HWSW Informatikai Kerekasztal: Alacsony bemeneti zajszintű hangkártya kb. bruttó 25 ezerig... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Alacsony bemeneti zajszintű hangkártya kb. bruttó 25 ezerig...

#61 Felhasználó inaktív   ipetrovits 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 02. 16:42

tudtommal nem tökéletes a sky-hoz a prodigy-flashelés, elvileg 100%osan csak a SPace-szel működik...
Space Flashing

bocs ha már volt a link

Szerkesztette: DerMedve 2004. 04. 02. 16:43 -kor

DerMedve

#62 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 17:34

hasznos info: fefonal lattam 6fire lt 21e penz! nagyon jo ar... a pixelnel vmi 1.5x annyi. ha lenne ra penzem, beruhaznek egyre.

meresek alapjan jobb kimenetei vannak mint a space, sky kartyaknak. mongy az ara is tukrozi.

#63 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 11:16

Idézet: arn - Dátum: 2004. április 2, péntek - 16:38

hasznos info: fefonal lattam 6fire lt 21e penz! nagyon jo ar... a pixelnel vmi 1.5x annyi. ha lenne ra penzem, beruhaznek egyre.

meresek alapjan jobb kimenetei vannak mint a space, sky kartyaknak. mongy az ara is tukrozi.

Tudjátok, mi az érdekes? Hogy a Terratec termékek garanciális ügyintézését a Pixel végzi, a hangkártyám is onnan származik a 3 Testőr közreműködésével, mégis sokkal olcsóbban vettem, mint amennyiért a Pixel adja...

#64 Felhasználó inaktív   ipetrovits 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 11:22

Tényleg érdekes...
/OFF
...főleg ha azt nézem hogy amit most árulnak 9800pro-t (Connect3D ATi Radeon 9800Pro 128MB, DVI + TVout. ára: 56900 Ft + áfa) azt őnáluk látom először netto 70e- alatt... lehet csak én nem nézem meg elég jól máshol a dolgokat?! :think:
/ON

Szerkesztette: DerMedve 2004. 04. 03. 22:57 -kor

DerMedve

#65 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 03. 11:47

Idézet: pccoder - Dátum: 2004. március 25, csütörtök - 20:59

A Santa Cruztól meg félek, mert véleményem szerint, mivel már régi kártya (kifutó sorozat), úgy fog járni, mint a Pinnacle, hogy beszűntették a driver támogatását. Meg utána olvasgattam és a Linux nem is támogatja...

ALSA support van a Santa Cruz-hoz, ehun ni

#66 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 12:30

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. április 3, szombat - 10:51

ALSA support van a Santa Cruz-hoz, ehun ni

Igen, köszi! Közben én is megtaláltam, de mégsem ezt vettem. A Terratec Sky-nak sokkal jobb a jel/zaj viszonya, ami számomra a fő szempont volt a döntés meghozatalánál. És ha jól tudom, ehhez is van ALSA support.

#67 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 12:34

Tényleg, most készült két dalom az új kártyával. Csak kutya futtában ütöttem össze a két dalt egyetlen nap alatt, de a minőségi javulás akkor is érezhető. Ha valaki kíváncsi rá, akkor 1 perces dalrészletek letölthetők a honlapomról. A lista utolsó két daláról van most szó, kíváncsi lennék a véleményetekre akár magánban is.

Más:
Az nem lehet, hogy a Prodigy BIOS-szal azért volt zajos, mert települ a Sensaura is vele együtt? Igaz, én letiltottam az XP-ben a driverét, de valamiért még utána is nagyon zajos volt. Viszont a Terratec BIOS is hasonló zajszintet produkál, ha a Sensaurát aktiválom a ControlCenterben.

#68 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 10:38

Idézet: DerMedve - Dátum: 2004. április 3, szombat - 10:26

Tényleg érdekes...
/OFF
...főleg ha azt nézem hogy amit most árulnak 9800pro-t (Connect3D ATi Radeon 9800Pro 128MB, DVI + TVout. ára: 56900 Ft + áfa) azt őnáluk látom először netto 70e- alatt... lehet csak én nem nézem meg elég jól máshol a dolgokat?! :think:
/ON

mar a mult heten is volt 48ert netto... 9800pro

#69 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 16:03

Idézet: arn - Dátum: 2004. április 2, péntek - 20:38

Na ja, mert tudtommal nem is a Wolfson 8770-es kodeket hasznalja (106 db elmeleti zajszint), hanem egy masikat (asszem 110 db koruli zajszinttel).Akit erdekel jarjon utana. :)
Whiskey

#70 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 16:09

Idézet: pccoder - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 15:38

Az nem lehet, hogy a Prodigy BIOS-szal azért volt zajos, mert települ a Sensaura is vele együtt? Igaz, én letiltottam az XP-ben a driverét, de valamiért még utána is nagyon zajos volt.

A driver termeszetesn tartalmazza a Sensaura-t, de ezt -ugyanigy, mint a Terratec eseteben- ki/be lehet kapcsolni.En ugyan nem probaltam, de a masik Terratec topicban vannak emberek, akiknek muxik a konverzio :respect:.Szerintem kerdezd oket.

Szerkesztette: whiskey 2004. 04. 05. 16:10 -kor

Whiskey

#71 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 18:29

En meg eldontottem, hogy a Waveterminal 192X-et fogom megvenni. Nagyon koszonom, hogy ravezettel, T2k. Vegre valami hasznodat is vesszuk ;)

Mar csak a penzt kell eloteremtenem ra :( Vajon jobban megerne kulfoldrol behozni egy ilyet?
Igy kapasbol google-n rakeresve egy nemet oldalon 240 euroert aruljak, tehat az 60rugo, itthon meg 115-ert aruljak..... hm.

Szerkesztette: ion 2004. 04. 07. 19:44 -kor

#72 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 11:50

ez izgalmasan hangzik...

http://prohardver.hu...?mod=10&id=6158

Kép

van meg valami olcsobb "da only" kulso cucc??? mert ilyen mindig csak a professzionalis (szamomra elerhetetlen) szinten arulnak.

egyebkent neztem, hogy ausztriaban a space 20e huf brutto... nalunk a pixel 24+faert nyomja. szakadjanak meg: rablo banda. kivancsi vagyok, hogy az euban is ilyen horror arkepzese lesz e a cuccoknak - mert elmeletileg megmaradhat a difi, pl belgiumban is joval dragabbak a hiradastechnikai termekek mint pl nemethonban.

Szerkesztette: arn 2004. 04. 08. 11:52 -kor

#73 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 15:29

Idézet: arn - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 14:55

ez izgalmasan hangzik...

http://prohardver.hu...?mod=10&id=6158

Kép

van meg valami olcsobb "da only" kulso cucc??? mert ilyen mindig csak a professzionalis (szamomra elerhetetlen) szinten arulnak.

Szegeny Pccoder lehet, hogy pont rosszkor ujitott be a Sky-ra. :evil2:
Whiskey

#74 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 22:27

Idézet: whiskey - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 14:34

Szegeny Pccoder lehet, hogy pont rosszkor ujitott be a Sky-ra. :evil2:

Meglehet, bár azért az a 60 ezer forint körüli összeg, amit euróból számítottam át, az kissé borsos lett volna most nekem. Később biztosan belefért volna a költségvetésbe, de most sürgősen kellett valamit vennem. Egyébként elégedett vagyok a kicsi Sky-ommal. Aztán egy év múlva lehet, hogy beújítok egy ilyenre, vagy valami még jobbra, mondjuk Prodigy 192-re...
Azért érdekes fejlesztésekről lehet manapság hallani a Terratec háza tájáról. Csak kár, hogy a szoftvereket nem fejlesztik ilyen ütemben! :box:

#75 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 11:18

pedig a legjobb hw erteket is nagymertekben csokkenti a ratyi tamogatas :(

mar egy eves az a2, de jol elvagyok vele, penzem ugysincs masra... kesobb majd meglatjuk.

#76 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 15:29

Idézet: arn - Dátum: 2004. április 9, péntek - 14:23

pedig a legjobb hw erteket is nagymertekben csokkenti a ratyi tamogatas :(

mar egy eves az a2, de jol elvagyok vele, penzem ugysincs masra... kesobb majd meglatjuk.

Mar majdnem ket honapos az Aureon Space-m es jol elvagyok vele. :D
Amugy eddig tenyleg nem volt semmi gondom, holott par gama-t is beizzitottam azota.
Whiskey

#77 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 11. 22:42

Idézet: arn - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 12:55

ez izgalmasan hangzik...

Kép

A Pixelben 96 ezer forintot kérnek érte. :box2: :o  :mad:

Szerkesztette: Zoch 2004. 04. 11. 22:43 -kor

#78 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 14:34

a pixel bekaphattya... :(

#79 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 21:49

Sikerült! Végre megcsináltam a Prodigysítést és olyan, mint amilyennek a nagykönyvben meg van írva. Említettem korábban, hogy problémám volt a BIOS flashelés után a jel/zaj arány megnövekedésével. Most azonban egy teljesen szűz Windows XP-re telepítettem fel az átflashelt kártyát Prodigy driverrel és láss csodát, a jel/zaj viszony 110 dB körül mozog, éppúgy, mint a Terratec BIOS-szal és driverrel.
Valószínűleg az lehetett a probléma, hogy nagyon gyorsan szerettem volna kipróbálni váráslás után, így beizzítottam a saját meghajtóival. Aztán éjszaka megtörtént az átflashelés és a Prodigy driverek telepítése, viszont valószínűleg az eredeti driver valahogy nem lett jól letörölve és összevesztek. Csodálkoztam is rajta, hogy naponta többször is kékhalált okozott valami a rendszerben "IRQ Less or Equal" üzenettel. Most, hogy friss telepítésen vagyok túl, egyelőre ez a probléma sem jelentkezett.
Szóval én mindenkinek csak ajánlani tudom a Prodigysítést, szerintem nagyon jó lett így a kártya, a Prodigy driver pedig egyenesen szuper! Mivel az eredeti Terra BIOS-t le lehet menteni, majd visszaégetni, így mindenkinek javaslom. Egy próbát megér. Ha nem tetszik, mehet vissza az eredeti.

#80 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 21:51

Igaz, off topic, de nem jól jár a szerver órája. A fenti üzenetet pl. 22:50-kor hoztam létre és nem 20:54-kor!

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.