HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#1001 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 07. 23:30

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 21:33

Egyetlen negatívumot tudok írni róla. Néha egy nagyon kicsit pöccen a hang ha a hálózaton valami zavar van, pl ha felkapcsolom a lámpát. Ezt nem úgy kell érteni, hogy hatalmasat pattan minden lámpakapcsoláskor, csak néha csinálja és akkor is halkan röccen meg. Ezt a problémát valószínüleg megoldja ha nem sima, hanem túlfeszvédős, zavarszűrős konektorba van dugva. Ilyen elosztó amúgy se árt a számítógéphez.

Nalam szunetmentesre van dugva a gep+hazimozierosito is.

Megis akkorat rug a hutoszekreny a halozatba, hogy majdnem hanyattesek a borfotelbol a hangfalaim pattanasara.

#1002 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 23:39

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 8., vasárnap - 0:27

Hangkartya?
Driverukben altalaban lehet allitani, hogy a sztereo jelet keverje fel 5.1-re.

Creative Audio Console-ban a CMSS3D fulon kell CMSS-re rakni az uzemmodot ehhez.
Alaplapi realtekemen is lattam valami ilyesmi funkciot, de most nincs feltelepitve :D

ami abit an8 ultrához van

deh megvan a hiba, a hangari progijában nem állítottam át 5.1-re ezt a szart :rolleyes:  :D

Köszi :respect:

#1003 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 00:12

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 23:30

Megis akkorat rug a hutoszekreny a halozatba, hogy majdnem hanyattesek a borfotelbol a hangfalaim pattanasara.

Csak egy tipp volt, mindenestere furcsa, hogy ezt nem szűri ki a szünetmentes se. Az otthoni géphez van szünetmentes, de az rendes nagy erősítőre van kikötve. Itt ezek a Geniusok vannak, de nincs szünetmentes.
Eddig csak a lámpa kapcsolásakor tapasztaltam ilyet, a Geniust nem érdekli a hűtő.:)

#1004 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 10:03

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 20:33

.
.
.

A fejhalgató részt eddig sose próbáltam, de most megnéztem. :) Ha bedugod a fülhallgatót, akkor a hanfalak elnémulnak, és a poti rendesen állítja a hangerőt.

mega  :respect:

köszönöm, hogy megnézted! ez akkor gyakorlatilag azt jelenti, hogy a nyomozásom a végére is ért. ilyet fogok venni. egy kritériumnak nem felel meg, ez a méret, de ha az asztalt ügyesen választom ki, akkor ez is ki lesz pipálva. minden másban király a hangszóró.

köszönöm még egyszer!  :up:

üdv!
.
.
.

#1005 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 10. 08:27

Idézet: Omega - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 13:51

A Logitech Z-2300 mennyivel jobb az X-230tól? 176 VS 50€, árban hatalmas a különbség. És tudásban?
Szerk.: huhh, hatalmas. :think: Az egyik egy kisteljesítményű középkategóriás, a másik meg állatkirály.

Na ja, a Z2300-as erősen alkalmas a nyugalom megzavarására, a jószomszédi viszony elmérgesítésére... :Đ

#1006 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 10. 18:29

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 8., vasárnap - 0:30

...

Nálam is.
(Ezt már elsírtam egy másik témában...)

És valószínűleg Genius probléma, mert kipróbáltam két másik aktív hangfalat (egy teljesen noname, illetve majdnem noname /Hama/), és egyik se pattogott...
Ezt leszámítva, az 1250X-nek tényleg szép hangja van.

Donphobos!

Egyébként meg kéne nézned a Genius a SP-HF-350X-t is, kb megfelel az általad leírt kritériumoknak, valószínűleg egyet kivéve: tartok tőle, hogy a fülhallgató kimenet hangereje külön nem szabályozható, de biztosan nem tudom.

