HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#971 Felhasználó inaktív   mirinar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 27. 18:30

sziasztok,

megvettem Genius SW-HF5.1 5000-est, főleg itteni fórumozók szavaira hagyatkozva. egyelőre nem találok szavakat :)
én fülemnek nagyon szépen, dinamikusan szól :) mindenkinek tudom ajánlani aki megteheti, és nem akarja jobban megtenni :)

bYe:)

#972 Felhasználó inaktív   evo1st 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 14:35

Hi.

Légyszíves aki tud segítsen nekem.
Adott, Genius Home Theater 5.1 hangfalrendszer, Yamada 6700 DVD lejátszó, Samsung WS-32Z409P TV. Az volna a kérdésem, hogy tudom ezt a rendszert úgy összekötni, hogy a TV-t tudjam a Geniuson hallgatni?

Előre is kösz.

evo

#973 Felhasználó inaktív   Zsoc@m 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 18:30

Hello!
Megpróbálok látatlanban segíteni, ha nem érted/nem megy akkor írj e-mailt és főleg küldj képeket az eszközök csatlakozóiról!:D
Szóval először is keresd meg a tv hátulján az Audio out feliratot. Az alatt lesz valószínűleg 22x RCA csatlakozó (ilyen fehér és piros). Oda nyomod be a kábelt, majd megkeresed az ugyanilyen csatlakozót a  Geniuson, lehetőleg a TV flirat alatt. Így sztem a DVD-nek is kel működnie.
Nekem működik így itthon, igaz Panasonic TV-vel, Philips DVD-vel és sima Pan. HIFI-vel!

Sok sikert.
Üdv.:
Zsoc@m

#974 Felhasználó inaktív   Zsoc@m 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 18:34

Kérdezném továbbá a többiektől hogy milyen hangkártyát tudnak ajánlani?
Nem kéne sok.1, maximum két ugyanolyan kimenet hogy hifin és füllhallgatón is használhassam és ne kelljen dugdosni! Ja és elakarom kerülni az alaplapi hangkártya előnyeit, nevezetesen a processzorzajt.
Üdv.:
Zsoc@m

#975 Felhasználó inaktív   evo1st 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 20:44

Hi.

Zsoc@m köszönöm a válaszodat.  Megnéztem a TV hátulját és ezeket az ábrákat találtam a leírásban.

http://kepup.extra.h...atlakozo_01.jpg

http://kepup.extra.h...atlakozo_02.jpg

http://kepup.extra.h...kozo_leiras.jpg

A leírásban az áll hogy ezek IN (bemenet) portok. Próbáltam már mindenhogy összedugni őket, de nem sikerült sehogy sem hangot kicsikarni belőlűk.

A DVD lejátszás és hangok remekül műkődnek és működtek , ezek SCART csatlakozóval - TV és DVD- valamint 3 db kettes, piros-fehér - DVD és Genius - csatlakozókkal vannak összekötve.

A probléma, mint korábban írtam, csak akkor van ha a TV-t akarom megszólaltatni a Genius-szal.

Köszönöm.

evo

#976 Felhasználó inaktív   Zsoc@m 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 15:03

Hát itt áll meg a tudomány, ugyanis a Samsung oldala szerint van még AUDIO-out aljzat is. Így viszont tényleg nem lehet összekötni. Biztos nincs más kimenet? Pl. valami füllhallgató kimenet jó lenne! Ha az sincs akkor meglehet próbálkozni valamiféle SCART átalakítóval.
Ihol ni 1, a Media Markt-ban vagy a Fukar tesónál kapsz!
Hátulja
Eleje
Na és itt ugye OUT-ra állítod aztán bedugod az EXT2 (AV) (fölső)-be, majd bele a 2 RCA és az a Genius TV bemenetbe!

Remélem tudtam segíteni.
Üdv.:
Zsoc@m

#977 Felhasználó inaktív   mirinar 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 03. 19:34

Sziasztok,

akinek van tapasztalata a SW-HF5.1 5000 -esekkel írja meg nekem plz hogy standby-ban mennyire zúg a trafója. Nem tudom hogy megér -e egy garis cserét vagy teljesen általános jelenség?  :confused:
(nem egetrengetően hangos, de éjjel már nagyon zavaró...)

köszi, bYe

#978 Felhasználó inaktív   evo1st 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 22:03

Hali.

Zsoc@m kösz a HELP-et. Sajnos nem találtam más kimenetet. Mindkét SCART-om foglalt (DVD és BOX) SCART elosztót meg nem akarom használni, mert szar volt tőle a kép. Úgyhogy belenyugszom és nem hallgatom a TV-t a Genius-on.
Mégegyszer kösz.

evo

#979 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 31. 15:58

Kicsit felhoznám ezt a topicot.

