Hangfalrendszer II.
Elküldve: 2003. 06. 19. 14:16
Elküldve: 2003. 06. 19. 15:10
idézet:
Ezt írta Boba:
Jpw-t már nekem is ajánlották itt, ill már volt bentlakó is a szobámban (a kisebbik, a 610-es) és nekem tetszett... nem orian Se-260ra tettem de nekem tetszett a hangja, és ami fontosillet a szobámhoz
/elnézést a szentségtörésért amiért olyan hangfalakat keresek főleg amikt mennek a szobám színvilágához
/[/quote]
Az a baj, hogy technikailag nem vagyok benne a témában, így azt sem tudom, minek nézzek utána...
Az is érdekelne, vajon egy nagyobb JPW-t van -e egyáltalán értelme az Orion SE260-ra kötni. Merthogy majdnem 100 rugó az ára... talán érdemesebb lenne max. a 610-esben gondolkodni?
[ 2003. június 19.: koro szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 19. 16:19
Elküldve: 2003. 06. 19. 16:42
idézet:
Ezt írta Boba:
(erősítő/hangfal topicba menj, az többet foglalkozik pont azzal a témával ami neked kell... ott tedd fel a kérdésed.)[/quote]
Kösz.
Elküldve: 2003. 06. 19. 17:02
A csatlakozóit már ismered, minden ki/bemenet 5 pólusú DIN, a hangszóró csatlakozók csiptetősek (hála istennek).
Vétel előtt próbáld ki, legyen tip-top állapotban (nem arra gondolok, hogy koszos-e), potik ne recsegjenek (bár nem szoktak, de ha igen és cserélni kell, az nem olcsó mulatság), kapcsolók, funkciók úgy működjenek, ahogy kell. Ha tudsz, nézz bele, nincs-e a belsejében valami nagy gányolás (vigyázz, ezeket még részben kézzel készítették, néha a gyári megoldás is gányolásnak tűnhet). Otthon porold ki a belét (nagynyomású spray, porszívó, ecset), de vigyázz, ne érj a puffer elkókhoz, mert ha rajtad sülnek ki, akkor sírni fognak a szüleid.
Elküldve: 2003. 06. 19. 17:03
idézet:
Ezt írta koro:
Hali!
Úgy néz ki (aktív behatásotokra), a napokban sikerül szereznem egy Orion SE260-at. Mivel sajnos nem ismerem a gépet, lenne néhány kérdésem, addig szeretném beszerezni a kábeleket, ilyesmiket.
- Milyen bemenetek vannak rajta? Pl.: jack, régi DIN, stb.
- Hangfalakat milyen kimenetre köthetem? A csíptetős módi ha jól tudom újabb keletű, mint az Orion... esetleg kisjack?
- Ez rádióerősítő, vagy csak 'sima' erőlködő?
- A legfontosabb: milyen hangfalak ajánlhatóak hozzá? A JPW-kkel szemezek. JPW Millennium ML 610, vagy JPW Millennium ML 810, ezeket néztem ki. Rock-os, blues-os, Pink Floyd, stb. ilyesmi zenéket hallgatnék rajta. De érdekelne más javaslat is, nem csak a JPW.
Mivel itt egy régebbi hozzászólásban olvastam, milyen könnyen hazavágja az Orion a hangfalakat, eléggé parázok. Nyugtassatok meg![/quote]
Síma 2x60W/4ohm erőítő. MM, magnó, vonal, monitor, rádio bemenetek vannak rajta (az utóbbi 4 szinte egyforma).
Ha "ész nélküli" bömböltetésre akarod használni akkor 100-120W-osnál kisebbet ne nagyon köss rá. Ha meg ésszel akkor bármilyet. A JPW szerintem nagyon jó választás, bár én megkóstolnám a Heybrook dolgait is.
Üdv: DDL
U.I.:Igaz ugyan, hogy én folyamatosan hülyeséget beszélek és nem értem amit szövegelek.
[ 2003. június 19.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 19. 17:08
idézet:
Ezt írta subvoice:
Ez egy szép hangú erősítő (rádió nincs benne), a százezres hangdoboz kategóriával sem fog szégyenkezni. A hangszóró gyiloktól ne félj, ez nem az erősítő, hanem a felhasználó hibája. Ésszel kell tekergetni a hangerőt, ha valami torzít, akkor azonnal visszavenni (támpontot adnak az előlapi Depréz műszerek is, bár 4 ohmos terhelésre mérnek). Ha erre vigyázol, hosszú életűek lesznek a dobozaid.
A csatlakozóit már ismered, minden ki/bemenet 5 pólusú DIN, a hangszóró csatlakozók csiptetősek (hála istennek).
Vétel előtt próbáld ki, legyen tip-top állapotban (nem arra gondolok, hogy koszos-e), potik ne recsegjenek (bár nem szoktak, de ha igen és cserélni kell, az nem olcsó mulatság), kapcsolók, funkciók úgy működjenek, ahogy kell. Ha tudsz, nézz bele, nincs-e a belsejében valami nagy gányolás (vigyázz, ezeket még részben kézzel készítették, néha a gyári megoldás is gányolásnak tűnhet). Otthon porold ki a belét (nagynyomású spray, porszívó, ecset), de vigyázz, ne érj a puffer elkókhoz, mert ha rajtad sülnek ki, akkor sírni fognak a szüleid.[/quote]
Kösz, értek mindent.
Kipróbálom a cuccot, bár a tulaj szerint hibátlan állapotban van. Szétszedés, meg ilyenek, ezt nem nekem találták ki.![]()
Elküldve: 2003. 06. 19. 17:12
idézet:
Ezt írta DDL:
Síma 2x60W/4ohm erőítő[/quote]
az, de ezt legalább komolyan lehetett venni és a HFM tesztjei szerint jócskán túl is teljesítette a gyári értéket: az egyik példányon 80, a másikon 100W-ot mértek...
Elküldve: 2003. 06. 19. 17:13
Elküldve: 2003. 06. 19. 17:18
idézet:
Ezt írta DDL:
Síma 2x60W/4ohm erőítő. MM, magnó, vonal, monitor, rádio bemenetek vannak rajta (az utóbbi 4 szinte egyforma).
Ha "ész nélküli" bömböltetésre akarod használni akkor 100-120W-osnál kisebbet ne nagyon köss rá. Ha meg ésszel akkor bármilyet. A JPW szerintem nagyon jó választás, bár én megkóstolnám a Heybrook dolgait is.
[/quote]
Inkább ésszel, de ebből azt a következtetést vonom le, hogy ez az erőlködő 'szereti' az "erős" falakat. Hülye vagyok? Anyagi szempontból úgy néz ki, be kell érnem a JPW 610-essel.
Orion, Videoton hangfalak közül melyek passzolnak hozzá? És egyáltalán hol tudnék még ilyesmiket beszerezni? Van a neten valami lista erről esetleg? Használtcikk boltok, ilyesmik.
idézet:
U.I.:Igaz ugyan, hogy én folyamatosan hülyeséget beszélek és nem értem amit szövegelek.
[/quote]
A nyugalom a hosszú élet titka.![]()
Elküldve: 2003. 06. 19. 17:21
idézet:
Ezt írta Degeczi:
az, de ezt legalább komolyan lehetett venni és a HFM tesztjei szerint jócskán túl is teljesítette a gyári értéket: az egyik példányon 80, a másikon 100W-ot mértek...[/quote]
Az enyémek 100-120W-on állnak le.![]()
De "sajnos" kacifántos váltóval megterhelve csak 60-at tud.
Elküldve: 2003. 06. 19. 17:23
idézet:
Ezt írta koro:
A nyugalom a hosszú élet titka.[/quote]
Teljesen nyogodt vagyok.![]()
Nnnnneeeemmmmmm vvvvvvvaggggyyyyokkk iiiiiideges.
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 06. 19. 17:27
Elküldve: 2003. 06. 19. 17:40
idézet:
Ezt írta koro:
És most lehet röhögni: a csíptetős kábelnél számít, hogy melyik pólust hova dugom?Tényleg nem tudom, a Geniusnak tökmindegy volt.
[/quote]
Vau. Ez tényleg hülye kérdés. A géniusznak sem mindegy. A + a +-ba, a - a minuszba.
Elküldve: 2003. 06. 19. 18:38
idézet:
Ezt írta koro:
Inkább ésszel, de ebből azt a következtetést vonom le, hogy ez az erőlködő 'szereti' az "erős" falakat. Hülye vagyok? Anyagi szempontból úgy néz ki, be kell érnem a JPW 610-essel.
[/quote]
Semmi szereti vagy nem szereti. Csupán tisztességesen megcsinálták.
idézet:
Ezt írta koro:
Orion, Videoton hangfalak közül melyek passzolnak hozzá? És egyáltalán hol tudnék még ilyesmiket beszerezni? Van a neten valami lista erről esetleg? Használtcikk boltok, ilyesmik.
[/quote]
HS500 elég rokkkkos és bírja is (nem nagyon de mégis). Az ellentáborból meg a DC3010. De ez utóbbinak a csicsergője elég sz@r (enyhe kifelyezés). Óvatosabb duhajkodás esetén HS280, vagy DC2050E. Vagy még régebbről a HS400, vagy a HS40 (ez utóbbi ige-igen baba).
Bizik, apróhírdetés, stb. Árverés.
Elküldve: 2003. 06. 19. 22:26
idézet:
Ezt írta koro:
És most lehet röhögni: a csíptetős kábelnél számít, hogy melyik pólust hova dugom?Tényleg nem tudom, a Geniusnak tökmindegy volt.
[/quote]
Koro, ugye nem gaboczatól veszed?![]()
![]()
:confused:
Para ON
Elküldve: 2003. 06. 19. 22:32
Erről tud valaki valamit?
Látom Orionban egyesek azért otthon vannak.
Valaki tud valami olyan oldalt ahol meg lehet nézni az ORION termékeit? Én sehol sem találtam honlapjukat.
Előre is köszi...
Elküldve: 2003. 06. 20. 01:13
15-20 év körüli cuccok ezek
Elküldve: 2003. 06. 20. 07:25
idézet:
Ezt írta Zoch:
Öööö... szerintem itt kissé régebbi Orionokról esett szó![]()
15-20 év körüli cuccok ezek[/quote]
Meg még öregebbről. A HS40 30 éves konstrukció.
Elküldve: 2003. 06. 20. 08:12

Súgó
A téma zárva.