HWSW Informatikai Kerekasztal: foobar2000 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

foobar2000 advanced audio player Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 18. 21:14

Frissítsd a foobart is, és a plugint is. Bár utóbbi nem tudom melyik nálad, több volt erre a célra.

Idézet

foo_msn_now_playing.dll : MSN Now Playing 0.5
Reason: Repeated crash reports.

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1842 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 11:26

Köszi, a plugin nem került fel.
Üdvözlettel:
Gabi

#1843 Felhasználó inaktív   mongoosepro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 22:56

Még sosem használtam foobart, de tervezem a kipróbálását. Nálam az albumok 100%-a scene release, ezért nem lenne szerencsés, ha itt elkezdene a media playerhez hasonlóan retaggelni. A kérdésem az volna, hogy ezt hogyan lehet indulásból deaktiválni a foobarnál? Továbbá hogyan működik az albumart-ok kezelése? Letölt egy fájlt a mappába az adatbázisból, és azt használja, vagy keres a mappában képfájlt és azt tölti be? Ha deaktiválom a retaggelési funkciót, akkor búcsút mondhatok az albumartoknak is? (hiszen gondolom a program internetes hozzáférését kell blokkolni)

Örülnék ha ezekkel kapcsolatban valaki tudna írni pár gondolatot.
Esetleg valami oldal is jó lenne, ahol ehhez hasonló kérdésekre vannak válaszok, vagy leírás, ilyesmi.

Bocs ha volt róla szó, hosszú a topik.

UPDATE: memóriahasználat érdekelne még működés közben, meg hogy a foobar mivel jobb a legújabb winampnál (tudom h a kettő más kategória, csak úgy nagy vonalakban), mert még a 2-es szériás winampot használom már sok sok éve, ami amugy jó csak gondoltam továbblépek esetleg...

Szerkesztette: mongoosepro 2009. 11. 24. 23:06 -kor

#1844 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 06:23

Idézet: mongoosepro - Dátum: 2009. nov. 24., kedd - 22:56

Még sosem használtam foobart, de tervezem a kipróbálását. Nálam az albumok 100%-a scene release, ezért nem lenne szerencsés, ha itt elkezdene a media playerhez hasonlóan retaggelni. A kérdésem az volna, hogy ezt hogyan lehet indulásból deaktiválni a foobarnál? Továbbá hogyan működik az albumart-ok kezelése? Letölt egy fájlt a mappába az adatbázisból, és azt használja, vagy keres a mappában képfájlt és azt tölti be? Ha deaktiválom a retaggelési funkciót, akkor búcsút mondhatok az albumartoknak is? (hiszen gondolom a program internetes hozzáférését kell blokkolni)

Örülnék ha ezekkel kapcsolatban valaki tudna írni pár gondolatot.
Esetleg valami oldal is jó lenne, ahol ehhez hasonló kérdésekre vannak válaszok, vagy leírás, ilyesmi.

Bocs ha volt róla szó, hosszú a topik.

UPDATE: memóriahasználat érdekelne még működés közben, meg hogy a foobar mivel jobb a legújabb winampnál (tudom h a kettő más kategória, csak úgy nagy vonalakban), mert még a 2-es szériás winampot használom már sok sok éve, ami amugy jó csak gondoltam továbblépek esetleg...

A hydrogenaudio.org fórumának van direkt foobaros szekciója, sok kérdésre választ találsz/kapsz ott (súlyos kézzel moderált hely, minden duplicate/off/egyéb dologért beszólnak, szubjektív dologról írni se merj sose...)

A foobar alapállapotában nagyon kulturált, magától semmilyen taget nem ír át (amíg nem editálod), és sehonnan semmit nem tölt le. Vágnám is orrba, a nagy nehezen összetagelt zenéimet tönkrefirkálná... van viszont freedb plugin, ami kérésre keres taget kijelölt albumokhoz.

Albumartokat a zenék folderéből szedi, ott elhelyezett jpg/png/gif fileokból. Magától nem szed le borítókat se sehonnan, ehhez is van valami plugin, de ez már túl sok függőséggel járó valami volt (külső programot indít, .net, blablabla...), szóval hagytam a francba, egy hónapban egyszer jó nekem a gugli is :D

Memória: próbaképp most megnéztem megint. 22 MB a teljes working setje most a foobarnak, egy kis pendrive-os libraryvel (otthon az 5-6000 számossal se sokkal több), 1-2000 playlist itemmel, TAK lejátszás közben (jó kis lossless formátum, csak nem túl elterjedt). Ha lecsukom kicsire, ebből kb. 2.5MB marad.

szerk. Winampot sajna nem tudom, évekkel ezelőtt leszoktam róla :o

Szerkesztette: alvaro 2009. 11. 25. 06:24 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1845 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 09:19

Idézet: alvaro - Dátum: 2009. nov. 25., szerda - 7:23

Albumartokat a zenék folderéből szedi, ott elhelyezett jpg/png/gif fileokból.

Ez hanyas foobar verziotol van igy? Az en foobarom - nem tudom pontosan a verziojat, de nem a legfrissebb - eppenseggel akkor is mutat album art-ot, ha nincs semmilyen jpg/png a folderban. Viszont ha magaba az mp3 file-okba be van egetve, akkor megmutatja.
thundermix

#1846 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 09:40

Idézet: thundermix - Dátum: 2009. nov. 25., szerda - 9:19

Ez hanyas foobar verziotol van igy? Az en foobarom - nem tudom pontosan a verziojat, de nem a legfrissebb - eppenseggel akkor is mutat album art-ot, ha nincs semmilyen jpg/png a folderban. Viszont ha magaba az mp3 file-okba be van egetve, akkor megmutatja.

Ja igen, valóban, az embedded artokat is megmutatja. Ha mindkettő van (embedded és file is), akkor passz...

#1847 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 21:09

Tudtok olyan plugint, ami megjeleníti az adott szám könyvtárban levő nfo fájlt?
Igazából az abban szereplő megjelenési dátumot szeretném ha mutatná a cucc - hátha ilyet is lehet. (scene released mp3-akról van szó)

#1848 Felhasználó inaktív   mongoosepro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 27. 17:49

alvaro köszi a gyors infót, pont erre volt szükségem. Belemélyedek ebbe a témába majd később, csak most kevés időm van kísérletezgetni, de érdekel mindenesetre. Bár nem konkrétan foobar-os kérdés, de hogyan működik ez az embedded albumart-dolog? Csak azért mert erről még nem hallottam.  :think:

#1849 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 28. 18:05

Helló!

A foobar troubleshooterje a Lyrics Show Panel-t "Heavy crashware, no longer developed."-nak jelölte. Ami gáz mert nem fejlesztik már és régóta ezt használom dalszöveg megjelenítésére. Tud valaki valamilyen alternatívát?

Arra meg mindig kíváncsi voltam hogy honnan szedi a dalszövegeket. Ha osztályzok egyet akkor a böngészőben kihozza a viewlyrics.com oldalt. Azonban ott tényleg csak nézni lehet feliratokat feltölteni, vagy letölteni nem. Vajon hogy megy ez?

#1850 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 13:34

Idézet: mzso - Dátum: 2009. nov. 28., szombat - 18:05

Tud valaki valamilyen alternatívát?

Sajna nincs rá alternatíva. Ezt én is bejártam, mikor audió könyvet akartam feliratozni.

Amiért igazából hozzászólok: az állapotsávban alapból megjeleníti ugyebár, hogy az lejátszás alatt álló sáv milyen hosszú és hol tart a lejátszás. De azt is meg szeretném jeleníteni, hogy mennyi az adott lejátszási lista összideje (ezt állapotsávra való duplakattintással vagy listakezelővel most is meg lehet nézni) és mennyi van még hátra belőle.

Nézegettem a "Title Formatting Syntax Reference" doksit (%codec%, %bla-bla%, ...), de nem találtam rá vonatkozót.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1851 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 23:40

Kijött a foobar2000 1.0-ás verziója.

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. nov. 29., vasárnap - 13:34

Sajna nincs rá alternatíva. Ezt én is bejártam, mikor audió könyvet akartam feliratozni.

Újra elkezdte fejleszteni valaki a lyrics plugint. Itt a topicja.

Szerkesztette: mzso 2010. 01. 10. 23:41 -kor

#1852 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 14. 18:09

Idézet: mzso - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 0:40

:up:

#1853 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 16:49

Kijött a v 1.0.1
:up:

#1854 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 09:34

Viszonylag gyakran hallgatok rádiót melóhelyen foobarral, de a Roxy-t pl nem tudom életre kelteni. Esetleg vkinek nincsen tippje azon kívül, hogy hallgassak mást? :)

#1855 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 10:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Orgi - Dátum: 2010. 04. 14. 10:34

Viszonylag gyakran hallgatok rádiót melóhelyen foobarral, de a Roxy-t pl nem tudom életre kelteni. Esetleg vkinek nincsen tippje azon kívül, hogy hallgassak mást? :)

File - Add location
http://80.253.180.9:8000/roxy

sima mp3 stream, semmi trükközés nem kell.
In Flames We Trust

#1856 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: pascal - Dátum: 2010. 04. 14. 10:08

File - Add location

Azt hiszem ezt próbáltam, erre elkezdett egy roxy.mp3 nevű fájlt bőszen letölteni, olyan 150 mega körül lelőttem és nem értettem mit akar, de megnézem még egyszer!

#1857 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 14:08

Van rá bármi mód, hogy a ReplayGain információkat ne a file-ba mentse header vagy id-tag formájában, hanem egy mentett playlist tárolja?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1858 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 08:07

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2010. 05. 09. 15:08

Van rá bármi mód, hogy a ReplayGain információkat ne a file-ba mentse header vagy id-tag formájában, hanem egy mentett playlist tárolja?

Üdv
szabi

Ezt nekem azt hiszem sikerült megoldani modokkal - nem akartam, hogy tagelje őket (nem teljesen szabályos dolog), így csináltam egy CUE-t belőlük, és beleszerkesztettem minden egyes számhoz a replaygain infót. Asszem akkor működött, egyéb okokból hagytam föl vele.

#1859 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 10:54

Szóval lehetséges a dolog ez jó hír.
Viszont egyenként cue file-ba rakni nincs kedvem.
Próbálok kutatgatni lehet e automatizálni. :cool2:
Köszi.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1860 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 15. 10:28

Üzenet megtekintéseIdézet: pascal - Dátum: 2010. 04. 14. 11:08

File - Add location

Nemtom mit lámáztam előzőleg, de persze ez tökéletesen működik, köszi!

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.