köx
Hangfalrendszer II.
Elküldve: 2003. 06. 04. 07:29
köx
Elküldve: 2003. 06. 04. 08:42
idézet:
JPW Millennium ML 410 Házimozi/HiFi Hangsugárzó pár (akciós)
![]()
Garancia: 12 hónap
Mennyiségi egység: pár
Ára: 33 800 Ft
? Eredeti ár: 50 900,- Ft
? 2-utas, állványra vagy polcra helyezhető bass-reflex hangsugárzó
? Ajánlott erősítő teljesítmény: 10-70 Watt/csatorna
? Frekvencia-átvitel: 60 Hz - 22 kHz (?3 dB)
? Érzékenység: 89 dB (m/2.83V), Impedancia: 6 Ohm az erősítőm 8 Ohm-os, ez mennyiben probléma?
? 135 mm-es kezelt papír mély/középsugárzó
? 10 mm-es polimer dóm magassugárzó ferro-fluid hűtéssel
? Hátulsó bass-reflex nyílás
? Aranyozott csatlakozók
? Kettős kábelezési lehet?ség
? Méretek: 195 x 330 x 222 mm
? Tömeg: 4 kg/db
[/quote]
Kedves DDL!
A fenti hangfalpár jó vétel ennyi pénzért? Konkrétan a fadobozos Genius frontjai helyére szeretném venni, zenehallgatáshoz (főleg rock, pop, alter, klasszikus zenékhez), és mozihoz (néha játékhoz). Gond nélkül megcsinálhatom ezt a cserét? Vagy esetleg ajánlanál helyette vmi más falat? (Úgy tudom, a fadobozos Genius-t ismered...)
Köszi,
Kóró
[ 2003. június 04.: koro szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 04. 09:27
idézet:
Ezt írta koro:
Kedves DDL!
A fenti hangfalpár jó vétel ennyi pénzért? Konkrétan a fadobozos Genius frontjai helyére szeretném venni, zenehallgatáshoz (főleg rock, pop, alter, klasszikus zenékhez), és mozihoz (néha játékhoz). Gond nélkül megcsinálhatom ezt a cserét? Vagy esetleg ajánlanál helyette vmi más falat? (Úgy tudom, a fadobozos Genius-t ismered...)
Köszi,
Kóró
[ 2003. június 04.: koro szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Őszintén? Pazarlás lenne. De ki lehet cserélni.
Jó vétel amúgy.
Üdv: DDL
Elküldve: 2003. 06. 04. 09:34
idézet:
Ezt írta DDL:
Őszintén? Pazarlás lenne. De ki lehet cserélni.
Jó vétel amúgy.
Üdv: DDL[/quote]
Hmmm, a Genius miatt mondod, hogy pazarlás lenne? Természetesen lecserélném idővel az egészet. Első körben cserélném a frontokat. De ha ez nem járna azonnali
ugrásszerű minőségjavulással, akkor inkább el sem kezdem. Kellene a sikerélmény már az elején.))
Tehát a Geniusról hajtva ezeket a falakat, nem igazán lenne minőségjavulás?
Elküldve: 2003. 06. 04. 12:32
idézet:
Ezt írta koro:
Hmmm, a Genius miatt mondod, hogy pazarlás lenne? Természetesen lecserélném idővel az egészet. Első körben cserélném a frontokat. De ha ez nem járna azonnali
ugrásszerű minőségjavulással, akkor inkább el sem kezdem. Kellene a sikerélmény már az elején.))
Tehát a Geniusról hajtva ezeket a falakat, nem igazán lenne minőségjavulás?[/quote]
De, lenne ugrás szerű javulás. Legalább már hallgatható kategória lenne. Legalább is sztereóban és nekem.
Elküldve: 2003. 06. 04. 12:38
idézet:
Ezt írta DDL:
De, lenne ugrás szerű javulás. Legalább már hallgatható kategória lenne. Legalább is sztereóban és nekem.
Szerintem nem csak neked. csak gondolj bele egy 8000Ftos hangfalpár VS. 50e FT...
nem mind1
tudom hogy most akcios 34, de az eredeti 50e.
Aki nem hallja ezen a változást, az nyugodtan vegyen 3000ft aktiv pc spikert![]()
Elküldve: 2003. 06. 04. 13:24
idézet:
Ezt írta DDL:
Ok, köszi. Természetesen sztereóban használnám. Amúgy elégedett vagyok a Genius-szal (mozi, játék), de zenéhez "nem elég jó". Később szerzek külön sztereó erősítőt a ládákhoz, legalábbis így tervezem, de jobb szeretném a falakkal kezdeni a bővítgetést.
üdv, és köszi még1x,
Kóró
[ 2003. június 04.: koro szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 04. 16:02
Szerk.: Azt nem tudnám megmondani, hogy jobban szólt-e, máshogy az tuti. A Videotonban több volt a közép, kevesebb a magas, a Genius frontjánál meg pont fordítva
[ 2003. június 04.: Gecco szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 04. 16:29
idézet:
Ezt írta Gecco:
Végeztem egy kis tesztet a Genius-sal. Rákötöttem a régi Videoton DC-2050E típusú hangfalaimat (csak 1-et, frontnak). Egy lényeges dolgot tapasztaltam, ami várható volt. A frontok frekisávjáról lekapja a mélyeket... A hangkártyán természetesen kikapcsoltam, hogy a subot ne használja (Bass redirection), majd megpróbáltam 2 csatornásan is bekötni, de ugyanaz. Ha a hangszínszabályzót állítom a driverben elkezd torzítani. Szóval csak a közép meg a magas tartomány jön ki, ezért érdemes elgondolkodni a bővítésén.
Szerk.: Azt nem tudnám megmondani, hogy jobban szólt-e, máshogy az tuti. A Videotonban több volt a közép, kevesebb a magas, a Genius frontjánál meg pont fordítva
[ 2003. június 04.: Gecco szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ha egy hangyányival jobban szólna, már valószínűleg megéri a csere, amíg nem kerül a sugárzók alá valami normális erőlködő. Hiszen a hangfalak végülis "időtállóak".
Azt nem próbáltad, hogy a subot hagytad szólni? Az "pótolhatná" a mélyeket valamennyire, persze ez megint elég nyögvenyelős megoldás, és csak ideiglenesen jó...
Nálatok nem szokott időnként "pattogó" hangokat kiadni a Genius? Zenehallgatás közben... úgy tűnik, mintha a középtartománnyal lenne gondja. Ilyen hülye, fingásszerű hangot ad ki néha. SPDIF-en keresztül használom, külső dekóderbe kötve, de hangkártyáról analóg kikötve is ezt produkálta (SBLive 5.1).
Elküldve: 2003. 06. 04. 17:33
Én azt hittem hogy ugy van megcsináltva(igy lenne természetes), hogy amit a front szol tisztán, azt bőviteni egy subbal. gondolok itt pl front 80Hz-20KHz; SUB 35-80Hz... ez igy lenne korrekt...
nem pedig vágdosni agyba főbe.. minnél kevesebb a passziv cucc annál jobb a hangzás, gondolok itt arra hogy pl a jamo alkalmazza előszeretettel a természetes határfrekvenciát.. régi 8-as sorozat...
Elküldve: 2003. 06. 04. 19:55
Ezért van az, hogy sok esetben hiányzik a közép, és baromi sok a magas. Ha ebbe a cuccba beteszel egy olyan dobozt amelyiknek egyensúly van a tartományai között - olyan amilyen, mert a DC-2050E is felfelé húz elég rendesen - akkor lesz ilyen érzése az embernek.
Ha pedig egy valóban egyenletes dobozt - mint amilyen a JPW - akkor aztán fel fogy borulni a bili. Egyébként érdemes megézni, hogy a JPW törpicúr frekiátvite (legalább is amit megadnak). 60Hz-től indul (mondjuk ez -6dB-es pont). Na most ehhez felesleges egy olcsó pc-s sub.
[ 2003. június 04.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2003. június 05.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 04. 19:58
idézet:
Ezt írta koro:
(...)
Nálatok nem szokott időnként "pattogó" hangokat kiadni a Genius? Zenehallgatás közben... úgy tűnik, mintha a középtartománnyal lenne gondja. Ilyen hülye, fingásszerű hangot ad ki néha. SPDIF-en keresztül használom, külső dekóderbe kötve, de hangkártyáról analóg kikötve is ezt produkálta (SBLive 5.1).[/quote]
Ha garos akkor sűrgősen vidd vissza, mert 90%, hogy gajra ment az előfok tápja.
[ 2003. június 05.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 04. 21:24
Másik lényege, hogy ne tudjuk egy sub helyét behatárolni, hallás alapján, igy bárhova helyezhetjük. ÉS mint ezt sokan tudjuk ugy lehet elérni ha a sub, megközelitőleg 90Hz fölött nem szól! az emberi fül ilyen frekinél, már elveszti az irányérzékét.
Ezek a subok meg még 180-250Hznél is szolnak, amit már bőven hallani, és akik az igényes zenét szeretik azoknak ez nagyon is zavaró lehet. pl nekem is
[ 2003. június 04.: ZoLLee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 05. 09:15
idézet:
Ezt írta DDL:
Ha pedig egy valóban egyenletes dobozt - mint amilyen a JPW - akkor aztán fel fogy borulni a bili. Egyébként érdemes megézni, hogy a JPW törpicúr frekiátvite (legalább is amit megadnak). 60Hz-től indul (mondjuk ez -6dB-es pont). Na most ehhez felesleges egy olcsó pc-s sub.
[ 2003. június 04.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2003. június 05.: DDL szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Oké, feladtam. Veszek egy jó fülhallgatót.![]()
Elküldve: 2003. 06. 05. 09:20
idézet:
Ezt írta DDL:
Ha garos akkor sűrgősen vidd vissza, mert 90%, hogy gajra ment az előfok tápja.
[ 2003. június 05.: DDL szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Tegnap tesztelgettem még zenékkel. A probléma akkor jön elő, ha sokat adok a magastartományra (hardveresen, az sblive mixerén keresztül állítom). És ez is inkább csak akkor, ha szar minőségű mp3 szól. CD-nél csak akkor jön elő, ha teljesen feltekerem a magast. Nem pattogó a hang, hanem olyan, mint mikor nem tud mit kezdeni a magassal: fingik egyet helyette...
Ha én ezt hatalmas dobozt elviszem szervizbe, vissza sem hozom többet.![]()
Elküldve: 2003. 06. 05. 10:01
[url="http://"http://www.yamaha-online.de/products.php?lang=e&idcat1=1&idcat2=2&idcat3=2&idprod=1070&archivset=&newsset=#"]http://www.yamaha-on...vset=&newsset=#[/url]
Yamaha RXV-440 - 70e Ft
ez a legolcsobb, de ahhoz képest sokat tudó erősító
szoval, két alternatíva van előttem ahogy látom, vagy 45ezerért genius 5.1es, vagy 70e ért egy normális erősitő, ahhoz még hangfalak, szoval minimálisan 140e körül van a dolog
utóbbi ugyan bővíthető tudom, de kérdés hogy az ember ennyi pénz ráköltése után még bővíteni akarja e, illetve ha igen, hol áll meg a dolog, és dőlhet elégedetten hátra, és kezdheti el élvezni a dolgot?
szeretek jól dönteni, és utána nem megbánni hogy kibasztam x tizezer ftot
jelenleg két pc speakerem van, és jóideje töltögetek mozifilmeket, szoval biztos hogy ez a jövőben is ilyen lesz, és az ember szereti kihasználni a lehetőségeit, a lehető legjobb minőséget érve el
a hangzás javulása ugrássszerü lesz, ez nem kérdés, épp ezért vagyok dilemmában - nomeg álmodozok is, ha igazán vágynék rá, már megvettem volna bármelyiket, nem itt ülnék és gépelnék...
Elküldve: 2003. 06. 05. 11:42
Elküldve: 2003. 06. 05. 11:53
Elküldve: 2003. 06. 05. 12:14
Gondoltam egy kérdés miatt nem nyitok új topic-ot inkább megkérdem tőletek itt, hogy mit tudtok a Codegen hangfalszettekről?
Elküldve: 2003. 06. 05. 12:27
idézet:
Ezt írta subvoice:
Én mindenkinek - így neked is - azt tanácsolom, hogy ha egy kicsit is komolyan gondolja a dolgot, akkor erősítőt vegyen. Én tudom, végigjártam a PC speaker -> házimozi erősítő kálváriát. A 60e forintos PC speaker azóta a szekrényben bedobozolva áll, várja további sorsát...[/quote]
Én is ezt a konklúziót vontam le. Félreértések elkerülése végett, a Genius-t csak mozira vettem, és arra - számomra - tökéletesen megfelel továbbra is. Csak közben úgy alakult, hogy megváltam a "hifimtől", mert változtak a családi körülményeim. Zenét viszont muszáj hallgatni valamin.Az viszont valahogy nem lelkesít, hogy beszerzek vmi régi rádióerősítőt, és rádugom a Genius hangfalait.
Akkor inkább előbb a hangfalakat cserélném le...

Súgó
A téma zárva.