HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#551 Felhasználó inaktív   Dada. 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 21. 14:16

Mármint úgy érted, h 90e Ft ból 4 hangszórós új rendszert? :) Ha igen akkor én is így értettem, szóval új erősítő + 4 új hangfal. De használtan se nagyon jönne ki szerintem...

#552 Felhasználó inaktív   Dada. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 21. 14:22

Mármint úgy érted, h 90e Ft ból 4 hangszórós új rendszert? :) Ha igen akkor én is így értettem, szóval új erősítő + 4 új hangfal. De használtan se nagyon jönne ki szerintem...

#553 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 21. 19:31

idézet:
Ezt írta Dada.:
Mármint úgy érted, h 90e Ft ból 4 hangszórós új rendszert? :) Ha igen akkor én is így értettem, szóval új erősítő + 4 új hangfal. De használtan se nagyon jönne ki szerintem...[/quote]

Meglepődnél hogy milyen 4 hangszórós rendszert lehet összehozni használt cuccokból 90 rugóból. :eek:

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#554 Felhasználó inaktív   tauka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 25. 12:28

Hi!
A segítségeteket szeretném kérni, mert egy 'picit' tanácstalan vagyok :/
Szóval, a napokban megvásárlom a genius 5.1 hangfalszettet, amiről már eddig is sok szó esett. a hiba csak az, hogy még nem telik új hangkarira, majd azt a télapó hozza :) Szóval a helyzet az, hogy a mostani hangarim csak sztereo, vagyis nem mai darab, de a minősége kiváló. (egyéves sincs, csak akkor azon spóroltam, én hülye :( ). Szóval 3db jack elosztó egymásba a line out-ba (nagyon maszek :)), így lesz 4 db sztereo jack kimenetem. Szuper. A front és a surround ugyanazt a jelet (jobb-bal) kapja, egyelőre jó így. De szeretném valahogy beizzítani a sub-ot is. Na most persze lehetne úgy, hogy simán be a 3. sztereo jackbe, de akkor csak a bal vagy csak a jobb csatorna mélyeit adná ki magából. ( a centert kihagynám, mert akkor az felerősítené az egyik oldalt.) Szóval a kérdésem az, hogy meglehet valahogy oldani ezzel a hangkártyával valami bütyköléssel, hogy a sub-ra a jobb és bal csatorna egymásba keverve menjen, hogy mindkettó megjelenjen ott? Azt mondta vlki, hogy ezt a jelet lemonosítani csak úgy lehet, hogy az egész monová válik, mert galvanikusan tudja csak megoldani a monosítást az erősítő előtt és a 3 db jack elosztó után. Tud vlki megoldást arr, hogy normálisan szóljon majd a sub?

(tudom, elég bonyolult, de jó lenne, ha vlki tudna help, mert most tényleg nem telik másik karira. A gfenius meg félek elfogy, mert már így is nagyon olcsó)
Előre is köszi :)
ne bonyolítsuk... htpc, proji, hifi, meg net... :)

#555 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 25. 13:42

Ahelyet hogy csatornánként szóljon simán stereora kösd rá egy rca átalakítóval és akkor jó lesz!

Üdv

#556 Felhasználó inaktív   tauka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 25. 14:24

Ezt nem igazán értem, milyen rca átalakítóra, és hogyan? Ha lemonosítom a jelet valahol, akkor mono lesz az egész, és nem ér semmit már...

#557 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 25. 17:07

Xero arra célzott, hogy ne az 5.1-es bemenetbe dugd, hanem a stereo RCA csatlakozókba (TV/DVD2CH/... jelűekbe - utána váltsd át az előlapon :D ). Ekkor mindenhova kikeveri a stereo hangot (elvileg, még sose próbáltam...).

#558 Felhasználó inaktív   tauka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 25. 19:22

Oks, hülye vagyok :) :) :)
Én bonyolítottam túl. Egyszerűen nem gondoltam arra, hogy a genius bácsiék gondoltak arra, hogy sztereo zenéhez lesz csak használva a hangfal, nemcsak 5.1 filmhez :)
Köszy a válaszokat :))))

#559 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 27. 15:24

idézet:
Ezt írta DDL:

Meglepődnél hogy milyen 4 hangszórós rendszert lehet összehozni használt cuccokból 90 rugóból. :eek:

[/quote]

Engem baromira érdekel, hogy milyet!!!!

Megnéztem a Heybrook cuccokat a neten, szépek, szépek, de kicsit drágák. Ebből kettő előre (új) és már el is ment a 90 gurci.

Tényleg mondj már valamit konkrétan, hogy mit lehet szerinted összerakni (inkább 5.1, ha lehet) max. 120 gurciból és már adom is el a Megaworks 550-em!

Üdv.
;) ;)

#560 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 27. 21:47

idézet:
Ezt írta THX:

Engem baromira érdekel, hogy milyet!!!!

Megnéztem a Heybrook cuccokat a neten, szépek, szépek, de kicsit drágák. Ebből kettő előre (új) és már el is ment a 90 gurci.

Tényleg mondj már valamit konkrétan, hogy mit lehet szerinted összerakni (inkább 5.1, ha lehet) max. 120 gurciból és már adom is el a Megaworks 550-em!

Üdv.
;) ;)
[/quote]

Aztán minek? Hogy körberöhöghess? Hát hülye vagyok én? Az vagyok de ennyire talán mégsem. Majd, ha nem csak megnézed a Heybrook-ot, hanem meghallgatod akkor talán.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#561 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 27. 22:20

idézet:
Ezt írta DDL:

Aztán minek? Hogy körberöhöghess? Hát hülye vagyok én? Az vagyok de ennyire talán mégsem. Majd, ha nem csak megnézed a Heybrook-ot, hanem meghallgatod akkor talán.

[/quote]
Ugyan nem én voltam a kérdező, és nem is nekem válaszoltál de engem nagyon érdekel, hogy mit lehet összehozni használt cuccokból. (Ui.: én meghallgattam a Heybrook-ot ;)) Ha nem sok idő és van kedved leírni, de ide nem írod priviben is szívesen olvasom :) Kíváncsiság nagy úr :)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#562 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 30. 13:11

:eek: :eek:

Én komolyan kérdeztem! Szívesen meg is hallgatnám a Heybrook-okat, csak még nem volt rá lehetőségem.

Tényleg érdekel a véleményed...

#563 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 09:40

DDL! :)

Várok...

#564 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 09:57

idézet:
Ezt írta THX:
DDL! :)

Várok...
[/quote]

Várjál...

#565 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 12:57

Most komolyan ennyi?! :(

Írd meg legalább priviben!

Nem cseszegetlek, télleg érdekel! :D

#566 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 16:30

Megadom magamnak a kegyelemdöfést...

1. szerezz 2 sztereó erősítőt a '80-as évekből. Orion SE260(15-20e), Unitra WS211D (5-6e), Orion SE1025(B) (5-6e), Luxmann (20-25e), NAD (15-25e) stb. Bármit csak VIDI-t ne. Lehetőleg egyformát.

2. szerezz 2 pár hangdobozt kicsit-nagyot. Lehetőleg egyformát. Orion HS280 (5-8e), Orion HS500 (10-12e), Orion HS200, HS400, HS20, HS40 (3-8e), Vidi DC2050E (8-10e). JPW Sonata, MLI310 (20-25e), Mission 761 (15-25e). Preludium B31 (25-30e) stb.

3. Csinálj, vagy csináltass erősítőt 4*20W-osat (kb. 30e). Ebben tudok segíteni rajzzal stb.

4. kábelnek használj CAT5 UTP falikábelt.

Ha összeszeded a favoritjaimat elbújhat mellette minden szempontból az összes PC-s házimozis vackeráj.

Favorit erősítő:
  • Orion SE260
  • Unitra WS211D
  • esetleg Orion SE1025B

Favorit hangdoboz:
  • Orion HS280
  • Orion HS500
  • Orion HS20
  • Vidi DC2050E

Ez így ha a nagy Orionnal számolunk akkor kb. 60-65 ropi. Ha az olcsóbb Unitra-val, vagy a mini Orionnal akkor 50-55 ropi. Ezt a rendszert már "emberszámba" veszem.

[ 2003. szeptember 03.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2003. szeptember 05.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]

#567 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 16:53

idézet:
Ezt írta DDL:
Megadom magamnak a kegyelemdöfést...

[/quote]

vagycsak eccerűen király csávónak tartalak...(már adtam szóval már nem adhatok, csak szóbelit :( )
thx a leírást, 1 kérdésem van. ha összehozom a pénzt mondjuk akkor érdemes lecserélni HB+Cambridge cuccost?

#568 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 17:55

idézet:
Ezt írta Boba:

vagycsak eccerűen király csávónak tartalak...(már adtam szóval már nem adhatok, csak szóbelit :( )
thx a leírást, 1 kérdésem van. ha összehozom a pénzt mondjuk akkor érdemes lecserélni HB+Cambridge cuccost?
[/quote]

Arra azért felhívom a figyelmet, hogy nem könnyű beszerezni pont ezeket, de bizikben, zálogházakban, árveréseken, aprókban szintem folyamatosan fellelhetőek.

A Heybrook-ot nem szabad. Legfeljebb a régebbi HB2R, vagy a HB3-as tipusra. Milyen Cambridge?

#569 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 20:33

Cambridge audio A-500... az előző szövegem asszem benyelte a fórum. grr.

#570 Felhasználó inaktív   dwiki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 22:41

Az ORION HT-520 tescoban most 25.000,- Ft!!!
(World-Soft a 9 oldal magasságában ír a hangfalról. Akkor még - június magasságában - 45.000,- Ft volt... Ja első nap volt akcióban a tescoban, és én vittem el az utcsó kiálított darabot itt nálunk Győrben. Hogy lesz e még bizonytalan...)

Azért kérdésem is lenne.
5.1-es bemenete két féle van a kütyün.
1. 6xRCA (FL,FR,RR,RL,Cen,Sub)
2. 1db "9-pinDin"

Na most a kérdés a következő:
Nem erősítőre, hanem 5.1-es hangkártyára menne (ideiglenesen legalábbis biztosan)
Naszóval: Adtak hozzá egy egyik végén Din, másik végén 6db RCA csatlakozós kábelt (tehát önmagába faszán be tudnám dugni :))
A hangkarin 3db jack van ugye (sub/center,FL/FR,RL/RR/), gondolom ez minden 5.1-es hangkártyán így van.
Na most ha a megfelelő RCA-kat közösítem jackra (3db-ra), aztán be a hangkártyába, Din-t pedig a Hangfalkütyübe, az úgy jó lesz e?
Vagy másik variáció (gondolom mert ilyen kábelt nem mellékeltek) hogy 6-6 RCA mindkét végen, és abból az egyik 6 bol 3jack gyártva, avagy 3. megoldás eleve olyan kábel hogy 6RCA/3jack.
Egyáltalán van e különbség a módszerek között, vagy tök mindegy? (Ez első megoldás volna nekem a legjobb, ha az úgy jó)
Szóval hózzáértők válaszát várnám köszönettel.

Ja és még egy (bár ez már erősseben lamer kérdés), hogy a hangkarin van "Optical SPDIF jack" és "Coaxial SPDIF jack". Ezeket tudom e esetlegesen a hangfalhoz kapcsolni, vagy mivel a hangfalon nincs "ellenpár", ezért ki van csukva (én erre tippelek, de nem értek hozzá...)?

Ja és minnél előbb keressétek fel a hozzátok közeli nagyteszkót (mármint azok akik olcson akarnak venni közepes - számteches hangfalak között közepes - minőségű hangfalat. Mert ugye a - World-Soft kolléga álltal -leírtak alapján a fadobozos geniussal egy kategória. Ránézésre ;) nekem is naggyon bejön, kipróbálni még sajna nem tudtam a fenti okok miatt...)
Üdv: dwiki

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.