HWSW Informatikai Kerekasztal: Alacsony bemeneti zajszintű hangkártya kb. bruttó 25 ezerig... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Alacsony bemeneti zajszintű hangkártya kb. bruttó 25 ezerig...

#31 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 19. 22:25

Pontosan. A fizikai dolgokon nemigen tud valtoztatni a driver... ;)

#32 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 20. 02:34

Milyen bugjai vannak a Sky/Space kártyáknak drájverileg?

#33 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 10:50

Idézet

Ezt írta perempe:
Milyen bugjai vannak a Sky/Space kártyáknak drájverileg?

Van valahol egy topic ezekrol a kartyakrol, abban le van irva (halvanyan emlekszem csak, nem akarok hulyesegeket mondani). Roviden: majdnem minden:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2004. 04. 10. 21:42 -kor

#34 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 16:32

Rögzítésre (line-in) jobbak a Creative termékeknél a Terratec család?

#35 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 08:23

Arrol beszelunk vegig, FYI... A/D = analog-digital konverter azaz pl az analog vonalbemeneti jelbol digitalis adat lesz...

#36 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 13:41

idézet:
Ezt írta Cathfaern:
OFF
Nem lehetne a topic címét megváltoztatni? Ugyanis már 3 napja úgy vagyok, hogy ahányszor meglátom a topiccímet, ez a reakcióm: "Mi, kisszájú hangkártya? Ja, ez csak az a topic...Áh, milyen hülye vagyok :(" :D
ON
[/quote]

:D :D Kedves Cathfaern! Kívánságodra a téma címe megváltoztatásra került... :D Ugye, milyen szép így? Remélem, mostmár nem szúrja a szemed! ;)

De látod, milyen figyelemfelkeltő címet sikerült találnom? Kisszájú hangkártyát még úgysem látott senki, így minden kíváncsi napról-napra betévedt a topicba. :p

[ 2004. március 22.: pccoder szerkesztette a hozzászólást ]

#37 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 16:16

idézet:
Ezt írta perempe:

Jobb minőség lesz BIOS sütés után a Space?

[ 2004. március 19.: perempe szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]
Nem lesz jobb minosegu, de nem is igen van ra szukseg (ertsd, gyk az Aureon technikai parameterei megegyeznek a Prodigy-eivel).
Whiskey

#38 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 16:17

idézet:
Ezt írta whiskey:

Aureon technikai parameterei megegyeznek a Prodigy-eivel).
[/quote]

Az Aureon Sky és Space paraméterei valóban, de a Fun más kategória - mielőtt valaki csőbe húzódik ;)

#39 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 17:23

idézet:
Ezt írta Zoch:

Az Aureon Sky és Space paraméterei valóban, de a Fun más kategória - mielőtt valaki csőbe húzódik ;)
[/quote]

Ez termeszetesen igaz, de itt eleve a Space/Sky kartyakrol volt szo.
Whiskey

#40 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 12:41

Utána néztem, és Terratec Aureon 5.1 Sky-t a 3 Testőrnél 19100+ÁFA-ért lehet venni 2 év garanciával. Ti tudtok ennél olcsóbban Budapesten (esetleg Dél-Pesten)? Ha összejönnek az anyagiak, akkor már megyek is érte.

Nézelődtem Turtle Beach hangkártyák után is, de nem találtam ezt értékesítő boltokat... Vagy csak én nem lelem őket? :confused: Érdekelt volna, itthon milyen árban kaphatók... :(
Már 1992. decembere óta szoros kapcsolat fűz a Turtle Beach márkához, régebben - de néha még ma is - ha csak meghallottam a nevét, máris beleborzongtam a gyönyörbe. Tény, hogy csak jó tapasztalataim vannak a termékeivel kapcsolatban és valóban olyan színvonalat képvisel, ahogy azt a promóciós anyagokon hirdetik. Szerettem volna újra átélni azt az érzést, amit '97-ben éreztem, amikor hazavittem és beröffentettem az akkoriban még csúcskategóriásnak számító Pinnacle nevű terméküket. Amint meghallottam a hangját, egyből elolvadtam. Hát, szóval csak ennyit akartam...

