HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#81 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 10. 14:11

idézet:
Ezt írta Thrawn:

Egyébként igazad van, tényleg az a lényeg, hogyan szól.
[/quote]

Igen és én még "csak" az Audigy-vel hajtom, de nemsoká itt az ideje az upgrade-nek a 2-re. De lehet, hogy nem is lesz sok különbség...

#82 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 10. 14:18

idézet:
Ezt írta THX:

Igen és én még "csak" az Audigy-vel hajtom, de nemsoká itt az ideje az upgrade-nek a 2-re. De lehet, hogy nem is lesz sok különbség...
[/quote]

Nekem Live volt egy rövidke ideig a Klipsch alatt, utána lett Audigy2. Ott volt ám különbség, igaz, a Live nem egy kategória az Audigy1-el.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#83 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 14:24

idézet:
Ezt írta THX:

Már korábban is leírtam: igencsak tisztességes hangerőt produkálnak ezek a cuccok (a kb. 20 m2-es szobában nem tudom kihasználni), de az 500 Watt - mint tudjuk Burst módban - nevetséges...
A hangminőség viszont télleg szuppeer :cool:
[/quote]

Azért én vitába szállnék ezzel :) Ha beülsz középre s feltekered a hangerőt 60-ig kor simán olyan a feeeling mint pl. egy discoban. Szal nagyon ütős a hangereje, de nagyobb termek hangosítására nem jó, mint ahogy nem is arra tervezték.
Én összehasonlítottam jópár házimozi rendszerrel(asztali) haveri körben, amiket kapni lehet 150-250 ezerért s messze felülmúlja őket a Klipsch! Mind hangerőben mind hangminőségben. De persze az 500W tényleg túlzás ;)

#84 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 14:38

idézet:
Ezt írta Thrawn:

Nekem Live volt egy rövidke ideig a Klipsch alatt, utána lett Audigy2. Ott volt ám különbség, igaz, a Live nem egy kategória az Audigy1-el.
[/quote]

Thrawn, neked a Klipsch-hez az eredeti hifi kábelek vannak, vagy lecserélted őket? Én lecseréltem minőségi kábelekre őket, s észre lehetett venni nagyobb hangerőnél a javulást!

Ez a 100-adik hozzászólásom hip hipHurráááá :D :p :cool:

#85 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 14:43

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

Azért én vitába szállnék ezzel :) Ha beülsz középre s feltekered a hangerőt 60-ig kor simán olyan a feeeling mint pl. egy discoban. Szal nagyon ütős a hangereje, de nagyobb termek hangosítására nem jó, mint ahogy nem is arra tervezték.
Én összehasonlítottam jópár házimozi rendszerrel(asztali) haveri körben, amiket kapni lehet 150-250 ezerért s messze felülmúlja őket a Klipsch! Mind hangerőben mind hangminőségben. De persze az 500W tényleg túlzás ;)
[/quote]

Na, ez így mind igaz. Nem is száltál vitába, mert én is ilyesmit írtam! :D

Jó, hogy mostanában nem egymás cuccainak a fikázása megy...

#86 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 14:48

idézet:
Ezt írta THX:

Na, ez így mind igaz. Nem is száltál vitába, mert én is ilyesmit írtam! :D

[/quote]

Jó csak valahogy el kellett kezdjem a mondatot :D
Viccet félretéve én sosem fikáztam a másik cuccát, a Logi is tök szupi cucc, csak nekem a Klipsch jobban tetszett, ennyi :)

#87 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 14:57

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

Thrawn, neked a Klipsch-hez az eredeti hifi kábelek vannak, vagy lecserélted őket? Én lecseréltem minőségi kábelekre őket, s észre lehetett venni nagyobb hangerőnél a javulást!

Ez a 100-adik hozzászólásom hip hipHurráááá :D :p :cool:
[/quote]

Az eredeti. De ha mondod, hogy jobb lett, akkor érdemes lecserélni. Bár nekem nehezebb, mert az enyém a 4.1-es, ott a szatelliteken minijack van, de megoldható.
Jó, hogy itt vagy, lenne egy kérésem/kérdésem. Hallgass meg egy zenét fejhallgatóval az Audygy drive-on keresztül, majd a Klipsch fejhallgató csatlakozásán keresztül. Nekem egészen más, a Klipsch-en élesebb, az Audygy-n lágyabb a hang. Pedig mindkettő az Audygy-ből táplálkozik, csak még ott van a Klipsch előerősítője. Kíváncsi vagyok, nálad van-e különbség?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#88 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 15:04

Ez most nem hangfal téma, de gondolom mindenki néz DivX-es filmeket a gépén.
A kérdésem: miért van az, hogy WinXp alatt az AC3 hangos filmek kb. 20 percenként 1-2 másodpercre "begyorsítanak"? Utána megy tovább rendesen és Millennium alatt nem csinálta!! :mad:
Bármin játszhatom, a probléma előjön. A filmek tuti jók, nem ott a hiba!

#89 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 15:08

idézet:
Ezt írta Thrawn:

Az eredeti. De ha mondod, hogy jobb lett, akkor érdemes lecserélni. Bár nekem nehezebb, mert az enyém a 4.1-es, ott a szatelliteken minijack van, de megoldható.
Jó, hogy itt vagy, lenne egy kérésem/kérdésem. Hallgass meg egy zenét fejhallgatóval az Audygy drive-on keresztül, majd a Klipsch fejhallgató csatlakozásán keresztül. Nekem egészen más, a Klipsch-en élesebb, az Audygy-n lágyabb a hang. Pedig mindkettő az Audygy-ből táplálkozik, csak még ott van a Klipsch előerősítője. Kíváncsi vagyok, nálad van-e különbség?
[/quote]

Meg a másik javulás ott érzékelhető hogy amikor feltekered maxra a hangerőt de nem szól a cucc, akkor ott meg tudod hallgatni mekkora a háttérzaj, és az új kábelekkel sokkal kisebb volt max-on a háttérzaj mint előtte!
A kérdésedre válaszolva, ezt csak otthon tudom majd este meghallgatni, s beszámolok róla. Most melóból fórumozok ;)

#90 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 15:18

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

Meg a másik javulás ott érzékelhető hogy amikor feltekered maxra a hangerőt de nem szól a cucc, akkor ott meg tudod hallgatni mekkora a háttérzaj, és az új kábelekkel sokkal kisebb volt max-on a háttérzaj mint előtte!
A kérdésedre válaszolva, ezt csak otthon tudom majd este meghallgatni, s beszámolok róla. Most melóból fórumozok ;)
[/quote]

Köszi! Én is melóból fórumozok, ezért gyakorlatilag csak hétköznap 8-16 között tudok fórumozni.

#91 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 15:27

Jó, jó, de válaszoljatok már nekem is ;)

#92 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 15:30

idézet:
Ezt írta THX:
Jó, jó, de válaszoljatok már nekem is ;)[/quote]

Tuti vmilyen divx-packet használsz nem? ;)
Amibe minden felesleges dolog is benne van, pl. Ace mega ....

#93 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 16:18

[QUOTE]Ezt írta Lufinyul:
[QB]

Tuti vmilyen divx-packet használsz nem? ;)

Hát ez az, hogy nem! Erre mindig is vigyáztam. Csak a szükségesek: DivX 3.11, 4.12, AC3 codec. És mégis...

#94 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 16:32

Ja, én is melóból fórumozok! he-he Ezek a szegény melóhelyek, hogy így ráérünk... :D

#95 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 16:45

idézet:
Ezt írta THX:

Idézet

Ezt írta Lufinyul:
[QB]

Tuti vmilyen divx-packet használsz nem?     ;)  

Hát ez az, hogy nem! Erre mindig is vigyáztam. Csak a szükségesek: DivX 3.11, 4.12, AC3 codec. És mégis...

Kor nincs ötletem :)

#96 Felhasználó inaktív   KisTehén 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 18:28

Szerintetek hogy szólna egy ilyen rendszer???
Adott:2 1 éves Soundking hangfal kb:100-100 watt RMS
1 mini hifi erősítővel kb 30-30 watt RMS
Kéne:Center azt nem tom még milyet.
erősítő
Mélynyomó nem kell,a két Soundking adja szépen a mélyeket.
Milyen erősítöt vegyek ehhez a rendszerhez??????
Max 30 rugó, akár használt is lehet!
Nem kell a nagy teljesítmény,de jó 5 hangfalas hangzás.
A hifiben már van egy erősítő , oda nem kell.
Légyszi segítsetek!!! :D
RAMMSTEIN:MUTTER
SECHNSUCHT
HERZELEID
KIRÁLY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#97 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 22:44

idézet:
Ezt írta Thrawn:

[/quote]

Meghallgattam ;)
Többször is, de én nem tapasztaltam változást, esetleg egy nagyon kicsit a Klipsch-en hallgatva magasabb (élesebb ahogy te mondtad) de szinte alig észrevehető.
Szal kb. ugyanúgy szól mindkettőn nekem.
:)

#98 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 11. 08:08

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

Meghallgattam ;)
Többször is, de én nem tapasztaltam változást, esetleg egy nagyon kicsit a Klipsch-en hallgatva magasabb (élesebb ahogy te mondtad) de szinte alig észrevehető.
Szal kb. ugyanúgy szól mindkettőn nekem.
:)
[/quote]

Köszi! Akkor úgy látszik, ez a 4.1 sajátossága. Egyébként én Beto Vazquez: Infinity c. albumával hallgattam, ott az első 3 számot egy gyönyörű, képzett (megkockáztatom, operaéneklést tanult) hangú hölgy énekli (mármint a hangja gyönyörű, a hölgyet látásból sem ismerem :D ) Az ő hangja határozottan fátyolosabb, kicsit összemosott tónusú az Audygy2 drive kimenetén.

#99 Felhasználó inaktív   A TÖRÖK 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 03. 11. 13:30

nekem maranrt erősítőre van kötve az asztali dvd. Király !

#100 Felhasználó inaktív   ZoLLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 11. 13:36

b@sszus de jól összezavartatok...
a 2 álló dobozom most akarom lecserélni egy 5.1re. én yamahát néztem, 60e ft. van hozzá 1 onkyo erősitőm.. ha azt is eladom, lenne lé egy creative 550es cuccra..
itt mondjátok hogy ilyen meg olyan hangerővel szolnak tisztán.
most nemtudom eldőnteni, hogy a yamahát megvegyem e az onkyohoz, vagy inkább teljes csere és egy megaworks..
:confused: :confused: :confused:

A yamahát már hallottam és kegyetlen jót szol!! tiszta határozott, erős. nagyon jó!

itt egy kép a yamahárol:
Kép

55W szinusz mély aktiv és 30W szinusz satok.
30hz-28khz..
és ezek persze valós értékek!!

[ 2003. március 11.: ZoLLee szerkesztette a hozzászólást ]
epox 8rda+ /rev 2, tbred B 1700+@2700+, whisperrock borda+ledes venti,samsung 2x512/400 5-2-2-2,sapphire radeon 9000pro vivo, IBM/Hitachi 60GB + Quantum 15GB vinyo, samsung CDRW, samsung DVD.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.