idézet:
Ezt írta DDL:
Én kb. 35-40e,-Ft-ot nyomtam bele a Jazz-ba tuning gyanánt és nem lett jobb sokkal. Hiába, kutyából nem lessz zsíroskenyér (sem). Most csak a dekóder részét használom (erősen javítva) és összegányoltam hozzá 4 erősítőt LM3875-ből, meg 2 pár szélessávú TVM szpíkert. Ezt használom a pöcöhöz nagy ritkán.
[/quote]
Én inkább olyan hálószobai surround rendszerként szeretném a távoli jövőben hasznosítani. Erre jó is lenne, tulajdonképpen az NXT paneleknek tényleg van egy nagyon érdekes, kellemes hangkarakterük, hatalmas terük, csak nem mennek elég mélyre, meg az egész cucc olyan Philipses lett, remélem érted, mit akarok mondani. Ezért gondoltam őket kiegészíteni valami kisebb hangszóróval, 800 Hz környékén keresztezve 6 dB-s váltóval. A szubot pedig egy-az-egyben cserélném valami combosabbra. Sajnos az elektronikában nem vagyok jártas, ahhoz nem tudok érdemben hozzátenni, maradnak a dobozok mint tuningfelület.![]()
Hangfalrendszer II.
Elküldve: 2003. 07. 30. 21:55
Elküldve: 2003. 07. 31. 11:59
idézet:
Ezt írta DDL:
Viszont a subját beállítani egy rémálom. Mindegyiknek. Mivel nem igazi subok.
QB][/quote]
Ez a lényeg!! Én is próbáltam haverom rendszerét jól behangolni, de amint kicsit távolabb került a sub a satoktol, teljesen szétesett a hangkép! rémes volt ahogy szolt!!
[ 2003. július 31.: ZoLLee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 31. 14:22
Elküldve: 2003. 08. 09. 12:00
A feketével és zölddel nincs baj, de a sárgát bárhová dugom, a mélynomó és a center nem szól.
mit csináljak?
Elküldve: 2003. 08. 11. 09:11
Van otthon egy Megaworks 550 THX cuccom, elégedett vagyok vele, de mostanság arra gondolok, hogy az első jobb és bal szórókat lecserélem "rendes" hangfalakra. B&W-re gondoltam. Mi a véleményetek erről?
A technikai oldalához nem értek, simán rádugom és kész?
Elküldve: 2003. 08. 11. 10:34
Elküldve: 2003. 08. 11. 11:59
idézet:
Ezt írta THX:
Helo srácok!
Van otthon egy Megaworks 550 THX cuccom, elégedett vagyok vele, de mostanság arra gondolok, hogy az első jobb és bal szórókat lecserélem "rendes" hangfalakra. B&W-re gondoltam. Mi a véleményetek erről?
A technikai oldalához nem értek, simán rádugom és kész?[/quote]
Mennyit szánsz rá??
Üdv: DDL
Elküldve: 2003. 08. 11. 12:20
idézet:
Ezt írta DDL:
Mennyit szánsz rá??
Üdv: DDL[/quote]
Kinéztem a B@W 600-as sorozatból egy könyvespolcra való modellt, kb. 80 rugó a pár.
Van valami jó 5leted?
Elküldve: 2003. 08. 11. 13:47
idézet:
Ezt írta THX:
Kinéztem a B@W 600-as sorozatból egy könyvespolcra való modellt, kb. 80 rugó a pár.
Van valami jó 5leted?[/quote]
kitűnő választás.. b&w-k nagyon jól szólnak..de tényleg adj alá "jó" erősítőt!
Üdv
Elküldve: 2003. 08. 11. 15:09
idézet:
Ezt írta THX:
Van valami jó 5leted?[/quote]
Mindenképpen mini kell?
A B&W-nál szinte minden csak jobb lehet.
Milyen zenéket hallgatsz? Ettől sok minden függ.
Elküldve: 2003. 08. 11. 16:26
Elküldve: 2003. 08. 12. 17:45
Tapasztalataitok? Már akinek van.
Ami nagyon tetszik, az az, hogy mindössze 37 ezrembe kerűlt, ami szerintem nem egy rossz ár azért amit nyújt.
[ 2003. augusztus 12.: Nevl szerkesztette a hozzászólást ]
Battle tag: Nevl#2658
Elküldve: 2003. 08. 12. 18:35
Elküldve: 2003. 08. 14. 08:03
[QB]
Mindenképpen mini kell?
Mivel kevés a helyem: igen.
Ez azért kicsit erős...
Leginkább progresszív rock (Dream Theater, Fates Warning), de gyakran becsúszik jazz, valamint klasszikus zene is, esetleg valami gépzene (propellerheads).
Szóval nem valami rockra kihegyezett hangfalat keresek, jobb lenne egy allround.
80 rugónál többet nem áldozok (inkább kevesebbet), mivel a Megaworks is 110-be van!
Üdv.
Elküldve: 2003. 08. 14. 12:59
idézet:
Ezt írta THX:
Idézet
Ezt írta DDL:
[QB]
Mindenképpen mini kell?
Mivel kevés a helyem: igen.
Ez azért kicsit erős...
Nem az. Tapasztalat. Ha mini kell akkor Heybrook HB1, HB2 (bár ez már nam annyira mini). JPW Mli-510, stb.
idézet:
Ezt írta THX:
Idézet
Ezt írta DDL:
[QB]
Leginkább progresszív rock (Dream Theater, Fates Warning), de gyakran becsúszik jazz, valamint klasszikus zene is, esetleg valami gépzene (propellerheads).
Szóval nem valami rockra kihegyezett hangfalat keresek, jobb lenne egy allround.
A B&W minden csak nem allround. Inkább csak rock, vagy gépzene. Amiket Én ajánlottam meg inkább természetes hangszeres zene, ének. Magyarul: jazz és klasszikus a rockkal izzadnak azok is meg a B&W is.
idézet:
Ezt írta THX:
Idézet
Ezt írta DDL:
[QB]
80 rugónál többet nem áldozok (inkább kevesebbet), mivel a Megaworks is 110-be van!Külön erősítőt nem akarok venni.
Üdv.
Pedig megérdemelne egyet.
Elküldve: 2003. 08. 15. 09:42
idézet:
Ezt írta THX:
DDL, a Quadral falakról mi a véleményed?[/quote]
Akkor már inkább a B&W
Elküldve: 2003. 08. 15. 10:09
idézet:
Ezt írta DDL:
Akkor már inkább a B&W
Üdv: DDL[/quote]
![]()
![]()
![]()
Amúgy én nagy NIN (Nine inch nails) Rajongó vagyok, nem mondom hogy a legkeményebb rock de van olyan része is... én Heybrook-okon hallgatom és imáádom... nagyon szép. /Frails annyira szép a cuccon hogy nembírom ki hogy ne álljak fel és ne járkáljak/. AMin én hallgatom az 1pár HB2 ill 1pár HB4+Yamaha mélynyomó (valamilyen SW-xxx azt nemtom.) és ez a rendszer sztem már jó rock-ra is... de lehet olyan az izlésem aminek ez megfelel.
Elküldve: 2003. 08. 15. 22:05
én nem vagyok teljesen tisztában a dolgokkal, de Ti biztosan tudtok nekem segíteni! Tudomásom szerint a 4.1 azt jelenti hogy 4db hangszóró + 1sub... vagy tévednék?? konkrét kérdésem az volna hogy mit dugjak egy 2spk (2sztereó csati=4hangszóró, ugye?) outtal rendelkező gép hátuljába (Realtek ALC650E)?? főként zenehalgatásra lenne, de nem szeretnék milliókat költeni...
Előre is köszi, Üdv.
[ 2003. augusztus 15.: team3 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 16. 08:04
idézet:
Ezt írta team3:
Hello mindenkinek!
én nem vagyok teljesen tisztában a dolgokkal, de Ti biztosan tudtok nekem segíteni! Tudomásom szerint a 4.1 azt jelenti hogy 4db hangszóró + 1sub... vagy tévednék?? konkrét kérdésem az volna hogy mit dugjak egy 2spk (2sztereó csati=4hangszóró, ugye?) outtal rendelkező gép hátuljába (Realtek ALC650E)?? főként zenehalgatásra lenne, de nem szeretnék milliókat költeni...
Előre is köszi, Üdv.
[ 2003. augusztus 15.: team3 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Sztereó erősítő + 1 pár hangdoboz.

Súgó
A téma zárva.