HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#581 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 05. 18:34

idézet:
Ezt írta Targa:

Nocsak... 2kiló nem is túl sok 300B-vel épített csöves fokozatért...

Azt vajon lehet tudni, hogy milyen gyártmányúak azok a csövek? A Western Electric pl. gyárt manapság is ilyeneket, viszont náluk a párba válogatott két cső cca. 1000$ körül van...
[/quote]

[url="http://"http://ww3.szentes.hu/partnerek/gadget/tube_h.htm"]Kínai talán[/url]

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#582 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 21:01

Halihó! bóklásztam minden felé és valami furiba botlottam...
[url="http://"http://www.wharfedale.co.uk/zaldek.htm"]Wharfedale ZALDEK[/url]
ezekről mit lehet tudni? mennyire vannak zenére kitalálva? és minőségben kb milyen szinten vannak? (misson, HB, JPW. ezekhez tudok viszonyítani)

a külsejük nekem nagyon bejön :) Csak remélem hogy minőségi hangfalak (már amennyire ilyen árkategóriában minőségi lehet. ha jól láttam egy másik fórumon akkor pölö a 2000-es az 55ezer huf.)

[ 2003. szeptember 07.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#583 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 21:06

idézet:
Ezt írta Boba:
Halihó! bóklásztam minden felé és valami furiba botlottam...
[url="http://"http://www.wharfedale.co.uk/zaldek.htm"]Wharfedale ZALDEK[/url]
ezekről mit lehet tudni? mennyire vannak zenére kitalálva? és minőségben kb milyen szinten vannak? (misson, HB, JPW. ezekhez tudok viszonyítani)
[/quote]

... Még csak szépnek sem szép...

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#584 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 21:13

idézet:
Ezt írta DDL:

... Még csak szépnek sem szép...

[/quote]

ehhh... izlések és pofonok, nekem nagyon bejön. de nemigazán ez érdekelt volna.

szóval zenehallgatás még mehet rajta? és melyik mission, hb, jpw-hez lehet hasonlítani? vagy azt a szintet nem éri el?

#585 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 21:15

idézet:
Ezt írta Boba:

szóval zenehallgatás még mehet rajta? és melyik mission, hb, jpw-hez lehet hasonlítani? vagy azt a szintet nem éri el?
[/quote]

Meg köllene hallgatni, de nagyon új lehet, mert még Wharfedale kereskedőnél se találkoztam vele.

#586 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 21:22

egy másik fórumon aszondták MM-ben van... Somogyban olyan sajna nem van :( van Kváron haverpajtás aki Wharfe cuccokkal foglalkozik, majd megkérdezem mit hallott a Zaldek családról. mert ha szól úgy mint a Hb akkor tuti lecserélem, a külsejükbe beleszerettem :D /nem fikázni az izlésem... :p /

#587 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 21:28

idézet:
Ezt írta Boba:
egy másik fórumon aszondták MM-ben van... Somogyban olyan sajna nem van :( van Kváron haverpajtás aki Wharfe cuccokkal foglalkozik, majd megkérdezem mit hallott a Zaldek családról. mert ha szól úgy mint a Hb akkor tuti lecserélem, a külsejükbe beleszerettem :D /nem fikázni az izlésem... :p /[/quote]

A pdf-doksiban található elektronika értékek alapján nem rossz. Nem írnak őrült értékeket, talán tudják is azokat.
A megoldás úgyis ugyanaz: meg kell hallgatni.

A legnagyobbnak írnak 30Hz-23kHz frekimenetet, 91dB érzékenységgel, 2, és 7kHz keresztezési frekvenciákkal. Érdekes megoldás, hogy nem csak a magassugárzók vannak tölcsérrel megoldva, hanem a középsugárzók is. Általában úgy szokták csinálni (pl. klipsch), hogy egy mély, egy mélyközép, és egy tölcsér-magas.

#588 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 21:28

idézet:
Ezt írta Boba:

[/quote]

Akkor írom máshogy.

... Ha legalább szép lenne...

#589 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 21:31

idézet:
Ezt írta Targa:

A pdf-doksiban található elektronika értékek alapján nem rossz. Nem írnak őrült értékeket, talán tudják is azokat.
A megoldás úgyis ugyanaz: meg kell hallgatni.

A legnagyobbnak írnak 30Hz-23kHz frekimenetet, 91dB érzékenységgel, 2, és 7kHz keresztezési frekvenciákkal. Érdekes megoldás, hogy nem csak a magassugárzók vannak tölcsérrel megoldva, hanem a középsugárzók is. Általában úgy szokták csinálni (pl. klipsch), hogy egy mély, egy mélyközép, és egy tölcsér-magas.
[/quote]

a tölcsérekből származhat valami bajom? mármint _elvben_ roszabb a minősége mint egy normáls hangszórónak? azt olvastam rock-ra is ajánlják. szóval gondolom nem annyira audiphil (remélem jól írtam) hangfal, hanem gondolom valami keményebb hangzású. /ellene nem vagyok/

#590 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 21:33

idézet:
Ezt írta DDL:

Akkor írom máshogy.

... Ha legalább szép lenne...

[/quote]

sajna kezdem érteni mit akarsz ezzel mondani :( hát én azért még bizakodom, amíg nem hallotta (feltételezem nem hallottad) addíg csak azt olvasgathatom ami le van írva, az nem rosz.

