HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#1081 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 29. 20:52

Idézet: Fütyesz(az igazi) - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 9:21

Milen crt hdtv ready tv-k vannak?(a samsung slimfit-en kívül)
Van egy philips de sehol nem lehet kapni 32PW9551

Hali,

Nem eri meg venni...

Mar szinte alig olcsobb mint egy hasonlo meretu lcd, es allitolag az osszes crt-s hd-ready tv nativan csak a 480p-t tudja:(
Ha meg varsz egy-ket honapot akkor meg a maradek arelony is el fog tunni.

FJ

#1082 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 19:50

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 17:20

A HDMI és a DVI-I lényegében abban különbözik, hogy a HDMI-be integrálták az audió átvitel kábelezését is, a DVI-I-nél pedig ez külön csatlakozó. Ezért egyszerű hozzá átalakítót gyártani, mert majd hogy nem, csak össze kell kötni a megfelelő lábakat.

Például DVI-I + S/P-DIF = HDMI, de persze a hangot viheted külön is.

számora újat mondasz, úgyláccik le vagyok maradva. a HDMI egy clockolt 3 bites busz, mármint a TDMS csatornája. Elég nyomi protokol, kb így néz ki:

<---- 1 képsor---->< ------------ sorszinkron ------------------------>
 első képsor: <video data period><control period><data island period><control period>
                         :
                         .
uccsó képsor: <video data period><control period><data island period ...
           .......
           .......                                                  ><control period>

lényeg a lényeg, a video data period alatt mennek az RGB vagy YCrCb anyagok, sorosítva, bitenként (ezért hárombites a cucc). Data island period alatt meg mehet mindenféle anyag, pl hang. Igy hang mehet a sorszinkron ideje alatt, illetve a képszinkron ideje alatt is. Szal összevan muxolva a drága, de nagyon. nem úgy megy az, hogy összekábelezel egy DVI-D-t megy egy SPDIF-et HDMI-vé :D
A DVI-D annyiban tér el ettől, hogy nincs data island period, és lehet 6 bites is :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1083 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 23:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 19:50

számora újat mondasz, úgyláccik le vagyok maradva. a HDMI egy clockolt 3 bites busz, mármint a TDMS csatornája. Elég nyomi protokol, kb így néz ki:

<---- 1 képsor---->< ------------ sorszinkron ------------------------>
 első képsor: <video data period><control period><data island period><control period>
                         :
                         .
uccsó képsor: <video data period><control period><data island period ...
           .......
           .......                                                  ><control period>

lényeg a lényeg, a video data period alatt mennek az RGB vagy YCrCb anyagok, sorosítva, bitenként (ezért hárombites a cucc). Data island period alatt meg mehet mindenféle anyag, pl hang. Igy hang mehet a sorszinkron ideje alatt, illetve a képszinkron ideje alatt is. Szal összevan muxolva a drága, de nagyon. nem úgy megy az, hogy összekábelezel egy DVI-D-t megy egy SPDIF-et HDMI-vé :D
A DVI-D annyiban tér el ettől, hogy nincs data island period, és lehet 6 bites is :D

Gratulálok a kimerítő hozzászóláshoz. Ha olvastad volna a kérdést, láthattad volna, miért egyszerűsítettem le a választ, ami arra vonatkozott, hogy egy DVI kimenetű eszközt minden hókuszpókusz nélkül rá lehet kötni egy HDMI-s megjelenítőre, csak a hangot kell külön vinni, tehát amit egy HDMI vezeték tud, azt tudja egy DVI kiegyészítve egy S/PDIF-el. De úgy látom, szerinted nem léteznek DVI-HDMI átalakítók, és szerinted nem lehet rákotni egy HDMI-s plazmára egy DVI-s dvd lejátszót. Mert "lényegében" erről volt szó. ;)

#1084 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 01:40

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 23:17

Gratulálok a kimerítő hozzászóláshoz. Ha olvastad volna a kérdést, láthattad volna, miért egyszerűsítettem le a választ, ami arra vonatkozott, hogy egy DVI kimenetű eszközt minden hókuszpókusz nélkül rá lehet kötni egy HDMI-s megjelenítőre, csak a hangot kell külön vinni, tehát amit egy HDMI vezeték tud, azt tudja egy DVI kiegyészítve egy S/PDIF-el. De úgy látom, szerinted nem léteznek DVI-HDMI átalakítók, és szerinted nem lehet rákotni egy HDMI-s plazmára egy DVI-s dvd lejátszót. Mert "lényegében" erről volt szó. ;)

hogy pontosak legyünk, ezt írtad: "Például DVI-I + S/P-DIF = HDMI, de persze a hangot viheted külön is."

erre kaptál választ. persze lehet olyan muxot kapni ami összekeveri a dvi-t meg az spdif-et integrált hdmi-vé de ez nem egy primkó kis megoldás ám, és úgy 50-60k körül indul.

légy szíves ne vonj le olyan következtetést, amit nem állítottam. DVI eszközt rá lehet kötni HDMI bemenetre, ha lemondasz a HDMI-n át szállított hangról.

" tehát amit egy HDMI vezeték tud, azt tudja egy DVI kiegyészítve egy S/PDIF-el." nos pediglen kérem ezsem igaz. A HDMI hard szinkront garantál a kép és a hang között, ellenben a külön úton vitt spdif+dvi megoldás esetén lehet némi csúszás a kép és a hang közöt..

#1085 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 17:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 1:40

hogy pontosak legyünk, ezt írtad: "Például DVI-I + S/P-DIF = HDMI, de persze a hangot viheted külön is."

erre kaptál választ. persze lehet olyan muxot kapni ami összekeveri a dvi-t meg az spdif-et integrált hdmi-vé de ez nem egy primkó kis megoldás ám, és úgy 50-60k körül indul.

légy szíves ne vonj le olyan következtetést, amit nem állítottam. DVI eszközt rá lehet kötni HDMI bemenetre, ha lemondasz a HDMI-n át szállított hangról.

" tehát amit egy HDMI vezeték tud, azt tudja egy DVI kiegyészítve egy S/PDIF-el." nos pediglen kérem ezsem igaz. A HDMI hard szinkront garantál a kép és a hang között, ellenben a külön úton vitt spdif+dvi megoldás esetén lehet némi csúszás a kép és a hang közöt..

Látom, nagyon szelektíven olvasol, és anno az első mondat abszolut elkerülte a figyelmedet. Ha akarnád láthatnád, hogy nem technikai elemzést írtam, hanem az összekapcsolahtóság elvi lehetőségéről szóltam. Persze azt sem olvastad el, hogy eredetileg én mire válaszoltam, csak kiragadtál és félremagyaráztál egy részletet, amivel szemben kapásból technikai elemzésbe kezdtél. Egészségedre! Biztos igazad van, eszembe sem jut kétségbe vonni. Csak épp én arról beszéltem, ha szabad ilyen irónikusan fogalmaznom, hogy olyan alakja van, mint hógolyónak, te meg kielemezted, hogy nem fehér, hanem piros. Igen, igazad van - és? Egyébként köszi az infókat. Nem tudtam, hogy HDMI garantált szinkront ad. Ja, és remélem ezt nem tekinted kötekedésnek - tök felesleges itt egymásnak írogatni.

#1086 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 03:09

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 17:38

Ja, és remélem ezt nem tekinted kötekedésnek - tök felesleges itt egymásnak írogatni.

személyeskedni nem szeretnék, deha így látod, vagyis ha nincs érkezésed némi vitára, akkor nem fogom a jövőben zavarni köreidet. szerintem az ismeret terjesztése nem az ördögtől való dolog, bár ebben sem kell hogy egyet értsünk. egy tárgyi tévedeésedet óhajtottam csupán szigorúan szakmai alapokon tisztázni. ha ez ennyire megrázó dolog számodra, nos akkor sajnálom.

#1087 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 09:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 3:09

személyeskedni nem szeretnék, deha így látod, vagyis ha nincs érkezésed némi vitára, akkor nem fogom a jövőben zavarni köreidet. szerintem az ismeret terjesztése nem az ördögtől való dolog, bár ebben sem kell hogy egyet értsünk. egy tárgyi tévedeésedet óhajtottam csupán szigorúan szakmai alapokon tisztázni. ha ez ennyire megrázó dolog számodra, nos akkor sajnálom.

Sajnálni ne sajnáld, mert amit írtál az fontos, és tényleg köszönet érte.

#1088 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 22:09

nu, találtam NFO-kat. Kérdezném a benfennteseket Kilyan, Klown, van eseély ezeket dekódolni? :
http://www.lyngsat.com/hd/astra2a.html
http://www.lyngsat.com/hd/astra2b.html
http://www.lyngsat.com/hd/astra1d.html
http://www.lyngsat.com/hd/astra1h.html

#1089 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 22:50

Mit értesz dekódolás alatt? szoftveres módszert?

#1090 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 00:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 22:50

Mit értesz dekódolás alatt? szoftveres módszert?

Dreambox + CA első körben, mondjuk :D

#1091 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 00:42

dreambox szerintem nem tud DVB-S2-t meg Mpeg4-et sem, úgyhogy még ha dekódolás menne is...

#1092 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 01:02

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 0:42

dreambox szerintem nem tud DVB-S2-t meg Mpeg4-et sem, úgyhogy még ha dekódolás menne is...

akkor milyen zubehört?

#1093 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 01:12

Passz  túl drága az nekem, úgyhogy érdemben nem foglalkoztam ezekkel.

Ezeket találtam:

Humax HDCI2000
Topfield TF7700HSCI

#1094 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 01:33

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 1:12

Passz  túl drága az nekem, úgyhogy érdemben nem foglalkoztam ezekkel.

Ezeket találtam:

Humax HDCI2000
Topfield TF7700HSCI

jó de ezek csak bamba STB-k és nem adják oda a TS-t :D

#1095 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 01:54

Ja hát ha lenne valami, ami odaadja a dekódolt TS-t az engem is érdekelne :D

#1096 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 02:56

Üdv!

Talán nem teljesen ide illik a kérdésem, de azért felteszem :)

Az utóbbi napokban elkezdett foglalkoztatni a dolog, hogy kellene nekem egy plazma tv. A 42"-os méret legalsó, de HD ready árkategóriájában gondolokodom, vagyis úgy 300-320k környékén. Már korábban feltűnt, de elírásnak hittem, hogy ezeknek a paneleknek nem az LCD tv-knél gyakori 1366×768 a felbontásuk, hanem 1024×768. Ami ugye nem 16:9-es, hanem 4:3-as felbontás. Akkor hogy is van ez? Téglalap alakúak a pixelek? Gondolom filmél ez nem túl nagy gond, csinál egy vízszintes shrinket a bejövő video anyagon és kész, ha jól csinálja nem lesz feltűnő, hogy romlana a minőség (márpedig amit megnéztem, ott nem volt feltűnő...) Viszont számítógéphez is használnám (game), ott már probléma lehet, ha 16:9-et nem támogat a játék. Arra gondolok, hogy beállítok 1024×768-at a gépen, a tv ezt vagy 16:9-ben jeleníti meg, akkor lapos lesz minden, vagy 4:3-ra állítom, akkor viszont az eredeti oszlopok egy része elveszik és úgy fog kinézni, mint a nem natív felbontásban használt LCD monitorok. Lehet, hogy jobban járnék egy nem HD, 852×480-as felbontásúval?

Szerkesztette: EV6 2007. 01. 03. 03:06 -kor

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1097 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 03:09

EV6m ne vegyél 1024x768-as plazmát. a dolognak pont az lenne a lényege, hogy 720-as sorfelbontást kapj. ez azt jelenti, hogy az adott méretekben 1365x768-as bontás, Ez a HD belépője. Ami ennél kisebb boondtás, az lényegilegev felfúrt SDTV. Bozony vannak olyan hagyományos CRTs tv-k igen bagóért, amik meg tudják kajálni az 1080p-t is, még HDMI is van rajta, csak a display meg 800x600-at tud.
Szal ilyet ne vegyél. Ha mindenképp plazma, akkor ez:

http://www.pioneer.eu/eur/products/62/925/...00EX/index.html kb 2.340 ezer Ft.
vagy ez: http://www.pioneer.eu/eur/products/62/63/4...07XA/index.html, kb 750 ezer Ft.

de félmillerér, 42-colsoban, LG-ből már kapsz olyat is, amiben merevlemez is van:
http://hu.lge.com/prodmodeldetail.do?actTy...R&model=NOTHING

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 03. 03:15 -kor

#1098 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 03:52

No ok, ok, akkor mondom a szempontokat. Alapvetően méret a lényeg, tehát a mostani 29" CRT-nél szeretnék nagyobb, 16:9-es képet. Első ötlet volt egy 32-es CRT, de gondoltam, csapjunk bele a lecsóba, legyen plazma, de már így is a fejemet veszik itthon, hogy 300 ezret akarok költeni "tévé"-re. Nincs 500, 700, 2000k-m erre a célra (másra se, ehh :) ), persze nyálcsorgatva nézem a médiamarkecben kiállított 60" 1080p cuccokat, de na.

Csak a lap szélén jegyzem meg, mert biztos vagyok benne, hogy lesz ilyen tanács is, tudom, hogy LCD-ben van olcsóbban is 1366, de nekem az elmúlt évek fejlődését elnézve is az a véleményem, hogy az LCD TV-k (és monitorok) képe emberi fogyasztásra alkalmatlan, a gyári nagyonszínes demok és a rajzfilmek ugyan jól mutatnak rajta, de összességében vagy 15 évvel vetették vissza a színes megjelenítés színvonalát.

A másik dolog ezzel kapcsolatban, elnézve a UPC szánalmas műszaki kompetenciáját, szerintem nincs annak realitása, hogy a következő 5-6 évben én üzemszerűen HD anyaggal etessem a tv-t, vagyis nem olyan oriási tragédia az, ha nem igazán natívan HD ready az a megjelenítő.

Visszatérve a plazmára. Amire használnám: általános tv nézés provided by UPC SDTV, DVD(-9) nézés (azért a mostni lejátszót lecserélném valami jobb HDMI kimenetesre) és game DVI-HDMI átalakítóval. A 852 és az 1024 HD ready tv között nincs 30k különbség. Első benyomásaim alapján utóbbi egy közönséges DVD-vel is látványosan részletgazdagabb képet mutat. Kérdés, hogy megszívatom-e magamat az 1024-el a számítógépes felhasználás szempontjából?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1099 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 03. 09:14

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 4:52

Visszatérve a plazmára.

Ekkora beruházásnál érdemes körülnézni sógoréknál is, hátha olcsóbbak a cuccok mint itthon.

Game ügyben nem tudom ismered-e: http://www.widescree...om/screenshots/
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1100 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 10:09

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 10:14

Ekkora beruházásnál érdemes körülnézni sógoréknál is, hátha olcsóbbak a cuccok mint itthon.

A Geizhals volt az első, amit megnéztem, de csalódnom kellett: itthon 310-320 körül találtam gyakorlatilag mindenhol, náluk 1000-1200 EUR. Talán valamivel kevesebb, viszont pont a nagyon komoly beruházás miatt nagyon fontos a hosszú és érvényesíthető garancia, egy 30 kilós böhöm nagy plazmatv-t ausztriába hurcolni garanciáztatni, még belegondolni is rossz.

Idézet

Game ügyben nem tudom ismered-e: http://www.widescree...om/screenshots/

Igen, hallottam már róla, de mivel eddig nem voltam érintett, nem nagyon böngésztem végig. Első felületes pillantásra nekem úgy tűnt, hogy leginkább wide monitorok és a játékok viszonyáról ír, az ilyen 16:9-es, de nem natív felbontású tv-kről nemigen. Meg hát itt főleg az a problémás, hogy a wide-t NEM támogató játékok hogyan viselkednek egy ilyen elb*szott képarány+felbontás párossal rendelkező tv-n.

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.