Alacsony bemeneti zajszintű hangkártya kb. bruttó 25 ezerig...
Elküldve: 2004. 03. 18. 00:32
Természetesen továbbra is várom a hozzászólásokat, hiszen a téma nincs lezárva. Annyit azonban még megkérdeznék, hogy a Audigy 2 ZS Retail változatát hol lehet kapni? Bárhol nézem a neten, csak sima Audigy 2 vagy Audigy 2 ZS Platinum van. Ha tényleg meg tudnám venni 25 körül, akkor valószínűleg maradok az Audigy 2 ZS-nél. Egyébként most már nincs időm utána nézni, de gondolom, ha a simát venném meg, akkor is csak 5-6 dB-lel lenne rosszabb a ZS-nél, nemde? (106 helyett 100 dB SNR...) És azt legalább mindenhol kapni...
Elküldve: 2004. 03. 18. 15:42
idézet:
Ezt írta pccoder:
[url="http://"http://www.xbitlabs.com/articles/multimedia/display/creative-audigy2-zs_6.html"]Ezt a cikket[/url] még csak most vettem észre. Ezek alapján felvételnél 111 dB SNR-t tesz lehetővé az Audigy 2 ZS-re épített Texas Instruments A/D chip, ami azért számomra igencsak megfontolandóként tűnteti fel az Audigy-t.
Természetesen továbbra is várom a hozzászólásokat, hiszen a téma nincs lezárva. Annyit azonban még megkérdeznék, hogy a Audigy 2 ZS Retail változatát hol lehet kapni? Bárhol nézem a neten, csak sima Audigy 2 vagy Audigy 2 ZS Platinum van. Ha tényleg meg tudnám venni 25 körül, akkor valószínűleg maradok az Audigy 2 ZS-nél. Egyébként most már nincs időm utána nézni, de gondolom, ha a simát venném meg, akkor is csak 5-6 dB-lel lenne rosszabb a ZS-nél, nemde? (106 helyett 100 dB SNR...) És azt legalább mindenhol kapni...[/quote]
Igen ezt en is olvastam mar es valoban figyelemre meltoak a kartya gyari parameterei.Mint ahogy az is, hogy ezt a meresek egyaltalan nem tamasztottak ala.Lehet meresi hiba a cikk keszitojetol vagy parasztvakitas a gyarto reszerol.Javaslom keress meg leirasokat.
Elküldve: 2004. 03. 18. 18:03
Milyet ajánlotok?
Elküldve: 2004. 03. 18. 19:43
Idézet
Láttam szép és jó kártyákat baráti és kevésbé baráti áron, de igazán jó teszteredményeket csak egyről találtam, ez pedig az Audigy 2 volt. A Tom's Hardware-en grafikonok tömkelegével ábrázolták a jelátvitel minőségét, s engem a látottak nagyon meggyőztek.
A tom's garbage nem eppen a megbizhatosagarol es szavahihetosegerol hires oldal... Altalaban (mindig) az nyer, aki a legtobbet fizeti, a tobbit meg lehuzzak, mint a szart, de errol bovebben majd T2k fog meselni, ha idetalal, o nalam sokkal jobban nyomja a tomsgarbage fikat:D
A masodik az augagyi2. Ha komoly celra kell kb. azonnal el lehet felejteni az osszes tobbi creative termekkel egyutt (kulon problemas lehet, hogy a felvetel idozitese hmm... kritikan aluli (a mintavetelezesi frekvencia NEM stabil es/vagy nem pontos)). Ha Pistike a Kossuth radiobol felvesz valamit arra talan jo, de nem hinnem, hogy neked megfelelo lenne (BTW szabad erdeklodni, hogy milyen volt az elozo kartyad?).
Idézet
Ujabb lehetoseg pl az Aureon Sky, ami hasonloan kiemelkedo parameterekkel rendekezik (megjegyzem az amlitett M-Audio Revolution, az Audiotrak Prodigy 7.1 es az Aureon ugyanarra az Envy 24HT procira epulnek), csak sajna a Terratec nem a kiemelkedo minosegu drivereirol hires
Mondjuk inkabb, hogy a gyalazatos drivereirol hirhedt...
Es most hogy igy mindent tokjol lehuztam javasolnam a topicinditonak (es a tobbi, hasonlo cipoben jarom uriembernek), hogy az M-Audio Delta kartyacsaladja korul nezelodjon. Sallangmentes, de megfelelo ilyen celra. En is ilyesmit tervezek beszerezni, csak meg nem volt ra keret:/
Szerkesztette: NEUROFiRE 2004. 04. 10. 21:33 -kor
Elküldve: 2004. 03. 18. 20:02
Minosegi A/D es Creative: ez kabe mint varju es a rohadt tok...
Jelszavam: barmit, csak ne Creative-et.
A legjobb, hogy mar mindent leirtak elottem, ami eleg kenyelmes, mert nekem mar csak osszegeznem kell.
Penztarcaba nem tudom, mennyire passzol, de a legegyszerubb lenne venni egy Auditrakot - a Prodigy 7.1 (ezen van jofajta koax digit IN/OUT is) pl. $99 idekint es asszem' a nemeteknel vmi hasonlo mennyisegu eurot kernek erte.
Olcso megoldaskent az a bizonyos, fent mar emlitett Terratec Space megvesz -> Audiotrak Prodigy 192 vagy mellik firmware belesut -> Auditrak tokjo driverei felrak megoldas johet masodikkent.
FYI: az Audiotrak driverei nagyon jofajtak, ezekkel megy peldaul az altalam mashol mar magasztalt, az OSXben pl alap, amugy PCn elerhetetlen funkcio, hogy szabadon patheled a csatikat: swbol atiranyitod pl az egyik progibol az 1-2 ch kimenetet pl a masik progiba a 3-4 ch bemeneten at es hasonlo nyalanksagok. A dolog nem csoda, az Audiotrak ugyanis a profi kategoriaju Ego-sys aka ESI Pro (az alul megtekintheto WaMi Rack 192X hangcuccom is toluk van, a link odavisz
M-Audio: detto jo kis valasztas, nincsenek extrak, de kimondottan jo minosegu.
PS: Az a baj, nem tudom pontosan, hogy odahaza 2x vagy 3x dragabb minden, igy nehez az arak alapjan szelektalnom...
PS2: Halkan megjegyzem, hogy az en cuccomnak, a WaMinak van egy kistesoja is, Waveterminal 192X neven, ami mindossze attol kisteso, hogy nincs ilyen sok ki- meg bemenete ill. nincs breakout box hozza, meg hasonlok - ettol meg egy nagyon jo minosegu cucc es az is vmi ket-haromszaz dodo korul mar megall. Tudom, ez nem 25 rugo, csak megemlitem, mint esetleges jo befektetest.
[ 2004. március 18.: T2k szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 18. 20:09
Csak pár gondolat volt...
Elküldve: 2004. 03. 18. 20:13
PS: Ofkoz, vmilyen referenciahoz viszonyitottan merik, nem uresben.
PS2: Ezeket NEM a hangkartyan/gepen belul rogzitik jobb helyeken (lasd az en cuccom: van hozza egy bazi hosszu es vastag kabel, ami a breakout boxot koti ossze a host kartyaval).
Elküldve: 2004. 03. 18. 20:18
PS. Breakout boxnál más a szitu, ott lehet minőséget csinálni, de a PC belseje nem optimális hely egy minőségi előerősítőnek. Továbbá a Tom's HW-n ha jól emlékszem valami szoftveres bigyóval mérnek, nem profi műszerekkel, mint ahogy egy komoly stúdió cuccnál szokás.
[ 2004. március 18.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 18. 20:20
Elküldve: 2004. 03. 18. 21:10
idézet:
Ezt írta subvoice:
Így már kicsivel hihetőbb, de a mikrofon bemeneten az a >100 dB még így is nagyon soknak tűnik egy 25e forintos gamer kártyánál.
PS. Breakout boxnál más a szitu, ott lehet minőséget csinálni, de a PC belseje nem optimális hely egy minőségi előerősítőnek. Továbbá a Tom's HW-n ha jól emlékszem valami szoftveres bigyóval mérnek, nem profi műszerekkel, mint ahogy egy komoly stúdió cuccnál szokás.
[ 2004. március 18.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
FYI: az en cuccom nem igazan esik bele a 25 rugos kategoriaba...![]()
Elküldve: 2004. 03. 18. 21:12
idézet:
Ezt írta ion:
T2k, engem is kiokosíthatnál az Audiotrak Maya 44 MKII-vel kapcsolatban. Kérlek. Köszönöm[/quote]
AFAIK az is tudja a DirectWIRE-trukkot.![]()
Elküldve: 2004. 03. 18. 21:14
idézet:
Ezt írta T2k:
FYI: az en cuccom nem igazan esik bele a 25 rugos kategoriaba...[/quote]
Nem is a tiedre gondoltam...![]()
Elküldve: 2004. 03. 18. 21:19
idézet:
Ezt írta T2k:
AFAIK az is tudja a DirectWIRE-trukkot.[/quote]
De a Waveterminal 192X sokkal jobb (miben jobb), mint a Maya 44? És mi az a harddisc recorder dolog a Maya-val kapcsolatban? Miért jó az, a 192X-ben nincs ilyen hdrecording?
Megjegyzem: utánaolvastam, de túl sokat nem értettem belőle. Egyszerűen egy komolyabb cuccot szeretnék digitalizálásra, mert MIDI-t nem használok, külső forrásból szoktam fölvenni hangokat, amiket aztán szétkeverek. Nem vagyok híve amúgysem a steril hangmintáknak, de azért a felvett anyagoknál nekem is fontos, hogy tisztábban digitalizálhatom.
Ha elkezdem összegyűjteni a pénzt, és sikerül eldönteni, hogy melyiket a kettő közül, akkor már mind1, hogy 50rugó vagy 100rugó, csak hát, ha a 192X nem éri meg azt a 100rugót a Maya-hoz képest.. Teccikérteni.
Találtam egy jó tesztoldalt:
[url="http://"http://audio.rightmark.org/results.shtml"]Independent Audio Benchmarking Project[/url]
[ 2004. március 18.: ion szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 18. 23:14
idézet:
Ezt írta ion:
T2k, engem is kiokosíthatnál az Audiotrak Maya 44 MKII-vel kapcsolatban. Kérlek. Köszönöm[/quote]
[url="http://"http://www.digit-life.com/articles2/audiotrakmaya44mkii/index.html"]Leírás[/url]
Elküldve: 2004. 03. 19. 13:11
[ 2004. március 19.: pccoder szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 19. 18:53
Remélem, hasonlóan elégedett leszek, mint a régi Turtle Beach kártyámmal!
Azért az előző kérdésemre a Turtle Beach kártyákkal kapcsolatban várnék még hozzászólásokat, hisz a dolog még nem dőlt el 100%-osan!
[ 2004. március 19.: pccoder szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 19. 19:25
idézet:
Ezt írta pccoder:
Na, azt hiszem, meglesz a megoldás. Hosszas fontolgatás után arra a döntésre jutottam, hogy ha más javaslat nem fut be, megveszem a Terratec Aureon 5.1 Sky, vagy 7.1 Space kártyák valamelyikét. A különbség árban ugyan nem túl sok, 5 ezer forint körüli, mégis, mivel a kimenetek számán kívül más különbséget nem találtam, inkább a Sky mellett voksolok (a 7.1-re semmi szükségem). Vásárlás után felteszem a Prodigy 7.1 BIOS-át és drivereit, aztán hadd szóljon!![]()
Remélem, hasonlóan elégedett leszek, mint a régi Turtle Beach kártyámmal!
Azért az előző kérdésemre a Turtle Beach kártyákkal kapcsolatban várnék még hozzászólásokat, hisz a dolog még nem dőlt el 100%-osan!
[ 2004. március 19.: pccoder szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A Space-re tuti, hogy ramenne az Auditrak, a Sky-t nem tudom... :confused:
Amugy a Turtle Beach kiraly kis cucc.Nekem meg mindig megvan a Santa Cruzom a polcon - egyetlen baja, hogy 4.1-es volt, de az sem izgatott, regebben a SStorm helyett hasznaltam, amikor meg nem volt meg a WaMim.
[ 2004. március 19.: T2k szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 19. 20:27
A moddolási javaslat az én ADC követelményeimnek is megfelelne? Arra ajánlottad? Jobb minőség lesz BIOS sütés után a Space?
[ 2004. március 19.: perempe szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 19. 21:53
Nem lehetne a topic címét megváltoztatni? Ugyanis már 3 napja úgy vagyok, hogy ahányszor meglátom a topiccímet, ez a reakcióm: "Mi, kisszájú hangkártya? Ja, ez csak az a topic...Áh, milyen hülye vagyok :("
ON
Elküldve: 2004. 03. 19. 22:13
Idézet
T2K!
A moddolási javaslat az én ADC követelményeimnek is megfelelne? Arra ajánlottad? Jobb minőség lesz BIOS sütés után a Space?
Bar nem tolem kerdezed, de imho nem.
Kb. az a dolog ertelme, hogy felmegy az audiotrak drivere, es nem kell szopni a terratec dzsuva xarjaival.
Szerkesztette: NEUROFiRE 2004. 04. 10. 21:35 -kor

Súgó
A téma zárva.