#591 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 21:56

idézet:
Ezt írta Boba:

sajna kezdem érteni mit akarsz ezzel mondani :( hát én azért még bizakodom, amíg nem hallotta (feltételezem nem hallottad) addíg csak azt olvasgathatom ami le van írva, az nem rosz.
[/quote]

Sajnos hallottam. Ismerős hozta nem régen englisből bár nem a teljes szettet, csak 1 pár 300-ast 1 pár 1000-est 1 pár 2000-est meg egy centert (ezt ki sem bontotta úgy adta el). Aztán már gyorsan el is adta, és vett egy Mission szettet. Pedig nem egy vájtfülű. Zenére szerintem teljesen alkalmatlanok. De én elsősorban akusztikus-hangszeres zenét hallgatok, meg sok éneket. A terhelhetősége borzalmas mindegyiknek. Még a 2000-es is köhögött az Orion SE260-as erősítőtől. Ciccin van rendesen bumbum már kevésbé meg közte egy zagyvaság. Szóval a 2kHz-es első keresztfreki nem passzol sem a mélyhez, sem a tölcsérhez.

Viszont a legkevésbé rossz a 300-as volt. Hatásos a hangja kb. 2 percig.

[ 2003. szeptember 07.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]

#592 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 21:58

:mad:
találok egy cuccot ami rohadtul tetszik erre nesze nekem... nem jó. :mad: :(

nah ez van, megúsztam egy cserét. pedíg jó lett volna, jobban ilett volna a szobába mint a Hb grupp. tnx DDL

#593 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 21:59

idézet:
Ezt írta Boba:

[/quote]

Meg az is érdekes, hogy az 2000-esben szemre ugyanolyan a mélyhangszóró mint az 1000-esben, de csak 1dB-lel nő az érzékenység a 3dB helyett.

Minél nagyobb hangerővel hallgattuk annál jobban kukorékoltak a tölcsérek.

#594 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 22:01

idézet:
Ezt írta DDL:

A terhelhetősége borzalmas mindegyiknek. Még a 2000-es is köhögött az Orion SE260-as erősítőtől.
[/quote]

nesze nekünk, mit írnak és mi a valóság. azt hittem egy 91db-es érzékenységű cucc hangosan szól. az enyém 90-es de nemtudom igazán kihajtani mert 1: még bejáratás van és 2: szomszédokat kímélem :)

#595 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 22:02

idézet:
Ezt írta Boba:

nah ez van, megúsztam egy cserét. pedíg jó lett volna, jobban ilett volna a szobába mint a Hb grupp. tnx DDL
[/quote]

Ne vedd készpénznek amit írtam. Ha tudod hallgasd meg.

Nem hiszem, hogy gyengébb elektronikával mint az enyém ugyanilyen rosszul szerepel (bár eddig mindig így volt más hangszóróval)

#596 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 22:09

idézet:
Ezt írta Boba:

nesze nekünk, mit írnak és mi a valóság. azt hittem egy 91db-es érzékenységű cucc hangosan szól. az enyém 90-es de nemtudom igazán kihajtani mert 1: még bejáratás van és 2: szomszédokat kímélem :)
[/quote]

Az Orion egy 2x60W-os erősítő, de az én maszek erősítőimtől pláne megfázott (holott az sem nagyobb teljesítményű csupán képes 10A körül leadni másodpercekig folyamatosan), pedig nem túl nagy hangerőn hallgattuk. Igaz nem kis helyiségben, mert 7*7.5*2.9m-es szobában. Ha egy kölcsön szubot kötöttünk rá akkor már nem volt gond. De ettől csak jó basszusa lett a rendszernek.

#597 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 22:15

idézet:
Ezt írta Boba:

[/quote]

Egyáltalán mennyibe kerülnek? Még ezt sem kérdeztem meg annyira gyorsan túladtak rajtuk...

#598 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 08. 21:29

idézet:
Miami írta, egy másik fórumon.

Kb árakat tudok mondani:
2000: 55.000-
1000: 45.000-
600: 35.000-
300: 30.000-
Center: 25.000-

De a Pólusban levő MM-ben van majnem mindegyikből, ott megnézheted mi mennyi, ha pesti vagy.
[/quote]

#599 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 09. 07:27

Hát, megnéztem ezt a Zaldeket. A szép/nem szép dolog ízlés kérdése, nekem nem tetszik, node ez csak egy dolog.

Nem csodálom, hogy nincs mélye. Nem is értem, minek tölcsér a magas és közép szekciónak, pont ez az a tartomány, amit sima dinamikus hangszórókkal is könnyű jó hatásfokkal lesugározni, főleg a magas tartományt.

Gondolom a frekimenetében lehet egy erős emelkedés a felső frekik felé, de legalábbis a tölcsér irányítottsága miatt mindenképpen erősebbnek hallatszik a közép és magas tartomány, mint a bass. Sok embernek ez egyébként tetszik, mondjuk engem kimondottan idegesít a fülsüketítés. Talán az sem véletlen, hogy pont a "Home DJ" kategóriában vannak ezek a dobozok.

A time alignment egyébként jó dolog lenne. Érdekes a leírás is, nagy érzékenységről beszélnek, hát a 88 dB nem éppen egy nagy durranás, de a 90-91 sem túl sok, dupla mélyközéppel főleg nem.

Ha már ez kell, akkor inkább egy rendes PA dobozt kell építeni nagy érzékenységű (>98 dB) hangszórókkal, ott lesz dinamika és egy 12-es mélyközéppel talán még némi mély is.

Ez és a Heybrook két teljesen más világ hangzásban. Egyébként a Jamonak is van valami hasonló dizájn-orientált szettje, ahol bevallottan nem elsősorban a minőségre törekedtek. Állítólag kimondottan fiataloknak tervezték... :(

#600 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 09. 09:52

idézet:
Ezt írta subvoice:

(...)

Egyébként a Jamonak is van valami hasonló dizájn-orientált szettje, ahol bevallottan nem elsősorban a minőségre törekedtek. Állítólag kimondottan fiataloknak tervezték... :(
[/quote]

Hogy minél hamarabb meglegyen az ízlésficamjuk...

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.