sziasztok!
keresek 2.0 hangkeltőt. (2.1 nem kell, nincs szükségem mélyekre, főleg nem kiemelt mélyekre)
a kritériumok:
- elfogadható méret, maximum 20 cm magas, 10-15 cm széles és mély. tömeg irreleváns, legyen nehéz
- jó minőségű potméter, legyen hangerő, magas és mély rajta
- külön fejhallgató kimenet (ez fontos lenne)
- a fejhallgató kimenetén lehessen állítani a hangerőt

(létezik ilyen?)
- normális hangminőség, amit ilyen mérettől el lehet várni
- esetleg 2-utas is lehet, ha ez jobb. a nagyobb membrán legyen minimum 50-60 mm átmérőjű azért
- racionális ár (ha lehet maximum 15e HUF, kis felár elképzelhető)
azért kellene ilyen, mert alighanem költözni fogok. gépem lesz egy idő után (elviszem oda a mostanit), fejhallgató adott (jobb minőség, zenére egyértelműen ezt használnám). viszont a fejhallgatót nem lehet örökké a fejen tartani. ha váltásra van szükség vagy nem közvetlenül a gép előtt vagyok, akkor viszont jól jönne egy olyan kis rendszer, ami valamilyen szinten képes zenét szolgáltatni és nem foglal túl sok helyet. ezért is az alapterületi limit.
idővel vennék normális HI-FI berendezést, tehát nem ez lenne örökre a zenegép, de 1-2 évig azért szolgálatot teljesítene. az esetleges játék (szigorúan csak szimulátorok) is ezen menne. mivel térhang nem érdekel, ezért elég a 2.0 nekem.
voltam ma a hülye azért nem vagyok boltban és nézegettem a kínálatot. a fentiek figyelembevételével a következőkön akadt meg a szemem:
1.
Creative Gigaworks T20
sajnos van rajta egy idióta kék LED, ezt majd festékkel lekenem
az "ememben" 24e volt, kiskerarak szerint 17e. ez no comment
2.
Genius SP-HF 800
Idézet
Tulajdonságok:
* Teljesítmény: RMS: 20 Watt (P.M.P.O.: 800 Watt, aktív hangfal)
* 2-utas rendszer: 3"-es mélyközép és 1" magas
* Kiváló PC audió, CD-, MP3-, VCD- és DVD lejátszókhoz vagy rádióhoz
* Kék fadobozok
* Be/kikapcsoló, hangerő-, hangszín szabályzó, fejhallgató csatlakozó
* A gumilábak megakadályozzák a berezonálást
* Méretek: 150 x 250 x 175mm (Szé x Ma x Mé)
az ára ???
3.
Altec Lansing VS2220
ez gyakorlatilag ki is esett egyből. túl lapos, ebből
hang nem jöhet
a Logitech cuccok ki is estek, hasonló okból, mint a 3-as pontban szereplő versenyző. amire nincs igazából szükségem, az az űber kategória. van a Genius kínálatában pár komolyabb doboz, ezek már túl nagyok egy sima asztalra. mivel alapvetően PC-s felhasználásra kell, nem hosszabb távra zenét hallgatni, ezért nincs rá szükség.
ez például nagyon jól néz ki, de túl nagy. és benne van az erősítő, ami szerintem nem igazán jó. ha valami ilyesmit akarnék, akkor vennék egy külön erősítőt és valami zenehallgatásra alkalmas hangfalpárt és már egyből jobbat kapnék. de a hoszzú távú cél az úgyis egy normális lánc zenére, függetlenül a PC-től.
és most a kérdés. ti mit tanácsoltok? a fenti felsoroltakból melyik az, ami még megfelel a célnak? meg kellene hallgatni, ez a válasz, de nagy különbségeket nem hiszem, hogy hallanék. viszont az ergonómiai pontok (

-al jelölve) elég fontosak lennének.
köszönöm a türelmet!
üdv!
.
.
.