HWSW Informatikai Kerekasztal: foobar2000 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

foobar2000 advanced audio player Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 30. 09:45

Sajnálom, hogy ennyit írok, csak ez, kicsit idegesít, hogy egy bizonyos idő után nemtudom szerkeszteni a hozzászólásom.

Mást is eldöntöttem az elemzésből. A TAK önmagában véve jobb mint a wavpack, ha a wavpack -f-et nézzük akkor TAK -p0 19 MBal kisebb nála, kódolási időben 1 perc 11 mpel gyorsabb dekódolásban 35 mpel gyorsabb. A wavpack -f dekódolásban mint már írtam, csak 1 mpel gyorsabb a TAK -p5m-nél. Tehát zserintem önmagában a TAK legyőzte a flacet, wavpacket, meg a monkeys audiot, ami szerintem nem kis teljesítmény.

#1642 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 30. 12:15

Idézet: Mardel - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 10:45

Sajnálom, hogy ennyit írok, csak ez, kicsit idegesít, hogy egy bizonyos idő után nemtudom szerkeszteni a hozzászólásom.

Semi baj, cserébe én is kefelejtettem a hozzászólásomból, hogy az "old" meg "new" azok a TAK dekóder foobar-plugin verzióit hivatottak takarni: az "old" az valami 0.3.x vagy 0.4.0 volt, a "new" meg a 0.4.1, de az is lehet, hogy a 0.4.0, nem emlékszem :D
De hogy milyen hamar beletette foosion a coverart-támogatást, mikor említettem :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1643 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 13:05

Párszor én is konvertálgattam takk-kal. Én mindíg maximum tömörítést használtam. Lejátszásnál így is ~0 a cpu használat. Úgy tapasztalatam hogy az 1.0.1 konvertálja a legkisebb fájlokat. A későbbiek nagyobbat, az 1.0.3b meg az 1.0.4 jóformán ugyanaolyat állít elő (4 bájt a különbség :) - gondolom a verzió információ). Nem mintha jelentősen nagyobbak lennének . :)
06 Easier To Run_1.01.tak  25 787 722 bájt
06 Easier To Run_1.02_.tak  25 790 244 bájt
06 Easier To Run_1.03b_.tak  25 791 434 bájt
06 Easier To Run_1.04_.tak  25 792 512 bájt

06 Hurt_1.0.1_.tak  25 038 663 bájt
06 Hurt_1.0.2_.tak  25 045 478 bájt
06 Hurt_1.0.3b_.tak  25 046 404 bájt
06 Hurt_1.0.4_.tak  25 046 404 bájt

07 By Myself_1.0.1_.tak  23 869 165 bájt
07 By Myself_1.0.2_.tak  23 870 955 bájt
07 By Myself_1.0.3b_.tak	23 872 021 bájt
07 By Myself_1.0.4_.tak  23 872 021 bájt

#1644 Felhasználó inaktív   Gabi89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 17:46

Új vagyok a Foobar userek között. 1napja használom komolyabban a programot eddig winampot használtam. (minimum 5éven keresztül)
Valahogy meguntam,hogy a mostani verzió 5.5xxx mindig kifagy :( nem tudom miért csinálja,de csinálja.Meg van,hogy egyszer csak elszált teljesen váratlanul zene lejátszás közben....Szóval elegem lett.
Foobar pedig tetszik csak 1-2skin berakása elég bonyolult winamphoz képest persze,de megszokom :)
Annyi kérdésem lenne,hogy shoutcast plugint beszereztem már (oddcast_dsp_foo_v2.0.13) ,de a foobar nem tölti be miután beállítottam minden a configjába.
Ezt írja ki:

Idézet

Failed to load DLL: foo_oddcast.dll
Reason: Wrong version number; this component appears to have been built with outdated version of foobar2000 SDK and needs to be recompiled with newer version in order to load; please contact author of this component to obtain an updated version of this component.

Mit kellene tennem?

#1645 Felhasználó inaktív   Gabi89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 18:07

Azóta jobb nem lett a helyzet íme :D

Reason: Wrong version number; this component appears to have been built with outdated version of foobar2000 SDK and needs to be recompiled with newer version in order to load; please contact author of this component to obtain an updated version of this component.

Failed to load DLL: foo_wbtshare.dll
Reason: This component is missing a required dependency, or was made for different version of foobar2000.

Fájlok a helyükön vannak és mindenből a legfrissebb van fent mégis...

#1646 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 19:13

Lehet, hogy maguk a pluginek készültek régebbi foobarhoz. Nem ismerem őket, szóval ez csak tipp... de amúgy két nagyobb API váltásról tudok mostanában: a 0.8.x teljesen más, mint a 0.9.x, az ahhoz készült pluginek kicsit sem kompatibilisek a 0.9.x foobarral, illetve a 0.9.5 is hozott változásokat, amitől "feketelistára" került pár plugin.
A másik lehetőség, hogy valamelyik extra UI kell nekik (columnsUI és panelsUI, ezek léteznek).
Igazából utóbbira a középső hibaüzenet utal, az előbbire meg a két másik. Ha valaki előkerül, aki használ ilyeneket, talán majd eligazít :think:

#1647 Felhasználó inaktív   Gabi89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 20:10

Értem köszi közbe olvasgattam meg utánna jártam és a régebbihez voltak a pluginek azért lehetett a baj.Végülis azóta beszereztem egy olyat ami jó a 0.9xx -hez és minden jó.Igaz ez a plugin úgy mükődik,hogy a winampot és a hozzá tartozó shoutcast plugint is felkell raknom és valahogy azt hozza át foobar alá,de lényeg,hogy megy :) Meg közbe egy MSN plugint is sikerült találni ami kiírja éppen mit hallgatom :) Egyre jobban kedvelem a progit :)

#1648 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 23:51

:)

MSN Now Playing pluginnal elején akadt egy kis gondom.

Artist az {0} Title {1}

MSN format alapbeállításon: {0} - {1} mégsem úgy jelezte ki, hogy Artist - Title, aztán a két számot felcseréltem: {1} - {0}, és úgy már működött.  :D .

#1649 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 09:30

Van a Foobarhoz olyan visulation plugin, mint a Winamphoz a pl. Geis ?
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#1650 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 12:24

Idézet: Dorian - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 9:30

Nem valószínü. Nem nagyon vannak ilyenek a foobarhoz. Csak a beépítettek meg néhány egyéb.

#1651 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 14:28

Idézet: Dorian - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 10:30

Van plugin, amivel winamp vizualizálókat lehet megetetni foobarral.

http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....opic=59388&st=0

#1652 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 19:21

Nem volt egyikőtöknek sem olyanja, hogy random gui-piszkálás során (tehát bármikor, amikor kedve tartja) lehal a player, egy rövidke üzenetben hasonlót tudatva: Unhandled exception : bad allocation? Google által a hydrogenaudio fórumban problémás componentekre hívják fel a figyelmet ezzel kapcsolatban, különös tekintettel a foo_audioscrobbler komponensre. Ezt le is cseréltem az ajánlott verzióra (ami másképp működik, nem hívja meg a külső Last.fm scrobbler klienst), ám az elhalálozás ugyanúgy megmaradt. Ötletek?
Intel Core i7 4770K@4.3, Asus Z87-K, MSI N750Ti 2G, 8G DDR3, BenQ GL2240

#1653 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 21:22

Idézet: Leeroy - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 19:21

Nem volt egyikőtöknek sem olyanja, hogy random gui-piszkálás során (tehát bármikor, amikor kedve tartja) lehal a player, egy rövidke üzenetben hasonlót tudatva: Unhandled exception : bad allocation? Google által a hydrogenaudio fórumban problémás componentekre hívják fel a figyelmet ezzel kapcsolatban, különös tekintettel a foo_audioscrobbler komponensre. Ezt le is cseréltem az ajánlott verzióra (ami másképp működik, nem hívja meg a külső Last.fm scrobbler klienst), ám az elhalálozás ugyanúgy megmaradt. Ötletek?

pluginek egyesével kipacsolása, tesztelés.
In Flames We Trust

#1654 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 07:58

Az új bétájuk állítólag már beszól egyes komponensekre, esetleg meg lehet próbálni azzal "megszimatoltatni" a plugineket :think: Ugyanis Peter kivett valami APIt a foobarból, amit szerinte abuzáltak és egyébként is rossz ötlet volt, majd megcsinálja normálisan. Kb. mint a teremtés :Đ
Volt is felzúdulás, hogy hú, most agyonver egy csomó komponenst, de egyébként nem, csak pár funkció hiányzik általában, egy-két kivétellel. Ezekkel volt gond első körben:

Idézet

For me:
foo_cwb_hooks: It mostly does not work anymore.
foo_uie_lyrics_art: It works except the only function that it provides. Version 0.057 and later should work fine.

From reports by others:
foo_custominfo
foo_dsp_crossfader
foo_etc
foo_func
foo_playlist_tree
foo_ui_panels
foo_uie_lyrics (prior 0.3.3.0)
foo_uie_powerpanels

Aztán még:
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....showtopic=63190

Mondjuk nekem 8, én nem csak hogy ezek közül nem használok semmit, de még az új bétát se szedtem le, mert nem láttam benne semmi érdekes újdonságot :D

Szerkesztette: alvaro 2008. 05. 16. 08:00 -kor

#1655 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 22:21

Idézet: pascal - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 21:22

pluginek egyesével kipacsolása, tesztelés.

Igen, ezt szerettem volna elkerülni, azért tettem fel a kérdést.

#1656 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 22:25

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 7:58

Az új bétájuk állítólag már beszól egyes komponensekre, esetleg meg lehet próbálni azzal "megszimatoltatni" a plugineket :think: Ugyanis Peter kivett valami APIt a foobarból, amit szerinte abuzáltak és egyébként is rossz ötlet volt, majd megcsinálja normálisan. Kb. mint a teremtés :Đ
Volt is felzúdulás, hogy hú, most agyonver egy csomó komponenst, de egyébként nem, csak pár funkció hiányzik általában, egy-két kivétellel. Ezekkel volt gond első körben:

Aztán még:
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....showtopic=63190

Mondjuk nekem 8, én nem csak hogy ezek közül nem használok semmit, de még az új bétát se szedtem le, mert nem láttam benne semmi érdekes újdonságot :D

Ezek közül válogatás nélkül agyoncsaptam, ami megvolt, nevük alapján úgysem használom őket. :) Kivéve a Panels UI-t, az marad, ám upgradelődött egy füst alatt. Kösz az info-t!

#1657 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 22:47

Idézet: Leeroy - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 23:25

Ezek közül válogatás nélkül agyoncsaptam, ami megvolt, nevük alapján úgysem használom őket. :) Kivéve a Panels UI-t, az marad, ám upgradelődött egy füst alatt. Kösz az info-t!

Geez, ha nem használod őket, akkor hogy kerültek oda? :confused:

#1658 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 11:39

Ömlesztve be lettek szórva anno "hátha jó lesz majd valamire" felkiáltással. :) Egyébként továbbra is fennáll a gondom, ergo nem az említett komponensek a ludasak.

#1659 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 17:59

Idézet: Leeroy - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 12:39

Ömlesztve be lettek szórva anno "hátha jó lesz majd valamire" felkiáltással. :) Egyébként továbbra is fennáll a gondom, ergo nem az említett komponensek a ludasak.

Akkor passz :think:
Nem lenne jobb kipróbálni egy foobart csak olyan komponensekkel, amit használsz is? :confused: Hátha kiesik a szűrőn a ludas... amúgy nem értem az egész megközelítést :confused:

#1660 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:14

Szal akkor:

Volt nekem egy abit nf7-es lapom, valami alc650-es hangkeltővel, winxp-vel. Foobarral elértem, hogy brutáljó hangja legyen. Kernel streaming, amivel megelőztem a directsound igen kis hangerőnél és mélyhang kiemelésénél fellépő torzulást, channell mixer, szép térhatású hangért.

Most egy asus m3a-m van, alc850 "HD audio" hangkeltővel, 64 bites vista sp1-el, és ezek működnek is egy kivétellel... a legfontosabb, a KS már nincs. Most megint a mélyhangoknál, és nagyobb hangerőnél  torzuló directsound van.

Mivel lehetne a régi hangminőséget előcsalogatni?
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.