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1007 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 10:44

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 9:27

Na ja, a Z2300-as erősen alkalmas a nyugalom megzavarására, a jószomszédi viszony elmérgesítésére... :Đ

Hm... ezt megnézem akkor magamnak, köszi. ;)

#1008 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 11. 11:42

Egy negatívuma azért van a cuccnak, nem tudom hogy egyedi eset-e, mindenesetre nálam - hangkártyából kihúzva is - elég jól hallható alapzajjal bír ("hiss", ahogy az angol mondja) :think: Viszont teszek rá, ha bekapcsolom akkor vagy zene, vagy a játék hangja bömböl belőle, úgyhogy nem hallom :D

#1009 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 12:09

Az viszont elég nagy baj, mivel én ez miatt cserélem le a meglevő LV-150-emet... van, hogy csendben dolgozom/NET-ezek, aztán kapok valami youtube-os linket, amit meg akarok nézni... most az van, hogy akkor bekapcsolom a hangszórót, utánna meg ki. (Néma a gépem, a fehérzaj elnyomja, zavar.)

Szerkesztette: Omega 2007. 07. 11. 12:11 -kor

#1010 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 12:30

Idézet: scaurus - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 18:29

Nálam is.
(Ezt már elsírtam egy másik témában...)

És valószínűleg Genius probléma, mert kipróbáltam két másik aktív hangfalat (egy teljesen noname, illetve majdnem noname /Hama/), és egyik se pattogott...
Ezt leszámítva, az 1250X-nek tényleg szép hangja van.

nyunyunak nem 1250X van.

Idézet

#1011 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 15:55

Srácok kőne' nekem 1kis segítség, tapasztalat szerzés céljából :)
Kinéztem magamnak 1 ilyet, mivel a régi Creative P580-as hangrendszerem eladtam :)
Namost annyival tisztában vagyok hogy ez a cucc baromi jól szól, stb. Node nincs esetlegesen valami hibája? (rossz minőségű potméterek, stb..) nem szeretnék pofára esni :)
Mivel nem 1 új termékről van szó, gondolom több embernek is van már ilyenje, akár itt a forumon is :)

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 07. 11. 16:08 -kor

#1012 Felhasználó inaktív   Mentolka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 12. 12:15

Sziasztok!
Egy konkrét kérdésem lenne, hátha nálam több tapasztalattal rendelkeztek:
Melyiket vegyem meg, ha nagyjából hasonló árban hozzájuthatok
- Genius SW 5.1 5000
- Logitech Z5300
AMD X2 4200+, Hyper TX hűtő, Abit KN9S, 2*512MB 667MHz Kingston Value, GB X1950Pro, Samsung 160GB, Codegen ház+táp.

#1013 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 12:27

Hasonló áron???  :eek:
A Genius hangfala 21.000 körül van, a Z szériából meg a 2.1-es 2300 is vagy 30.000.

Most utánanéztem, ez tényleg vamlami über olcsó Logitech cucc. Hát meg kéne nézni milyen az RMS-e?

Megnéztem, 2004 elején 62.000+tréfa volt még, most 150-160USD körül van. Ha jól láttam 280W az RMS  :eek: , a Geniusnak meg 170-175W. Ráadásul ez THX minősítésű. Nem tudom mitől lett ilyen olcsó, de én ezt venném. Keress rá azért pár tesztre (HW oldalakon) meg érdemes elolvasni amit más tulajok írnak róla. (PH blogján volt róla egy mini teszt.)

Szerkesztette: Inquisitor 2007. 07. 12. 12:34 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1014 Felhasználó inaktív   Mentolka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:46

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 13:27

Hasonló áron???  :eek:
A Genius hangfala 21.000 körül van, a Z szériából meg a 2.1-es 2300 is vagy 30.000.

Most utánanéztem, ez tényleg vamlami über olcsó Logitech cucc. Hát meg kéne nézni milyen az RMS-e?

