HWSW Informatikai Kerekasztal: High Definition Quality with Windows Media Video 9 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High Definition Quality with Windows Media Video 9

#41 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 29. 13:11

idézet:
Ezt írta cole:

Fönt van alapból. Itt keresd:
c:Program FilesWindows Media Playermplayer2.exe
[/quote]

Az is jobb mint a MP8, de én inkább erre gondoltam, szerintem ez a legjobb.(mov+felirat is megy)
[url="http://"http://switch.dl.sourceforge.net/sourceforge/guliverkli/mpc2kxp6456.zip"]http://switch.dl.sou...mpc2kxp6456.zip[/url]
COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#42 Felhasználó inaktív   waker 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 29. 15:59

Szerintem felesleges lenne a dekódoláshoz 800 MHz-es HT-s p4 3200-as, ha a mai videókártyák DCT (discrete cosinus transformation) és IDCT (inverse DCT) képességeit tisztességesen kihasználnák (ez ugyanis a legerőforrásigényesebb része a dekódolásnak és az enkódolásnak).
Pl már az Ati radeon kártyák első darabjai is képesek erre (a DCT, IDCT) már ezekben is benne volt. Nvidia vonalon a Geforce 4-estől kezdve van meg ez a hardveres támogatás.
Az én 2 éves gépemen (tb 1200-as, radeon VIVO) a Coralreef_720p.wmv a Media player9-esen egy diavetítéshez hasonlító eredményt ad, míg a radeon File Player-jén (a hang kivételével) elfogadható az eredmény.
Ha optimalizálnák a wmv 9-es kodeket a hardverre (ami igen hasonló lehet a divx-hez, csak támogatja a TCPA-t), akkor az enyémhez hasonló gépen is folyamatosnak kéne lennie a lejátszásnak.
A linux-os mplayer csak a hangot tudta lejátszani nálam. Kíváncsi vagyok, hogy nálatok ez hogy alakul.

[ 2003. június 29.: waker szerkesztette a hozzászólást ]
A legkorszerűbb védelmi rendszerek is csődöt mondanak, amikor Mariska néni takarítás közben a seprűnyéllel kikapcsolja a főkapcsolót... (Murphy alapján)

#43 Felhasználó inaktív   waker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 29. 18:37

1466 Mhz-en is megnéztem 1280x768-as felbontásban (cache-ből futott a film), összesen 4 kattanást hallottam.
A legkorszerűbb védelmi rendszerek is csődöt mondanak, amikor Mariska néni takarítás közben a seprűnyéllel kikapcsolja a főkapcsolót... (Murphy alapján)

#44 Felhasználó inaktív   Agyzuzo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 29. 18:48

idézet:
Ezt írta Vagany:

Az is jobb mint a MP8, de én inkább erre gondoltam, szerintem ez a legjobb.(mov+felirat is megy)
[url="http://"http://switch.dl.sourceforge.net/sourceforge/guliverkli/mpc2kxp6456.zip"]http://switch.dl.sou...mpc2kxp6456.zip[/url]
[/quote]

Én is erre gondoltam, mikor azt írtam, Windows Media Player Classic (nem az mplayer2.exe-re). Mivel ez AZ. :)

#45 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 07:23

idézet:
Ezt írta Agyzuzo:

Én is erre gondoltam, mikor azt írtam, Windows Media Player Classic (nem az mplayer2.exe-re). Mivel ez AZ. :)
[/quote]

Jó bocs kipróbálom.
ALWAYS COCA COLE

#46 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 07:29

idézet:
Ezt írta Vagany:

[/quote]

KCS
ALWAYS COCA COLE

#47 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 09:46

idézet:
Ezt írta Vagany:

[/quote]

Köszi. Erről még nem is hallottam. Tényleg lejátssza, csak ha nem bírja teljesen, akkor a hang sínyli meg. (ja, xp1600+, rad9100).
Nem tudom mennyire jó ez nekünk, számolgatva, kb 50MB/perc, ami azt jelenti, hogy egy 90 perces film 4500Mega, azaz kb egy dvd. (Nekem megfelel a "szarabb" divx/700Mega). Cserébe télleg dvd minőség környéke erősen, de nem tudom. Kisebb bitrátával meg kérdés mennyit romlik.
ingyombingyom

#48 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 09:48

ja, azért ha ekkora videókat feltettek, akkor igazán rakhattak volna hozzá normális hangot, mert igencsak gagyi, ami hozzá van rakva. Talán úgy teljesebb lett volna az élmény.
ingyombingyom

#49 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 10:23

idézet:
Ezt írta Lala:

Köszi. Erről még nem is hallottam. Tényleg lejátssza, csak ha nem bírja teljesen, akkor a hang sínyli meg. (ja, xp1600+, rad9100).
Nem tudom mennyire jó ez nekünk, számolgatva, kb 50MB/perc, ami azt jelenti, hogy egy 90 perces film 4500Mega, azaz kb egy dvd. (Nekem megfelel a "szarabb" divx/700Mega). Cserébe télleg dvd minőség környéke erősen, de nem tudom. Kisebb bitrátával meg kérdés mennyit romlik.
[/quote]

????
Itt nem a DivX fele bitrata a lenyeg, vegyetek mar eszre. Mi az hogy DVD kornyeke? Konyorgom, itt tobb mint 2x akkora a felbontas mint a DVD-nel.

A lenyeg azon van, hogy HD tartalmat lehet szolgaltatni 6,5 Mbit/s-os bitratan, amihez eddig 30 Mbit/s kellett. Ne kavarjuk ide a DivX-et meg egyebeket, arrol itt most szo sincs.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#50 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 11:23

idézet:
Ezt írta Krinyo:

????
Itt nem a DivX fele bitrata a lenyeg, vegyetek mar eszre. Mi az hogy DVD kornyeke? Konyorgom, itt tobb mint 2x akkora a felbontas mint a DVD-nel.

A lenyeg azon van, hogy HD tartalmat lehet szolgaltatni 6,5 Mbit/s-os bitratan, amihez eddig 30 Mbit/s kellett. Ne kavarjuk ide a DivX-et meg egyebeket, arrol itt most szo sincs.

Krinyo
[/quote]

Igen, ez nem dvdrip alternatíva akar, lenni, hogy "köznyelven" fogalmazzak :p Itt az a poén, hogy a DVD-nél sokkal jobb minőség elférjen ugyanakkora helyen. És így nem szükséges új háttértár a HD minőségű videókhoz. Csak imho ehhez nem szükséges a wmv9, mert több más codec is képes lenne erre.

[ 2003. június 30.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#51 Felhasználó inaktív   miatyánk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 13:47

Sokaknak úgy látom nem teljesen tiszta mi is az a WMV.

A Windows Media Video 9, mpeg4 alapú video, és hang tömörítési formátum. Jelenleg több mpeg4 alapú megoldás létezik, épp ezért harcolniuk kell a piacért, különben eltűnnek. Azért van több megoldás, mert több cég is részt vesz a fejlesztésben(pl Fraunhoffer intézet, Apple, Microsoft, Thomson stb.), és mindenki a saját formátumát nyomja. Az Ms a WMV-t, az Apple a Quictime mpeg4-et stb.
A Divx viszont kilóg a sorból, mivel ez egy félig meddig illegális formátum, ami úgy jött létre, hogy az Ms WMV2 codekjét meghekkelték ügyes hekkerek, majd továbbfejlesztették Divx néven. Azóta már üzleti csoportok álltak a formátum mellé, úgy hogy rendeződött a Divx helyzete.(talán jogilag is) Viszont a tartalomszolgáltatók, kiadók bizalmatlanok a formátummal szemben. Nem beszélve az mpeg4 fejlesztői csoport nyomásáról. Ezért maradt eddig amolyan földalatti formátum a Divx. Van még egyéb hiányossága is, mégpedig a hang tömörítésének a hiánya, és a másolásvédelem.
Vannak egyéb mpeg4 alternatívák(pl sorenson, ON2 VP6), de kicsi a támogatottságuk.
A WMV 9 egy sokrétű formátum, ami magában foglalja a videó és hang(többcsatornás) tömörítést, és a másolásvédelmet is. Ráadásul az egyik legjobb hatásfokú tömörítő megoldás. Az Ms oldaláról ingyen letölthető a Windows Media Encoder 9 tömörítő program, amivel tetszőleges beállításokkal készíthető videó.
Rengeteget költ a WMV fejlesztésére az Ms, és szerintem meg is van az eredménye. Többször összehasonlítottam már Divx-el, Mp3-mal. Tapasztalatom szerint a video része némileg jobb mint a Divx 5, hangban csak az AAC és OGG veszi fel vele a versenyt.
DVD-nél jobb megoldásnak tartom a WMV9-et a lemez tárméretének a növelésénél, hiszen csak egy kódoló/dekódoló processzorra van szükség, nem pedig egy új mechanikai-optikai(+ lemez) rendszerre.

#52 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 14:04

idézet:
Ezt írta miatyánk:
...A Divx viszont kilóg a sorból, mivel ez egy félig meddig illegális formátum, ami úgy jött létre, hogy az Ms WMV2 codekjét meghekkelték ügyes hekkerek, majd továbbfejlesztették Divx néven...[/quote]
Ezt csak annyival egészíteném ki, h ez volt a DivX 3.xx :-), a 4-es, és 5-ös szériát az alapjairól újraírták, teljesen legális.
A különbejáratú véleményem pedig az, h Isten óvjon minket attól, h a wma/wmv jobban elterjedjen, és "kvázi szabvánnyá váljon".
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#53 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 14:33

Ha egyszer jobb, fejlettebb miert baj ez? Csak mert MS?

Krinyo

#54 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 14:38

idézet:
Ezt írta Krinyo:
Ha egyszer jobb, fejlettebb miert baj ez? Csak mert MS?

Krinyo
[/quote]

Csak mert még1 dolog kerülne egy kézbe, és annak a felhasználóra nézve csak negatív hatása lehet :( A realmedia-t már így is kezdi kiszorítani a Windows Media, a neten. Igaz, hogy ezt én személy szerint nem bánom, mert a Real-t mindig is utáltam.

[ 2003. június 30.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#55 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 14:48

Nyilván nem a két szép szemünkért fejlesztgeti a M$ a formátumait, ebben is szép pénz van, amit előbb-utóbb a felhasználók fognak megfizetni :(. Az is egy lehetséges forgatókönyv, h csak addig fejleszti gőzerővel a formátumokat, amíg el nem terjeszti őket, aztán bagózik az egészre, jöhet egy újabb-jobb, nem lesz "kompatibilis". Különben is, nem elég, h a számítógépen is windóz van, még a 'videón' is az legyen :confused:
Oké, ismerem az ellenérveket is, miszerint egy nyílt formátum mögött nincs akkora támogatás (pénzbeli és egyéB), h teret tudjon nyerni hw oldalon is (lásd hordozható audiólejátszók vs vorbis).
Valahogy borsódzik a hátam attól, h itt is egy monopólium fog kialakulni.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#56 Felhasználó inaktív   miatyánk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 15:17

idézet:
Ezt írta Do-It-Yourself:

Ezt csak annyival egészíteném ki, h ez volt a DivX 3.xx :-), a 4-es, és 5-ös szériát az alapjairól újraírták, teljesen legális.
A különbejáratú véleményem pedig az, h Isten óvjon minket attól, h a wma/wmv jobban elterjedjen, és "kvázi szabvánnyá váljon".
[/quote]

Az illegális jelzőn nem változtat az a tény, hogy alapvetően az Ms kodekre épül a 4-es és 5-ös verzió is.

Véleményem szerint semmi esélye a WMV9-nek, és egyáltalán az Ms-nek a szórakoztató elektronikai iparban. Ez egy más világ, ahol elsősorban a japánok mondják meg, hogy mi van és hogy mi lesz!

#57 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 15:24

A 4-es (.02-tol kezdve ugye MPEG-4 kompatibilis) es 5-os nem MS kodekre epul, teljesen nullarol irta ujra a DivXNetworks, ahogy a kollega emlitette feljebb. A 6.0 tovabbi fejleszteseket tartalmaz majd, allitolag szakitanak az MPEG 4 kompatibilitassal a celok elerese erdekeben, ami IMHO oriasi botorsag lenne.

A DivX-et egyebkent egyre tobb ceg tamogatja, kiadoceg is van, amelyik vizsgalgatja a formatumot, pl. a Sony Entertainment.

Vagy lasd Enter The Matrix videobetetei, azok is DivX movie-k.

Krinyo

#58 Felhasználó inaktív   miatyánk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 16:21

idézet:
Ezt írta Krinyo:
A 4-es (.02-tol kezdve ugye MPEG-4 kompatibilis) es 5-os nem MS kodekre epul, teljesen nullarol irta ujra a DivXNetworks, ahogy a kollega emlitette feljebb. A 6.0 tovabbi fejleszteseket tartalmaz majd, allitolag szakitanak az MPEG 4 kompatibilitassal a celok elerese erdekeben, ami IMHO oriasi botorsag lenne.

A DivX-et egyebkent egyre tobb ceg tamogatja, kiadoceg is van, amelyik vizsgalgatja a formatumot, pl. a Sony Entertainment.

Vagy lasd Enter The Matrix videobetetei, azok is DivX movie-k.

Krinyo
[/quote]

Ne legyél már ilyen naív! Az mpeg4 nem egy hétköznapi technológia, amit bárki összedobhat, hanem a videotömörítő ipar csúcsa. Mit gondolsz miért nem fejlesztettek kapásból egy hasonlót? Persze hogy újraírják, fejlesztik, és ebből adódóan megváltozik, de alapvetően mpeg4. A felhasználói szintű kompatibilitást pedig nem téveszd össze a technológiaival.
A DVD formátumairól a DVD Forum dönt, aminek a tagjai a fefjlesztő és gyártó mamut vállalatok.(Philips, Sony, Sanyo, Matsushita, JVC stb.) Nem tudom pontosan hány cég tagja a Forumnak, de többségi szavazással döntenek. Ha jól emlékszem úgy másfél éve szavazták meg új nagyhatásfokú tömörítő eljárás alkalmazását(nem konkrét formátumot), amikor is a szavazás aránya úgy jött ki, hogy a JVC mondta ki a döntő szót. A Video praktikában olvastam. Szerintem sokkal nagyobb az esélye egy álltalános mpeg4 formátum bevezetésének, mint egy WMV9 szerű megoldásnak. Hiszen ezek a cégek nem szívesen fizetnék az Ms zsebébe a jogdíjakat. Elég csak megnézni milyen huzavona volt a DVD Audio és az újraírható DVD körül.

#59 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 19:12

idézet:
Ezt írta cole:

KCS
[/quote]

Kölcsön KCS visszajár ;)
COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#60 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 30. 21:25

Ne legyél már ilyen naív! Az mpeg4 nem egy hétköznapi technológia, amit bárki összedobhat, hanem a videotömörítő ipar csúcsa. Mit gondolsz miért nem fejlesztettek kapásból egy hasonlót? Persze hogy újraírják, fejlesztik, és ebből adódóan megváltozik, de alapvetően mpeg4. A felhasználói szintű kompatibilitást pedig nem téveszd össze a technológiaival.

Mielott a foldbe dongolsz: az MPEG-4 ajanlasnak is vannak korlatai, ugy, ahogyan az MPEG-1-nek es MPEG-2-nek is vannak. Ezeket a korlatokat csak ugy lehet athagni, ha elvesz a kompatibilitas. Lasd DivX Pro kodek kulonleges kepessegei, az igy kodolt filmeket mar nem jatsszak le az MPEG-4 kompatiblis kodekek, lejatszok, celhardverek. Vili? Erre utaltam, amikor a DivX 6 inkompatibilitasarol beszeltem.

Nincs alapvetoen MPEG-4. Vagy megfelel az ajanlasnak az enkodolt video, vagy nem. Ha nem, az azt a videot keszito kodek nem MPEG-4 kompatibilis. Nem fogja lejatszani azt az allomanyt pl. a KiSS DP-450 lejatszo.

Krinyo

[ 2003. június 30.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »