HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!

#891 Felhasználó inaktív   dale74 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 27. 23:10

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 22:56

Veletlenul nem SiliconImage chipes SATA vezerlod van, Samsung/Maxtor SATA vinyoval?

Nincs SATA az alaplapon (MSI KT3 Ultra) egy SB Live 5.1 van mellette és egy Radeon 9600xt, de az már AGPn.
És sokszor fagy is mostanában. Ha pl. a TV mellett megnyitom a media player classicot, akkor biztos fagyás.

#892 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 27. 23:11

Idézet: petak32 - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 22:26

Hi!

Egyébbként a Bios-ban Pow.Men.Setup Suspend to Ram funkcit beállítva a Wid.-tKészlétbe leállítva
Csend van /standby/ Bekapcs gomb megnyom, azonnaz Wind. indul és minden progi fut ami kikapcs
előtt futott!!!/Pl.:megjelenik a korábban nézett TV progi./

Szal az a lényeg, hogy leáll-elindul. Magyarul amíg a gép suspendben van, addig nem fut rajta semmi se. Egyszerűre véve, annyival történik több, mint normál kikapcsnál, hogy a memo nem marad áram nélkül ->nem veszik el a tartalma, és ezért bekapcs után gyorsan vissza lehet térni oda ahol a futás megszakadt. Ha azt akarod, hogy bekapcsoljon a felvétel idejére, akkor egyrész írd be az ütemezőbe (ez ugylátom már megvan), másrészt úgy 5 perccel start előtt a BIOS általad említett "alarm funkciójával" kapcsoltasd be szépen a gépet, aztán a végén meg mondd meg a proginak, h lője le. Ha ilyet nem tud akkor szintén ütemező, vége után 10 perccel shudown.exe (asszem, bár nincs most a környéken win), és szépen lekapcsoltatod. Öszintén szólva nem láttam még wake-on-pcit, te csak úgy tudom elképzelni, hogy vmi progi belepiszkál a kártyán vmi eepromba, és vmi hardweres timer alapján megbirizgálódik vmi spéci módon a pci busz, és erre triggerel. Szal egy sima progi ilyesmit biztos nem csinál, mert nem fut.

Egyébként javasolnám, hogy kicsit ovatosabban támadj le másokat, mert "csak azért mert elképzelsz vmit, nem biztos hogy azt (úgy) meg is lehet csinálni", hogy kiforgassam egy kicsit a mondatod. És -sigorúan szvsz- próbálj meg kevesebb felkiáltójelet használni, mert olyan kiabálós hangulatot áraszt (legalábbis számomra ez is meg a csupa nagybetű is), ami ezzel a támadó hangvétellel együtt nem veszi ki jól magát. Nem szoktunk cs úgy izomból szivatni másokat.

Nah észosztás OFF :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#893 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 23:14

Ha nem foglalkoznék mással postírás közbe, nem maradnék le mint a torkosborz, és nem mondanám el még1x fölöslegesen :omg:
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#894 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:09

Az vajon mitől lehet, hogy bár sikerült nyunyu által belinkelt, és sikeresen moddolt referencia drivert (kösz nyunyu!), és a dscaler is sikeresen megtalálta a csatornák, de a hang, az csak mono. próbáltam átállítani B/G Nicam FM-re is, de azon kívül, hogy több lett benne a megas hang, nem javult semmi. Nagyon ritkán pillanatra kiírja, hogy stereo, de visszaugrik monora.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#895 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 15:40

Melyik adoknal van ez a hiba?

Nalam csak az m1, @2, retek Nicam, osszes tobbit sztereot A2-ben adja a kabelszolgaltato. (Hja, adasok tobb, mint fele mono :rolleyes: )
Ugyhogy DScaler-ben alapbol A2 van megadva hangnormanak, egyedul ez a harom ado van Nicam-ra allitva. (jobbklikk/SAA7134 card/Audio Standard/..., meg /Settings/Save settings per channel, per format)
Meg van egy olyan is az /SAA7134 card/Audio Channel-ben, hogy automatic stereo adjustment, azt probald meg kikapcsolni, az dobal vissza mono-ba, ha gyenge a jel. (Nalam nem rakoncatlankodik, jo a jel)

#896 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 16:03

Idézet: dale74 - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 23:10

Nincs SATA az alaplapon (MSI KT3 Ultra) egy SB Live 5.1 van mellette és egy Radeon 9600xt, de az már AGPn.
És sokszor fagy is mostanában. Ha pl. a TV mellett megnyitom a media player classicot, akkor biztos fagyás.

A Live 5.1 nem éppen a kompatibilitásáról híres, meg amúgy is ez a fagyás utalhat valami erőforrás ütközésre. Próbáld ki, hogy ha letiltod a live-ot akkor is fagy  és csíkozik, vagy ha másik PCI foglalatba rakod a kártyát.

#897 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 16:04

Masik IDE driverrel is csikoz?

Nalam a vinyo vezerlo miatt csikozott a tunerem.

#898 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 22:34

Egyébként egy kicsit engem még mindig zavar ez az egész sz.gépes tv nézés. Nem hiszem el, hogy a mocsok gyártók nem tudnának az amúgy nem túl olcsó kártyájukhoz egy olyan normális programcsomagot adni, ami normális minőségben, stabilan menne, és jól lehetne felvételre is használni.

Holnap asszem még egyszer nekifutok a topicnak a legelejétől, és megnézek minden beállítást, és azt, hogy nekem mi is kellene.

#899 Felhasználó inaktív   Agent11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 10:26

Üdv,

Szeretném újból a segítségeteket kérni. Kb. 1 hete szenvedek a következő probléma miatt:

iuVCR-el ( 4.9.1.351,de próbáltam a legújabbal is ) szeretnék TV adást rögzíteni, de egy misztikus hiba miatt mindig megszakad a felvétel és nem tudok rájönni, hogy mi okozhatja ! A log file-ban ennyit látni:

09:52:55:89 INFO: Preview started
09:54:02:28 INFO: File name: E:\!Capture\Capture_20050130-095402.avi
09:54:02:36 SUCCESS: Capture graph rendered
09:54:02:36 INFO: Current time format: {7B785574-8C82-11CF-BC0C-00AA00AC74F6}
09:54:03:23 INFO: Started capture to E:\!Capture\Capture_20050130-095402.avi
09:54:03:31 INFO: Video stream latency: 75 ms
10:12:53:53 ERROR: EC_ERRORABORT event raised. (error code: 80040228)
10:12:54:17 INFO: Capture stopped
10:12:54:17 INFO: Captured frames: 1020188 (1020188)
10:12:54:17 INFO: Dropped frames: 394 (394)
10:12:54:17 INFO: Average fps: 903.117(903.117)
10:12:54:17 INFO: Average data rate: 15418 Kb/s (1927 KB/s)
10:12:54:23 INFO: Preview resumed

A nyunyu által moddolt Philips driver-t használom, és a hangot a wdm driverből, nem pedig az áthurkolt line in-ből szedem ! Friss XP SP2 install...

Találkozott már valaki ezzel a problémával ?

Remélem valaki tud segíteni...

Üdv,

Agent

ui: nyunyu köszönet a moddolt driver-ért! Még 1 kérdés hozzád, ha jól tudom te is iuVCR-t használsz, melyik verziót, és milyen beállításokkal ?  Segítségedet előre is köszi...

#900 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 13:20

Alapvetoen 4.8.8.341-et hasznalok, mert az iuVCR-hez torest gyarto csapat sosem allt a helyzet magaslatan, viszont a neten talaltam egy szeriaszamot, ami a 341-gyel meg megy, ujabbak viszont mar nem fogadjak el, es azonnal letiltodnak.

De filozom rajta, hogy megvegyem legalisan ~800 rubelert (~5k Ft), mert megerdemli a program iroja. (ugyis rubel feleslegem van, amivel itthon nem tudok mit kezdeni, mivel a bankok nem valtjak. Viszont erre meg rajon a 25% AFA, mert az EU tagallamokban szoftver import utan kotelezo :mad: Asszem megkerem vmelyik orosz kollegamat, rendelje meg a nevemben :) )

Amit hasznalok: ffdshow codec, One-Pass-quality 90%-on. (Eredetileg DivX 5-be nyomtam, csak egy frissebb DivX verzio felrakasa agyonvagta a jol mukodo iuVCR-emet :mad: ffdshow eredetileg DivX/XviD lejatszo codec :))
640x480-as felbontas mind preview-re, mind capture-re. Filters-nel iuLab Deinterlace van berakva. (tobbi gagyi)
Hang: alaplapi hangkartyat hasznalom line-in-en, M$ ADPCM codec-kel (25%-a a tomoritetlen wav-nak, nem csuszik az mp3-mal ellentetben. Tuner csak 32KHz-n tud digizni, es nem allithato a hangereje, tul halk :( )

Opciok ablak:
Kép
Info ablak:
Kép

Altalaban meguszom orankent ~30 dropped frame-mel, ha nem nyulok komolyabban a gephez. (Korabban elinditott bongeszo hasznalata forumozasra. Uj IE inditas =30 dobott frame :( )
Hangot utolag szoktam korrigalni, mikor kivagom a reklamokat, azzal, hogy fix 25 fps-re allitom a kesz avit Nandub-ban.
De a nyers avit megnezve alig eszreveheto a csuszas, annyira minimalis a dobott kockak szama.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 01. 30. 13:35 -kor

#901 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 13:43

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 13:20

Alapvetoen 4.8.8.341-et hasznalok, mert az iuVCR-hez torest gyarto csapat sosem allt a helyzet magaslatan, viszont a neten talaltam egy szeriaszamot, ami a 341-gyel meg megy, ujabbak viszont mar nem fogadjak el, es azonnal letiltodnak.

Hali!

Esetleg ezeket egy mailben nem tudnád átdobni (airlac@airlac.hu)? Nekem is Cinergy 400-am van, de a gyári progival nem nagyon sikerül framedrop nélkül digizni :(

Köszi előre is!  :respect:
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#902 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 22:49

nyunyu: PÜ nem ment el, ezért itt kérlek, hogy ha lehet nekem is... ;)

#903 Felhasználó inaktív   Agent11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 10:14

Köszi nyunyu a segítséget, ki fogom próbálni amiket leírtál !

Közben egy külföldi fórumon megtaláltam a hibaüzenet számát és ott
azt tanácsolták, hogy állítsam be a "system timer for video" és a
"system timer for audio" opciókat...

Csak ennyit változtattam rajta, és most egész éjjel ment a capture,és nem állt meg.

Remélem ez megoldja a problémámat...

Üdv,

#904 Felhasználó inaktív   dale74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 13:56

Átraktam egy másik gépbe a kártyát, ahol tökéletesen működött az eredeti driverével.
Legalább azt tudom, hogy a tuner jó.
Nagyobb különbségek a két gép között:
alaplap: KT333 ill.  nForce2 chipset
hangkártya:  Live 5.1 ill. integrát nForce2 ( a Live kiiktatását majd megpróbálom)

Találkoztam egy ugyanilyen problémával egy másik topikban. Ott az volt a megoldás, hogy a winyót egy különálló  tápvezetékre kötötték és megszünt a csikozás.  Én ezt hiába próbáltam, sőt csak a boot winyót hagytam bekötve mégsem változott semmi.  (állítólag az újabb kártyákon gyengébb a táp zavarszűrése)

#905 Felhasználó inaktív   dale74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:04

Még annyit, hogy a Terratec honlapján van újabb program, ami már magyarul is tud, én januárban vettem és a CD-n még valami régi szar volt.
De egész jó hozzá a Fly2000tv, a WINDVR-t még fel kell tenni mellé és Mpeg2-bel egész jól rögzít.
http://auzol.narod.ru/index_e.html (itt van a ref. driver is)

(az mondjuk érdekes, hogy ref. drivert  csak egy eldugott orosz honlapról lehet leszedni a Philips chip-hez)

#906 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:03

Idézet: dale74 - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 14:04

De egész jó hozzá a Fly2000tv, a WINDVR-t még fel kell tenni mellé és Mpeg2-bel egész jól rögzít.
http://auzol.narod.ru/index_e.html   (itt van a ref. driver is)

(az mondjuk érdekes, hogy ref. drivert  csak egy eldugott orosz honlapról lehet leszedni a Philips chip-hez)

WinDVR-t felejtsetek el, nagy rakas bughalmaz, nem lehet rendesen idoziteni, idorol idore elfelejti a csatornakiosztast, etc, etc.

2.3.1.0-as driver meg nem egy mai csirke, kartyamhoz kapott masfel eves teretek driver 2.3.0.9-es alapu volt.

Egyebkent tenyleg vicces, hogy csak onnan lehet referenciadrivert talalni, Google sem talal mashol SAA7134-hez windowsos drivert.

#907 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:23

Idézet: dale74 - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 13:56

Átraktam egy másik gépbe a kártyát, ahol tökéletesen működött az eredeti driverével.
Legalább azt tudom, hogy a tuner jó.
Nagyobb különbségek a két gép között:
alaplap: KT333 ill.  nForce2 chipset
hangkártya:  Live 5.1 ill. integrát nForce2 ( a Live kiiktatását majd megpróbálom)

Találkoztam egy ugyanilyen problémával egy másik topikban. Ott az volt a megoldás, hogy a winyót egy különálló  tápvezetékre kötötték és megszünt a csikozás.  Én ezt hiába próbáltam, sőt csak a boot winyót hagytam bekötve mégsem változott semmi.  (állítólag az újabb kártyákon gyengébb a táp zavarszűrése)

Jut eszembe, annak idejen a gagyi PCTV Pro-mnal sokat szamitott, hogy az amds alaplapon van-e ATX12V tapellatas, vagy 5V-bol allitja elo a processzor altal kajalt feszultseget. (elobbire pelda a mostani Abit NF7-S, utobbira Asus A7N8X Deluxe)
Elobbivel nem csikozt, mig utobbi esetben igencsak fugg a kep minosege a processzor pillanatnyi terhelesetol, hiaba van rendes tapom. (Sooot, az Asus alaplap majdnem kinyirta a Chieftec tap 5V agat...)

Cinergy400-asommal nem vettem eszre akkora kulonbseget a ket alaplap kozott, egyikkel sem csikoz.

Live? Az egy vicc. Annal meg az alaplapomra integralt Realtek ALC650 DAC is pontosabban mintavetelez...
Live-nak eleg gyenge oszcillatora van, nagyon nem tartja a 44100Hz-s mintaveteli frekvenciat, hanem ekorul ugral. Emiatt csuszik a hang ezerrel.

#908 Felhasználó inaktív   dale74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 16:58

(Most jutottam internethez, az index miatt váltanom kellett)
Kidobtam az SB Live-ot és most szépen megy minden ( az alaplapi ALC650-el).
A táp Azona 400W-os , minőségileg nemtom hova tartozik, eddig nem volt vele gondom. Az proci külön nem kap tápot - ha arra a 4 csatlakozós éritkezőre gondolsz)
A WinDVR csak az mpg II  codec miatt kell , biztos máshogy is fel lehet tenni. Mintha a Fly2000 honlapján is fenn lenne a codec.

#909 Felhasználó inaktív   dale74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 17:01

Kicsit off, de nem ismer valaki olyan linuxos live cd-t amivel müködik ez a tuner ?

#910 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 17:34

???

Linux ala minek driver?
2.6.0-as kerneltol felfele alapbol van Philips chip tamogatas.

Mivel erosen anti-linux vagyok, igy nem probaltam, de amikor a referenciadrivert vadasztam, 5-bol 4 talalat arra vonatkozott, hogy nem kell kulon driver linux ala, mert gyarilag benne van.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 02. 02. 17:37 -kor

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.