HWSW Informatikai Kerekasztal: Media Player Classic kérdés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Media Player Classic kérdés

#61 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 12. 09:02

Idézet: Desorder @ 2005. nov. 11. - Dátum: péntek - 4:05

nemtudjatok az miert van, hogy ha a wmr7/9 (renderless) beallitast hasznalom a mpc-ban (ugye ez kell a felirathoz) akkor nalam beszaggat* (megugrik, par framet eldob) a video.   es latszik is, hogy a felirathoz van koze.   ha nem hasznalom ezt a beallitast, akkor nem szaggat be, csak ugye ugy meg nincs felirat.

kickassanime.org/wiki --> VSFilter

VSFilter is a DirectShow filter by Gabest and part of the guliverkli project. It is used for overlaying of SRT, SSA, ASS, and VobSub subtitles. VSFilter was previously called DirectVobSub, but the name was changed with version 2.23.

The CCCP includes version 2.36.

Az MPC-ben levo felirat megjelenito ugyanaz, mint a kulon (is) hasznalhato VSFilter. Ezt regebben VobSub neven volt ivodott be a koztudatba. A 2.23-as verzio utan gabest szedszedte a VobSub-ot, s a 2.24-es verzio mar VSFilter neven elerheto. Ez csak egy .dll-et tartalmaz, s manualisan kell "telepiteni" (parancssorba):
regsvr32 vsfilter.dll

Idézet: Desorder @ 2005. nov. 11. - Dátum: péntek - 4:05

nem emlexem hogy ezt csinalta volna-e regen is.   vagy hasznaljak inkabb vobsubot, vagy mas kulso feliratozo progit? pedig nem szeretnek...
(a gep 1300mhz)

Milyen feliratoknal jelentkezett ez frame dobalas? Sima egyszeru effekt nelkuli srt, ssa? Milyen videokartyaval?

kickassanime.org/wiki -> What are the minimum requirements?
    Anything that's a P3/Athlon might work but 1 GHz will most likely be required for smooth playback at all times without postprocessing enabled in DivX/ffdshow. 1.5 GHz is however recommeded if you want to turn off "Subtitle Pre-buffering" in VSFilter (off by default) which allows karaoke and other SSA subtitle effects to render properly. This can however increase the playback cpu usage by up to 40% for simple effects and can in extreme cases render any computer "too slow".
Az MPC beepitett felirat megjelenitojeben nem tudom, hogy lehet-e ilyet (turn off "Subtitle Pre-buffering")...

Kiprobalhatod, hogy az ffdshow-val jelenited meg a feliratokat...

Szerkesztette: blash 2005. 11. 12. 09:19 -kor

#62 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 15:35

kosz. kiprobalom a vsfilter-t :cool: .  par napja mar gef3-am van es ezzel is csinalja. elotte gef2-gts-em volt. azzal is csinalta. sima srt-vel, efekt nelkuli (az arnyekot leszamitva)

szerk: ezzel mar jo, nem szaggat be, de viszont nem tudtam meg normalisan beallitani hogy normalisan is nezzen ki a szoveg. majd kiserletezem meg vele. :cool:

Szerkesztette: Desorder 2005. 11. 12. 16:12 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#63 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 13. 14:42

Idézet: Desorder @ 2005. nov. 12. - Dátum: szombat - 15:35

viszont nem tudtam meg normalisan beallitani hogy normalisan is nezzen ki a szoveg. majd kiserletezem meg vele.

vobsub újfent

Vagy a lejatszoban megkeresed a filterek kozt a Direct VobSub-ot, vagy parancssorba:

rundll32 vsfilter.dll,DirectVobSub

mint nalam peldaul:

rundll32 D:\video\gabest\VSFilter.dll,DirectVobSub

S akkor elered a Style Editort ;D

Csatolt fájl:

#64 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 15:15

Idézet: blash - Dátum: 2005. Nov. 13., Sunday - 14:42

vobsub újfent

Vagy a lejatszoban megkeresed a filterek kozt a Direct VobSub-ot, vagy parancssorba:

rundll32 vsfilter.dll,DirectVobSub

mint nalam peldaul:

rundll32 D:\video\gabest\VSFilter.dll,DirectVobSub

S akkor elered a Style Editort ;D

nem ezzel a van a gondom.  :cool: amugy sokkal egyszerubb a font properties-t elohozni ha a video-n jobbklikk aztan filter es ott a vobsubnak a beallitasaiban ott van a font kivalasztasa stb. a gond az, hogy pocsekul nez ki a felirat. keves a felbontasa. (pixeles) allitottam rajta es most szep a font de viszont mar nem birja a gepem, es folyamatosan szaggat. egy aranykozep utat kell majd keresnem.. mert vagy mar nembirta a gep vagy meg nekem mindig csunya volt.  :( most a vsfiltert unregistraltam es most a beepitett feliratozojaval is megenztem valamit. a texture resolution desktopnak megfeleloen -re volt alitva. igy szaggatott. most en levettem 800*600ra es igy most talan mint ha nem szaggatna.  :think: de meg kiserletezgetem vele. ennel lejjeb mar nem veszem mert akkor mar itt is csunya a felirat felbontasa.

szal mar tudom mit kell allitgatnom csak kiserleteznem kell vele, hogy ne legyen tul nagy/se tul kicsi font es szep is legyen ne ilyen alulpixelezett kis piszkok.  :D

azert kosz.  ;) de innen mar csak beallitas kerdese sztem az egesz.  :think:

Szerkesztette: Desorder 2005. 11. 13. 15:16 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#65 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 11:00

Nektek nem állítja el a hangerőt a winben is a MPC ha egérgörgővel állítjátok?
Több verzió is ezt csinálja, Vortex2-vel és Audigy2-vel is, a wave hangerő is változik, kicsit bosszantó néha :)
WoT nick: Atti77

#66 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 15:42

MPC 6.4.8.7
Nem tudom mi változott...

#67 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 16:42

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 15:42

MPC 6.4.8.7
Nem tudom mi változott...

Changes in Media Player Classic 6.4.8.7 :

- Matroska splitter updated to handle AVC, and support for simpleblock and header stripping. In other words: Matroska v2 should work without crashing.
- Major improvement for *.ttxt support, everything except scrolling and clickable urls work now.
- Shaders reworked a bit.
- Added shortcuts to set start/stop times in subresync.
- MPEG-2 decoder had a few fixes.

Media Player Classic 6.4.8.6 for Win2k/XP
Changes:
-d3dx9_27.dll is a separate download now because it is no longer needed to run mpc, however to use pixel shaders it has to be put in the dll path.

Media Player Classic 6.4.8.5 for Win2k/XP

Changes:
- remembering playlist items can be turned off in the context menu
- fixed shaders randomly disappearing from the menu
- aspect ratio presets at view/video frame/override aspect ratio (default, 4:3, 5:4, 16:9)
- ctrl held during resizing keeps the window tight around the video

capture mode:
- better compatibility with terratec cinergy and other cards which output audio themselves
- the television standard can be set indirectly by the country code at the open device dialog (there is no other way in directshow...)
- a deinterlacer filter is loaded when the height is larger than 288 lines, only for previewing (the following color formats are supported: yuy2/uyvy/yv12/i420/iyuv)
- if there is only one video format offered by the video capture pin (320x240 for example) then mpc adds several other standard resolutions to the combo box

vmr9 renderless: (changes by Haali)
- bilinear + bicubic resizers, using pixel shader 2.0 (3d mode only)
- speed issues on secondary display may be fixed now (the file has to be opened there)

webserver:
- fixed the bug of serving external files from certain paths
- cgi support (tested with php only)
- default page can be set (index.html, etc.)

#68 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 10:40

Idézet: Atti - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 12:00

Több verzió is ezt csinálja, Vortex2-vel és Audigy2-vel is, a wave hangerő is változik, kicsit bosszantó néha :)

Nekem Audigy 1-em van, igaz KX-drivert használok hozzá.
Nálam nem állítja el a fő hangerőt az MPC
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#69 Felhasználó inaktív   moli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 13. 15:18

Sziasztok!

Amiota felraktam a DXVA-t az XP2-mre amit egy FX5200 hajt, a MPlayerC 6.4.8.7 barmilyen filenal szakadozik, 2 masodpercenkent megall fel masodpercre. A dolog nagyon rendszeres es minden filera mukodik.
A problema nem jelentkezik ugyanazoknal a videoknal de VLC-vel, MPlayer-rel, WindowsMediaPlayer-rel sem! Mar kiprobaltam minden video outputot minden kombinacioban, nem jo.

Ezert tippelek rossz dll-re, amit csak az MPlayerC hasznal, a tobbiek nem.

Segitsetek legyszi!

Szerkesztette: moli 2005. 12. 13. 15:22 -kor

#70 Felhasználó inaktív   moli 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 13. 15:26

Egy masik kerdes. Meg lehet oldani, hogy a mplayerc ugy kezelje a feliratokat, mint a vlc es az mplayer, tehat valahogy az overlayre nyomja ki mar eleve? Az van, hogy nvidia driverben ha dualban van a monitor es a tv es a tvoutputon megy ki a jel, akkor a monitoron ugye a desktop van, mig tv-n csak az overlay adat, tehat a video. Es ez igy nagyon jo. Csakhogy az mplayerc nem nyomja ki a feliratot, mig a vlc es az mplayer igen. De en az mplayerc-t jobban szeretem, mert szebbek a feliratai, sokkal kevesbe szedi szet a szemem a teven nezve, es jobban konfiguralhato. (Tenyleg, 2005-ben miert nem tudjak megoldani a mozikban, hogy a feher feliratoknak legyen sotet hattere?!)
thx.

#71 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 15:47

tegyél fel vobsubot, és használj overlayt kimenetnek (a vobsub és az mpc ugyanazt a feliratozót használja, lévén ugyanaz a fejlesztő :) )

moziban a feliratot beleégetik (vagy vmi ilyesmi) a filmbe, gondolom ez abból ered
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#72 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 13. 16:25

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 15:47

tegyél fel vobsubot, és használj overlayt kimenetnek (a vobsub és az mpc ugyanazt a feliratozót használja, lévén ugyanaz a fejlesztő

Vagyis VSFiltert, 2.37 (2005.11.25.) a legujabb. Ott van feljebb, hogy mikepp kell mukodesre birni. Mellette hasznalhatsz az mpc-ben ovarlay outputot, hogy megjelenjenek a feliratok.

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 15:47

moziban a feliratot beleégetik (vagy vmi ilyesmi) a filmbe, gondolom ez abból ered

Lattam mar moziban film elott DVD Video logot, bar lehet, hogy az csak kis film volt :\

Tokjo lenne, ha lenne outline a mozikban vetitett feliratos filmeken, mer rohadtul uuuutalom, mikor vilagos jelenet miatt semmit sem lehet elolvasni a feliratbol. Nem igaz, hogy ez csak nehanyunkat zavar :|

Szerkesztette: blash 2005. 12. 13. 16:33 -kor

#73 Felhasználó inaktív   moli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 08:59

Kosoznom a linkeket!
Hja, nem azert, tudok angolul hallani eleg jol (cnn-en edzodve), de azert megis, pl egy Bloff szintu tajszolast megerteni, vagy pl tegnap neztem a Pete Tongot, ahol a srac bedrogozva beszel.. Es szerintem technikailag nekik mar tok mindegy, hogy milyen a font, amivel 'raegeti', outlineos vagy anelkuli...
Tenyeg, kinel lehet panaszkodni? Mert ezek kulonbozo forgalmazok.. Ki feliratoz itthonra?

