HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!

#861 Felhasználó inaktív   zoleefamke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 12. 13:40

ip

#862 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 12. 21:18

Idézet: zoleefamke - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 13:40

ip

Pörög a topic nagyon... :) Mondjuk én csak használom, használom, gond nélkül. :)

nagyhal: Nero Vision Express-el próbáld meg. Ő átrakja dvd formátumba, és hívja a Nero DVD írót...
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#863 Felhasználó inaktív   Agent11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 16:33

Sziasztok !

A mai napon beszereztem magamnak egy Terratec Cinergy 400-as tuner kártyát...

A kártyának tényleg nagyon jó minősége van de 1 gondom akadt vele amit nem bírok sehogyan sem megoldani.  Az iuvcr programban sehogy sem tudom összehozni a képet a hanggal, Pontosabban olyan mintha a hang nem Pal B/G-ben jönne, hanem csak "zaj és sistergés" van helyette.

Gondolom én nem találom, hogy hol is lehetne beállítani, mert a gyári programjával tökéletesen megy...

Gyári wdm-es driver-el telepítettem fel.

Légyszi segítsen valaki aki tud, mert nagyon bosszant a dolog.

Előre is köszi

Üdv,

#864 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 18:49

Gyari driver leszed, Philips driver felrak.

Utana jo az iuVCR.

Itt a leiras, hogyan lehet lecserelni Philips driverre a gyari vackot.
Itt meg a Philips driver (saa713x.zip-re kattints)

Hmm, most nezem, frissitettek a drivert, tavaly amit letoltottem az 2.1.5.0-as volt, ez meg mar 2.3.1.0-as.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 01. 15. 19:05 -kor

#865 Felhasználó inaktív   Agent11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 20:09

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 17:49

Gyari driver leszed, Philips driver felrak.

Utana jo az iuVCR.

Itt a leiras, hogyan lehet lecserelni Philips driverre a gyari vackot.
Itt meg a Philips driver (saa713x.zip-re kattints)

Hmm, most nezem, frissitettek a drivert, tavaly amit letoltottem az 2.1.5.0-as volt, ez meg mar 2.3.1.0-as.

Köszönöm szépen a gyors reagálást, sikerült megoldani a problémát vele !  :respect:

Pedig esküszöm átolvastam 2 topic-ot is és nem láttam hogy ez a megoldás!

Én is néztem az újabb driver-t de mintha az nem ehhez készült volna ...

Még 1x köszi...

Üdv,

Agent

#866 Felhasználó inaktív   Tök Ödön 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 01. 21. 20:33

én is vettem egy cinergy 600-t. maga a kártya nagyon jo. de feltelepiteni maga a rémálom. az eredeti drivertöl szétesik a windows. a letöltött legfrissebb verzio mükszik, de bizonyos beállitásokat egyszerüen nem fogadja el. ezeket csak a registry buzerálásával lehet belekényszeriteni. /pl. hang 48khz 16 bit stereo, rádio rds/ miután megvivtunk egymással fantasztikus. a következö beállitásokat tudom ajállani.  720x576 yuy2 ha még szerkeszteni kell huffyuv codec /kb 600mb 1perc/,  ha nem kell szerkeszteni sigma rmp4 vbr5000kb/s /kb 50mb 1perc/  a minöség fantasztikus. két problémám van: kéne egy szerkesztö program amivel meg tudnám vágni az rmp4 filekat. mem kell halál pontosan, de a lényeg hogy nekonvertáljon, hanem az eredetit vágja. a vitual dub aszongya emmeg mi. a másik problem a media playernél elcsuszik a hang. de cefetül. 1 oránál 10 perc. mi a megoldás? mem akarok minden filmhez külön lejátszot. :respect:

#867 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 20:44

Javaslom a kettovel feljebb levo hozzaszolas elolvasasat. :)

iuVCR lelohely
En mondjuk ffdshow kodekkel szoktam digitalizaltatni 640x480-ban, 1-Pass Quality: 90%, igy 600-800MB/ora, Vdub/Ndub siman olvassa a kesz avit.

Hang: a tuner 16 bit sztereo 32KHz-t tud, ha a Cinergyvel digitalizaltatsz (=tuti nincs csuszas), magasabb frekvencia csak a hangkartyaval digitalizaltataskor lehetseges.

#868 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 16:09

Egyébként nem értem, hogy miért nem tud 44KHz-et. na mnd1. Most fogom végre a rendes nagy antennával beüzemelni, eddig a kis szar szobai miatt csak a helyet foglalta a gépembe
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#869 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 16:37

na tök jó, fel akartam rakni a philips referencia driverrel, de a tuner részhez azt írja, hogy nem indítható el.
tök jó. :(
na, megyek csillagkaput nézni, majd utána

#870 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 17:13

Idézet: PeC - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 16:09

Egyébként nem értem, hogy miért nem tud 44KHz-et. na mnd1.

Hát a marketing bla-bla az, hogy az analóg tv-adás nem tud 10Khz feletti hangjelet nagyon átvinni, és ahhoz elég a 32khz-es mintavétel. Gondolom nem lett volna nagy cucc 44.1-es AD-t tenni rá, szóval csak nem hülyeség ez teljesen...
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#871 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 18:27

Idézet: PeC - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 16:09

Egyébként nem értem, hogy miért nem tud 44KHz-et. na mnd1.

Philips-et kerdezd, SAA7134 chip tulajdonsag.

#872 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 20:24

Az mitől lehet, hogy a letöltött philips drivert sehogy nem tudom beizzítani. Ha felteszem, akkor az eszközkezelőben a tuner rész felkiáltójeles, és kiírja, hogy nem tudja elindítani a windows.
A terratec driverrel megy.

Sajnos a képminőség nem a legjobb :(

#873 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 22:51

Idézet: PeC - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 20:24

Az mitől lehet, hogy a letöltött philips drivert sehogy nem tudom beizzítani. Ha felteszem, akkor az eszközkezelőben a tuner rész felkiáltójeles, és kiírja, hogy nem tudja elindítani a windows.
A terratec driverrel megy.

Cinergy 600-zal nekem is ez van. Gondolom, az lehet az oka, h a Philips-drajverben MK2es tunerkent szerepel, mig a Terratec MK3-kent telepiti.

En jelenleg mas ugyben lamazom. Vhsrol kellene leszedni cuccokat, de az istennek sem sikerul. Az iuvcr minden csatornat szepen lekezel, kiveve azt az egyet, amin a videonak kene lennie. Ha nagy hulyeseget mondtam, akkor szori, de nem igazan ertem, honnan vegyem a videojelet. Siman kompoziton jon a jel, ha ez szamit vmit.

#874 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 23:46

Idézet: PeC - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 20:24

Ugy tunik Cinergy-kbol is tobb generacio van, ami az alkalmazott Philips tuner verziojaban ter el.

Phtune.inf-ben van egy ilyen sor:

Idézet

HKR,,TunerType,,FI1216            ; FM1216 (PAL/SECAM B/G with FM)

Itt at kell irni a tuner tipusat FI1216MK2-re (Cinergy600-nal FM1216MK2-re)
Esetleg MK3-ra, nagyon uj tuner eseten.

Ezutan mar nem problemazik, hogy "device cannot start"

Szerkesztette: nyunyu 2005. 01. 22. 23:47 -kor

#875 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 23:54

Idézet: viharhozo - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 22:51

En jelenleg mas ugyben lamazom. Vhsrol kellene leszedni cuccokat, de az istennek sem sikerul. Az iuvcr minden csatornat szepen lekezel, kiveve azt az egyet, amin a videonak kene lennie. Ha nagy hulyeseget mondtam, akkor szori, de nem igazan ertem, honnan vegyem a videojelet. Siman kompoziton jon a jel, ha ez szamit vmit.

Video/Crossbar, aztan Video bemenetnek kivalasztod a Composite In-t :)

#876 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 00:45

Arra is sikerult rajonnom, miert van hang helyett sisterges az "uj" Philips driverrel:
cap7134.inf-ben a default orszag fixen orosz-ra van allitva, ott meg nem PAL B-t hasznalnak... :omg:
Hangformatum emiatt nem stimmel.

Nemetorszagra atirva tokeletes, raadasul a hangformatum automatikus felismerest is bekapcsoltam. (melyik marha kapcsolta ki a driverben? :rolleyes:)

Szedjetek le ezt a zip-et, aztan ennek a tartalmaval irjatok felul a 2.3.1.0-as Philips drivercsomag inf-jeit, es ugy telepitsetek.
Az ne zavarjon senkit, hogy FM1216MK2 tuner beallitast tartalmaz, megy 400-on is :)

Akinek nem talal meg minden csatornat ezzel a kartyaja, az probalja meg atirni a tuner tipust MK3-ra az elozo hozzaszolasomban leirt modon, es ujratelepiteni.
(En kartyam MK3 beallitassal nem latott minden adot, MK2-vel jo)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: nyunyu 2005. 01. 23. 01:07 -kor

#877 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 15:05

na, így már végre fel lehet tenni a philips drivert a 400-asomra. Ezekszerint nekem az újabb van?

Ha már végre sikerült, akkor nem tudod véletlenül, hogy a jobb oldalon miért van egy színes villogó függőleges csík a dscalerben? De csak ott. Chris, és a gyári progi nem csinálja.
Egyébként a dscalerben hogy lehet használni a távirányítót?

#878 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 18:18

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 23:54

Video/Crossbar, aztan Video bemenetnek kivalasztod a Composite In-t :)

No, hosszas kinlodas utan rajottem, h megvalosithatatlan dolgot probalok megvalositani.
Jelenleg egyebkent a legujabb gyari drajver van fenn. Nagyobb problemat nem tapasztaltam. Ezekhez a teves dolgokhoz nem igazan ertek, de hatha okosabb leszek.

1. Egy db bemeno koaxom van. Mivel a tevenek is mennie kell, vettem egy elosztot meg atalakitot. Igy mind2 eszkozon van kep, de a minoseg a tuneren meg a teven is eleg vacak. Lehet ezzel vmit kezdeni?
2. Lehet, h ez hulye kerdes, de miert van az, h egyes csatornak egesz turhetok, mig masok totalisan szarok. Vagy ezt a szolgaltatotol kerdezzem meg (lokalis kabeltv).
3. A regi videomon kizarolag antenna be- es kimenet valamint scart csatlakozo van. Letezik-e olyan kabel, aminek az egyik vege scart, a masik meg kompozit? Gondolom, az antenna-kimeneten keresztul nem fogok videot digitalizalni?
4. Ez a referenica Philips drajver mivel tud tobbet a gyarinal? Mindenkeppen erdemes hasznalni, vagy ne kavarjak, amig nincs nagy gond?

#879 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 18:29

Idézet: viharhozo - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 18:18

No, hosszas kinlodas utan rajottem, h megvalosithatatlan dolgot probalok megvalositani.
Jelenleg egyebkent a legujabb gyari drajver van fenn. Nagyobb problemat nem tapasztaltam. Ezekhez a teves dolgokhoz nem igazan ertek, de hatha okosabb leszek.

1. Egy db bemeno koaxom van. Mivel a tevenek is mennie kell, vettem egy elosztot meg atalakitot. Igy mind2 eszkozon van kep, de a minoseg a tuneren meg a teven is eleg vacak. Lehet ezzel vmit kezdeni?
2. Lehet, h ez hulye kerdes, de miert van az, h egyes csatornak egesz turhetok, mig masok totalisan szarok. Vagy ezt a szolgaltatotol kerdezzem meg (lokalis kabeltv).
3. A regi videomon kizarolag antenna be- es kimenet valamint scart csatlakozo van. Letezik-e olyan kabel, aminek az egyik vege scart, a masik meg kompozit? Gondolom, az antenna-kimeneten keresztul nem fogok videot digitalizalni?
4. Ez a referenica Philips drajver mivel tud tobbet a gyarinal? Mindenkeppen erdemes hasznalni, vagy ne kavarjak, amig nincs nagy gond?

1. ha egy darab tv-vel jobb volt, akkor talán egy erősítő segít.
2. passz, valószínűleg szolgáltató
3 igen, van olyan kábel. Lehet antennán keresztül is fogni a videót, tedd rá tesztjelre a videót, hogy könnyebben megtaláld, és be lehet hangolni. De jobban jársz kompozittal.
4. állítólag jobb a képe vele. nemtom, mert nekem még így is hagy némi kívánnivalót a minősége. :)

#880 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 18:38

szerk: kétszer

Szerkesztette: PeC 2005. 01. 23. 18:39 -kor

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +