Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!
Elküldve: 2003. 09. 16. 22:34
Elküldve: 2003. 09. 17. 07:33
idézet:
Ezt írta New Age:
Ha külön ablakba teszed a teletext-et akkor sem jó?
NA[/quote]
Sajnos nem, természetesen próbálkoztam külön ablakban is, át is méreteztem, semmi...![]()
Elküldve: 2003. 09. 17. 10:18
idézet:
Ezt írta New Age:
[url="http://"http://sourceforge.net/projects/deinterlace/"]http://sourceforge.n...ts/deinterlace/[/url]
4.1.7
Oszinten szolva nem vagyok elajulva tole. Egyelore semmivel sem hoz tobbet nalam mint a gyari program. Jobban fustol tole a proci az biztos.
A[/quote]
Próbálj meg szórakozni a különböző filterekkel és deinterlace eljárásokkal. Amit én használok, az az adaptive noise reduction filter, valamint lejjebb veszem a contrastot, és valamivel feljebb a fényerőt, így ezerszer szebb képe van mint a gyári proginak. Viszont az lehet, hogy gyengébb menőségü jelnél nem tud csodát tenni a progi, hál istennek nálam ilyen gond nincs, viszont egy haver Miro PcTvPro-val nézegette a dcalert, ő se volt elájulva a progitól, de nála igen ótvar a jel...
Elküldve: 2003. 09. 17. 10:26
Amúgy kezdem kicsit unni ezt a gyári progit. Egy darabig jó volt, majd beraktam egy Club3d Ati 9000pro-t, na azóta tiszta gyagya. Idáig szinte 100%-osan fagyasztotta ki a videorendszert akármelyik catalystot is használtam, most pedig (Xp reinstall a fyagi miatt) nem akar scannelni csatornákat. Rámegyek és nem csinál semmit. A Dscalert csak emiatt kezdtem használni, de úgy látom milliószor stabilabb mint ez a gyári hóbelebanc, csaj izom prockó kell hozzá sajna.
Valaki igazán segberughatná a nevemben a terratec kódereit, szerintem programozás helyett elkávézzák a napot

Elküldve: 2003. 09. 17. 18:38
idézet:
Ezt írta Wolffking:
Zako: a gyári progival is rossz??? A dscalerben próbáld meg a settingsben a teletext dolgait állítgatni, hátha jobb lesz... Nem lehet hogy vmi karakterkészlet gond van? Mert a karaktereket gondolom a rendszerbe telepített fontok közül veszi...de hogy ezt hol lehetne állítani nem tudom.[/quote]
Igen, a gyári progival is rossz. Most már arra is gondoltam, hátha nem elég erős vagy "tiszta" a kábelen érkező jel - a lakásban a legutolsó "fogyasztó"-ként kötöttem be a tunert, és ugye a teletext elég érzékeny a jelzavarokra. A képminőséggel egyébként nincs gond, szép tiszta a kép.
A karakterkészlettel kapcsolatban: szerintem ugyanazt a karakterkészletet használja a DScaler, mint az OSD-hez, tehát ez nem lehet gond.
idézet:
Amúgy kezdem kicsit unni ezt a gyári progit. Egy darabig jó volt, majd beraktam egy Club3d Ati 9000pro-t, na azóta tiszta gyagya. Idáig szinte 100%-osan fagyasztotta ki a videorendszert akármelyik catalystot is használtam, most pedig (Xp reinstall a fyagi miatt) nem akar scannelni csatornákat. Rámegyek és nem csinál semmit. A Dscalert csak emiatt kezdtem használni, de úgy látom milliószor stabilabb mint ez a gyári hóbelebanc, csaj izom prockó kell hozzá sajna.
Valaki igazán segberughatná a nevemben a terratec kódereit, szerintem programozás helyett elkávézzák a napot![]()
![]()
[/quote]
Nekem nem fagyott a gyári szoftver, de utálom, hogy lassan vált csatornát és a felülete sem túl felhasználóbarát. Az mondjuk igaz, hogy zabálja a prociidőt, de annyi baj legyen, belefér...![]()
Elküldve: 2003. 09. 22. 12:11
Egy hete én is boldog tulajdonosa vagyok egy Terratec Sinergy 600-asnak!
Az egyedüli gondom vele, hogy az mtv, m2, duna tv-nek nincs hangja , csak sistergés! A kép az gyönyörű, a többi 23 csatornával nincs semmi gond!
Én a WinDVR-t használom hozzá, már csak azért is mert sokkal gyorsabb benne a screen capture!
Tegnap este kipróbáltam a benne lévő időzített felvételt is, felvettem az X-aktákat, utána meg a Private Gold-ról

Szépen feldarabolta 4GB-os darabokra a felvételt, nem volt vele semmi gond, nem csúszott sehol sem a hang, a kép kristálytiszta!
Az mondjuk igaz, hogy 1 óra kb 3,5GB! De majd átkonvertálom aviba!

Egy szó mint száz meg vagyok vele elégedve, kivéve az előbb említett problémát!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Üdv, gza
Ui.: Nekem normálisan müxik a távirányító és azzal a problémával sem találkoztam, hogy elmegy a hang (WinME-m van!)
Elküldve: 2003. 10. 02. 14:19
4 hetes, dobozban, garival. (A cucc tuti, de én kategóriát váltottam)
t.:+36209539036
Elküldve: 2003. 10. 08. 11:46
idézet:
Ezt írta Mumia:
Az a Windvr hibája, nálam is volt hasonló probléma windvr-el, ezért nem is használom.[/quote]
Te mit használsz? Mit érdemes kipróbálni?
Elküldve: 2003. 10. 08. 12:18
Elküldve: 2003. 10. 08. 15:25
idézet:
Ezt írta Mumia:
Én a saját programját használom. WinDVR mér nem tudom hányas volt akkor amikor én próbáltam. Asszem 2.xx[/quote]
A sajátjával nálam következetesen lefagyA WinDVR 2.0-t mellékelték, de azzal nem volt hang, mert nem engedte kiválasztani a line-in csatlakozót, ahová a hangkártyacsatlakozást dugtam, kizárólag az Audigy drive csatlakozóit kínálta.
Az meg nem nyerő, hogy állandóan egy hosszabb kábellel kössem össze a front panel line-in2 csatlakozóval. A WinDVR 3.0 már minden csatlakozót mutatott, ezzel korrekt.
Elküldve: 2003. 10. 09. 14:39
Elküldve: 2003. 10. 10. 06:51
idézet:
Ezt írta gza:
WinDVR 2-est használok, a 3-mas nálam igen-igen lassú. A gyári progit azért nem használom, mert a screen capture nagyon lassú benne, nemúgy mint a WinDVR-ben, ahol nagyon gyors! Semmivel nem is lenne bajom, ha az mtv, m2, duna tv-nek lenne hangja, de nincs! Sem a saját progijával, sem a WinDVR-rel, holott a többi csatornának van hangja! Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy a hangnormát kell átállítani 5,5kHz-ről 6-ra (ennyi a különbséggel jön a kép, meg a hang), vagy fordítva (én egyébként ehhez nem értek), és úgy jó lesz! Persze ilyet nem találtam sehol, úgyhogy maradt ezeknél a sistergés! Megjegyzem, előtte volt egy ősrégi, kb. 4 éves tunerem és annál jó volt a hang! Akkor most alapból a kártya nem tudná, vagy csak a szofter a szar? Ja, és az egyik haveromnak Pinnacle PCTV Pro-ja van és neki sincs ezeknél a csatornáknál hangja! Gondolom, hogy a helyi kábeltévések nem lehetnek ludasak ebben (vagy igen?), hiszen az előző kártyámmal jó volt![/quote]
Bárhogy erőlködtem, nem sikerült előállítani az elnémulást. Új drivert próbáltál?
Elküldve: 2003. 10. 12. 13:57
Vagyis csak az RDS-es rádióban különböznek?
Elküldve: 2003. 10. 14. 08:57
idézet:
Ezt írta zetecR:
A 400-asnak és a 600-asnak ugyan az a tunerje?
Vagyis csak az RDS-es rádióban különböznek?[/quote]
Igen.
Elküldve: 2003. 11. 11. 16:18
Klubtag vagyok kb. egy hete.

Még csak probálgatom,mert nem mindig van időm.
Azt mondja meg valaki biztosan:ez a sztereo nicam,vagy A2??
Sehol sem találtam hivatkozást erre vonatkozólag.
Mumia,te ismered ezt elég jól,hátha ezt is tudod.