Szerdán vásároltam (nem magamnak) egy Genius SP-HF 350X típusú 2.0-ás hangfalszettet. Általános célra, kis mp3, netes hangok, rádiók stb.

Azért ezt néztem ki, mert árban jó volt, és nem műanyag a háza. Link:
http://www.geniusnet.com/geniusOnline/onli...=portlet-action

Kicsomagolás rendben megtörtént, árhoz képest jó minőségűnek tűnnek a dobozok, és a hangszórókat takaró textil is. Csatlakoztattam a konnektorba, picit fura volt, hogy enyhe búgó hang jött belőle, de nem foglalkoztam vele, gondoltam ez ilyen, ennyi pénzért, majd a hang "elnyomja". Bekapcsoltam egy zenét, kicsit állítgattam a hangszínt, a hangerőt a fél és negyed közé állítottam. Épp elkezdtem gondolkodni rajta, hogy hm. meglepően szépen is szól, mikor a winamp szerint kb. 1,5 percnél egy enyhe reccsenés után nincs hang, a zöld power led is elaludt.

Szó mi szó: semmire nem jutottam, viszont a hátlapon lévő középső két csavar(!) majdnem elégette az ujjam olyan forró volt.

Visszvittem az üzletbe, akik egyébként jó ismerőseim, levettük a hátulját és kiderült, hogy a trafó van odacsavarozva a hátlaphoz avval a két csavarral és átvitte a hőt, s valószínű le is égett. (alig 2 perc alatt). A nagyker azt mondta, el fogják vinni bevizsgálásra, azonnal nem kapok cserét.

A kérdésem igazából az, hogy most hozassak helyette ugyanilyen típust (a másikat meg vagy megjavítják vagy kicserélik és esetleg eladom), vagy esetleg a nagyobb testvérét, pl. SP-HF 1250X-et (ez azért kb. 5-6 ezer Ft-al drágább) vagy 800X-et (bár ilyet itthon még nem láttam még árlistán se), van esetleg valakinek ilyen SP-HF 350X-e, és nincs vele gondja? Ha igen, akkor valószínűleg csak az én példányom volt hibás, vagy arra is gondoltam, hogy elcímkézték 230V-ra a trafóját és igazából 110V-os volt.  :think:

Szerkesztette: Kory 2007. 03. 31. 16:00 -kor

#980 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 31. 22:49

Idézet: Kory - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 15:58

..
van esetleg valakinek ilyen SP-HF 350X-e, és nincs vele gondja?
...

Van kettő pár is az irodában, ahol dolgozom, bár ezek is újak, kb 1 hetesek, de szóltak már folyamatosan több órán keresztül, de eddig probléma nem volt velük.

Van egy 1250X is, nagyon szépen, jól (és hangosan) szól, de azzal meg nekem van egy kis bajom: rettenetesen érzékeny egy 2 helyiséggel arrébb, légvonalban 7m-re lévő, és másik áramkörre kötött hűtő okozta hálozati zavarokra (magyarul, amikor ki-bekapcsol a hűtő, akkor pattan egy nagyot...).
Van a szobában másik hangszóró is, de az nem produkál ilyet.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#981 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 22:16

Szokásos kérdés :D :
Szeretnék venni 2.0 vagy 2.1-es cuccot. 2.0-ból nem sok gyártónak van érdemleges cucca: Genius 1250x (8200huf), de van a creativnak is (15ért láttam) és a logitechnek is szintén drága.

és 2.1-ből mondjuk egy logitech z4-esre gondoltam, ami kb 16ezer. Ha ezt vesszük és a genius 1250x-et, akkor melyik éri meg jobban? Logitech 2x annyiba fáj, de 2.1-es.
Vagy van más tipp 2.1-es cuccra (15k környékén lehetőleg)?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#982 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 05:20

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 21:16

Szokásos kérdés :D :
Szeretnék venni 2.0 vagy 2.1-es cuccot. 2.0-ból nem sok gyártónak van érdemleges cucca: Genius 1250x (8200huf), de van a creativnak is (15ért láttam) és a logitechnek is szintén drága.

és 2.1-ből mondjuk egy logitech z4-esre gondoltam, ami kb 16ezer. Ha ezt vesszük és a genius 1250x-et, akkor melyik éri meg jobban? Logitech 2x annyiba fáj, de 2.1-es.
Vagy van más tipp 2.1-es cuccra (15k környékén lehetőleg)?

Hat, nem tudom Magyarorszagon kaphato-e, de szerintem ez igen jo alternativa:

http://www.cyberacoustics.com/index.cfm?fu...&content_id=333

Amugy 2.0-as konfignak ajanlom a Klipsch promedia Ultra 2.0-at v. Creative Gigaworks T20-at.
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#983 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 07:38

Idézet: scaurus - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 23:49

Van kettő pár is az irodában, ahol dolgozom, bár ezek is újak, kb 1 hetesek, de szóltak már folyamatosan több órán keresztül, de eddig probléma nem volt velük.
Van egy 1250X is, nagyon szépen, jól (és hangosan) szól, de azzal meg nekem van egy kis bajom: rettenetesen érzékeny egy 2 helyiséggel arrébb, légvonalban 7m-re lévő, és másik áramkörre kötött hűtő okozta hálozati zavarokra (magyarul, amikor ki-bekapcsol a hűtő, akkor pattan egy nagyot...).
Van a szobában másik hangszóró is, de az nem produkál ilyet.

Köszi a választ, akkor talán véletlen hiba volt. Megrendelem akkor a 350X cseréjét, az 1250X már drága lenne oda ahova kell.
:respect:

#984 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 11:06

Idézet: Kenobi - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 6:20

Hat, nem tudom Magyarorszagon kaphato-e, de szerintem ez igen jo alternativa:

http://www.cyberacoustics.com/index.cfm?fu...&content_id=333

Amugy 2.0-as konfignak ajanlom a Klipsch promedia Ultra 2.0-at v. Creative Gigaworks T20-at.

Amit linkeltél szerintem nálunk nemigen kapható, és biztos nem lenne olcsó...

A másik kettő meg drága a geniushoz képest, és egyáltalán nem vagyok benne biztos h jobban szólnának.
Persze az ideális az lenne ha mindhármat hallhatnám egymás után, de az igazság az hogy még nem is láttam egyiket se.

Tehát maximum 15k környékén kellene valami cucc... A genius fele ennyi, és mégiscsak 40w rms, és még pénzem is marad... De ha lenne 15 körül olyan 2.1-es ami érezhetően jobban szól, akkor azt venném... De ehhez az kell h írjanak tapaszalatokat a kedves fórumtársak :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#985 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 11:07

Idézet: Kory - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 8:38

Köszi a választ, akkor talán véletlen hiba volt. Megrendelem akkor a 350X cseréjét, az 1250X már drága lenne oda ahova kell.
:respect:

Bolhapiacos, és prohardveres árusoknál 8200 ft az 1250x....

#986 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 02. 11:26

Kéne egy kis segítség. Szeretnék venni egy hangfalat. Olyan "mindenfélére" mint játék, zene, film, stb.
Én most a között vacilálok, hogy Genius SW-HF 5.1 5000 vagy a jó öreg 2.1-es Logitech Z-2300 (THX) érné meg nekem jobban? Az 5.1 nekem nem életbevágó, meg a helyhiány is játszik, de ha hangzásban ár/értékben jobban megérné ...
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#987 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 02. 13:16

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 12:07

Bolhapiacos, és prohardveres árusoknál 8200 ft az 1250x....

Értem köszi, mondjuk az még mindig majdnem a duplája, mint amennyiért a 350X-et vettem. :)
Egyelőre az visszament gariban (kb. 2 hét és mondanak rá áment), a többit utána meglátom.

#988 Felhasználó inaktív   szakitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 19:04

Sziasztok

Biztosan sokak számára hülyeséget  kérdezek, de amennyiben 5.1-es hangrendszert kötök a gépre, az elfoglalja mind a 3 aljzatot (stereo kimenet, mikrofon, line in) , akkor ezek után hova kell dugni a mikrofont??

Előre is köszi a választ !

szakitom

#989 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 19:28

Idézet: szakitom - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 19:04

Sziasztok

Biztosan sokak számára hülyeséget  kérdezek, de amennyiben 5.1-es hangrendszert kötök a gépre, az elfoglalja mind a 3 aljzatot (stereo kimenet, mikrofon, line in) , akkor ezek után hova kell dugni a mikrofont??

Előre is köszi a választ !

szakitom

Hát ha 3 ajzat van, akkr a te hangkártyád nem tud 5.1-et. Ha tudna, akkor nem 3, hanem 5 ajzat lenne ott. Amúgy szerinted a mikrofon ajzaton milyen jel egy a hangfalnak?  :think:

Szerkesztette: petyus_ 2007. 04. 06. 19:28 -kor

#990 Felhasználó inaktív   szakitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 09:38

Idézet: petyus_ - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 19:28

Hát ha 3 ajzat van, akkr a te hangkártyád nem tud 5.1-et. Ha tudna, akkor nem 3, hanem 5 ajzat lenne ott. Amúgy szerinted a mikrofon ajzaton milyen jel egy a hangfalnak?  :think:

Mégegyszer ellenőriztem, a gépen 3 aljzat van, és tökéletesen megy rajt az 5.1-es hangrendszer.
Amikor megvettem az új hangrendszert, át kellett konfigurálni  a csatlakozásokat.
Alapban 1.sztereo out,2.mic,3.line out
5.1-es konfigban megszünt a mic, és a line out.
A hangkártya alaplapra integrált 5.1

Szakitom

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »