HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#591 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 07. 21:56

idézet:
Ezt írta Boba:

sajna kezdem érteni mit akarsz ezzel mondani :( hát én azért még bizakodom, amíg nem hallotta (feltételezem nem hallottad) addíg csak azt olvasgathatom ami le van írva, az nem rosz.
[/quote]

Sajnos hallottam. Ismerős hozta nem régen englisből bár nem a teljes szettet, csak 1 pár 300-ast 1 pár 1000-est 1 pár 2000-est meg egy centert (ezt ki sem bontotta úgy adta el). Aztán már gyorsan el is adta, és vett egy Mission szettet. Pedig nem egy vájtfülű. Zenére szerintem teljesen alkalmatlanok. De én elsősorban akusztikus-hangszeres zenét hallgatok, meg sok éneket. A terhelhetősége borzalmas mindegyiknek. Még a 2000-es is köhögött az Orion SE260-as erősítőtől. Ciccin van rendesen bumbum már kevésbé meg közte egy zagyvaság. Szóval a 2kHz-es első keresztfreki nem passzol sem a mélyhez, sem a tölcsérhez.

Viszont a legkevésbé rossz a 300-as volt. Hatásos a hangja kb. 2 percig.

Üdv: DDL

[ 2003. szeptember 07.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#592 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 21:58

:mad:
találok egy cuccot ami rohadtul tetszik erre nesze nekem... nem jó. :mad: :(

nah ez van, megúsztam egy cserét. pedíg jó lett volna, jobban ilett volna a szobába mint a Hb grupp. tnx DDL
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#593 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 21:59

idézet:
Ezt írta Boba:

sajna kezdem érteni mit akarsz ezzel mondani :( hát én azért még bizakodom, amíg nem hallotta (feltételezem nem hallottad) addíg csak azt olvasgathatom ami le van írva, az nem rosz.
[/quote]

Meg az is érdekes, hogy az 2000-esben szemre ugyanolyan a mélyhangszóró mint az 1000-esben, de csak 1dB-lel nő az érzékenység a 3dB helyett.

Minél nagyobb hangerővel hallgattuk annál jobban kukorékoltak a tölcsérek.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#594 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 22:01

idézet:
Ezt írta DDL:

A terhelhetősége borzalmas mindegyiknek. Még a 2000-es is köhögött az Orion SE260-as erősítőtől.
[/quote]

nesze nekünk, mit írnak és mi a valóság. azt hittem egy 91db-es érzékenységű cucc hangosan szól. az enyém 90-es de nemtudom igazán kihajtani mert 1: még bejáratás van és 2: szomszédokat kímélem :)

#595 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 22:02

idézet:
Ezt írta Boba:

nah ez van, megúsztam egy cserét. pedíg jó lett volna, jobban ilett volna a szobába mint a Hb grupp. tnx DDL
[/quote]

Ne vedd készpénznek amit írtam. Ha tudod hallgasd meg.

Nem hiszem, hogy gyengébb elektronikával mint az enyém ugyanilyen rosszul szerepel (bár eddig mindig így volt más hangszóróval)

#596 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 22:09

idézet:
Ezt írta Boba:

nesze nekünk, mit írnak és mi a valóság. azt hittem egy 91db-es érzékenységű cucc hangosan szól. az enyém 90-es de nemtudom igazán kihajtani mert 1: még bejáratás van és 2: szomszédokat kímélem :)
[/quote]

Az Orion egy 2x60W-os erősítő, de az én maszek erősítőimtől pláne megfázott (holott az sem nagyobb teljesítményű csupán képes 10A körül leadni másodpercekig folyamatosan), pedig nem túl nagy hangerőn hallgattuk. Igaz nem kis helyiségben, mert 7*7.5*2.9m-es szobában. Ha egy kölcsön szubot kötöttünk rá akkor már nem volt gond. De ettől csak jó basszusa lett a rendszernek.

#597 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 22:15

idézet:
Ezt írta Boba:

[/quote]

Egyáltalán mennyibe kerülnek? Még ezt sem kérdeztem meg annyira gyorsan túladtak rajtuk...

#598 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 08. 21:29

idézet:
Miami írta, egy másik fórumon.

Kb árakat tudok mondani:
2000: 55.000-
1000: 45.000-
600: 35.000-
300: 30.000-
Center: 25.000-

De a Pólusban levő MM-ben van majnem mindegyikből, ott megnézheted mi mennyi, ha pesti vagy.
[/quote]

#599 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 09. 07:27

Hát, megnéztem ezt a Zaldeket. A szép/nem szép dolog ízlés kérdése, nekem nem tetszik, node ez csak egy dolog.

Nem csodálom, hogy nincs mélye. Nem is értem, minek tölcsér a magas és közép szekciónak, pont ez az a tartomány, amit sima dinamikus hangszórókkal is könnyű jó hatásfokkal lesugározni, főleg a magas tartományt.

Gondolom a frekimenetében lehet egy erős emelkedés a felső frekik felé, de legalábbis a tölcsér irányítottsága miatt mindenképpen erősebbnek hallatszik a közép és magas tartomány, mint a bass. Sok embernek ez egyébként tetszik, mondjuk engem kimondottan idegesít a fülsüketítés. Talán az sem véletlen, hogy pont a "Home DJ" kategóriában vannak ezek a dobozok.

A time alignment egyébként jó dolog lenne. Érdekes a leírás is, nagy érzékenységről beszélnek, hát a 88 dB nem éppen egy nagy durranás, de a 90-91 sem túl sok, dupla mélyközéppel főleg nem.

Ha már ez kell, akkor inkább egy rendes PA dobozt kell építeni nagy érzékenységű (>98 dB) hangszórókkal, ott lesz dinamika és egy 12-es mélyközéppel talán még némi mély is.

Ez és a Heybrook két teljesen más világ hangzásban. Egyébként a Jamonak is van valami hasonló dizájn-orientált szettje, ahol bevallottan nem elsősorban a minőségre törekedtek. Állítólag kimondottan fiataloknak tervezték... :(

#600 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 09. 09:52

idézet:
Ezt írta subvoice:

(...)

Egyébként a Jamonak is van valami hasonló dizájn-orientált szettje, ahol bevallottan nem elsősorban a minőségre törekedtek. Állítólag kimondottan fiataloknak tervezték... :(
[/quote]

Hogy minél hamarabb meglegyen az ízlésficamjuk...

#601 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 11. 16:09

de ménem lehet összevonni a kettőt? nekem pölö a JamoX hangfalak meg a Wharfe Zaldek hangfalak tök tetszenek, szívesen lesnék állandóan olyanokat a HB-k helyett... szép a hangjuk de _nekem_ még az is fontos hogy néz ki. (bocs ezért a hozzáállásért de én úgy építettem össze az utolsó szegig a szobámat és nemigazán illik bele a HB szett)

#602 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 11. 16:46

A gyártókat kellene megkérdezni. De az tény, hogy (nagyon szépen kérlek ne vedd magadra! - te vagy az üdítő kivétel ;)) a Zaldek dizájnját preferáló emberek többsége nem igényes a hangminőségre. Ugyanakkor a hangminőségre igényes zenehallgatók többsége nem bírja ezt a fajta technicista dizájnt, ráadásul az előlapi éles törések sem kimondottan kedveznek a hangminőségnek. Nekem is sokkal jobban tetszenek a hagyományos formák, letisztult, egyszerű vonalak. (Pedig én még csak nem is vagyok igényes zenehallgató :))

#603 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 11. 18:44

Hát... én szeretnék olyan hangfalból szép zenét hallgatni ami illik a szobámhoz... (pár példa, sötét kék fal, alul a padló tükör, az ajtó krómozott... szóval érthető miért tetszene jobban egy ilyen :))

1 kérdés: soxor hallottam már azt, hogy 3 utas rendszereket csak 1 millió fölött éri meg venni. ilyet sajna meg nem is láttam, nem is nagyon hallottam róla. Hol lehet ilyeneket nézegetni, esetleg árakat találni? Mert ha másért nem, legalább lesz egy hely ahol csorgathatom a nyálam :D

#604 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 12. 07:25

idézet:
Ezt írta Boba:
Hát... én szeretnék olyan hangfalból szép zenét hallgatni ami illik a szobámhoz... (pár példa, sötét kék fal, alul a padló tükör, az ajtó krómozott... szóval érthető miért tetszene jobban egy ilyen :))

1 kérdés: soxor hallottam már azt, hogy 3 utas rendszereket csak 1 millió fölött éri meg venni. ilyet sajna meg nem is láttam, nem is nagyon hallottam róla. Hol lehet ilyeneket nézegetni, esetleg árakat találni? Mert ha másért nem, legalább lesz egy hely ahol csorgathatom a nyálam :D
[/quote]

Ha igazán jó hangot akarsz hallani (akár x.x-ben is) akkor pl. P&P Audio (Penna és Poor). Nem tudok címet (nem vagyok pesti). Ha csak sztereóban akkor Merlin Audio (bár nekik nincs 3 utas dobozuk). Vagy a JMLab dobozok bár igaz, hogy használható 2-nél több utas fél milla körül kezdődik.

#605 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 12. 09:03

DDL!

Hol lehet ilyen CAT5 UTP kábelt kapni?

#606 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 12. 10:04

idézet:
Ezt írta koro:
DDL!

Hol lehet ilyen CAT5 UTP kábelt kapni?
[/quote]

Bármelyik villamossági kábelboltban, vagy alkatrészboltban. Esetleg ps-s boltokban. Ezt húzzák be az UTP-s hálózatba.

#607 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 12. 10:20

idézet:
Ezt írta DDL:

Bármelyik villamossági kábelboltban, vagy alkatrészboltban. Esetleg ps-s boltokban. Ezt húzzák be az UTP-s hálózatba.

[/quote]

Ja köszi, azt hittem, az UTP csak névrokonság. :D

#608 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 15. 12:22

Most akarok új gépet venni egy Asus A7N8X Deluxe alalappal, amin van SoundStorm.
Namármost ehhez keresnék olyan 5.1-es hangfalrendszert, ami mgefelelő lenne. :)
Játékra, DVD-zésre, zenehallgatásra is használnám.
Így elsőre egy Genius SW-5.1 Home Theater-t néztem ki.
Szerintetek összeillik, van-e olyan, ami talán jobban illene hozzá (árban hasonló kéne legyen.)
Előre is köszönet. :)

#609 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 17. 20:20

sztem tökéletes választás a genius. roter havernak a7n8x deluxe van igaz neki jazz j9940-es van :) meg nekem is az lesz pénteken (nekem csak sima a7n8x, de audigy2-vel lesz hajtva^.^) remélem hozzák idöbe. nah visszatérve sztem jo választás a genius stinger havernak is genius van és nagyon jokat mond rola, és jó az anyagválasztás (fa) :p
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#610 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 22. 08:56

idézet:
Ezt írta DDL:

[/quote]

Szia DDL!

Kérdezhetek 1-2 "hülyeséget" erről a CAT5 kábelről? (Ugyanis fogalmam sincs róla, hogy milyen) :(

Rá lehet szerelni RCA dugót, ugyanis a Megaworks-be az megy, vagy valami olyasmi? Árnyékolt, vagy az nem számít?
Milyen árban van, mert a jó hangfalkábelek igen drágák (remélem ez nem az, nekem még az eredeti gyári kábeleim vannak, annyit is érnek!) :p

Bocs, hogy ilyeneket kérdezek, de nem értek hozzá!

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.