HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!

#871 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 22. 18:27

Idézet: PeC - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 16:09

Egyébként nem értem, hogy miért nem tud 44KHz-et. na mnd1.

Philips-et kerdezd, SAA7134 chip tulajdonsag.

#872 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 20:24

Az mitől lehet, hogy a letöltött philips drivert sehogy nem tudom beizzítani. Ha felteszem, akkor az eszközkezelőben a tuner rész felkiáltójeles, és kiírja, hogy nem tudja elindítani a windows.
A terratec driverrel megy.

Sajnos a képminőség nem a legjobb :(
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#873 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 22:51

Idézet: PeC - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 20:24

Az mitől lehet, hogy a letöltött philips drivert sehogy nem tudom beizzítani. Ha felteszem, akkor az eszközkezelőben a tuner rész felkiáltójeles, és kiírja, hogy nem tudja elindítani a windows.
A terratec driverrel megy.

Cinergy 600-zal nekem is ez van. Gondolom, az lehet az oka, h a Philips-drajverben MK2es tunerkent szerepel, mig a Terratec MK3-kent telepiti.

En jelenleg mas ugyben lamazom. Vhsrol kellene leszedni cuccokat, de az istennek sem sikerul. Az iuvcr minden csatornat szepen lekezel, kiveve azt az egyet, amin a videonak kene lennie. Ha nagy hulyeseget mondtam, akkor szori, de nem igazan ertem, honnan vegyem a videojelet. Siman kompoziton jon a jel, ha ez szamit vmit.

#874 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 23:46

Idézet: PeC - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 20:24

Ugy tunik Cinergy-kbol is tobb generacio van, ami az alkalmazott Philips tuner verziojaban ter el.

Phtune.inf-ben van egy ilyen sor:

Idézet

HKR,,TunerType,,FI1216            ; FM1216 (PAL/SECAM B/G with FM)

Itt at kell irni a tuner tipusat FI1216MK2-re (Cinergy600-nal FM1216MK2-re)
Esetleg MK3-ra, nagyon uj tuner eseten.

Ezutan mar nem problemazik, hogy "device cannot start"

Szerkesztette: nyunyu 2005. 01. 22. 23:47 -kor

#875 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 23:54

Idézet: viharhozo - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 22:51

En jelenleg mas ugyben lamazom. Vhsrol kellene leszedni cuccokat, de az istennek sem sikerul. Az iuvcr minden csatornat szepen lekezel, kiveve azt az egyet, amin a videonak kene lennie. Ha nagy hulyeseget mondtam, akkor szori, de nem igazan ertem, honnan vegyem a videojelet. Siman kompoziton jon a jel, ha ez szamit vmit.

Video/Crossbar, aztan Video bemenetnek kivalasztod a Composite In-t :)

#876 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 00:45

Arra is sikerult rajonnom, miert van hang helyett sisterges az "uj" Philips driverrel:
cap7134.inf-ben a default orszag fixen orosz-ra van allitva, ott meg nem PAL B-t hasznalnak... :omg:
Hangformatum emiatt nem stimmel.

Nemetorszagra atirva tokeletes, raadasul a hangformatum automatikus felismerest is bekapcsoltam. (melyik marha kapcsolta ki a driverben? :rolleyes:)

Szedjetek le ezt a zip-et, aztan ennek a tartalmaval irjatok felul a 2.3.1.0-as Philips drivercsomag inf-jeit, es ugy telepitsetek.
Az ne zavarjon senkit, hogy FM1216MK2 tuner beallitast tartalmaz, megy 400-on is :)

Akinek nem talal meg minden csatornat ezzel a kartyaja, az probalja meg atirni a tuner tipust MK3-ra az elozo hozzaszolasomban leirt modon, es ujratelepiteni.
(En kartyam MK3 beallitassal nem latott minden adot, MK2-vel jo)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: nyunyu 2005. 01. 23. 01:07 -kor

#877 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 15:05

na, így már végre fel lehet tenni a philips drivert a 400-asomra. Ezekszerint nekem az újabb van?

Ha már végre sikerült, akkor nem tudod véletlenül, hogy a jobb oldalon miért van egy színes villogó függőleges csík a dscalerben? De csak ott. Chris, és a gyári progi nem csinálja.
Egyébként a dscalerben hogy lehet használni a távirányítót?

#878 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 18:18

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 23:54

Video/Crossbar, aztan Video bemenetnek kivalasztod a Composite In-t :)

No, hosszas kinlodas utan rajottem, h megvalosithatatlan dolgot probalok megvalositani.
Jelenleg egyebkent a legujabb gyari drajver van fenn. Nagyobb problemat nem tapasztaltam. Ezekhez a teves dolgokhoz nem igazan ertek, de hatha okosabb leszek.

1. Egy db bemeno koaxom van. Mivel a tevenek is mennie kell, vettem egy elosztot meg atalakitot. Igy mind2 eszkozon van kep, de a minoseg a tuneren meg a teven is eleg vacak. Lehet ezzel vmit kezdeni?
2. Lehet, h ez hulye kerdes, de miert van az, h egyes csatornak egesz turhetok, mig masok totalisan szarok. Vagy ezt a szolgaltatotol kerdezzem meg (lokalis kabeltv).
3. A regi videomon kizarolag antenna be- es kimenet valamint scart csatlakozo van. Letezik-e olyan kabel, aminek az egyik vege scart, a masik meg kompozit? Gondolom, az antenna-kimeneten keresztul nem fogok videot digitalizalni?
4. Ez a referenica Philips drajver mivel tud tobbet a gyarinal? Mindenkeppen erdemes hasznalni, vagy ne kavarjak, amig nincs nagy gond?

#879 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 18:29

Idézet: viharhozo - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 18:18

No, hosszas kinlodas utan rajottem, h megvalosithatatlan dolgot probalok megvalositani.
Jelenleg egyebkent a legujabb gyari drajver van fenn. Nagyobb problemat nem tapasztaltam. Ezekhez a teves dolgokhoz nem igazan ertek, de hatha okosabb leszek.

1. Egy db bemeno koaxom van. Mivel a tevenek is mennie kell, vettem egy elosztot meg atalakitot. Igy mind2 eszkozon van kep, de a minoseg a tuneren meg a teven is eleg vacak. Lehet ezzel vmit kezdeni?
2. Lehet, h ez hulye kerdes, de miert van az, h egyes csatornak egesz turhetok, mig masok totalisan szarok. Vagy ezt a szolgaltatotol kerdezzem meg (lokalis kabeltv).
3. A regi videomon kizarolag antenna be- es kimenet valamint scart csatlakozo van. Letezik-e olyan kabel, aminek az egyik vege scart, a masik meg kompozit? Gondolom, az antenna-kimeneten keresztul nem fogok videot digitalizalni?
4. Ez a referenica Philips drajver mivel tud tobbet a gyarinal? Mindenkeppen erdemes hasznalni, vagy ne kavarjak, amig nincs nagy gond?

1. ha egy darab tv-vel jobb volt, akkor talán egy erősítő segít.
2. passz, valószínűleg szolgáltató
3 igen, van olyan kábel. Lehet antennán keresztül is fogni a videót, tedd rá tesztjelre a videót, hogy könnyebben megtaláld, és be lehet hangolni. De jobban jársz kompozittal.
4. állítólag jobb a képe vele. nemtom, mert nekem még így is hagy némi kívánnivalót a minősége. :)

#880 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 18:38

szerk: kétszer

Szerkesztette: PeC 2005. 01. 23. 18:39 -kor

#881 Felhasználó inaktív   petak32 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 27. 10:08

Hi mindenkinek!

Segítség kellene!!!

Config: Abit IS-7 ; Cel. 2,8GHz ; Ram 512MB ; Win XP-prof /+sp2/
Terr.Tec TV 600 tuner, saját szotware-el.

1. Rádió – csatornák beprogramozva , full térerővel rb.
Kikapcs után újra bekapcs, nem szólal meg! A kikapcs csat.freki/RDS megjelenik, de térerőindikátor nem mutat térerőt, AFC villog.
2x-i csatornaváltás után megszólal, innentől rb.  Újabb kikapcs után minden ismétlődik.

2. KTV-hálózatban vehető TV csatornák vegyesen PAL B/G : PAL D/K rendszerűek.
Külön-külön beállítva, mindig csak annak van hangja, amilyen normára állítom.
Csatornánként nem lehet különböző normát beállítani.
Automata keresésnél amit először talál, mindent arra állít.

3. Végül a legfontosabb! TV felvétel magnóval.
TV csatornák egyedi beállítása még lehetetlenebb!
Időzített felvétel /scheduler/ bekapcsolt SZG.-nél rb. műkszik.
Időzített felvétel, éjszaka vagy távollét esetén /SZG. kikapcs. 5V táp van / nem kapcsol be!!!
Nem veszi fel a beállított időpontban a beállított programot!!!
Alaplap tudja a PCI wake-up funkciót.
BIOS –”alarm funkció” beállított időpontban a gép bekapcsol.

Mások számára talán úgy tűnik, hogy sok az elvárásom, de én úgy gondolom, hogy ezek
minimum követelmének!!!

Segítségeket előre köszi: petak32

#882 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 17:14

Idézet: petak32 - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 10:08

Hi mindenkinek!

Segítség kellene!!!

Config: Abit IS-7 ; Cel. 2,8GHz ; Ram 512MB ; Win XP-prof /+sp2/
Terr.Tec TV 600 tuner, saját szotware-el.

Melyik szoftververzió?

3. Végül a legfontosabb! TV felvétel magnóval.
TV csatornák egyedi beállítása még lehetetlenebb!
Időzített felvétel /scheduler/ bekapcsolt SZG.-nél rb. műkszik.
Időzített felvétel, éjszaka vagy távollét esetén /SZG. kikapcs. 5V táp van / nem kapcsol be!!!
Nem veszi fel a beállított időpontban a beállított programot!!!

Nem is fog bekapcsolni, egy kikapcsolt gépet egy nem futó program hogy tudna bekapcsolni?
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#883 Felhasználó inaktív   petak32 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 18:54

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 18:14

Melyik szoftververzió?

Nem is fog bekapcsolni, egy kikapcsolt gépet egy nem futó program hogy tudna bekapcsolni?

Hi!

Elhamarkodott ítéletet fölösleges tenni.
Amiröl nem tudsz, attól az még létezhet!
Eszközeim kellő tanulmányozása és próbája után kértem "esetleg nálam okossabbaktól" segítséget!?
Néhány alapvető dolgot tisztáznod kellene, met a kikapcsolt gép nem azonos konnektorból kihúzott csatlakozóval!!!

Jó tanulást!

Üdv: petak32

#884 Felhasználó inaktív   petak32 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 19:02

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 18:14

Melyik szoftververzió?

Hi!

Szoftververzió: Cinergy TV: 3.50.00.189

Eszközeim kellő tanulmányozása és próbája után kértem "esetleg nálam okossabbaktól" segítséget!?
Néhány alapvető dolgot tisztáznod kellene, met a kikapcsolt gép nem azonos konnektorból kihúzott csatlakozóval!!!

Jó tanulást!

#885 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 19:11

Idézet: petak32 - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 19:02

Hi!

Szoftververzió: Cinergy TV: 3.50.00.189

Jó tanulást!

:omg:

Azért duplán elküldeni, meg priviben is kétszer ugyanezt nem kell. Továbbra is kérdezem hogy egy kikapcsolt gépet hogy tud egy program bekapcsolni?  :think:

Driverből a legfrissebb: Driver 2.3.0.9
Szoftverből a legfrissebb: Software 3.63

Frissítsd és nézd meg hogy megjavul-e.

Jó tanulást!  :mad: (ezek után kíváncsi vagyok ki fog neked segíteni)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#886 Felhasználó inaktív   dale74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 19:23

Hali!

A pár hete vettem egy ilyen kártyát. A hozzáadott driverrel csak max. 384x288-as felbontásban adott képet.
Hogy rátaláltam erre a topicra feltettem a referencia drivert, így megy feljebb is, de "csikos" lesz a kép, és minél nagyobb a felbontás annál csíkosabb. Nem interlace csíkok, az is látható, de azt tudnám szűrni. Felteszek egy mintaképet. Remélem valali tud megoldást, vagy rossz lehet a kártya ?
(És nincs húzva a gép, a kép iuVCR-el készült, de más programmal is ilyen.)

Csatolt fájl:

#887 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 19:46

Az, hogy tudja nem elég. Valahogy rá is kell venni, hogy bekapcsoljon. Például hálózaton keresztül?

Ez már jobban hangzik, jó bekapcsol, de a proginak el kell indulni, hogy a felvételt el tudja kezdeni. nem is tudom, talán az indítópultba be kéne tenni az exejét?

Ha nem fut egy program nem fog semmit csinálni hiába állítasz neki be bármit! Mint fentebb írták, de leugattad, egy program nem fog semmit bekapcsolni. Talán ha valaki segíteni akar nem kéne elküdeni a p*csába, mert így senki nem fog segíteni?

Jó tanulást a fórumon!
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#888 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 21:56

Idézet: dale74 - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 19:23

A pár hete vettem egy ilyen kártyát. A hozzáadott driverrel csak max. 384x288-as felbontásban adott képet.
Hogy rátaláltam erre a topicra feltettem a referencia drivert, így megy feljebb is, de "csikos" lesz a kép, és minél nagyobb a felbontás annál csíkosabb. Nem interlace csíkok, az is látható, de azt tudnám szűrni. Felteszek egy mintaképet.

Valami elzabalja a PCI savszelesseget a tuner elol.

Veletlenul nem SiliconImage chipes SATA vezerlod van, Samsung/Maxtor SATA vinyoval?

#889 Felhasználó inaktív   petak32 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 22:26

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 20:11

:omg:

Azért duplán elküldeni, meg priviben is kétszer ugyanezt nem kell. Továbbra is kérdezem hogy egy kikapcsolt gépet hogy tud egy program bekapcsolni?  :think:

Driverből a legfrissebb: Driver 2.3.0.9
Szoftverből a legfrissebb: Software 3.63

Frissítsd és nézd meg hogy megjavul-e.

Jó tanulást!  :mad: (ezek után kíváncsi vagyok ki fog neked segíteni)

Hi!

Ezuttal nyilvánosan elnézést kérek, de nekem sem tetszik az ilyen megjegyzés.

"Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal."

A fórumot eddig csak olvastam, /sok-sok hasznos tippet /így ezt az üzenőfelületet most
ismergetem, sajnálatos módón ezért jött ez így össze.

Egyébbként a Bios-ban Pow.Men.Setup Suspend to Ram funkcit beállítva a Wid.-tKészlétbe leállítva
Csend van /standby/ Bekapcs gomb megnyom, azonnaz Wind. indul és minden progi fut ami kikapcs
előtt futott!!!/Pl.:megjelenik a korábban nézett TV progi./

Erről ennyit / sorri

Üdv: petak32

#890 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 27. 22:52

Idézet: petak32 - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 22:26

Hi!
Ezuttal nyilvánosan elnézést kérek,

Semmi gond, nem vagyok érzékeny típus ;)

de nekem sem tetszik az ilyen megjegyzés.
"Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal."

Nem ellened irányult, ez az aláírásom, a fórummotor odateszi minden hozzászólásom alá, függetlenül attól hogy kinek/mire írtam. Ennek ellenére ez a véleményem, akinek nem inge... :Đ

Egyébbként a Bios-ban Pow.Men.Setup Suspend to Ram funkcit beállítva a Wid.-tKészlétbe leállítva
Csend van /standby/ Bekapcs gomb megnyom, azonnaz Wind. indul és minden progi fut ami kikapcs
előtt futott!!!/Pl.:megjelenik a korábban nézett TV progi./

Ez rendben is van, STR/hibernáció esetén szépen visszatölti azt az állapotát a teljes memóriának, ami a készenlétbe állításkor volt. DE amíg standby-ban van a gép, nem fut semmilyen program, nem figyeli semmi az időt stb, tehát nem is tud elindulni semmilyen program. Standby előtt/utána fut, de közben nem! Javasolt megoldás neked: mechanikus/elektronikus időkapcsoló, a felvételre megadott időpont előtt 2 percre állítod, áramot ad a gépnek (biosban a AC Power Loss funkciót bekapcsolni), elindul az oprendszer és már le tud futni a felvevőprogramod (mondjuk erre biosban is van lehetőség, csak esetleg az időkapcsoló könnyebben kezelhető, vagy esetleg több időpontra is beállíthatod).

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.