HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#991 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 08. 06:18

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 11:26

Kéne egy kis segítség. Szeretnék venni egy hangfalat. Olyan "mindenfélére" mint játék, zene, film, stb.
Én most a között vacilálok, hogy Genius SW-HF 5.1 5000 vagy a jó öreg 2.1-es Logitech Z-2300 (THX) érné meg nekem jobban? Az 5.1 nekem nem életbevágó, meg a helyhiány is játszik, de ha hangzásban ár/értékben jobban megérné ...

Nekem Logitech Z-2300-asom van, szerintem arra bőven jó, amire neked kellene... :) Mondjuk nem volt "ócsó" :Đ De tisztességesen meg bír szólalni ha arról van szó, a "földrengető" hatás üt, ebben meg tudom erősíteni a honlapjuk reklámszövegét  :D

Szerkesztette: NeoPampalini 2007. 04. 08. 06:21 -kor

#992 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 21:13

Logitech Z-2300 vagy Klipsch ProMedia 2.1? Árban másfélszeres a különbség a klipsch javára.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#993 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 11:18

sziasztok!

keresek 2.0 hangkeltőt. (2.1 nem kell, nincs szükségem mélyekre, főleg nem kiemelt mélyekre)
a kritériumok:

- elfogadható méret, maximum 20 cm magas, 10-15 cm széles és mély. tömeg irreleváns, legyen nehéz
- jó minőségű potméter, legyen hangerő, magas és mély rajta
- külön fejhallgató kimenet (ez fontos lenne)  :up:
- a fejhallgató kimenetén lehessen állítani a hangerőt  :up:  :up:  (létezik ilyen?)
- normális hangminőség, amit ilyen mérettől el lehet várni
- esetleg 2-utas is lehet, ha ez jobb. a nagyobb membrán legyen minimum 50-60 mm átmérőjű azért
- racionális ár (ha lehet maximum 15e HUF, kis felár elképzelhető)

azért kellene ilyen, mert alighanem költözni fogok. gépem lesz egy idő után (elviszem oda a mostanit), fejhallgató adott (jobb minőség, zenére egyértelműen ezt használnám). viszont a fejhallgatót nem lehet örökké a fejen tartani. ha váltásra van szükség vagy nem közvetlenül a gép előtt vagyok, akkor viszont jól jönne egy olyan kis rendszer, ami valamilyen szinten képes zenét szolgáltatni és nem foglal túl sok helyet. ezért is az alapterületi limit.

idővel vennék normális HI-FI berendezést, tehát nem ez lenne örökre a zenegép, de 1-2 évig azért szolgálatot teljesítene. az esetleges játék (szigorúan csak szimulátorok) is ezen menne. mivel térhang nem érdekel, ezért elég a 2.0 nekem.

voltam ma a hülye azért nem vagyok boltban és nézegettem a kínálatot. a fentiek figyelembevételével a következőkön akadt meg a szemem:

1. Creative Gigaworks T20

Kép

sajnos van rajta egy idióta kék LED, ezt majd festékkel lekenem  :omg:
az "ememben" 24e volt, kiskerarak szerint 17e. ez no comment  :think:

2. Genius SP-HF 800

Kép

Idézet

Tulajdonságok:

* Teljesítmény: RMS: 20 Watt (P.M.P.O.: 800 Watt, aktív hangfal)
    * 2-utas rendszer: 3"-es mélyközép és 1" magas
    * Kiváló PC audió, CD-, MP3-, VCD- és DVD lejátszókhoz vagy rádióhoz
    * Kék fadobozok
    * Be/kikapcsoló, hangerő-, hangszín szabályzó, fejhallgató csatlakozó
    * A gumilábak megakadályozzák a berezonálást
    * Méretek: 150 x 250 x 175mm (Szé x Ma x Mé)

az ára ???

3. Altec Lansing VS2220

Kép

ez gyakorlatilag ki is esett egyből. túl lapos, ebből hang nem jöhet  :(

a Logitech cuccok ki is estek, hasonló okból, mint a 3-as pontban szereplő versenyző. amire nincs igazából szükségem, az az űber kategória. van a Genius kínálatában pár komolyabb doboz, ezek már túl nagyok egy sima asztalra. mivel alapvetően PC-s felhasználásra kell, nem hosszabb távra zenét hallgatni, ezért nincs rá szükség. ez például nagyon jól néz ki, de túl nagy. és benne van az erősítő, ami szerintem nem igazán jó. ha valami ilyesmit akarnék, akkor vennék egy külön erősítőt és valami zenehallgatásra alkalmas hangfalpárt és már egyből jobbat kapnék. de a hoszzú távú cél az úgyis egy normális lánc zenére, függetlenül a PC-től.

és most a kérdés. ti mit tanácsoltok? a fenti felsoroltakból melyik az, ami még megfelel a célnak? meg kellene hallgatni, ez a válasz, de nagy különbségeket nem hiszem, hogy hallanék. viszont az ergonómiai pontok ( :up: -al jelölve) elég fontosak lennének.

köszönöm a türelmet!

üdv!
.
.
.

#994 Felhasználó inaktív   afonix 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 07. 12:41

vkinek ilyen hangfalrendszere?
Teufel CEM PE
tapasztalatok, vélemények?
40E-t sztem megér, csak kis hazánkban nem lehet kapni! :reklamacio:

#995 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 12:51

A Logitech Z-2300 mennyivel jobb az X-230tól? 176 VS 50€, árban hatalmas a különbség. És tudásban?
Szerk.: huhh, hatalmas. :think: Az egyik egy kisteljesítményű középkategóriás, a másik meg állatkirály.

Szerkesztette: Omega 2007. 07. 07. 12:58 -kor

#996 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 15:18

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 11:18

sziasztok!

keresek 2.0 hangkeltőt. (2.1 nem kell, nincs szükségem mélyekre, főleg nem kiemelt mélyekre)
a kritériumok:

- elfogadható méret, maximum 20 cm magas, 10-15 cm széles és mély. tömeg irreleváns, legyen nehéz
- jó minőségű potméter, legyen hangerő, magas és mély rajta
- külön fejhallgató kimenet (ez fontos lenne)  :up:
- a fejhallgató kimenetén lehessen állítani a hangerőt  :up:  :up:  (létezik ilyen?)
- normális hangminőség, amit ilyen mérettől el lehet várni
- esetleg 2-utas is lehet, ha ez jobb. a nagyobb membrán legyen minimum 50-60 mm átmérőjű azért
- racionális ár (ha lehet maximum 15e HUF, kis felár elképzelhető)

azért kellene ilyen, mert alighanem költözni fogok. gépem lesz egy idő után (elviszem oda a mostanit), fejhallgató adott (jobb minőség, zenére egyértelműen ezt használnám). viszont a fejhallgatót nem lehet örökké a fejen tartani. ha váltásra van szükség vagy nem közvetlenül a gép előtt vagyok, akkor viszont jól jönne egy olyan kis rendszer, ami valamilyen szinten képes zenét szolgáltatni és nem foglal túl sok helyet. ezért is az alapterületi limit.

idővel vennék normális HI-FI berendezést, tehát nem ez lenne örökre a zenegép, de 1-2 évig azért szolgálatot teljesítene. az esetleges játék (szigorúan csak szimulátorok) is ezen menne. mivel térhang nem érdekel, ezért elég a 2.0 nekem.

voltam ma a hülye azért nem vagyok boltban és nézegettem a kínálatot. a fentiek figyelembevételével a következőkön akadt meg a szemem:

sajnos van rajta egy idióta kék LED, ezt majd festékkel lekenem  :omg:
az "ememben" 24e volt, kiskerarak szerint 17e. ez no comment  :think:

az ára ???

a Logitech cuccok ki is estek, hasonló okból, mint a 3-as pontban szereplő versenyző. amire nincs igazából szükségem, az az űber kategória. van a Genius kínálatában pár komolyabb doboz, ezek már túl nagyok egy sima asztalra. mivel alapvetően PC-s felhasználásra kell, nem hosszabb távra zenét hallgatni, ezért nincs rá szükség. ez például nagyon jól néz ki, de túl nagy. és benne van az erősítő, ami szerintem nem igazán jó. ha valami ilyesmit akarnék, akkor vennék egy külön erősítőt és valami zenehallgatásra alkalmas hangfalpárt és már egyből jobbat kapnék. de a hoszzú távú cél az úgyis egy normális lánc zenére, függetlenül a PC-től.

és most a kérdés. ti mit tanácsoltok? a fenti felsoroltakból melyik az, ami még megfelel a célnak? meg kellene hallgatni, ez a válasz, de nagy különbségeket nem hiszem, hogy hallanék. viszont az ergonómiai pontok ( :up: -al jelölve) elég fontosak lennének.

köszönöm a türelmet!

üdv!

Nekem Genius 1250X van és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Ez nagyobb mint amit szeretnél, de gondolom a kisebbek is hasonlóan jók. A hangfalon a hangerő kb negyedig van feltekerve nálam mert így is bőven elég hangos, fél fölé szerintem értelmetlen feltekerni mert az már sok lenne ha a winben is maxon van a hangerő. Ilyen beállítással gyakorlatilag nincs alapzaj, ha odarakom a fülem közvetlen a hangfal elejéhez, csak akkor halalni egy nagyon halk zúgást. A hangfalon a hangot maximumra feltekerve már van egy kis zúgás, de ez nem igazán számít, mert úgyse fogod soha feltekerni addig, nem is bírná szerintem. Tehát rendes hangerőn használva (amit még a hangfal is kibít), nincs zaj. Amikor bekapcsolom a gépet és bootol, akkor van alapzaj, de amint bejön a win (és gondolom bekapcsol a hangkártya), akkor ez teljesen eltűnik. Hangos, nagyon jól szól, erős és tényleg mély mélyek vannak benne, a magas hangok is szépek. Fából van, elég súlyosak, szépen néznek ki.
Itt a bolhán 8400Ft körül kapni 1250X-et, nem gond, hogy benne van az erősítő és ennyiért nem nagyon kapsz külön erősítőt és hangfalpárt. :) Nem olyan vészesen nagy, nekem is az asztalon vannak. 800-ast szerintem olyan 6K körül árulhatják.
Ha 800-ast veszel, akkor is inkább az X-es sorozatot ajánlanám, mert biztos szebben szól és a doboz kidolgozási minősége is sokkal jobb. A sima 800-as élőben lehet, hogy nem olyan szép sima felületű mint a gyári képeken, a 800X viszont biztos olyan szép mint a képken.

Itt egy nem gyárii fotó a sima 800-ról.
http://www.bgslevi.c...usSPHF20800.jpg

Leginkább az 1250X-et ajánlanám. :) http://www.genius.hu.../sp-hf1250x.jpg

Szerkesztette: Lipton 2007. 07. 07. 15:41 -kor

#997 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 19:54

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 15:18

Nekem Genius 1250X van és nagyon meg vagyok vele elégedve.
.
.
.

köszönöm a részletes leírást  :up:  :respect:

a belinkelt kép egy kicsit elriasztott, az a kék doboz rettentő (hogy is mondjam) trendi. én a klasszikus formákat kedvelem, a végén leküzdöm a mérethatárt és mégis a nagy 1250x-et választom. ezek a krómutánzat keretek kiverték a biztosítékot. a nagyon legalább van háló és úgy néz ki, mint egy igazi hangfal.

az egész attól függ, hogy költözés után mekkora tér jut a gépnek. ezt még nem tudom, de ha már kialakul, akkor lehet tervezni. alighanem ott fogom majd megvenni, akkor legalább azt nem kell költöztetni...

az nem igazán számít, hogy hangos legyen, viszont az alap búgást szeretném elkerülni. a leírásod ebből a szempontból megnyugtatott, talán túlságosan sok volt bennem az előítélet.

egy kérdésem van még: a fejhallgató kimenete szabályozható? ha bedugok egy fejhallgatót, akkor gondolom elnémul a hangfal és kiadja a jelet a fülesre. ilyenkor tekergetve a potmétert változik a hangerő vagy az egy fix jelszintet kap?

köszönöm még egyszer!
üdv!
.
.
.

#998 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 20:33

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 19:54

az nem igazán számít, hogy hangos legyen, viszont az alap búgást szeretném elkerülni. a leírásod ebből a szempontból megnyugtatott, talán túlságosan sok volt bennem az előítélet.

egy kérdésem van még: a fejhallgató kimenete szabályozható? ha bedugok egy fejhallgatót, akkor gondolom elnémul a hangfal és kiadja a jelet a fülesre. ilyenkor tekergetve a potmétert változik a hangerő vagy az egy fix jelszintet kap?

köszönöm még egyszer!
üdv!

Elsőre én is kicsit megijedtem, mert bekapcsoláskor van egy kis alapzaj, de ez megszűnik egyből ahogy elindul a win. Nekem a hangfalon fixen kb negyedre van állítva a hang, és win alól szoktam a hangerőt állítani (Winamp, Win Media Player). Még így is elég hangos ha maxra húzom a hangerőt az említett programokban. Tisztán, szépen szól, tényleg nagyon jó hangfal, és ha kell azért hangerő is van rendesen. :)
A beépített táp szerintem inkább előny, mert a konnektorba nem egy bazi nagy tápot kell dugni, csak egy sima dugót.
Egyetlen negatívumot tudok írni róla. Néha egy nagyon kicsit pöccen a hang ha a hálózaton valami zavar van, pl ha felkapcsolom a lámpát. Ezt nem úgy kell érteni, hogy hatalmasat pattan minden lámpakapcsoláskor, csak néha csinálja és akkor is halkan röccen meg. Ezt a problémát valószínüleg megoldja ha nem sima, hanem túlfeszvédős, zavarszűrős konektorba van dugva. Ilyen elosztó amúgy se árt a számítógéphez.

A fejhalgató részt eddig sose próbáltam, de most megnéztem. :) Ha bedugod a fülhallgatót, akkor a hanfalak elnémulnak, és a poti rendesen állítja a hangerőt.

Szerkesztette: Lipton 2007. 07. 07. 20:49 -kor

#999 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 21:58

Üdv,

egy olyan kérdésem lenne, hogy ha netrádiót vagy mp3-at hallgatok akkor mért nem tudom rávenni az 5.1-es rendszeremet, hogy minden sugárzóbol szóljon a muzsika?
be van minden jól állítva... legalábbis szerintem

lehet a lejátszóban is kell valamit állítani?

logitech x-540-es rendszerem van máskülönben...

köszi

#1000 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 23:27

Hangkartya?
Driverukben altalaban lehet allitani, hogy a sztereo jelet keverje fel 5.1-re.

Creative Audio Console-ban a CMSS3D fulon kell CMSS-re rakni az uzemmodot ehhez.
Alaplapi realtekemen is lattam valami ilyesmi funkciot, de most nincs feltelepitve :D

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 07. 23:27 -kor

#1001 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 23:30

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 21:33

Egyetlen negatívumot tudok írni róla. Néha egy nagyon kicsit pöccen a hang ha a hálózaton valami zavar van, pl ha felkapcsolom a lámpát. Ezt nem úgy kell érteni, hogy hatalmasat pattan minden lámpakapcsoláskor, csak néha csinálja és akkor is halkan röccen meg. Ezt a problémát valószínüleg megoldja ha nem sima, hanem túlfeszvédős, zavarszűrős konektorba van dugva. Ilyen elosztó amúgy se árt a számítógéphez.

Nalam szunetmentesre van dugva a gep+hazimozierosito is.

Megis akkorat rug a hutoszekreny a halozatba, hogy majdnem hanyattesek a borfotelbol a hangfalaim pattanasara.

#1002 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 23:39

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 8., vasárnap - 0:27

Hangkartya?
Driverukben altalaban lehet allitani, hogy a sztereo jelet keverje fel 5.1-re.

Creative Audio Console-ban a CMSS3D fulon kell CMSS-re rakni az uzemmodot ehhez.
Alaplapi realtekemen is lattam valami ilyesmi funkciot, de most nincs feltelepitve :D

ami abit an8 ultrához van

deh megvan a hiba, a hangari progijában nem állítottam át 5.1-re ezt a szart :rolleyes:  :D

Köszi :respect:

#1003 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 00:12

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 23:30

Megis akkorat rug a hutoszekreny a halozatba, hogy majdnem hanyattesek a borfotelbol a hangfalaim pattanasara.

Csak egy tipp volt, mindenestere furcsa, hogy ezt nem szűri ki a szünetmentes se. Az otthoni géphez van szünetmentes, de az rendes nagy erősítőre van kikötve. Itt ezek a Geniusok vannak, de nincs szünetmentes.
Eddig csak a lámpa kapcsolásakor tapasztaltam ilyet, a Geniust nem érdekli a hűtő.:)

#1004 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 10:03

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 20:33

.
.
.

A fejhalgató részt eddig sose próbáltam, de most megnéztem. :) Ha bedugod a fülhallgatót, akkor a hanfalak elnémulnak, és a poti rendesen állítja a hangerőt.

mega  :respect:

köszönöm, hogy megnézted! ez akkor gyakorlatilag azt jelenti, hogy a nyomozásom a végére is ért. ilyet fogok venni. egy kritériumnak nem felel meg, ez a méret, de ha az asztalt ügyesen választom ki, akkor ez is ki lesz pipálva. minden másban király a hangszóró.

köszönöm még egyszer!  :up:

üdv!
.
.
.

#1005 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 10. 08:27

Idézet: Omega - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 13:51

A Logitech Z-2300 mennyivel jobb az X-230tól? 176 VS 50€, árban hatalmas a különbség. És tudásban?
Szerk.: huhh, hatalmas. :think: Az egyik egy kisteljesítményű középkategóriás, a másik meg állatkirály.

Na ja, a Z2300-as erősen alkalmas a nyugalom megzavarására, a jószomszédi viszony elmérgesítésére... :Đ

#1006 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 10. 18:29

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 8., vasárnap - 0:30

...

Nálam is.
(Ezt már elsírtam egy másik témában...)

És valószínűleg Genius probléma, mert kipróbáltam két másik aktív hangfalat (egy teljesen noname, illetve majdnem noname /Hama/), és egyik se pattogott...
Ezt leszámítva, az 1250X-nek tényleg szép hangja van.

Donphobos!

Egyébként meg kéne nézned a Genius a SP-HF-350X-t is, kb megfelel az általad leírt kritériumoknak, valószínűleg egyet kivéve: tartok tőle, hogy a fülhallgató kimenet hangereje külön nem szabályozható, de biztosan nem tudom.

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1007 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 10:44

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 9:27

Na ja, a Z2300-as erősen alkalmas a nyugalom megzavarására, a jószomszédi viszony elmérgesítésére... :Đ

Hm... ezt megnézem akkor magamnak, köszi. ;)

#1008 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 11. 11:42

Egy negatívuma azért van a cuccnak, nem tudom hogy egyedi eset-e, mindenesetre nálam - hangkártyából kihúzva is - elég jól hallható alapzajjal bír ("hiss", ahogy az angol mondja) :think: Viszont teszek rá, ha bekapcsolom akkor vagy zene, vagy a játék hangja bömböl belőle, úgyhogy nem hallom :D

#1009 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 12:09

Az viszont elég nagy baj, mivel én ez miatt cserélem le a meglevő LV-150-emet... van, hogy csendben dolgozom/NET-ezek, aztán kapok valami youtube-os linket, amit meg akarok nézni... most az van, hogy akkor bekapcsolom a hangszórót, utánna meg ki. (Néma a gépem, a fehérzaj elnyomja, zavar.)

Szerkesztette: Omega 2007. 07. 11. 12:11 -kor

#1010 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 12:30

Idézet: scaurus - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 18:29

Nálam is.
(Ezt már elsírtam egy másik témában...)

És valószínűleg Genius probléma, mert kipróbáltam két másik aktív hangfalat (egy teljesen noname, illetve majdnem noname /Hama/), és egyik se pattogott...
Ezt leszámítva, az 1250X-nek tényleg szép hangja van.

nyunyunak nem 1250X van.

Idézet

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.