HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#401 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 19. 14:16

Jpw-t már nekem is ajánlották itt, ill már volt bentlakó is a szobámban (a kisebbik, a 610-es) és nekem tetszett... nem orian Se-260ra tettem de nekem tetszett a hangja, és ami fontos :D illet a szobámhoz :D /elnézést a szentségtörésért amiért olyan hangfalakat keresek főleg amikt mennek a szobám színvilágához :)/
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#402 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 15:10

idézet:
Ezt írta Boba:
Jpw-t már nekem is ajánlották itt, ill már volt bentlakó is a szobámban (a kisebbik, a 610-es) és nekem tetszett... nem orian Se-260ra tettem de nekem tetszett a hangja, és ami fontos :D illet a szobámhoz :D /elnézést a szentségtörésért amiért olyan hangfalakat keresek főleg amikt mennek a szobám színvilágához :)/[/quote]

Az a baj, hogy technikailag nem vagyok benne a témában, így azt sem tudom, minek nézzek utána... :(

Az is érdekelne, vajon egy nagyobb JPW-t van -e egyáltalán értelme az Orion SE260-ra kötni. Merthogy majdnem 100 rugó az ára... talán érdemesebb lenne max. a 610-esben gondolkodni?

[ 2003. június 19.: koro szerkesztette a hozzászólást ]

#403 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 16:19

Én sajnos nemnagyon gondolkodhatok álló hangfalakban... volt állóm, de nemtudta kifutni magát és könyebbnek találtam elhelyezni a kicsiket, szóval nálam ezért volt vendég a 610es a 810es helyett. Az orionos dologban én nemtudok sajna segíteni :( (erősítő/hangfal topicba menj, az többet foglalkozik pont azzal a témával ami neked kell... ott tedd fel a kérdésed.)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#404 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 16:42

idézet:
Ezt írta Boba:
(erősítő/hangfal topicba menj, az többet foglalkozik pont azzal a témával ami neked kell... ott tedd fel a kérdésed.)[/quote]

Kösz.

#405 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 17:02

Ez egy szép hangú erősítő (rádió nincs benne), a százezres hangdoboz kategóriával sem fog szégyenkezni. A hangszóró gyiloktól ne félj, ez nem az erősítő, hanem a felhasználó hibája. Ésszel kell tekergetni a hangerőt, ha valami torzít, akkor azonnal visszavenni (támpontot adnak az előlapi Depréz műszerek is, bár 4 ohmos terhelésre mérnek). Ha erre vigyázol, hosszú életűek lesznek a dobozaid.

A csatlakozóit már ismered, minden ki/bemenet 5 pólusú DIN, a hangszóró csatlakozók csiptetősek (hála istennek).

Vétel előtt próbáld ki, legyen tip-top állapotban (nem arra gondolok, hogy koszos-e), potik ne recsegjenek (bár nem szoktak, de ha igen és cserélni kell, az nem olcsó mulatság), kapcsolók, funkciók úgy működjenek, ahogy kell. Ha tudsz, nézz bele, nincs-e a belsejében valami nagy gányolás (vigyázz, ezeket még részben kézzel készítették, néha a gyári megoldás is gányolásnak tűnhet). Otthon porold ki a belét (nagynyomású spray, porszívó, ecset), de vigyázz, ne érj a puffer elkókhoz, mert ha rajtad sülnek ki, akkor sírni fognak a szüleid. ;)

#406 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 17:03

idézet:
Ezt írta koro:
Hali!

Úgy néz ki (aktív behatásotokra), a napokban sikerül szereznem egy Orion SE260-at. Mivel sajnos nem ismerem a gépet, lenne néhány kérdésem, addig szeretném beszerezni a kábeleket, ilyesmiket.

• Milyen bemenetek vannak rajta? Pl.: jack, régi DIN, stb.
  • Hangfalakat milyen kimenetre köthetem? A csíptetős módi ha jól tudom újabb keletű, mint az Orion... esetleg kisjack?
  • Ez rádióerősítő, vagy csak 'sima' erőlködő?
  • A legfontosabb: milyen hangfalak ajánlhatóak hozzá? A JPW-kkel szemezek. JPW Millennium ML 610, vagy JPW Millennium ML 810, ezeket néztem ki. Rock-os, blues-os, Pink Floyd, stb. ilyesmi zenéket hallgatnék rajta. De érdekelne más javaslat is, nem csak a JPW.

Mivel itt egy régebbi hozzászólásban olvastam, milyen könnyen hazavágja az Orion a hangfalakat, eléggé parázok. Nyugtassatok meg! :D
[/quote]

Síma 2x60W/4ohm erőítő. MM, magnó, vonal, monitor, rádio bemenetek vannak rajta (az utóbbi 4 szinte egyforma).
Ha "ész nélküli" bömböltetésre akarod használni akkor 100-120W-osnál kisebbet ne nagyon köss rá. Ha meg ésszel akkor bármilyet. A JPW szerintem nagyon jó választás, bár én megkóstolnám a Heybrook dolgait is.

Üdv: DDL

U.I.:Igaz ugyan, hogy én folyamatosan hülyeséget beszélek és nem értem amit szövegelek.

[ 2003. június 19.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#407 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 17:08

idézet:
Ezt írta subvoice:
Ez egy szép hangú erősítő (rádió nincs benne), a százezres hangdoboz kategóriával sem fog szégyenkezni. A hangszóró gyiloktól ne félj, ez nem az erősítő, hanem a felhasználó hibája. Ésszel kell tekergetni a hangerőt, ha valami torzít, akkor azonnal visszavenni (támpontot adnak az előlapi Depréz műszerek is, bár 4 ohmos terhelésre mérnek). Ha erre vigyázol, hosszú életűek lesznek a dobozaid.

A csatlakozóit már ismered, minden ki/bemenet 5 pólusú DIN, a hangszóró csatlakozók csiptetősek (hála istennek).

Vétel előtt próbáld ki, legyen tip-top állapotban (nem arra gondolok, hogy koszos-e), potik ne recsegjenek (bár nem szoktak, de ha igen és cserélni kell, az nem olcsó mulatság), kapcsolók, funkciók úgy működjenek, ahogy kell. Ha tudsz, nézz bele, nincs-e a belsejében valami nagy gányolás (vigyázz, ezeket még részben kézzel készítették, néha a gyári megoldás is gányolásnak tűnhet). Otthon porold ki a belét (nagynyomású spray, porszívó, ecset), de vigyázz, ne érj a puffer elkókhoz, mert ha rajtad sülnek ki, akkor sírni fognak a szüleid. ;)
[/quote]

Kösz, értek mindent. ;)

Kipróbálom a cuccot, bár a tulaj szerint hibátlan állapotban van. Szétszedés, meg ilyenek, ezt nem nekem találták ki. ;)

#408 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 17:12

idézet:
Ezt írta DDL:
Síma 2x60W/4ohm erőítő[/quote]

az, de ezt legalább komolyan lehetett venni és a HFM tesztjei szerint jócskán túl is teljesítette a gyári értéket: az egyik példányon 80, a másikon 100W-ot mértek...

#409 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 17:13

4 db csavar fogja az oldalán, egy kis/közepes csavarhúzóval egy perc alatt levehető a teteje. Azért belül kiporszívózni (ha ezt az előző tulaj nem tette meg) érdemes, néhány év alatt szép nagy porcicák gyűlnek benne össze.

#410 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 17:18

idézet:
Ezt írta DDL:

Síma 2x60W/4ohm erőítő. MM, magnó, vonal, monitor, rádio bemenetek vannak rajta (az utóbbi 4 szinte egyforma).
Ha "ész nélküli" bömböltetésre akarod használni akkor 100-120W-osnál kisebbet ne nagyon köss rá. Ha meg ésszel akkor bármilyet. A JPW szerintem nagyon jó választás, bár én megkóstolnám a Heybrook dolgait is.
[/quote]

Inkább ésszel, de ebből azt a következtetést vonom le, hogy ez az erőlködő 'szereti' az "erős" falakat. Hülye vagyok? Anyagi szempontból úgy néz ki, be kell érnem a JPW 610-essel.

