HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!

#1 Felhasználó inaktív   funprog 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 09. 02. 00:36

Hello Mindenkinek !

Átolvastam már jópár topicot, de sajnos néhány kérdés beírásnál többet nem találtam a címben jelzett TV kártyákról. Érdekelne a képminőség, TV felvételi lehetőségek, capture minőségek.... szóval minden :) Kérem akinek ilyen kártyája van, ossza meg a tapasztalatait! (nekem a TerraTec csak a stereo hang miatt szimpatikusabb, viszont a WayJet mpeg1-2 kódolása sem érdektelen)
Nagyon várom a hozzászólásokat!!!
Kösz
funprog

[ 2003. január 30.: funprog szerkesztette a hozzászólást ]

#2 Felhasználó inaktív   funprog 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 02. 23:46

csak felhozom egy kicsit...bocs

#3 Felhasználó inaktív   Emperor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 03. 14:07

asszem a wayjet csak támogatja az MPEG 1,2-t, nézz utána honlapjukon, nem hardveres!
Gigabyte GA-K8N Ultra # AMD64 3000+ Venice # Arctic Cooler Silencer 64 # 2x512MB Geil Value DC Kit # 2x512MB Kingstone K # Abit X700Pro # LG HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40 # Chieftec BA-02B-B-SL # Seagate 60 G PATA # SAMSUNG 200GB SP2004C # LifeView FlyVideo 3000 FM # Viewsonic VP191b
Itt márpedig rend lesz! - szólt a nagymama és berúgta a m@csk@sz@rt az ágy alá.

#4 Felhasználó inaktív   funprog 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 03. 19:50

idézet:
Ezt írta Emperor:
asszem a wayjet csak támogatja az MPEG 1,2-t, nézz utána honlapjukon, nem hardveres![/quote]

Valóban, csak szoftveres az MPEG...de 15 ezerért nem várhatunk hardverest. Már kiveséztem a honlapjukat, igazán a tapasztalatokra vagyok kiváncsi. De azért kösz, hogy benéztél ide!

#5 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 03. 20:43

Én is nézegettem főleg a Terratecet, szoftvere elég korrektnek tűnik, egyenlőre még nem találkoztam olyannal aki próbálta volna :(

#6 Felhasználó inaktív   funprog 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 04. 00:01

idézet:
Ezt írta Mumia:
Én is nézegettem főleg a Terratecet, szoftvere elég korrektnek tűnik, egyenlőre még nem találkoztam olyannal aki próbálta volna :([/quote]

Én is megnéztem a hivatalos honlapját, de nagyon szegényes info van rőla. Esetleg tudsz valami bővebb net helyet a Terratec-ről?

#7 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 04. 19:38

idézet:
Ezt írta funprog:

Én is megnéztem a hivatalos honlapját, de nagyon szegényes info van rőla. Esetleg tudsz valami bővebb net helyet a Terratec-ről?
[/quote]

Én a manual-ját átnéztem abból elég sok megtudható.

#8 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 08:37

Most láttam Wayjet DVD maker 60K huf. Ha tényleg tudja amit írnak akkor elég jutányos.

idézet:

ulajdonságok:
VideoCD, SuperVideoCD, DVD készítés kiváló minőségben TV-ről vagy bármilyen külső analóg videó jelforrásról.
Hardveres Realtime MPEG 1, MPEG 2 digitalizáló kártya / PCI
TV Tuner / 125 csatornás PAL / Secam / NTSC
Philips, StreamMachine Chipset
AV és S-Video bemenet-kimenet
Sztereo hang bemenet-kimenet
TV kimenet
TV és Videofelvételek felbontása: VCD, SVCD, DVD
PAL: 352 x 288, 352 x 576, 480 x 576, 704 x 576
NTSC: 352 x 240, 352 x 480, 480 x 480, 704 x 480
Video bitrate: max. 10Mb
Távirányító
Szoftver:
DVD MAKER MPEG szoftver
ULEAD Video Studio
ULEAD Photo Explorer
ULEAD Photo Express
Driverek:
Win98 / 2000 / ME / XP
[/quote]

:eek:

#9 Felhasználó inaktív   Hucudli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 09. 05. 11:13

Sziasztok!

Nekem a címben jelzett Wayjet kártyám van egy hónapja. Egy átírt WDM driverrel és a WinDVD 2.0 programmal használom XP alatt. Tökéletesen tudok felvenni Mpeg2-be.
Írjátok meg, hogy konrétan mi érdekel, megpróbálok válaszolni!

Huc

#10 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 14:28

idézet:
Ezt írta Hucudli:
Sziasztok!

Nekem a címben jelzett Wayjet kártyám van egy hónapja. Egy átírt WDM driverrel és a WinDVD 2.0 programmal használom XP alatt. Tökéletesen tudok felvenni Mpeg2-be.

Huc
[/quote]

Arra enehezen tudsz válaszolni, ami érdekel: egyedül a minőség.

#11 Felhasználó inaktív   Hucudli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 15:30

Sziasztok!

Minőség:
Nyilván nem DVD minőséget kell elvárni. A felvétel minősége függ a TV jel milyenségétől és a gépedtől. A TV jelet gondolom nem kell magyarázni. Mivel a felvétel teljesen szoftveres úton történik, a minőség nagyban függ a gép teljesítményétől. Minél nagyobb proci és gyorsabb vinyó, annál nagyobb lehet a bitráta és a felbontás. Nálam Cel800. 256 MB, 5400 rpm vinyó. A max, ahol még nem kezd el ugrálni a kép: 640x480 PAL, 4500-5000 Kbps, Mpeg2. Ezt átkódolva divx-be és tévén nézve, szinte észrevehetetlen a különbség a TV adásával hasonlítva.

Huc

#12 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 16:47

Hát én DVD minőséget várok el :D Annál alább nem adom. Jó nem fatávkábelről, de műholdról(nagyfelbontású és nagy bitratesekről), és földi adókról elég jó minőség érhető el. Valahol SVCD és DVD közötti, ha annyit tud hozni mint az ASUSom 9x alatt az tökéletesen elég, ha csak annyit mint az ATI vivo akkor kell a kutyának.

#13 Felhasználó inaktív   funprog 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 22:42

Na. ma vettem egy WayJet 851 tunerkártyát. Sajna még nem tudtam kipróbálni, mert az antennakábelt oda kell vezetnem a géphez (külön helységben a tv és a sz.gép
:( ) Majd beszámolok a tapasztalatokról.

#14 Felhasználó inaktív   funprog 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 22:46

idézet:
Ezt írta Hucudli:
Sziasztok!

Huc
[/quote]

Hello Hucudli!
Légyszi küld el azt az átirt drivert! A WayJet hivatalos honlapjáról letöltöttem egy XP drivert... a tiéd más?Egyébként magyar XP-vel használod? Az általad irt WinDVD 2.0 nem véletlenül WinDVR 2.0 ??

#15 Felhasználó inaktív   Hucudli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 09. 06. 08:16

Hello!

Bocs, tényleg elírtam, WinDVR 2.0-t használok.
A tweakelt driver letölthető: [url="http://"http://www.iulabs.com"]www.iulabs.com[/url] oldalról. Ha nem menne, akkor el tudom küldeni. Egy tapasztalat: semmilyen más driverrel nem megy jól! Mielőtt felteszed ezt a drivet, futass le egy programot, ami az összes tuner kártyákra vonatkozó .inf fájlt kitörli a Windows System könyvtáraiból, így telepítéskor biztos, hogy nem fog bekeavarni semmi! Ezt is el tudom küldeni. Ezek után már menni fog minden. Én angol XP alatt használom, de próbáltam angol Win2000 alatt is, ott is jól ment.

Huc

#16 Felhasználó inaktív   funprog 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 06. 16:46

idézet:
Ezt írta Hucudli:
Hello!

...Mielőtt felteszed ezt a drivet, futass le egy programot, ami az összes tuner kártyákra vonatkozó .inf fájlt kitörli a Windows System könyvtáraiból, így telepítéskor biztos, hogy nem fog bekeavarni semmi! Ezt is el tudom küldeni....
Huc
[/quote]

Hello!

Köszönöm a választ! Kiváncsi vagyok az emlitett program nevére, ha nem nagy akár rögtön el is küldheted. A drivert már leszedtem. Sürgős lenne a dolog, please!!
Elöre is kösz.

#17 Felhasználó inaktív   Mac_29 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 13. 01:01

idézet:
Ezt írta Hucudli:
Mielőtt felteszed ezt a drivet, futass le egy programot, ami az összes tuner kártyákra vonatkozó .inf fájlt kitörli a Windows System könyvtáraiból
Huc
[/quote]

Légyszi egy olyat nekem is! Már ha megvan még...
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyulgalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd." (Mahatma Gandhi)

#18 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 13. 16:55

Ma beruháztam, egy Terratec Cinergy TV 400-ba :cool:

Eddig nem bántam, meg még csak Compositeot köttöttem rá mivel a kábeltv nincs idevezetve egyenlőre. De ezzel a képminőség nagyon jó. Engem elsősorban a felvétel minősége érdekel, de az ellen semmi kifogásolni valóm sincs. Mondhatni tökéletes, és ha 10 perc után azt tapasztaltam, hogy beépített deinterlace-van benne, ami nagyon faszán dolgozik, nem úgy mint az ATI-féle. Teletext-je jól működik, van hozzá távirányító, stereo. Jár hozzá a WinDVR nevű progi, amivel lehet Mpeg2-be is felvenni. De a hozzá adott program nagyon korrekt bármilyen formátumban és bármilyen feltelelített kodekkel tud felvenni. A Telepítésével semmi gondom sem volt, beraktam gépbe a kártyát, és XP alatt kattintás nélkül feltelepült és már működött is. Felismerte az XP, beraktam a CD-t és magától felnyomta a drivereket. A szoftverét külön installáltam azzal sem volt gond. Most már csak az a kérdés a csatornakeresés hogy fog menni.
Az ára pedig igen jó 21e bruttó. Egészen apró a kártya nincs is rajta más csak az 5 csatlakozó a philips chip(SAA7134) meg a tuner.

PS: a 2 év gari is melette szól.
Ez volt az első benyomás, holnapra talán már be tudok számolni a negatívumokról is (remélem nem lesz miről)

#19 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 13. 17:04

A távirányítója nagyon kóól, bármit lehet vele kezelni és predefiniált rengeteg programot ismer alapópl pl Powerdvd, winamp és ezekben ha playt nyomsz akkor tényleg lejátszik teker stb. ÉS távirányítóra be lehet állítani 10 programot gyorsindításra amik 2 gombnyomásra indulnak. App>és a hozzá tartozó szám és OSD.t hoz be amin látod, a lehetőségeket.

#20 Felhasználó inaktív   Mac_29 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 13. 18:08

Hát....én megvettem a wajet-et. Eddig nem tetszik, de amíg nem baszakszom vele többet mint pár óra nem akarok elhamarkodottan véleményt alkotni. Mindenesetre eddig többet szoptam vele mint a miro PCTV-mmel egész idő alatt. Ez nem jó jel. Ráadásúl nem nagyon tetszik a minősége sem...., de majd később.
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyulgalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd." (Mahatma Gandhi)

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó