Idézet
Namost kérdem én, miért jobb 16:9-es CRT-n nézni a 4:3-as tévéadást, mint LCD-n? Merthogy az egyik legfőbb érv az lett, hogy az milyen rossz lesz, mert két oldalt ott a fekete csík. De hiszen az ott van a CRT-n is?! Arról meg már nem is szólva, hogy a valóban élményt nyújtó DVD-k legalább "jóképűek" (Már ha a kiadó is úgy akarja). Aki meg 4:3-as tévét ajánl, az szégyelje magát, mert szélesvásznú film nézésekor azon is van fekete csík, csak nem jobb és bal oldalon. Egyébként egyre gyakrabban mennek le ismét eredeti képaránnyal filmek és már vannak ilyen sorozatok is. Bár a SG-Atlantisz második évfolyama már 4:3-ban megy. Valaki mondjon le!
Mi nem 16:9-es CRT-t ajánlgattunk szerintem, hanem 4:3-ast. Merthogy zomgwtf szépen leírta, hogy a szüleinek kellene egy tévé hosszútávra, amelyen elsősorban (becslésem szerint 90%-ban) tévéadást szeretnének nézni, kábeltévés forrásból. A szélesvásznú, magyar nyelvű tévéadás pedig ritka mint a fehér holló. A 16:9-es képarányú tévén pedig nagyon hülyén néz ki a 4:3-as adás - ezt már többen kifejtették előttem. Ha esetleg írnál a SG:A-n kívül olyan konkrét sorozatot vagy filmet, amelyet szélesvásznú képaránnyal sugároztak magyar tévében, azt megköszönném.
Idézet
És CRT-n hogy néznek HD-s anyagot, ha éppen úgy alakul a család úri kedve?
Mikor lesz itt HD-sugárzás, könyörgök?

Ne akarjunk már nem létező feature-öket rátukmálni a naiv vevőre.
Idézet
Arról már nem is szólva, hogy kötött a hely mérete. És az sem mellékes, hogy a nagy CRT-hez legalább két ember kell, míg a 32-es LCD-t egyedül felviszem az emeletre.
Nem mellékesen egyszer kell csupán felcipelni az emeletre azt a tévét - na jó, kétszer, ha azt is beleszámoljuk, amikor kidobod...

Egyébként a mostani "fő" tévénket bizony nem volt egyszerű felcipelni a harmadik emeletre, kb. 50 kiló és akkora dobozban volt, hogy csak keresztben fért be az ajtón. Apámmal ketten azért megoldottuk, pedig egyikünk sem súlyemelő. Az elhelyezéssel nem volt gond, szerencsére elég nagy a nappalink. Betöréskor pl. előny a nagy súly, mert a betörő kétszer is meggondolja, hogy cipelje-e a félmázsás CRT-t, míg az LCD-t a hóna alá kapja és szalad vele.
Idézet
A hang a másik. Nehogy már olyan jó hangja legyen egy böhöm nagy műanyag CRT-nek, hogy amiatt döntsön a család amellett. A Pana LCD-nek egész szép a hangja és a CRT-vel szemben nincs meg az a szép, öblös műanyag-doboz hangzása, aminek nagyon örülók.
Trendiség?

Na igen, tévéje válogatja, hogy milyen hangja van alapból. Ha valaki komolyan gondolja a hangzást, akkor úgyis ráköti valami külső hangcuccra és máris nem számít, milyen hangszórók vannak a tévébe építve. Egyébként egy normális tévének (értsd Sony) nincs dobozhangja.
Sok beszédnek sok az alja: én bizony azt a különbözetet, amely egy trendi LCD és egy 4:3-as CRT között van, inkább a CRT-s extrákra költeném. Nagyon jó áron vannak fullextrás, nagyképernyős CRT-k, hagyományos tévézésre szerintem sokkal jobban megfelelnek. Ha DVD-zés, műholdas adók nézegetése a fő szempont, akkor jöhet az LCD. Arról nem is beszélve, hogy az LCD leginkább szemből nézve ad tökéletes képet és színhűséget, oldalról nézve már nem igazán - ki lehet próbálni egy LCD-monitoron. Ez mondjuk nagyobb társaságban (kb. 5-6 fő felett) lehet zavaró.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000