Orion, Videoton hangfalak közül melyek passzolnak hozzá? És egyáltalán hol tudnék még ilyesmiket beszerezni? Van a neten valami lista erről esetleg? Használtcikk boltok, ilyesmik.

idézet:

U.I.:Igaz ugyan, hogy én folyamatosan hülyeséget beszélek és nem értem amit szövegelek.
[/quote]

A nyugalom a hosszú élet titka. :)

#411 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 17:21

idézet:
Ezt írta Degeczi:

az, de ezt legalább komolyan lehetett venni és a HFM tesztjei szerint jócskán túl is teljesítette a gyári értéket: az egyik példányon 80, a másikon 100W-ot mértek...
[/quote]

Az enyémek 100-120W-on állnak le. ;)
De "sajnos" kacifántos váltóval megterhelve csak 60-at tud.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#412 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 17:23

idézet:
Ezt írta koro:

A nyugalom a hosszú élet titka. :)
[/quote]

Teljesen nyogodt vagyok. ;) ;) Nnnnneeeemmmmmm vvvvvvvaggggyyyyokkk iiiiiideges. ;) ;)

#413 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 17:27

És most lehet röhögni: a csíptetős kábelnél számít, hogy melyik pólust hova dugom? :) Tényleg nem tudom, a Geniusnak tökmindegy volt. :D

#414 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 17:40

idézet:
Ezt írta koro:
És most lehet röhögni: a csíptetős kábelnél számít, hogy melyik pólust hova dugom? :) Tényleg nem tudom, a Geniusnak tökmindegy volt. :D[/quote]

Vau. Ez tényleg hülye kérdés. A géniusznak sem mindegy. A + a +-ba, a - a minuszba.

#415 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 18:38

idézet:
Ezt írta koro:

Inkább ésszel, de ebből azt a következtetést vonom le, hogy ez az erőlködő 'szereti' az "erős" falakat. Hülye vagyok? Anyagi szempontból úgy néz ki, be kell érnem a JPW 610-essel.
[/quote]

Semmi szereti vagy nem szereti. Csupán tisztességesen megcsinálták.

idézet:
Ezt írta koro:

Orion, Videoton hangfalak közül melyek passzolnak hozzá? És egyáltalán hol tudnék még ilyesmiket beszerezni? Van a neten valami lista erről esetleg? Használtcikk boltok, ilyesmik.
[/quote]

HS500 elég rokkkkos és bírja is (nem nagyon de mégis). Az ellentáborból meg a DC3010. De ez utóbbinak a csicsergője elég sz@r (enyhe kifelyezés). Óvatosabb duhajkodás esetén HS280, vagy DC2050E. Vagy még régebbről a HS400, vagy a HS40 (ez utóbbi ige-igen baba).
Bizik, apróhírdetés, stb. Árverés.

#416 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 22:26

idézet:
Ezt írta koro:
És most lehet röhögni: a csíptetős kábelnél számít, hogy melyik pólust hova dugom? :) Tényleg nem tudom, a Geniusnak tökmindegy volt. :D[/quote]

Koro, ugye nem gaboczatól veszed? :eek: :eek: :eek: :confused:

Para ON

#417 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 19. 22:32

Találtam a Metro-ban egy Orion HT 520-as 5.1-es hangfalrendszert.
Erről tud valaki valamit?
Látom Orionban egyesek azért otthon vannak.

Valaki tud valami olyan oldalt ahol meg lehet nézni az ORION termékeit? Én sehol sem találtam honlapjukat.

Előre is köszi...
World-Soft

#418 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 01:13

Öööö... szerintem itt kissé régebbi Orionokról esett szó ;)

15-20 év körüli cuccok ezek :cool:

#419 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 07:25

idézet:
Ezt írta Zoch:
Öööö... szerintem itt kissé régebbi Orionokról esett szó ;)

15-20 év körüli cuccok ezek :cool:
[/quote]

Meg még öregebbről. A HS40 30 éves konstrukció.

#420 Felhasználó inaktív   ZoLLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 08:12

Meg ez már nem a magyar orion :)
epox 8rda+ /rev 2, tbred B 1700+@2700+, whisperrock borda+ledes venti,samsung 2x512/400 5-2-2-2,sapphire radeon 9000pro vivo, IBM/Hitachi 60GB + Quantum 15GB vinyo, samsung CDRW, samsung DVD.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.