HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#641 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 26. 11:55

idézet:
Ezt írta EV6:
Multibit-párti vagy? Anno, vagy 10 éve még em volt egyértelmű ez a meccs, meg készültek igen jó 1 bites készülékek (pl. Meridian 208, ha jól emlékszem), azóta kiderült, hogy mégsem vált be?[/quote]

Mert 8-10 éve nev vettük elő az 5-8 éves Marantzokat, Philipseket, Meridianokat, Micromegakat amik még multibitesek. De egy szint felett ez soha nem volt kérdés. Ma meg pláne. Próbálj szerezni meghallgatás erejéig egy Marantz CD84-et meg egy mai MF CD-t ami kb. 400.000,-Ft. Kellemetlen meglepetések fogják érni az MF tulaját.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#642 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 29. 09:36

idézet:
Ezt írta DDL:

Mert 8-10 éve nev vettük elő az 5-8 éves Marantzokat, Philipseket, Meridianokat, Micromegakat amik még multibitesek. De egy szint felett ez soha nem volt kérdés. Ma meg pláne. Próbálj szerezni meghallgatás erejéig egy Marantz CD84-et meg egy mai MF CD-t ami kb. 400.000,-Ft. Kellemetlen meglepetések fogják érni az MF tulaját.

[/quote]

MF, mint Musical Fidelity? És a mostani Marantzok? Mert pl. a CD6000 (OSE, LE, KI)-ről nagyon jókat hallani, pedig tudtommal az is 1 bites (SAA7372 Bitstream).
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#643 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 29. 10:55

idézet:
Ezt írta EV6:

MF, mint Musical Fidelity? És a mostani Marantzok? Mert pl. a CD6000 (OSE, LE, KI)-ről nagyon jókat hallani, pedig tudtommal az is 1 bites (SAA7372 Bitstream).
[/quote]

Azaz. A mai hanghoz képest tényleg. De ha van a közelben egy öregecske CD950, CD850 akkor már nem.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#644 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 30. 10:27

sziasztok!

kicsit off, de annyira nem. vannak még olyan cédé lejátszók, amik kiírják az indexeket? esetleg kezelni is tudják? barátomék régi (nem fújolni!) Sony tornyában a cd nem csak jelzi, hanem kezeli is őket. ha a gitárszólónál van egy index, akkor simán oda tudsz ugrani a számon belül. poén...

ilyenek vannak még?
üdv!
.
.
.

#645 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 30. 11:24

idézet:
Ezt írta donphobos:
sziasztok!

kicsit off, de annyira nem. vannak még olyan cédé lejátszók, amik kiírják az indexeket? esetleg kezelni is tudják? barátomék régi (nem fújolni!) Sony tornyában a cd nem csak jelzi, hanem kezeli is őket. ha a gitárszólónál van egy index, akkor simán oda tudsz ugrani a számon belül. poén...

ilyenek vannak még?
üdv!
[/quote]

Nagyon elmentünk off-ba. De adtál egy ötletet, hogy mit csinálhat az index gomb a cd-játszómon... :p

#646 Felhasználó inaktív   Sentinel2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 01. 07:47

Hellsztok!Éppen hangfal vásárlás előtt állok és kissé elakadtam,mert nem tudom eldönteni melyiket válasszam.
Következő 2 lehetőség:

Terratec SubSession HomeArena5.1:
Subwoofer:25W(5 Hz - 1 KHz) Satellit:6W(100 Hz - 30 KHz)
Össz. PMPO telj.:1100W,RMS:55W.Analog bemenetek.

Creative Inspire 5.1 Digital 5500:
Subwoofer:18W Satellit:6W
(45Hz to 20Khz)
RMS:48W,Koax és optikai bemenete van!

S egy-két helyen rosszul adja meg a Creative az adatokat,az árához képest a teljesítménye nem arányos igazán(főleg a Terratechez viszonyítva).

#647 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 01. 09:47

idézet:
Ezt írta Sentinel2:
Hellsztok!Éppen hangfal vásárlás előtt állok és kissé elakadtam,mert nem tudom eldönteni melyiket válasszam.
Következő 2 lehetőség:

Terratec SubSession HomeArena5.1:
Subwoofer:25W(5 Hz - 1 KHz) Satellit:6W(100 Hz - 30 KHz)
Össz. PMPO telj.:1100W,RMS:55W.Analog bemenetek.

Creative Inspire 5.1 Digital 5500:
Subwoofer:18W Satellit:6W
(45Hz to 20Khz)
RMS:48W,Koax és optikai bemenete van!

S egy-két helyen rosszul adja meg a Creative az adatokat,az árához képest a teljesítménye nem arányos igazán(főleg a Terratechez viszonyítva).
[/quote]

Áááááááááááááá!! Rosszul????? Szerintem csak a valóságot. Újabban ez is baj???

#648 Felhasználó inaktív   ZoLLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 01. 12:52

:( hajajajjj az elvakult emberek :)
én annak is örülnék ha az a 6 és 18W tényleg kijönne a cuccbol.
epox 8rda+ /rev 2, tbred B 1700+@2700+, whisperrock borda+ledes venti,samsung 2x512/400 5-2-2-2,sapphire radeon 9000pro vivo, IBM/Hitachi 60GB + Quantum 15GB vinyo, samsung CDRW, samsung DVD.

#649 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 06. 08:29

DDL, nemsoká kész a CAT5-ös hangfalkábelem, kettőt fogok használni egy hangfalhoz.

A következő a kérdésem (amely borzasztóan együgyű és láma, de én még ezt sem tudom :confused: ):

Ha szerelhető RCA dugóra rárakom a két kábelt, akkor melyiket kell a hangfal piros, ill. fekete csiptetőjébe tenni?

Eddig mindig színkódos kábeleim voltak...

Előre is köszi!

#650 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 06. 08:46

idézet:
Ezt írta THX:
DDL, nemsoká kész a CAT5-ös hangfalkábelem, kettőt fogok használni egy hangfalhoz.

A következő a kérdésem (amely borzasztóan együgyű és láma, de én még ezt sem tudom :confused: ):

Ha szerelhető RCA dugóra rárakom a két kábelt, akkor melyiket kell a hangfal piros, ill. fekete csiptetőjébe tenni?

Eddig mindig színkódos kábeleim voltak...

Előre is köszi!
[/quote]

Kicsit soká jöttem rá mit kérdezel... Szóval az RCA belseje a '+' a külseje a '-'.

#651 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 06. 10:14

idézet:
Ezt írta DDL:

Kicsit soká jöttem rá mit kérdezel... Szóval az RCA belseje a '+' a külseje a '-'.

[/quote]

És a piros a +, a fekete a -? Vagy fordítva?

Mondtam, hogy hülye vagyok hozzá... :)

#652 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 06. 16:16

idézet:
Ezt írta THX:

És a piros a +, a fekete a -? Vagy fordítva?

Mondtam, hogy hülye vagyok hozzá... :)
[/quote]

A 'meleg' vagy '+' a piros, a 'hideg' vagy '-' a fekete.

#653 Felhasználó inaktív   tommmmika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 06. 18:47

Creative Inspire P580 mi a véleményetek.
Sürgős lenne.

#654 Felhasználó inaktív   mtzolee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 10:31

Üdvözlet, és Tiszteletem mindenkinek!

Mivel új 5.1-es hangcuccot szeretnék beruházni, gondoltam elnézek ide és elolvasom mit mondanak a hozzáértők. Aztán rájöttem, hogy nem nagyon van energiám végigolvasni ennyi hozzászólást, keresgélve a lényeget. Ezért sorry, de meg kell kérdezzem:
Milyen 5.1-es hangfalrendszert vennétek számítógéphez (Creative Live! 5.1 mellé)? 50-60K cash áll rendelkezésre, de ha nem kell mind elkölteni nem fogok sírni. Szal valami olyan kellene amivel igényesen lehet zenét hallgatni, filmet is nézni, és nem csak a játékok szólnak jól!
Genius SW-5.1 Home Theater?

Egyenlőre tényleg iszonyat nem vagyok képben, a hangtechnikai tudásom elég közepes, úgyhogy S.O.S! :(
utálom, ha valami nem úgy történik ahogy azt én akartam...!

#655 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 11:23

idézet:
Ezt írta mtzolee:

Mivel új 5.1-es hangcuccot szeretnék beruházni, gondoltam elnézek ide és elolvasom mit mondanak a hozzáértők. Aztán rájöttem, hogy nem nagyon van energiám végigolvasni ennyi hozzászólást, keresgélve a lényeget. Ezért sorry, de meg kell kérdezzem:
Milyen 5.1-es hangfalrendszert vennétek számítógéphez (Creative Live! 5.1 mellé)? 50-60K cash áll rendelkezésre, de ha nem kell mind elkölteni nem fogok sírni. Szal valami olyan kellene amivel igényesen lehet zenét hallgatni, filmet is nézni, és nem csak a játékok szólnak jól!

Egyenlőre tényleg iszonyat nem vagyok képben, a hangtechnikai tudásom elég közepes, úgyhogy S.O.S! :(
[/quote]

Sokol 5.1 Szőőrrájund szisztem, ultra mega BASS... na attól meg tekints el! Egyébként üdv. :D
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#656 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 12:33

idézet:
Ezt írta tommmmika:
Creative Inspire P580 mi a véleményetek.
Sürgős lenne.
[/quote]

Kicsit off...
én épp ennek a 2.1 verziójával "szemezek" a P380-al. Tesztet, konkrét adatot nem tudok, csak hogy a szatelitek 6 wattosak, ill. hogy a mélynyomó 17 wattos. És némi nemű dícséretet a pc-s újságokból..
on
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#657 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 17:38

idézet:
Ezt írta mtzolee:

[/quote]

Ha feltétlenül 5.1 kell akkor Genius HT 5.1 jó választás lesz! De ha nem gond a 4.1 akkor esetleg keress Logtiech z580-at! Iszonyat hangja van igaz "csak" 4.1-es! De ha 10-15nm-nél kisebb szobába szánod akkor Genius is tökéletesen megfelel!
Ám mielőtt DDL illetve egyéb hozzáértőek mondanák! Gondold végig hogy mi a legfontosabb számodra milyen zenét hallgastz stb.. mivel ennyi pénzből már egy tiszteséges stereo rendszer tis ki lehet hozni! Bár véleményem az hogy Genius is egész jó 2.1-ben zenére

#658 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 19:38

idézet:
Ezt írta Xero:

Ha feltétlenül 5.1 kell akkor Genius HT 5.1 jó választás lesz! De ha nem gond a 4.1 akkor esetleg keress Logtiech z580-at! Iszonyat hangja van igaz "csak" 4.1-es! De ha 10-15nm-nél kisebb szobába szánod akkor Genius is tökéletesen megfelel!
Ám mielőtt DDL illetve egyéb hozzáértőek mondanák! Gondold végig hogy mi a legfontosabb számodra milyen zenét hallgastz stb.. mivel ennyi pénzből már egy tiszteséges stereo rendszer tis ki lehet hozni! Bár véleményem az hogy Genius is egész jó 2.1-ben zenére
[/quote]

Ööööö.... ;) ;)

#659 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 19:43

Há mé nem? :) Fog vesz valami kira Orion erőlködőt Hs-260 (aszem ilyen van nekem is szép ezüst.. ) hozzá vidi dc-2050 oszt jóvan! :)
És marad lé fagyira is!:p

Üdv

#660 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 19:58

idézet:
Ezt írta Xero:
Há mé nem? :) Fog vesz valami kira Orion erőlködőt Hs-260 (aszem ilyen van nekem is szép ezüst.. ) hozzá vidi dc-2050 oszt jóvan! :)
És marad lé fagyira is!:p

Üdv
[/quote]

SE260 az a tipus. Vettem még egyet a 4 mellé kemény 10 ruppóért ;) ;) . Meg egy pár HS40-et 30-ért. Úgyhogy bújja mindenki az aprókat.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.