[ 2004. március 23.: pccoder szerkesztette a hozzászólást ]

#41 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 11:09

Kicsit felhozom a topicot.
Létezik Terratec Sky-hoz Linux driver? :confused: Ha már egyszer rászántam magam, Linux alatt is szeretném élvezni a hangját. Én azt sem bánom, ha olyan, mint a Turtle Beach-é volt, hogy bele kell fordítani a kernelbe, csak működjön! :)

#42 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 11:20

idézet:
Ezt írta pccoder:
Kicsit felhozom a topicot.
Létezik Terratec Sky-hoz Linux driver? :confused: Ha már egyszer rászántam magam, Linux alatt is szeretném élvezni a hangját. Én azt sem bánom, ha olyan, mint a Turtle Beach-é volt, hogy bele kell fordítani a kernelbe, csak működjön! :)
[/quote]

Működik valahogyan, az biztos, de én nem tudom, mi módon lehet ezt elérni. (ALSA driver? van ilyen? ez rémlik.)

#43 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 12:56

idézet:
Ezt írta Zoch:

Működik valahogyan, az biztos, de én nem tudom, mi módon lehet ezt elérni. (ALSA driver? van ilyen? ez rémlik.)
[/quote]

Igen, most már én is megtaláltam, igaz, ez az AudioTrak Prodigy 7.1-ről szól, de ugyanaz a chip van a Terratec-en is:
"In case some of you were wondering, AudioTrak will not be publishing a Linux driver. If you're considering Penguin Power there's always ALSA, which has drivers for Envy24HT-based sound cards." ([url="http://"http://www.guru3d.com/article/content/105/2/"]Guru3D[/url])

[ 2004. március 24.: pccoder szerkesztette a hozzászólást ]

#44 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 14:41

Hmmm... Regen digizest mi is TB -vel csinaltuk, nagyon jo kis karesz volt.

Ahogy nezem HW szinten a voyetra mar csak midi cuccokkal, meg kabelekkel foglalkozik :(

Santa Cruz nem lenne jo Neked?
Mit nem tud, ami kene?

#45 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 16:22

idézet:
Ezt írta Vertigo:
Santa Cruz nem lenne jo Neked?
Mit nem tud, ami kene?
[/quote]

De igen, a paraméterei alapján, amit leírtak róla TB honlapján, jó lenne, csakhát nem igazán találtam forgalmazót sem...
Ha 15 körül megúsznám (ennyi lenne USD-ből átszámítva), és az A/D jel-zaj viszonya a valós használat során is a leírt ~90-95 dB(A) lenne, akkor talán a Santa Cruz mellett döntenék. Ahogy írtam is, hosszú és szép emlékek fűznek a gyártóhoz, fájna az elválás.
Persze, a Terratec Sky-nak meg jobbak a paraméterei... No meg két év garanciával adják 23-ért...

Nehéz a döntés. :confused: A Santa Cruznak van HW-es szintije, mikrofon erősítője, általam jól ismert és megszokott programja, felépítése stb. Az Aureon Sky-nak nincsen csak SW szintije, cserébe van viszont igen rossz szoftver körítése :rolleyes:, még BIOS-t is kell frissítenem, hogy normálisan tudjam használni, azonban a paraméterei különösen jók. :o

#46 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 16:56

Aki az 50k-s kategóriában gondolkozik, annak merném ajánlani a [url="http://"http://www.prolinemusic.hu/sta/dsp24v-start.htm"]Hoontech DSP24 Value[/url] kártyáját. Nekünk bevált, 8 db szolgálja elektronikus zenei alkalmazások oktatását. +10k egy bővítő és akkor lesz MIDI-ki-be, Optikai és koax ki-be, megéri.
Ugyanitt eladó az aláírásban megjelölt Digidesign Audiomedia III :)

SQS

[ 2004. március 24.: SumQuiSum szerkesztette a hozzászólást ]
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#47 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 21:42

idézet:
Ezt írta SumQuiSum:
Aki az 50k-s kategóriában gondolkozik, annak merném ajánlani a [url="http://"http://www.prolinemusic.hu/sta/dsp24v-start.htm"]Hoontech DSP24 Value[/url] kártyáját. Nekünk bevált, 8 db szolgálja elektronikus zenei alkalmazások oktatását. +10k egy bővítő és akkor lesz MIDI-ki-be, Optikai és koax ki-be, megéri.
Ugyanitt eladó az aláírásban megjelölt Digidesign Audiomedia III :)

SQS

[ 2004. március 24.: SumQuiSum szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Tanusithatom, nagyon jo kis kartya, nalunk mar vagy 3 eve szolgal egy STAudio DSP24 MkII (ez uaz, csak a Hoontech volt a csikszemu ceg, de amugy idokozben az ESI megvette ezt is. :D)
Minden ut az ESIhez vezet mar... :D

Linux: alapbol ott van az Envy24 driver IMHO minden disztribben. :)

#48 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 21:45

idézet:
Ezt írta pccoder:

De igen, a paraméterei alapján, amit leírtak róla TB honlapján, jó lenne, csakhát nem igazán találtam forgalmazót sem...
Ha 15 körül megúsznám (ennyi lenne USD-ből átszámítva), és az A/D jel-zaj viszonya a valós használat során is a leírt ~90-95 dB(A) lenne, akkor talán a Santa Cruz mellett döntenék. Ahogy írtam is, hosszú és szép emlékek fűznek a gyártóhoz, fájna az elválás.
Persze, a Terratec Sky-nak meg jobbak a paraméterei... No meg két év garanciával adják 23-ért...

Nehéz a döntés. :confused: A Santa Cruznak van HW-es szintije, mikrofon erősítője, általam jól ismert és megszokott programja, felépítése stb. Az Aureon Sky-nak nincsen csak SW szintije, cserébe van viszont igen rossz szoftver körítése :rolleyes:, még BIOS-t is kell frissítenem, hogy normálisan tudjam használni, azonban a paraméterei különösen jók. :o
[/quote]

Vmikor apr. vegen megy haza vki valszeg', ha meg aktualis lenne... en atadnam az enyemet, ha akkor meg erdekes lesz...

#49 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 23:52

idézet:
Ezt írta T2k:

Tanusithatom, nagyon jo kis kartya...
[/quote]

Nnna, ha valamire még T2k is azt mondja, hogy jó, akkor az valszeg az is :)

SQS
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#50 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 01:29

idézet:
Ezt írta T2k:

Vmikor apr. vegen megy haza vki valszeg', ha meg aktualis lenne... en atadnam az enyemet, ha akkor meg erdekes lesz...
[/quote]

OK! Thx!
Azért remélem, nem kell addig várnom, hogy új kártyát tudjak venni.

Most kicsit off leszek:
Sajnos nem arról van szó, hogy nem tudom eldönteni, milyen kártyát vegyek, ezen már túljutottam. A nagyobb probléma az, hogy a cég, ahol dolgozom felszámolás alatt áll, nagy valószínűséggel be is zárja a kapuit. A fizetésekkel állandóan késnek (már ha egyáltalán megkapjuk), így kicsit gondban vagyok, hogy mit hoz a holnap, mire költhetek. Hónapok óta keresek másik munkahelyet, de egyszerűen valami rejtélyes oknál fogva sehová sem vesznek fel. Ezért nem ugrottam még bele ebbe a vásárlásba sem, de bízom benne, hogy hamarosan megvehetem a régen várt kártyát.
Egyébként ha már itt tartunk, életem végéig hálás lennék, ha valaki tudna nekem ajánlani egy olyan állást, ahová fel is vesznek. [url="http://"http://fgalyasz.fw.hu/oneletrajz.htm"]Be is szúrok ide egy önéletrajzot[/url], hátha rám köszönt a szerencse.
Köszi mindenkinek! ;) És bocs az offért!

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó