Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!
Elküldve: 2005. 01. 27. 10:08
Segítség kellene!!!
Config: Abit IS-7 ; Cel. 2,8GHz ; Ram 512MB ; Win XP-prof /+sp2/
Terr.Tec TV 600 tuner, saját szotware-el.
1. Rádió – csatornák beprogramozva , full térerővel rb.
Kikapcs után újra bekapcs, nem szólal meg! A kikapcs csat.freki/RDS megjelenik, de térerőindikátor nem mutat térerőt, AFC villog.
2x-i csatornaváltás után megszólal, innentől rb. Újabb kikapcs után minden ismétlődik.
2. KTV-hálózatban vehető TV csatornák vegyesen PAL B/G : PAL D/K rendszerűek.
Külön-külön beállítva, mindig csak annak van hangja, amilyen normára állítom.
Csatornánként nem lehet különböző normát beállítani.
Automata keresésnél amit először talál, mindent arra állít.
3. Végül a legfontosabb! TV felvétel magnóval.
TV csatornák egyedi beállítása még lehetetlenebb!
Időzített felvétel /scheduler/ bekapcsolt SZG.-nél rb. műkszik.
Időzített felvétel, éjszaka vagy távollét esetén /SZG. kikapcs. 5V táp van / nem kapcsol be!!!
Nem veszi fel a beállított időpontban a beállított programot!!!
Alaplap tudja a PCI wake-up funkciót.
BIOS –”alarm funkció” beállított időpontban a gép bekapcsol.
Mások számára talán úgy tűnik, hogy sok az elvárásom, de én úgy gondolom, hogy ezek
minimum követelmének!!!
Segítségeket előre köszi: petak32
Elküldve: 2005. 01. 27. 17:14
Idézet: petak32 - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 10:08
Segítség kellene!!!
Config: Abit IS-7 ; Cel. 2,8GHz ; Ram 512MB ; Win XP-prof /+sp2/
Terr.Tec TV 600 tuner, saját szotware-el.
Melyik szoftververzió?
TV csatornák egyedi beállítása még lehetetlenebb!
Időzített felvétel /scheduler/ bekapcsolt SZG.-nél rb. műkszik.
Időzített felvétel, éjszaka vagy távollét esetén /SZG. kikapcs. 5V táp van / nem kapcsol be!!!
Nem veszi fel a beállított időpontban a beállított programot!!!
Alaplap tudja a PCI wake-up funkciót.
Nem is fog bekapcsolni, egy kikapcsolt gépet egy nem futó program hogy tudna bekapcsolni?
Elküldve: 2005. 01. 27. 18:54
Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 18:14
Nem is fog bekapcsolni, egy kikapcsolt gépet egy nem futó program hogy tudna bekapcsolni?
Hi!
Elhamarkodott ítéletet fölösleges tenni.
Amiröl nem tudsz, attól az még létezhet!
Eszközeim kellő tanulmányozása és próbája után kértem "esetleg nálam okossabbaktól" segítséget!?
Néhány alapvető dolgot tisztáznod kellene, met a kikapcsolt gép nem azonos konnektorból kihúzott csatlakozóval!!!
Jó tanulást!
Üdv: petak32
Elküldve: 2005. 01. 27. 19:02
Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 18:14
Hi!
Szoftververzió: Cinergy TV: 3.50.00.189
Eszközeim kellő tanulmányozása és próbája után kértem "esetleg nálam okossabbaktól" segítséget!?
Néhány alapvető dolgot tisztáznod kellene, met a kikapcsolt gép nem azonos konnektorból kihúzott csatlakozóval!!!
Jó tanulást!
Elküldve: 2005. 01. 27. 19:11
Idézet: petak32 - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 19:02
Szoftververzió: Cinergy TV: 3.50.00.189
Jó tanulást!

Azért duplán elküldeni, meg priviben is kétszer ugyanezt nem kell. Továbbra is kérdezem hogy egy kikapcsolt gépet hogy tud egy program bekapcsolni?

Driverből a legfrissebb: Driver 2.3.0.9
Szoftverből a legfrissebb: Software 3.63
Frissítsd és nézd meg hogy megjavul-e.
Jó tanulást!

Elküldve: 2005. 01. 27. 19:23
A pár hete vettem egy ilyen kártyát. A hozzáadott driverrel csak max. 384x288-as felbontásban adott képet.
Hogy rátaláltam erre a topicra feltettem a referencia drivert, így megy feljebb is, de "csikos" lesz a kép, és minél nagyobb a felbontás annál csíkosabb. Nem interlace csíkok, az is látható, de azt tudnám szűrni. Felteszek egy mintaképet. Remélem valali tud megoldást, vagy rossz lehet a kártya ?
(És nincs húzva a gép, a kép iuVCR-el készült, de más programmal is ilyen.)
Csatolt fájl:
-
Captured_000.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2005. 01. 27. 19:46
Az, hogy tudja nem elég. Valahogy rá is kell venni, hogy bekapcsoljon. Például hálózaton keresztül?
Ez már jobban hangzik, jó bekapcsol, de a proginak el kell indulni, hogy a felvételt el tudja kezdeni. nem is tudom, talán az indítópultba be kéne tenni az exejét?
Ha nem fut egy program nem fog semmit csinálni hiába állítasz neki be bármit! Mint fentebb írták, de leugattad, egy program nem fog semmit bekapcsolni. Talán ha valaki segíteni akar nem kéne elküdeni a p*csába, mert így senki nem fog segíteni?
Jó tanulást a fórumon!
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
Elküldve: 2005. 01. 27. 21:56
Idézet: dale74 - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 19:23
Hogy rátaláltam erre a topicra feltettem a referencia drivert, így megy feljebb is, de "csikos" lesz a kép, és minél nagyobb a felbontás annál csíkosabb. Nem interlace csíkok, az is látható, de azt tudnám szűrni. Felteszek egy mintaképet.
Valami elzabalja a PCI savszelesseget a tuner elol.
Veletlenul nem SiliconImage chipes SATA vezerlod van, Samsung/Maxtor SATA vinyoval?
Elküldve: 2005. 01. 27. 22:26
Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 20:11

Azért duplán elküldeni, meg priviben is kétszer ugyanezt nem kell. Továbbra is kérdezem hogy egy kikapcsolt gépet hogy tud egy program bekapcsolni?

Driverből a legfrissebb: Driver 2.3.0.9
Szoftverből a legfrissebb: Software 3.63
Frissítsd és nézd meg hogy megjavul-e.
Jó tanulást!

Hi!
Ezuttal nyilvánosan elnézést kérek, de nekem sem tetszik az ilyen megjegyzés.
"Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal."
A fórumot eddig csak olvastam, /sok-sok hasznos tippet /így ezt az üzenőfelületet most
ismergetem, sajnálatos módón ezért jött ez így össze.
Egyébbként a Bios-ban Pow.Men.Setup Suspend to Ram funkcit beállítva a Wid.-tKészlétbe leállítva
Csend van /standby/ Bekapcs gomb megnyom, azonnaz Wind. indul és minden progi fut ami kikapcs
előtt futott!!!/Pl.:megjelenik a korábban nézett TV progi./
Erről ennyit / sorri
Üdv: petak32
Elküldve: 2005. 01. 27. 22:52
Idézet: petak32 - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 22:26
Ezuttal nyilvánosan elnézést kérek,
Semmi gond, nem vagyok érzékeny típus

"Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal."
Nem ellened irányult, ez az aláírásom, a fórummotor odateszi minden hozzászólásom alá, függetlenül attól hogy kinek/mire írtam. Ennek ellenére ez a véleményem, akinek nem inge... :Đ
Csend van /standby/ Bekapcs gomb megnyom, azonnaz Wind. indul és minden progi fut ami kikapcs
Ez rendben is van, STR/hibernáció esetén szépen visszatölti azt az állapotát a teljes memóriának, ami a készenlétbe állításkor volt. DE amíg standby-ban van a gép, nem fut semmilyen program, nem figyeli semmi az időt stb, tehát nem is tud elindulni semmilyen program. Standby előtt/utána fut, de közben nem! Javasolt megoldás neked: mechanikus/elektronikus időkapcsoló, a felvételre megadott időpont előtt 2 percre állítod, áramot ad a gépnek (biosban a AC Power Loss funkciót bekapcsolni), elindul az oprendszer és már le tud futni a felvevőprogramod (mondjuk erre biosban is van lehetőség, csak esetleg az időkapcsoló könnyebben kezelhető, vagy esetleg több időpontra is beállíthatod).
Elküldve: 2005. 01. 27. 23:10
Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 22:56
Nincs SATA az alaplapon (MSI KT3 Ultra) egy SB Live 5.1 van mellette és egy Radeon 9600xt, de az már AGPn.
És sokszor fagy is mostanában. Ha pl. a TV mellett megnyitom a media player classicot, akkor biztos fagyás.
Elküldve: 2005. 01. 27. 23:11
Egyébbként a Bios-ban Pow.Men.Setup Suspend to Ram funkcit beállítva a Wid.-tKészlétbe leállítva
Szal az a lényeg, hogy leáll-elindul. Magyarul amíg a gép suspendben van, addig nem fut rajta semmi se. Egyszerűre véve, annyival történik több, mint normál kikapcsnál, hogy a memo nem marad áram nélkül ->nem veszik el a tartalma, és ezért bekapcs után gyorsan vissza lehet térni oda ahol a futás megszakadt. Ha azt akarod, hogy bekapcsoljon a felvétel idejére, akkor egyrész írd be az ütemezőbe (ez ugylátom már megvan), másrészt úgy 5 perccel start előtt a BIOS általad említett "alarm funkciójával" kapcsoltasd be szépen a gépet, aztán a végén meg mondd meg a proginak, h lője le. Ha ilyet nem tud akkor szintén ütemező, vége után 10 perccel shudown.exe (asszem, bár nincs most a környéken win), és szépen lekapcsoltatod. Öszintén szólva nem láttam még wake-on-pcit, te csak úgy tudom elképzelni, hogy vmi progi belepiszkál a kártyán vmi eepromba, és vmi hardweres timer alapján megbirizgálódik vmi spéci módon a pci busz, és erre triggerel. Szal egy sima progi ilyesmit biztos nem csinál, mert nem fut.
Egyébként javasolnám, hogy kicsit ovatosabban támadj le másokat, mert "csak azért mert elképzelsz vmit, nem biztos hogy azt (úgy) meg is lehet csinálni", hogy kiforgassam egy kicsit a mondatod. És -sigorúan szvsz- próbálj meg kevesebb felkiáltójelet használni, mert olyan kiabálós hangulatot áraszt (legalábbis számomra ez is meg a csupa nagybetű is), ami ezzel a támadó hangvétellel együtt nem veszi ki jól magát. Nem szoktunk cs úgy izomból szivatni másokat.
Nah észosztás OFF

Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2005. 01. 27. 23:14

Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2005. 01. 29. 14:09
Elküldve: 2005. 01. 29. 15:40
Nalam csak az m1, @2, retek Nicam, osszes tobbit sztereot A2-ben adja a kabelszolgaltato. (Hja, adasok tobb, mint fele mono

Ugyhogy DScaler-ben alapbol A2 van megadva hangnormanak, egyedul ez a harom ado van Nicam-ra allitva. (jobbklikk/SAA7134 card/Audio Standard/..., meg /Settings/Save settings per channel, per format)
Meg van egy olyan is az /SAA7134 card/Audio Channel-ben, hogy automatic stereo adjustment, azt probald meg kikapcsolni, az dobal vissza mono-ba, ha gyenge a jel. (Nalam nem rakoncatlankodik, jo a jel)
Elküldve: 2005. 01. 29. 16:03
Idézet: dale74 - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 23:10
És sokszor fagy is mostanában. Ha pl. a TV mellett megnyitom a media player classicot, akkor biztos fagyás.
A Live 5.1 nem éppen a kompatibilitásáról híres, meg amúgy is ez a fagyás utalhat valami erőforrás ütközésre. Próbáld ki, hogy ha letiltod a live-ot akkor is fagy és csíkozik, vagy ha másik PCI foglalatba rakod a kártyát.
Elküldve: 2005. 01. 29. 16:04
Nalam a vinyo vezerlo miatt csikozott a tunerem.
Elküldve: 2005. 01. 29. 22:34
Holnap asszem még egyszer nekifutok a topicnak a legelejétől, és megnézek minden beállítást, és azt, hogy nekem mi is kellene.
Elküldve: 2005. 01. 30. 10:26
Szeretném újból a segítségeteket kérni. Kb. 1 hete szenvedek a következő probléma miatt:
iuVCR-el ( 4.9.1.351,de próbáltam a legújabbal is ) szeretnék TV adást rögzíteni, de egy misztikus hiba miatt mindig megszakad a felvétel és nem tudok rájönni, hogy mi okozhatja ! A log file-ban ennyit látni:
09:52:55:89 INFO: Preview started
09:54:02:28 INFO: File name: E:\!Capture\Capture_20050130-095402.avi
09:54:02:36 SUCCESS: Capture graph rendered
09:54:02:36 INFO: Current time format: {7B785574-8C82-11CF-BC0C-00AA00AC74F6}
09:54:03:23 INFO: Started capture to E:\!Capture\Capture_20050130-095402.avi
09:54:03:31 INFO: Video stream latency: 75 ms
10:12:53:53 ERROR: EC_ERRORABORT event raised. (error code: 80040228)
10:12:54:17 INFO: Capture stopped
10:12:54:17 INFO: Captured frames: 1020188 (1020188)
10:12:54:17 INFO: Dropped frames: 394 (394)
10:12:54:17 INFO: Average fps: 903.117(903.117)
10:12:54:17 INFO: Average data rate: 15418 Kb/s (1927 KB/s)
10:12:54:23 INFO: Preview resumed
A nyunyu által moddolt Philips driver-t használom, és a hangot a wdm driverből, nem pedig az áthurkolt line in-ből szedem ! Friss XP SP2 install...
Találkozott már valaki ezzel a problémával ?
Remélem valaki tud segíteni...
Üdv,
Agent
ui: nyunyu köszönet a moddolt driver-ért! Még 1 kérdés hozzád, ha jól tudom te is iuVCR-t használsz, melyik verziót, és milyen beállításokkal ? Segítségedet előre is köszi...
Elküldve: 2005. 01. 30. 13:20
De filozom rajta, hogy megvegyem legalisan ~800 rubelert (~5k Ft), mert megerdemli a program iroja. (ugyis rubel feleslegem van, amivel itthon nem tudok mit kezdeni, mivel a bankok nem valtjak. Viszont erre meg rajon a 25% AFA, mert az EU tagallamokban szoftver import utan kotelezo

Amit hasznalok: ffdshow codec, One-Pass-quality 90%-on. (Eredetileg DivX 5-be nyomtam, csak egy frissebb DivX verzio felrakasa agyonvagta a jol mukodo iuVCR-emet

640x480-as felbontas mind preview-re, mind capture-re. Filters-nel iuLab Deinterlace van berakva. (tobbi gagyi)
Hang: alaplapi hangkartyat hasznalom line-in-en, M$ ADPCM codec-kel (25%-a a tomoritetlen wav-nak, nem csuszik az mp3-mal ellentetben. Tuner csak 32KHz-n tud digizni, es nem allithato a hangereje, tul halk

Opciok ablak:
Info ablak:
Altalaban meguszom orankent ~30 dropped frame-mel, ha nem nyulok komolyabban a gephez. (Korabban elinditott bongeszo hasznalata forumozasra. Uj IE inditas =30 dobott frame

Hangot utolag szoktam korrigalni, mikor kivagom a reklamokat, azzal, hogy fix 25 fps-re allitom a kesz avit Nandub-ban.
De a nyers avit megnezve alig eszreveheto a csuszas, annyira minimalis a dobott kockak szama.
Szerkesztette: nyunyu 2005. 01. 30. 13:35 -kor