Masik kerdesre tudtok valaszolni? Ksozonom!

#74 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 09:11

Idézet: blash - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 16:25

Lattam mar moziban film elott DVD Video logot, bar lehet, hogy az csak kis film volt :\

Tokjo lenne, ha lenne outline a mozikban vetitett feliratos filmeken, mer rohadtul uuuutalom, mikor vilagos jelenet miatt semmit sem lehet elolvasni a feliratbol. Nem igaz, hogy ez csak nehanyunkat zavar :|

a nagy filmek azért többnyire még filmről mennek :)
egyébként engem is zavar az olvashatatlanság néha...

Idézet: moli

Tenyeg, kinel lehet panaszkodni? Mert ezek kulonbozo forgalmazok.. Ki feliratoz itthonra?

jó kérdés, de ha más nem, a forgalmazó biztos meg tudja mondani :)

nah utánanéztem:

Idézet

Lézeres feliratozás:

Az új technológia vegyszermentes, nem kémiai eljárással készülnek a feliratok, hanem a lézer sugár "egyszerűen" beleégeti a filmbe a szöveget; minden egyes betűt külön-külön. (Olyan ez mint, amikor egy szorgalmasan stempliző hivatalnokot felvált egy serény íródeák.)

http://filmlab.hu/hu/szolgaltatasaink/film...atozas/lezeres/

tehát ez utólag kerül a filmszalagra, a fekete outlineos felirathoz viszont szkennelni kéne az egészet, rátenni a feliratot a képre és visszaírni, ami q. drága lenne

Szerkesztette: qnadam 2005. 12. 14. 09:14 -kor

#75 Felhasználó inaktív   moli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 09:53

bakker.
tehat ha jol ertem, az a problema, hogy fekete szint nem tudnak egetni a filmbe...

Szerkesztette: moli 2005. 12. 14. 09:54 -kor

#76 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 10:01

Idézet: moli - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 9:53

bakker.
tehat ha jol ertem, az a problema, hogy fekete szint nem tudnak egetni a filmbe...

ha jól veszem ki, semmilyen színt nem tudnak, egyszerűen leégetik a filmről a "hordozóréteget" vagy mit, nem értek hozzá :)

#77 Felhasználó inaktív   moli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 10:08

igen.

:offtopic:
egyebkent marhara offtopik, de azt se ertem, hogy miert a kep aljara rakjak a feliratot, es miert nem a tetejere?
erveim:
-a moziban ulnek elotted
-a nyugat-europai ember balrol-jobbra, fentrol-le olvas. tehat nezed a kepet, akkor eloszor elolvasod a szoveget, majd lehalad a szemed a kepre.
Jelenleg -en legalabbis- ugy nezem a filmeket, hogy nezem a filmet, egyszercsak eszreveszem a megjelent feliratot, leugrik a szemem a sorra, elolvasom, majd visszaugratom a szemem kozepre a kepre. fel-le jar a szemem, faraszto.
ha ultok a moziban, figyeljetek magatokat, hogy hogy olvastok, erdekes.

#78 Felhasználó inaktív   moli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 11:47

Idézet: moli - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 9:59

Masik kerdesre tudtok valaszolni? Ksozonom!

az lehetseges, hogy a directvobsub megoldotta a wmv szakadasos lejatszasos problemamat is? Mert ugy tunik.. Es azota atallithatom akar sima overlay outputra is. Tok jo. thx!

#79 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 14:13

Idézet: Atti - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 11:00

Úgy tűnik az megoldotta hogy a Output/Directshow audio-nál a System defaultot választottam a hangkártya helyett :lollypop:
WoT nick: Atti77

#80 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 31. 14:19

Idézet: moli - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 10:08

egyebkent marhara offtopik, de azt se ertem, hogy miert a kep aljara rakjak a feliratot, es miert nem a tetejere?

:offtopic: Mert a szereplők arca (tegyük hozzá: általában) jobban érdekel, mint a lába? :think:

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó