n is megy a tuner, csak a vision nem.
Az lenne a kérdésem, hogy ki mivel vesz fel 720x576-os méretben?
Nekem a WinDvr2 -vel sikerült felvennem, de így a helyigény óriási (3 óra 12 giga).
Dscalerben milyen kodekkel és hogyan érdemes 720*576-ba digizni? Divx, Xvid, egyéb? Mi az a legjobb kompromisszum, amivel 1 giga/órára le lehet tömöríteni a képet és még jó marad?
A gép 2400MHz AthlonXp és 512 mega ram.[/quote]
Egy példa: Virtualvcr (természetesen Xp alatt, wdm-driverrel, vagy Avi_io, 9xMe alatt vfw-driverrel),
384*288 méretben,
video -> realtime divx 4.12 (keyframe:25,bitrate:1200),
audio -> "természetesen" pcm, utólag konvertálva mp3-ba.
Igy lesz kb. 45 perc kb 350-360 Mb.
Most lehet számolni (saccolni), hogy 768*576-ba (ez ugye az előbb emlitett képméret 4-szerese) mekkora lesz a fájlméret.
Avagy: felveszed mjpegbe (javasolt a Morgan), igy ugyan elsőre nagy lesz a méret, viszont utána konvertálhatsz mondjuk divx-be 900-1100 bitrate-tel, és 300-as kulcskockával.
Másrészt, kérdés, mi a jó: amit én megadtam, az kb vhs-minőségű felvétel. Kevés utómunkával "készreszerelhető" a film.
A legjobb: felvétel mjpegbe és utána vágni, kódolni divx-be, igy Te állithatod be a fájlméretet. Igaz igy elsőre nagy méretet kapsz: 384*288 Morgan mjpeg/pcm kb: 10-12 Mb szokott lenni.
Miro PCTV Pro
Elküldve: 2003. 05. 13. 18:50
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2003. 05. 13. 18:53
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Meg az alapzaj se lett kisebb, mint a line-in-t hasznalva.
[ 2003. május 13.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ezt megmondhattam volna előre.
Csak annyiból jobb, hogy nem lóg hátul a kábel, meg fennmarad másra a line-in, ha kell.
Elküldve: 2003. 05. 13. 20:39

Most akkor hogy oldjam meg hogy a távirányitóval szabályozzam a hangerőt mert nagyon bosszantó (mert TV helyet használom a gépet) és mindig ki kell kelnem az ágyból ha hangeröt akarok ,,váltani''

Elküldve: 2003. 05. 14. 08:23

Ha nem akarsz ennyit szórakozni, akkor ajánlok egy másik megoldást: kicsit lapozz vissza a topicban, és le van írva, hogy a hangerőszabályzó hogyan vezérelhető a TV kártya távirányítóval (kicsit szerkeszteni kell a remotem.ini - t. És akkor is üzembiztosan tudod szabályozni, és nem kell az ágyból felkelned.
Üdv: GRoF
Elküldve: 2003. 05. 14. 22:06
idézet:
Ezt írta GRoF@:
Szóval! A TV kártya könyvében pontosan le van írva, hogy milyen a kiosztása a hang kimenetnek. Nem minden kártyán van kimenet. Az alaplapi hangkártyáknak is van általában több bemenetük. Az alaplapokon ez általában szabványos. De nagy bajt nem csinálsz, ha össze is kevered - szvsz -, max nem fog elsőre szólni))). Ha 4 tüskét látsz, még csak véletlenül se prbálkozz 2 eres kábellel
)).
Ha nem akarsz ennyit szórakozni, akkor ajánlok egy másik megoldást: kicsit lapozz vissza a topicban, és le van írva, hogy a hangerőszabályzó hogyan vezérelhető a TV kártya távirányítóval (kicsit szerkeszteni kell a remotem.ini - t. És akkor is üzembiztosan tudod szabályozni, és nem kell az ágyból felkelned.
Üdv: GRoF[/quote]
Na szóval nem fogom darabokra szedni a gépet egy szar TV-tuner miatt! De már a hócipőm televan hogy elkérnek ezért a szarért 35 rongyot és még hangerőt se lehet vele alapból szabályozni! Elküldené nekem valaki e-mailbe vagy irja le valakiazt a remote.ini szerkesztést mert nem találom
(
Amugy az a TXT-s fájl, az az (ini fálj) a Remote könyvtárban?? Lenne még egy próblémám( A Rádio az szinte egyátalán nem müködik pedig azt mondta a csávó hogy a kábel TV vezetékével már automatikusan müködni fog a rádio! Hát ez nem igy van
Pár vacak adó bejön és még az is zug! Rádioantenna segitene a dolgon???
Elküldve: 2003. 05. 15. 00:31
idézet:
Ezt írta Trancee:
Na szóval nem fogom darabokra szedni a gépet egy szar TV-tuner miatt! De már a hócipőm televan hogy elkérnek ezért a szarért 35 rongyot[/quote]
Khm, rossz helyen vetted.
En "csak" 21+fat fizettem erte, meg igy is sok volt, hiszen 2 utcaval arrebb levo szamtechboltban 19+faert vesztegettek, csak en nem neztem korul bevasarlas elott...
Elküldve: 2003. 05. 15. 09:14
Köszi a hozzászólásokat! Megvettem a Miro Studio PCTV Pro-t.
De van vele egy kis (rohadt nagy) gond. Szóval direkt megnéztem vásárláskor, hogy rá van-e írva, hogy xp kompatibilis telepítővel. Rá van írva. Na de mikor telepítem, sír az ikszpé, hogy ha folytatom a telepítést, az a rendszer összeomlásához vezethet. =

Töltöttem le hozzá xp-s drivert, szépen fel is raktam. Utána elkezdtem telepíteni a hozzá (a kártyához adott) programot, amely felülírta az xp-s drivert, és elkezdte felrakni a rosszat. Hogyan oldjam meg? Lehet, hogy ha másik PCI Slotba teszem (asszem írták valahol hogy kényes erre), akkor jó lesz?
Más kérdés: Van rajta rádió antenna csati. Oda milyen antenna kell? Jó egy sima szobai TV antenna, ha kicserélem rajta a csatit olyanra, mint ami kell a kártyához?
Megint más kérdés: Mivel sokat dícsértétek, letöltöttem a DScaler progit. Először szépen auto-scan-elte a csatornákat (persze csak egyet talált, mert még csak a szobai antenna van rákötve), és ment is. Na de ha most megint akarok auto-scan-elni, rendszerint lefagy a progi.

Bye. ( futa0504@freemail.hu )
Elküldve: 2003. 05. 15. 11:18
idézet:
Ezt írta Futa:
Sziasztok!
Köszi a hozzászólásokat! Megvettem a Miro Studio PCTV Pro-t.
De van vele egy kis (rohadt nagy) gond. Szóval direkt megnéztem vásárláskor, hogy rá van-e írva, hogy xp kompatibilis telepítővel. Rá van írva. Na de mikor telepítem, sír az ikszpé, hogy ha folytatom a telepítést, az a rendszer összeomlásához vezethet. =( Szokásos szöveg.
Töltöttem le hozzá xp-s drivert, szépen fel is raktam. Utána elkezdtem telepíteni a hozzá (a kártyához adott) programot, amely felülírta az xp-s drivert, és elkezdte felrakni a rosszat. Hogyan oldjam meg? Lehet, hogy ha másik PCI Slotba teszem (asszem írták valahol hogy kényes erre), akkor jó lesz?
Más kérdés: Van rajta rádió antenna csati. Oda milyen antenna kell? Jó egy sima szobai TV antenna, ha kicserélem rajta a csatit olyanra, mint ami kell a kártyához?
Megint más kérdés: Mivel sokat dícsértétek, letöltöttem a DScaler progit. Először szépen auto-scan-elte a csatornákat (persze csak egyet talált, mert még csak a szobai antenna van rákötve), és ment is. Na de ha most megint akarok auto-scan-elni, rendszerint lefagy a progi.Lehet hogy xp miatt? Na ha erre valaki válaszol, baromira hálás leszek! =
Köszi!
Bye. ( futa0504@freemail.hu )[/quote]
XP mindig sír!
Sz@rd le.
Fagyás?
Szintén zenész, ha visszaolvasol picit. 5.11-es driverrel vettem. 5.5-öst szedd le (feljebb belinkelték). Azzal menni fog. Bár ott meg a capture bug-os.
[ 2003. május 15.: Obi-Wan szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 15. 16:48
PCTV 5.5 Web Updater
Supported hardware:
Pinnacle PCTV; Pinnacle PCTV pro; Pinnacle PCTV Rave
Pinnacle PCTV SE; Pinnacle PCTV plus
miroVIDEO PCTV; miroVIDEO PCTV pro
miroMEDIA PCTV; miroMEDIA PCTV pro
Warning:
A minimum software version is not required.
Please check the PCTV History.txt for changes after installation from Start/Programs/Pinnacle PCTV/Help/Readme
Minimum system requirement : PIII 500 MHz or equivalent. Some capture functions might request higher CPU performance.
PCTV Pro functionnalities will only be available if the PCTV 5.5 Web Updater is used on an existing PCTV Pro 5.x installation. If you are a PCTV Pro user, please start to launch PCTV 5.5 Web Updater BEFORE to uninstall the existing software, or you will only access to PCTV Rave functions.
If you are a PCTV Rave user, the installation of PCTV 5.5 Web Updater will not add PCTV Pro functionnalities. You can purchase the PCTV Pro software from Pinnacle Shop
Installation :
Please do not uninstall your existing driver software.
Start PCTV 5.5 Web Updater. It will check the current installation information and save the current parameters to disk.
You will then be prompted to uninstall the previous installation. To uninstall the software, please go to Start/Programs/Pinnacle PCTV/Uninstall and select Uninstall.
Restart your PC when requested
Restart PCTV 5.5 Web Updater and follow the on-screen information.
[ 2003. május 15.: Mykee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 15. 20:12
idézet:
Ezt írta GRoF@:
Üdv: GRoF[/quote]
Visszalapoztam vagy 10 oldalt átnéztem de nem sikerült előkotornom. Szal dobhatnál egy linket :o
Elküldve: 2003. 05. 15. 20:41

Elküldve: 2003. 05. 15. 20:44
Elküldve: 2003. 05. 15. 20:53
idézet:
Ezt írta Trancee:
Nekem is dobhatnátok valami linket! Ennyi-en vagytok a fórumba és tuti hogy megoldottátok azt az remote.ini fájl szerkesztését és nemtudjátok leirni és szerintem nem csak nekem kéne Akkor mondjátok meg hanyadik oldalon van, mert már 1 órát olvastam de nem találtam meg[/quote]
Trancee mi az alaplapod pontos tipusa?
Elküldve: 2003. 05. 15. 23:51
http://members.tripo...s/remote_en.pdf
Itt meg a gombok kiosztása a 4. pont alatt:
http://membres.lycos...remote/pctv.php
Elküldve: 2003. 05. 16. 12:08
Hogy-hogy nem egy rendszerösszeomlást követően eltűnt az Avi_io-m. És mostanság amit tudok "vásárolni" 3,20-ast az nemigazán jó, 3db-ot enged csak bár nem trial. Ha ebben tudna esetleg nekem segíteni valaki azt megköszönném, természetesen mailben.
[ 2003. május 16.: Hegman szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 16. 15:18
idézet:
Ezt írta Futa:
Szóval direkt megnéztem vásárláskor, hogy rá van-e írva, hogy xp kompatibilis telepítővel. Rá van írva. Na de mikor telepítem, sír az ikszpé, hogy ha folytatom a telepítést, az a rendszer összeomlásához vezethet. =( Szokásos szöveg.[/quote]Az XP csak azért "sír", mert a Microsoft nem hitelesítette a drivert. Ettől a driver még egyáltalán nem rossz.
Elküldve: 2003. 05. 16. 15:32
idézet:
Ezt írta Hegman:
Nekem volna egy problémám.
Hogy-hogy nem egy rendszerösszeomlást követően eltűnt az Avi_io-m. És mostanság amit tudok "vásárolni" 3,20-ast az nemigazán jó, 3db-ot enged csak bár nem trial. Ha ebben tudna esetleg nekem segíteni valaki azt megköszönném, természetesen mailben.
[ 2003. május 16.: Hegman szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Na de kérem, ez nem warez-kérő fórum.
No nem is beszélve a "biztonsági mentés cd-re" cimű fejezetről
78 Kb meg egy floppin is bőven elfér.
[ 2003. május 16.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 16. 17:50
idézet:
Ezt írta tamas13:
Trancee mi az alaplapod pontos tipusa?[/quote]
MSI KT3 Ultra-Aru (USB 2.0, Sound bracket stb)
Elküldve: 2003. 05. 16. 19:23
idézet:
Ezt írta Trancee:
MSI KT3 Ultra-Aru (USB 2.0, Sound bracket stb)[/quote]
1. a tv-tuner programban settings/audio/tv playback input-ot átállítottad mikrofonra?
2. ha igen és mégsem megy akkor fogsz egy mezei cd-audio kábelt egyik végét bedugod a TV-tuner internal audio output-ba a másikat pedig az alaplapon található AUX csatlakozóba.
Elküldve: 2003. 05. 17. 07:59
idézet:
Ezt írta Trancee:
Nekem is dobhatnátok valami linket! Ennyi-en vagytok a fórumba és tuti hogy megoldottátok azt az remote.ini fájl szerkesztését és nemtudjátok leirni és szerintem nem csak nekem kéne Akkor mondjátok meg hanyadik oldalon van, mert már 1 órát olvastam de nem találtam meg[/quote]
A következő helyen nézz szét és ott található a PCTV távirányítóhoz másik szoftver, és a konfigurációs állományt szerkesztő program is. (PCTV Remote Remote 0.2)http://pctvfr.free.f...litairesTV.php3
Én ezt is használom és a programkészítő honlapján előre elkészített konfigurációk vannak más programok pl.: WinAmp, bsplayer) irányításához.