Megnéztem, 2004 elején 62.000+tréfa volt még, most 150-160USD körül van. Ha jól láttam 280W az RMS  :eek: , a Geniusnak meg 170-175W. Ráadásul ez THX minősítésű. Nem tudom mitől lett ilyen olcsó, de én ezt venném. Keress rá azért pár tesztre (HW oldalakon) meg érdemes elolvasni amit más tulajok írnak róla. (PH blogján volt róla egy mini teszt.)

Gondolhatod, hogy a Logitech nem újonnan kerül annyiba...
AMD X2 4200+, Hyper TX hűtő, Abit KN9S, 2*512MB 667MHz Kingston Value, GB X1950Pro, Samsung 160GB, Codegen ház+táp.

#1015 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 15:06

Srácok kéne nekem help nagyon  :(
Megvettem az említett 5.1-es genius hangrendszert. Összeraktam, lefutattam a teszteket, minden rendben volt. (tehát jól van kötve)
Nade! Amikor elindítottam valami zenét illetve filmet, nem szólt a mélyláda. Nagy kínok árán sikerült rájönnöm arra, hogyha bekapcsolom a bass redirectiont, akkor megszólal.
Nade valamiért elég fura hangja van, és szvsz ez sem természetes h cska így szól. (ezzel a beállítással)

Kép

A régi hanfalszettemmmel enélkül is simán ment (creative P580 5.1) Akkor most mi változott?
Ráadásul valamiért a cms33D állítgattására sem reagáll semmit a hang (eddig csak stereo jelnél akkor szólt az 5.1, ha be volt lőve a stereo suround)

Tehát az lenne a kérdésem hogy mi a fenét kell ennek beállítani ahhoz hogy normálisan működjön? Mert pl vista alatt nincs ilyen bass redirection sem, ergo nem szól a mélyláda.  :omg:

szerk: a Hangkártyám Audigy 1 @Au4 (softmod)
De Vista alatt a normál driverrel sem szól, szal tuti nem a software a bűnös.

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 07. 17. 15:07 -kor

#1016 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 15:17

Nekem az újabb szett van, de ennél is hasonló a dolog. A mélyre nem kever a szett erösítője, szóval vágni kell rá hangkártyából, mint te is rájöttél, de próbáld allítgatni a csúszkákat, nálam a vágás 120HZ-re van állítva, 80%-os hangerővel. Nekem a cmms3D jól megy, igaz a kártya más, Live 24bit.

#1017 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 15:26

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 15:06

Srácok kéne nekem help nagyon  :(
Megvettem az említett 5.1-es genius hangrendszert. Összeraktam, lefutattam a teszteket, minden rendben volt. (tehát jól van kötve)
Nade! Amikor elindítottam valami zenét illetve filmet, nem szólt a mélyláda. Nagy kínok árán sikerült rájönnöm arra, hogyha bekapcsolom a bass redirectiont, akkor megszólal.
Nade valamiért elég fura hangja van, és szvsz ez sem természetes h cska így szól. (ezzel a beállítással)

Kép

A régi hanfalszettemmmel enélkül is simán ment (creative P580 5.1) Akkor most mi változott?
Ráadásul valamiért a cms33D állítgattására sem reagáll semmit a hang (eddig csak stereo jelnél akkor szólt az 5.1, ha be volt lőve a stereo suround)

Tehát az lenne a kérdésem hogy mi a fenét kell ennek beállítani ahhoz hogy normálisan működjön? Mert pl vista alatt nincs ilyen bass redirection sem, ergo nem szól a mélyláda.  :omg:

szerk: a Hangkártyám Audigy 1 @Au4 (softmod)
De Vista alatt a normál driverrel sem szól, szal tuti nem a software a bűnös.

A Bass Redirection frekijét állítsd alacsonyra. Gondolom az a bajod a basszussal, hogy erőtlen. :)

#1018 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 15:42

Egyaltalan 5.1-re van allitva a hangkalyha?

#1019 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 16:43

nyunyu: Természetesen  ;)

Köszi mindenkinek, próbálkozok most már van időm  :omg:  :D

#1020 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 16:50