HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#1121 Felhasználó inaktív   hbooo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 03. 15:05

Elnezest hogy mar igy beledumalok a topicba, de pont meg akartam mar kerdezni hogy mirefel veszik az emberek a sok "HD ready" tv-t, legyen az plazma vagy lcd??
Minek?
A ket orszagos kereskedelmi pont abban erdekelt hogy az analog rendszer minel tovabb fennmaradhasson hiszen addig kvazi monopoliumban vannak. Ja es hogy varjak a DVB -t mint "uj" technikát, pedig az interaktivitás (most en a terrestricalrol beszelek) hianya pont hogy zsakutca.

Szal meg minimum 5 ev mire itt legalis, hozzaferheto HD content lesz.
Mivel az USA-ban kb 3-4 eve megy a HD, igy 4+5 ~ kb 10 ev a lemaradas amit itt SFIJ mar emlitett.
Konfig: KV8 Pro v1.1, A64 3000+,1024MB Samsung DDR 400Mhz,Radeon 9600 Pro ,1x160G & 3x250G & 1x300G Samsung & Hitachi HDD, LG 4163B DVD-RW,Acer 712 TFT, Chieftec haz/tap, powered by FreeBSD :)

#1122 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 15:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 15:42

nem kell azt elfelejteni, hanem tudomasul kell venni, hogz a jo kepminoseg es a szep szinek = plazma az 750k :D
Az mondjuk igaz, hogz 300k-s felulrol korlatos budgetbe csak LCD fer bele, azokbol is csak a tesco value tipus :D

EV6 en ezert vegyok ugy, hogy megvarom amig szetrohad a CRT. blurey, hd/dvd formaban fogunk mi, egysegsugaru magyarok hd-t latni eloszor, mert a tV adok tutira kivarjak a 2012-es muszajt. Namost 2 ev alatt sokat fejlodik mar a technika, es lehet hogy kapsz jo minosegu 1080p-s 42"-os LCDt mar 300k-ert.

Szal azert, mert a szomszednak is van, tok folosleges venni. komolyan kb 10 ev lemaradasban vagyunk az USA-tol es az emberek beture ugyanazon hibakat kovetik el :D

Alapvetően egyetértek azokkal amit írsz, de: egy ideje próbálom kordában tartani a maximalizmusomat és hajlandó vagyok bizonyos kompromisszumokra, mert a pénztárcám rákényszerít. Ha mindig csak arra lennék hajlandó költeni, ami tökéletesen megfelel az igényeimnek, akkor az elműlt 15 évet azzal töltöttem volna, hogy Quad ESL-re gyűjtök :) Persze nem esem át a ló túloldalára, ezért is van kilőve az összes LCD alapú technológia. Ha viszont már kompromisszum, akkor pl. az az LG, amit láttam egy nagyon-nagyon elfogadható kompromisszum. Mindenesetre igencsak más hatást kelt, amikor nézed, mint egy 82-es CRT. Ha nem merült volna fel a számítógépes felhasználás problémája, nem is gondolkodnék rajta túl sokat. Azt pedig megoldom valszeg egy huszárvágással: ha majd egy game szarul néz ki a plazmán, hát üsse kő, azt majd a 21" CRT monitoron nyomom, mint eddig.

A magyar viszonyokkal kapcsolatban túl optimista vagy. Mert én úgy tudom, 2012-ben az analóg adókat kell lelőni, viszont az nem követlemény, hogy az új digitálisakkal HD-ben kell adni. Ha pedig így van, akkor itt megvárják a 2038-at is, ha csak rajtuk múlik... Azon pedig csodálkoznék, ha a 2 év múlva megjelenő LCD bármelyik ma megvásárolt plazmát megverné. A felbontás valószínűleg nőni fog, lehet, eléri a natív 1080p-t is, de a gyártók főleg arra fogják fordítani az időt, hogy a remek katalógusadatokat produkáló Dynamic Contrast, F-Engine és hasonló fake technológiákat továbbfejlesszék.

Utolsó mondatod remélem nem direkt nekem szántad, de azért visszautasítom: nincs a szomszédnak plazmája, sőt a főnökömön kívül nem is ismerek olyat, akinek van. És nem azért kell, hogy nekem legyen először. Nem mozgok szerencsére olyan körökben, ahol ez sikk lenne. Viszont pont ezért gondolom, hogy nem érdemes ma hajtani a marhanagy felbontást: a műsorszórásban uralkodó viszonyok abszolút nem indokolják, divatból meg minek?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1123 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 15:18

Hát mások az igényeid, én ezerszer inkább vennék egy LCD-t mint egy ilyen mondvacsinált HD plazmát.  Én is qrvára idegenkedtem az LCD-k től, hogy szar a szín meg nincs fekete, stb stb. Egészen addig amíg nem vettem egy LCD monitor/tv-t. És tökéletesen elégdett vagyok vele. Néha néha feltűnik a nem 100% színhűség, de sokkal kevésbé feltűnő, mint a felbontás egy plazmán. És még fekete is van.

Én arra viszont fogadni mernék, hogy ha most megveszel egy ilyen SD felbontású plazmát azt nagyon hamar meg fogod bánni. Ezért is döntöttem én is várakozás mellett, mert CRT-t vettem TV-nek, hülyének is nézett mindenki, hogy miért azt vettem mikor már 130-ért kapni LCD-t.

Szerkesztette: Mumia 2007. 01. 03. 15:21 -kor

#1124 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 15:26

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 15:07

a műsorszórásban uralkodó viszonyok abszolút nem indokolják, divatból meg minek?

aztan ebbol felteheto a legfontosabb kerdes. ha van egy jol mukodo CRTs SDTVd esmint irtad nem akarsz semminemu HD contentet a TVre ereszteni (szamitogep-kep) akkor az egesz minek? :D Bar visszautasitottad, de a vegeredmeny megis az, hogy presztizs szaguan veszel valami plazmat, aminek a bontasa a HDTV es az SDTV kozott van. SDTV-nek tul draga, HDTV-nek meg muszakilag elegtelen. Erre mondtam azt, hogy beture beleesunk ugyanazokba a hibakba amibe az usakiaiak 1996-98 kozott ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1125 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 15:32

Idézet: hbooo - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 15:05

A ket orszagos kereskedelmi pont abban erdekelt hogy az analog rendszer minel tovabb fennmaradhasson hiszen addig kvazi monopoliumban vannak. Ja es hogy varjak a DVB -t mint "uj" technikát, pedig az interaktivitás (most en a terrestricalrol beszelek) hianya pont hogy zsakutca.

Szia. Feedback, interaktivitas DVB-T eseteben is lehetseges, ez csupan visziranyu adatut kerdese. Ambator ez szerintem masodlagos a jominosegu HD tartalommal szemben. Es amit a Digi.TV meg az UPC nyujt 3-4MBit-en, nos ez meg SDTVnek is nyomorusagos.

#1126 Felhasználó inaktív   hbooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 17:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 16:32

Szia. Feedback, interaktivitas DVB-T eseteben is lehetseges, ez csupan visziranyu adatut kerdese. Ambator ez szerintem masodlagos a jominosegu HD tartalommal szemben. Es amit a Digi.TV meg az UPC nyujt 3-4MBit-en, nos ez meg SDTVnek is nyomorusagos.

Persze hogy lehet, csak az olyan mintha a jobb kezeddel vakarod a bal füledet.
A jovo egyertelmuen a digitalis kabele + iptv -e.

Szerkesztette: hbooo 2007. 01. 03. 17:22 -kor

Konfig: KV8 Pro v1.1, A64 3000+,1024MB Samsung DDR 400Mhz,Radeon 9600 Pro ,1x160G & 3x250G & 1x300G Samsung & Hitachi HDD, LG 4163B DVD-RW,Acer 712 TFT, Chieftec haz/tap, powered by FreeBSD :)

#1127 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 17:26

iptv-n sosem lesz normális minőségű HD szolgáltatás, főleg nem nagy lefedettésgű.

#1128 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 17:29

Idézet: hbooo - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 17:22

A jovo egyertelmuen a digitalis kabele + iptv -e.

figy nem mindenki lakik Bolyon, aholis bevittek a lakasokba a 10GBites optikai vegzodest :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 03. 17:30 -kor

#1129 Felhasználó inaktív   hbooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 17:52

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 18:26

iptv-n sosem lesz normális minőségű HD szolgáltatás, főleg nem nagy lefedettésgű.

VDSL -en siman....de ha a kozpontokat elkezdik a userek melle telepiteni(megszuntetve a az egy kerulet 1kozpont elvet) es sok kis kozpontot csinalnak akkor meg a lefedettseg is nohet. Persze ez nagyon sok penzbe kerul, vegulis a fiber2home lesz az igazi jovo.

#1130 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 17:55

Idézet: hbooo - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 17:52

Persze ez nagyon sok penzbe kerul, vegulis a fiber2home lesz az igazi jovo.

figy, mire ez megvalosul itt a karpat-pocegodorben  addigra kihullanak a fogaim :Đ nekem untig jo a DVB-T + ADSL viszirany :)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 03. 17:56 -kor

#1131 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 18:14

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 14:02

Na ja, de kontrasztja, feketéje, 24 bites színmélysége ettől még nem lesz.

Dehogy nem, mivel a LED matrixban a sotet helyen egyszeruen ki lehet kapcsolni a LED-et, ezert is hivjak high dynamic range display-nek :)

LED vs normal LCD

Samsungban mar van 40"-os, vagy 1 millio korul, de meg nem vettek nalunk, ugyhogy nem lattam eloben.

#1132 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 18:41

urak nem kene az LCD-ket fikazni. PVA-bol meg IPS-bol mar remekbe szabott darabok vannak. de mint mondtam volt, komolyabb panel jelenleg csak a felmilleres kategoriaba kerul.

#1133 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 18:41

revoked.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 03. 18:42 -kor

#1134 Felhasználó inaktív   hbooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 19:25

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 18:55

figy, mire ez megvalosul itt a karpat-pocegodorben  addigra kihullanak a fogaim :Đ nekem untig jo a DVB-T + ADSL viszirany :)

De ezek szerint kijelenthetjuk hogy most venni LCD-t vagy plazmát pusztán tv-re teljesen értelmetlen.
(Esetleg játékra vagy htpc-vel netről hd anyagokra)

#1135 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 19:38

Idézet: hbooo - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 18:25

De ezek szerint kijelenthetjuk hogy most venni LCD-t vagy plazmát pusztán tv-re teljesen értelmetlen.
(Esetleg játékra vagy htpc-vel netről hd anyagokra)

:)
Jajdehogy felesleges:) jol lehet vele villogni a szomszed elott. Es most inkabb csak ezert vesznek lcd/plazmat.
:)

Azert 300eft-os plazmat venni nem nagyon eri meg, a 852*480 szinte semmire sem hasznalhato, az 1024*768-as felbontasuaknak meg 720pt sem tudnak.

Be kell lattni, hogy normalis tudasu plazma 700eft felett vannak, alatta plazmat venni csak arra jo, hogy a szomszed elott villogjon az ember...

A plazmas beeges meg teny, tavaly nalunk 2het alatt egett be ket panasonic viera(azt hiszem az akkori csucsmodel). De azert az lcd is be tudd egni, aki nem hiszi az megnezheti a mi ket barco l42-esunket:)

FJ

#1136 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 20:33

Idézet: FJ_FoX - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 19:38

A plazmas beeges meg teny, tavaly nalunk 2het alatt egett be ket panasonic viera(azt hiszem az akkori csucsmodel). De azert az lcd is be tudd egni, aki nem hiszi az megnezheti a mi ket barco l42-esunket:)

FJ

minden betud égni, még a CRT-is. a 80-as években az orion meg a videoton vágta vissza a beégett képcsövű TV-ket a gariból, ha bizonyítható volt, hogy számítógépről lettek hajtva :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 03. 20:34 -kor

#1137 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 21:20

Üdv Mestik!

Ahogy Kilyan kolléga is ecsetelte, sajna az NDS rendszerű BSkyB: NO WAY!  :(  A zsugabubusok t'án a Premier-rel tudnak v'mit kezdeni, de sajna nem vagyok otthon a témában!  Btw, akkor ott a másik gond! Kell szerezni egy DVB-S2-es HD-s beltérit, ami nem 100€.  :( 

Viszont az AntennaDigital-on mennek HD tesztadások, tehát ott úgy tűnik, hogy a közeljövőben fejlemények várhatóak! Bár sajna nem túl sok adást tudnának HD-ban nyomni. A német kereskedelmieknek (+Anixe HD) van HD verziója, Discovery HD, esetleg HD 1-5, de ott meg nem ismerem a jogi hátteret. (Kaphat-e az AD rá elosztási jogot?!)  :think:  Bár ha jól hallottam a pletyis vén asszonyoktól, akkor a Sport 1-2 képes lenne HD-ban sugározni, csak az elosztó rendszer nem alkalmas rá. Illetve voltak a SportKlub-nak is halovány HD-s próbálkozásai, de az is kutyaütő banda, mert még az SD-t se teljesítik...  :rolleyes:  A Retekről is azt hallottam, hogy bevásároltak HD-s cuccokból (keverők, kamerák, egyéb stúdió berendezések), tehát az akár már most is mehetne HD-ban, legalábbis a saját készítésű műsorok. De ott is az analóg sugárzás miatt van a kutya elásva...  :omg:

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#1138 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 21:30

Idézet: Klown - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 21:20

Üdv Mestik!

Ahogy Kilyan kolléga is ecsetelte, sajna az NDS rendszerű BSkyB: NO WAY!  :(  A zsugabubusok t'án a Premier-rel tudnak v'mit kezdeni, de sajna nem vagyok otthon a témában!  Btw, akkor ott a másik gond! Kell szerezni egy DVB-S2-es HD-s beltérit, ami nem 100€.  :( 

Viszont az AntennaDigital-on mennek HD tesztadások, tehát ott úgy tűnik, hogy a közeljövőben fejlemények várhatóak! Bár sajna nem túl sok adást tudnának HD-ban nyomni. A német kereskedelmieknek (+Anixe HD) van HD verziója, Discovery HD, esetleg HD 1-5, de ott meg nem ismerem a jogi hátteret. (Kaphat-e az AD rá elosztási jogot?!)  :think:  Bár ha jól hallottam a pletyis vén asszonyoktól, akkor a Sport 1-2 képes lenne HD-ban sugározni, csak az elosztó rendszer nem alkalmas rá. Illetve voltak a SportKlub-nak is halovány HD-s próbálkozásai, de az is kutyaütő banda, mert még az SD-t se teljesítik...  :rolleyes:  A Retekről is azt hallottam, hogy bevásároltak HD-s cuccokból (keverők, kamerák, egyéb stúdió berendezések), tehát az akár már most is mehetne HD-ban, legalábbis a saját készítésű műsorok. De ott is az analóg sugárzás miatt van a kutya elásva...  :omg:

Üdv: Klown

Klown aztat néztem, illetve számoltam, hogy £289 egy SkyHD belépés, eés £26/hó lenne az a csomag, ami engem érdekel. A nyaláb bőven jó itt abszurdisztánban is másfeles tepsivel. Valahogy meg kéne organizálni, hogy a berendelt STB-t ne akarják ángliában felrakni, hanem kicsmpészném. Aztán fizetgetném innen :D szerinted össze lehet 1 ilyet organizálni. mondjuk nemismerem a sky cuccait. ha nem akar telefonálgatni/netni akkor jó lehet így, nem?

#1139 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 21:31

Idézet: Klown - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 21:20

Üdv Mestik!

Torrenten találkozni premiere HD-ről való filmekkel, vajon azokat hogyan vették fel?

#1140 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 21:33

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 21:31

Torrenten találkozni premiere HD-ről való filmekkel, vajon azokat hogyan vették fel?

nah ez meg a másik. hádécépé ide vagy oda, fullos ts-ek vannak kinn, van amiben még az epg is benne maradt :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 03. 21:34 -kor

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59