HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#1381 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 10:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 7:13

Mármint letterboxolt változatban (ami valójában nem is igazi letterbox mert a kép két széléről le van vágva aktív tartalom).  :omg:
Hazánkban még nincs (és szerintem még hosszú ideig nem is lesz) szélesvásznú TV műsor szolgáltatás.

Mármint letterbox változatban, de gyakran eredeti képaránnyal.  :omg: És egy-egy ilyen adás akkor is jobban mutat 16:9-es tévén, mint 29" 4:3-as Sony TV-n, aminek a szélessége 76cm. Ez így már jobb neked?

Szerkesztette: MamaSaid 2007. 03. 10. 10:45 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#1382 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 10:50

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 10:37

Mármint letterbox változatban, de gyakran eredeti képaránnyal.  :omg:

A letterbox pusztán 4:3 arányú TV-re optimalizált formátum.
Az igazi az lenne ha a szélesvásznú műsorokat aránykonverzió nélkül szélesvásznúban sugároznák.

Idézet

És egy-egy ilyen adás akkor is jobban mutat 16:9-es tévén, mint 29" 4:3-as Sony TV-n, aminek a szélessége 76cm. Ez így már jobb neked?

Igen de csak akkora 16:9 TV-n melynek az aktív képmagassága minimum akkora mint amekkora a 29" 4:3 TV-nek.  :D

Szerkesztette: wpepi 2007. 03. 10. 10:53 -kor

#1383 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 11:23

A 16:9-es képarányú tvsorozatok széleiből szerintem nincs levágva semmi.  :think:

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 10:50

Igen de csak akkora 16:9 TV-n melynek az aktív képmagassága minimum akkora mint amekkora a 29" 4:3 TV-nek.  :D

És az mennyi is? És az a 4:3-as tv mekkora helyet is foglal? Ez is szempont volt, amit mindannyiszor figyelmen kívül hagytál. Ami részemről ebben az ügyben is tanulság, hogy ha valamit venni szeretnék, beleolvasok a fórumokba ugyan, de csak a magam által látottak alapján és a saját ízlésem szerint döntök, nem pedig számomra érdektelen szubjektumok alapján. Ugyanez a játék megvolt már az 50 Hz vs. 100 Hz, a Sony vs. nemsony márka és egyéb más okosságok kapcsán.

Szerkesztette: MamaSaid 2007. 03. 10. 11:34 -kor

#1384 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 12:01

Idézet

Namost kérdem én, miért jobb 16:9-es CRT-n nézni a 4:3-as tévéadást, mint LCD-n? Merthogy az egyik legfőbb érv az lett, hogy az milyen rossz lesz, mert két oldalt ott a fekete csík. De hiszen az ott van a CRT-n is?! Arról meg már nem is szólva, hogy a valóban élményt nyújtó DVD-k legalább "jóképűek" (Már ha a kiadó is úgy akarja). Aki meg 4:3-as tévét ajánl, az szégyelje magát, mert szélesvásznú film nézésekor azon is van fekete csík, csak nem jobb és bal oldalon. Egyébként egyre gyakrabban mennek le ismét eredeti képaránnyal filmek és már vannak ilyen sorozatok is. Bár a SG-Atlantisz második évfolyama már 4:3-ban megy. Valaki mondjon le!

Mi nem 16:9-es CRT-t ajánlgattunk szerintem, hanem 4:3-ast. Merthogy zomgwtf szépen leírta, hogy a szüleinek kellene egy tévé hosszútávra, amelyen elsősorban (becslésem szerint 90%-ban) tévéadást szeretnének nézni, kábeltévés forrásból. A szélesvásznú, magyar nyelvű tévéadás pedig ritka mint a fehér holló. A 16:9-es képarányú tévén pedig nagyon hülyén néz ki a 4:3-as adás - ezt már többen kifejtették előttem. Ha esetleg írnál a SG:A-n kívül olyan konkrét sorozatot vagy filmet, amelyet szélesvásznú képaránnyal sugároztak magyar tévében, azt megköszönném.  ;)

Idézet

És CRT-n hogy néznek HD-s anyagot, ha éppen úgy alakul a család úri kedve?

Mikor lesz itt HD-sugárzás, könyörgök?  :eek: Ne akarjunk már nem létező feature-öket rátukmálni a naiv vevőre.

Idézet

Arról már nem is szólva, hogy kötött a hely mérete. És az sem mellékes, hogy a nagy CRT-hez legalább két ember kell, míg a 32-es LCD-t egyedül felviszem az emeletre.

Nem mellékesen egyszer kell csupán felcipelni az emeletre azt a tévét - na jó, kétszer, ha azt is beleszámoljuk, amikor kidobod...  :D Egyébként a mostani "fő" tévénket bizony nem volt egyszerű felcipelni a harmadik emeletre, kb. 50 kiló és akkora dobozban volt, hogy csak keresztben fért be az ajtón. Apámmal ketten azért megoldottuk, pedig egyikünk sem súlyemelő. Az elhelyezéssel nem volt gond, szerencsére elég nagy a nappalink. Betöréskor pl. előny a nagy súly, mert a betörő kétszer is meggondolja, hogy cipelje-e a félmázsás CRT-t, míg az LCD-t a hóna alá kapja és szalad vele.

Idézet

A hang a másik. Nehogy már olyan jó hangja legyen egy böhöm nagy műanyag CRT-nek, hogy amiatt döntsön a család amellett. A Pana LCD-nek egész szép a hangja és a CRT-vel szemben nincs meg az a szép, öblös műanyag-doboz hangzása, aminek nagyon örülók.
Trendiség?  :think:

Na igen, tévéje válogatja, hogy milyen hangja van alapból. Ha valaki komolyan gondolja a hangzást, akkor úgyis ráköti valami külső hangcuccra és máris nem számít, milyen hangszórók vannak a tévébe építve. Egyébként egy normális tévének (értsd Sony) nincs dobozhangja.

Sok beszédnek sok az alja: én bizony azt a különbözetet, amely egy trendi LCD és egy 4:3-as CRT között van, inkább a CRT-s extrákra költeném. Nagyon jó áron vannak fullextrás, nagyképernyős CRT-k, hagyományos tévézésre szerintem sokkal jobban megfelelnek. Ha DVD-zés, műholdas adók nézegetése a fő szempont, akkor jöhet az LCD. Arról nem is beszélve, hogy az LCD leginkább szemből nézve ad tökéletes képet és színhűséget, oldalról nézve már nem igazán - ki lehet próbálni egy LCD-monitoron. Ez mondjuk nagyobb társaságban (kb. 5-6 fő felett) lehet zavaró.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#1385 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 12:02

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 11:23

A 16:9-es képarányú tvsorozatok széleiből szerintem nincs levágva semmi.  :think:

Sajnos nem mindenütt használnak valódi letterboxot.

Idézet

És az mennyi is? És az a 4:3-as tv mekkora helyet is foglal?

42cm
szélesség:76cm, magassság: 58cm, mélység: 49cm  :D

#1386 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 12:10

Egyébként a CRT dobozhangjáról csak annyit, hogy az én Sony TV-mben van beépített mélynyomó is melynek a nyílása hátul figyel :D

Szerkesztette: wpepi 2007. 03. 10. 12:11 -kor

#1387 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 12:24

Idézet: zako - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 12:01

Ha esetleg írnál a SG:A-n kívül olyan konkrét sorozatot vagy filmet, amelyet szélesvásznú képaránnyal sugároztak magyar tévében, azt megköszönném.  ;)

Őőőő, volt az a vírusos baromság, meg van még másik kettő-három, majd beírom ide, ha látom. Nem nagyon tévézek (DVD-t és HD filmet nézek az LCD-n  :D ), úgyhogy nem vágom fejből, csak feltünt és örültem. Meg ott van az MGM is, ahol gyakorlatilag filmek 90%-a szélesvásznú, bár ott a romániában készült szinkron igencsak csökkenti a filmek élvezeti értékét.

Idézet: zako - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 12:01

Mikor lesz itt HD-sugárzás, könyörgök?  eek.gif Ne akarjunk már nem létező feature-öket rátukmálni a naiv vevőre.

Tudod jól, hogy már nagy mennyiségben elérhető HD tartalom. Egy éve még engem sem érdekelt, azután érdekelt lettem. ÉS nézem. És jó.  :)

Ami pedig a 16:9-es tévén a 4:3-as adást illeti, nem tudom miért zavar ez ennyire embereket. Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban, ültem a moziban és nagyon vártam, hogy elkezdődjön a film. Lementek a reklámok, egyéb szarok és végre elkezdődött a film. Fekete-fehér és nem szélesvásznú, de nagyon jó. Luc Besson - Élethalálharc. Na ott is volt "sötét csík" a kép két oldalán, gyakorlatilag a vászon egyharmadát töltötte ki a képi tartalom. Mégis élvezetes és jó filmet láttam.

Szerkesztette: MamaSaid 2007. 03. 10. 12:31 -kor

#1388 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 12:27

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 12:10

Egyébként a CRT dobozhangjáról csak annyit, hogy az én Sony TV-mben van beépített mélynyomó is melynek a nyílása hátul figyel :D

Na a mélynyomó megint egy olyan szubjektum, ami számomra egyáltalán nem fontos, főleg azután, hogy meghallgattam egy ilyen tévés mélynyomót. Azt Te tudod hallgatni? Szerintem szörnyű hangja van, persze ez is viszonyítás kérdése. Azért én maradnék a "független" JBL sub-nál és nyugodt szívvel lemondok a tévékbe épített csipogókról.

Szerkesztette: MamaSaid 2007. 03. 10. 12:29 -kor

#1389 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 13:11

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 13:24

Tudod jól, hogy már nagy mennyiségben elérhető HD tartalom.

És zomgwtf szülei majd HD .mkv-ket töltenek torrentről, hogy nézhessék az új LCD-n. Életszerű, ja, szinte látom magam előtt.  :nevet2:

Szerkesztette: EV6 2007. 03. 10. 13:11 -kor

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1390 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 13:13

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 12:27

Na a mélynyomó megint egy olyan szubjektum, ami számomra egyáltalán nem fontos, főleg azután, hogy meghallgattam egy ilyen tévés mélynyomót. Azt Te tudod hallgatni? Szerintem szörnyű hangja van, persze ez is viszonyítás kérdése. Azért én maradnék a "független" JBL sub-nál és nyugodt szívvel lemondok a tévékbe épített csipogókról.

Egy jobbfajta CRT hangrendszere igencsak jó el van készítve. Persze nem DVD-zésre lett kitalálva de a NICAM/A2 sztereó adásokra kiváló. Megvan az elegendő magas és közép tartomány a mélynyomó meg gondoskodik az alsó tartományról. Természetesen DVD-hez nekem is ott van a komoly hangrendszer.

#1391 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 14:27

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 13:11

És zomgwtf szülei majd HD .mkv-ket töltenek torrentről, hogy nézhessék az új LCD-n. Életszerű, ja, szinte látom magam előtt.  :nevet2:

Nem, azt majd én teszem meg helyettük, ha nekik erre szükségük van. (más kérdés, hogy egyelőre nincs olyan laptop, amivel ezt kényelmesen meg lehetne oldani)

Egyébként sajnos tényleg azt látom, hogy alapvetően a saját szempontjaitokat nézitek. Vagy 5ször kellett leírnom, hogy a 32"os CRT nem fér be, de a 32"os LCD igen.
Én örülök a tanácsoknak, csak sokkal nem tudok mit kezdeni, mert figyelmen kívül lettek hagyva a szempontok.

Szerkesztette: zomgwtf 2007. 03. 10. 14:41 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1392 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 14:38

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 13:11

sky digital HD szurke dekoder? :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1393 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 14:44

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 14:27

Nem, azt majd én teszem meg helyettük, ha nekik erre szükségük van. (más kérdés, hogy egyelőre nincs olyan laptop, amivel ezt kényelmesen meg lehetne oldani)

idesusss :D

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 14:27

Egyébként sajnos tényleg azt látom, hogy alapvetően a saját szempontjaitokat nézitek. Vagy 5ször kellett leírnom, hogy a 32"os CRT nem fér be, de a 32"os LCD igen.
Én örülök a tanácsoknak, csak sokkal nem tudok mit kezdeni, mert figyelmen kívül lettek hagyva a szempontok.

tudodmit, igazad van - csakmi nem szeretnenk ha megbannad, ezert szolunk a buktatokrol. szivem szerint aszondanam mindenkinek, hogy vegyen plazmat - csak az heroinarban van.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 10. 14:45 -kor

#1394 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 14:59

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 15:44

vegyen plazmat - csak az heroinarban van.

Igen? Én meg inkább azt látom, hogy 300-ért kapsz egy igen jó 106 centis HD Ready plazmát, ugyanennyiért keresgélni kell, hogy kapj egy 96 centis HD Ready LCD-t. Igaz, előbbinél elvesztesz 300-egynéhány oszlopot, de számomra nem lenne kérdés, hogy 1366 vagy inkább 10000:1 + 16,7m, már ha értitek, mire gondolok. :)

Ha a magyar realitásnál és így az SD tévézésnél maradunk, akkor százszor inkább egy 106 centis SD plazma 250-ért, mint egy 76 centis HD LCD, de persze nem vagyunk egyformák...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1395 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 15:10

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 14:59

Igen? Én meg inkább azt látom, hogy 300-ért kapsz egy igen jó 106 centis HD Ready plazmát, ugyanennyiért keresgélni kell, hogy kapj egy 96 centis HD Ready LCD-t. Igaz, előbbinél elvesztesz 300-egynéhány oszlopot, de számomra nem lenne kérdés, hogy 1366 vagy inkább 10000:1 + 16,7m, már ha értitek, mire gondolok. :)

Ha a magyar realitásnál és így az SD tévézésnél maradunk, akkor százszor inkább egy 106 centis SD plazma 250-ért, mint egy 76 centis HD LCD, de persze nem vagyunk egyformák...

Mondjuk ezen mar telleg el lehet gondolokzni... de akar ezen is...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 10. 15:15 -kor

#1396 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 15:45

Az a DVD lejátszó érdekesnek tűnik. Szüleim tuti nem fizetnének érte, de azért magamnak megjegyzem, egyszer majd úgyis költözni fogok :)

Figyelek is én az említett buktatókra, csak ha visszaolvasol, akkor néhány poston keresztül ugyanaz megy oda-vissza.
Persze, plazma lenne a legjobb, de az már végképp nem fér be ;)
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1397 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 16:58

Kedves Guruk!

:offtopic:

Ne haragudjatok, hogy ide is beollózom a kérdésemet, de a TV-Out topic-ba a kutya se jár! Viszont Ti szerintem tudnátok nekem segíteni! (SFIJ, Kilyan, Wpepi, ...)

Vettem egy Galaxy nVidia GF 7600GT-t. S-Video és YPbPr kimeneten kívűl nincs rajta más TV kimenet! Mivel a TV-men csak egy szimpla Scart bemenet van, ezért eléggé meg vagyok lőve! Tehát kérdezném a gurukat, hogy ilyenkor mi a járható út?!  :D

1. S-Video -> kompozittá varázslása -> Scart
2. YPbPr/YCbCr -> Scart

A 2. út vajon járható-e?! Igazándiból nem tudom, hogy a Panasonic TV-m (TX25CK1P/M) tud-e kezdeni valamit a színkülönbségi jelekkel?! Vagy esetleg YUV jelekkel (YCbCr)?  :think:  Tehát megoldható-e a 3RCA -> Scart átalakítás?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#1398 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 18:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 14:44

x264-et tud?  :think:
mármint az XviD-HD az az?

Szerkesztette: Lord 2007. 03. 10. 18:46 -kor

#1399 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 18:53

Idézet: Klown - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 16:58

Vettem egy Galaxy nVidia GF 7600GT-t. S-Video és YPbPr kimeneten kívűl nincs rajta más TV kimenet! Mivel a TV-men csak egy szimpla Scart bemenet van, ezért eléggé meg vagyok lőve! Tehát kérdezném a gurukat, hogy ilyenkor mi a járható út?!  :D

1. S-Video -> kompozittá varázslása -> Scart
...

Másféle tv kimenet nem nagyon szokott lenni a videókártyákon ;). Ha nem akarod túlkomlikálni a dolgot, akkor az s-video kimenetet kösd be a tv scart aljzatába; rendes tv-k tudják itt is fogadni az s-video jelet.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1400 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 19:08

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 18:53

Másféle tv kimenet nem nagyon szokott lenni a videókártyákon ;). Ha nem akarod túlkomlikálni a dolgot, akkor az s-video kimenetet kösd be a tv scart aljzatába; rendes tv-k tudják itt is fogadni az s-video jelet.

Üdv!

Sajnos ez nem noooormális TV. :Đ  Csehszlovák csoda... (az ne zavarjom meg, hogy Panasonic Quintrix van ráírva!) Sajna S-Videot nem tud fogadni.  :(  Tehát akkor ezekszerint sajnos marad a kókányolás! (S-Video jel kompozíttá gyúrása)  Azért régebben adtak a kártyákhoz S-Video -> kompozit RCA, de hát ezekszerint manapság ez már nem divat...  :(  Ezért is kérdeztem, hogy nem-e lehet valahogy YPbPr-ben összekötni az eszközöket?  :think: 

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »