HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#221 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 09. 10:38

idézet:
Ezt írta Mumia:
Hát szvsz 100frame/s nem egy reális igény. Valszeg még fele annyi "igénylője" sincs, mint azok akik a HDTV-t várják. És Európában szerintem utóbbiból sincs sok. Az összes tévénézőhöz képest.

Inkább legyen meg a jó minőségű kép 50i-ben.
[/quote]

Mumia! Ne keverd a fieldet a frame-mel!!!

#222 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 10:39

idézet:
Ezt írta Victor:

Mumia! Ne keverd a fieldet a frame-mel!!!
[/quote]

Én nem keverem, tudom mi a különbség.

#223 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 10:42

idézet:
Ezt írta Mumia:
Én nem keverem, tudom mi a különbség.[/quote]

Ja, akkor max-pain-nak válaszoltál, nem nekem. OK.

#224 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 10:45

De azt sem tudom miért lenne jobb 100i 50p-nél?

Nem tudom, szerintem az egész interlace mizériát le kellene már húzni a klotyón :D

#225 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 10:49

Szóval én arról beszélek, hogy egyre gyorsabban terjednek a 100Hz-es TV-k (mert aki egyszer, nyugod körülmények között megnéz egy ilyet, az megérti, mit is jelent ez, és nem akarja tovább nézni az 50Hz-es villogást; amúgy sem felel meg az ergonómiai előírásoknak, amik monitorokra ma érvényesek, csak még nem terjesztették ki a TV-kre), és nincs minden 100Hz-es TV-ben ilyen Nat.Mot.-szerű dolog, így szőröznek/dupláznak. És még az a Nat.Mot. sem tökéletes.

#226 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 10:51

"de a MPEG2-t (akár HD) legalább lejátsza egy mai átlag-PC pl. ATI kártyával."

Probaltad mar? :) Azert annak is van nemi gepigenye, nem sokkal kevesebb... es abban sem vagyok biztos, hogy az ATI hw-esen gyorsitja a HD minosegu MPEG-2 dekodolasat.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#227 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 10:56

idézet:
Ezt írta Mumia:
De azt sem tudom miért lenne jobb 100i 50p-nél?

Nem tudom, szerintem az egész interlace mizériát le kellene már húzni a klotyón :D
[/quote]

Te nem látsz különbséget egy 50fps-es és egy 100fps-es mozgás között? És még ha nem is, az a probléma, hogy (szimpla) 100Hz-esítés után (ami ebben az esetben abból áll, hogy 2x jelenik meg ugyanaz a kép), a szem duplázva látja a mozgó éleket.

#228 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 11:00

idézet:
Ezt írta Krinyo:
Probaltad mar? :) Azert annak is van nemi gepigenye, nem sokkal kevesebb... es abban sem vagyok biztos, hogy az ATI hw-esen gyorsitja a HD minosegu MPEG-2 dekodolasat.[/QB][/quote]

Képzeld, igen. És igen, az ATI HW (Radeon-ok) HW-esen gyorsítja az MPEG2 dekódolást. Esetlet te is kipróbálhatnád... (Azért ennek is kell proci, mert félig az dolgozik, de messze nem kell 3GHz.) (Elvileg az GF-ek is tudnak ilyesmit, GF4-től kezdve, csak az nV nem képes egy normális drivert írni hozzá.)

#229 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 11:19

idézet:
Ezt írta Krinyo:
"de a MPEG2-t (akár HD) legalább lejátsza egy mai átlag-PC pl. ATI kártyával."

Probaltad mar? :) Azert annak is van nemi gepigenye, nem sokkal kevesebb... es abban sem vagyok biztos, hogy az ATI hw-esen gyorsitja a HD minosegu MPEG-2 dekodolasat.

Krinyo
[/quote]

Bármelyik DXVA kártya gyorsítja az mpeg2 dekódolást, dxva lejátszóval. Nem csak az ATI. De ha az ati valami+ is ad, akkor az biztos, hogy csak akkor jön ki, ha Multimeda Centerrel játszom le az mpeg2-t. Ez meg adásból még nem megy.

#230 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 11:24

idézet:
Ezt írta Victor:

Te nem látsz különbséget egy 50fps-es és egy 100fps-es mozgás között? És még ha nem is, az a probléma, hogy (szimpla) 100Hz-esítés után (ami ebben az esetben abból áll, hogy 2x jelenik meg ugyanaz a kép), a szem duplázva látja a mozgó éleket.
[/quote]

De ez a technológia hibája, hogy duplázva látszanak a mozgó élek. Szerintem 50p-nél sem látszanának duplázva az élek.

Az interlacet úgy ahogy van el kellene felejteni.

#231 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 11:45

idézet:
Ezt írta Victor:

Tegyük fel, a wmv9 jó (bár nekem feláll a hátamon a szőr tőle, mármint hogy M$), de a MPEG2-t (akár HD) legalább lejátsza egy mai átlag-PC pl. ATI kártyával. Erre a wmv9-re majd külön kártya kell, esetleg beépítik majd a tunerkártyákba. (Mert 1-2 év múlva sem akarja majd mindenki rá áldozni a procitelj. 100%-át.) Mikor lesz ilyen?
[/quote]

Nálam a tapasztalat ezzel pont ellentétes, a Coral Reef 1920x1080-ast adakás nélkül lejátszotta igaz épp fullra is terhelte a procit. Ezzel szemben ahogy korábban írtam a 15mbps-es MPEG2 ugyanekkora felbontásban használhatatlan, fél percet fut, fél perc kimarad és ez ismétlődik szóval folyamatos akadás. Pedig be van pipálva WinDVD-nél a hardwares gyorsítás, Radeon 9100, 2.4-es PIV mégis kevés neki a nafta.

Minőségre nekem nem tűnt olyan rossznak a WMV9, igaz HQ felbontásban csak captureökön vizslattam hogy is nézhet ki mert nincs olyen felbontású monitorom ami natív kipakolná. Viszont az M$ féle licencelési hozzáállás miatt én nagy kockázatot látok benne, az MPEG2-es streameket lehetséges rögzíteni, míg WMV9-nél könnyel előállhat az a helyzet - főleg a jővőben fenyegető Palladium és társai miatt - hogy ezt a lehetőséget nem engedi a gép vagy esetleg azt mondja hogy lementheted de 1xi visszajátszás $1, 10xi $5, korlátlan $10.

#232 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 12:02

idézet:
Ezt írta Victor:

Képzeld, igen. És igen, az ATI HW (Radeon-ok) HW-esen gyorsítja az MPEG2 dekódolást. Esetlet te is kipróbálhatnád... (Azért ennek is kell proci, mert félig az dolgozik, de messze nem kell 3GHz.) (Elvileg az GF-ek is tudnak ilyesmit, GF4-től kezdve, csak az nV nem képes egy normális drivert írni hozzá.)
[/quote]

En HD-minosegu MPEG-2 dekodolasarol beszeltem, tudod, nagy felbontas, nagy bitrata (15-18, akar 30 Mbit/s)
Azt tamogatja hardveresen? Nos? Meg a szoftveres dekoderek kozul sem birkozik meg mindegyik egy ilyen jelfolyammal es mint shabba is irta, brutalis gep kell hozza.
Pl. az nvdvd, ravisent szoftveres dekodere kepes ilyen jelfolyam kezelesere, ha jol tudom.

[ 2004. január 09.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]

#233 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 12:06

Ezt irja az ATI honlapja:

idézet:
MPEG-2 decoding with motion compensation, iDCT and color space conversion
All-format DTV/HDTV decoding[/quote]

Elkepzelheto, hogy hardveresen tamogatja. Jo lenne.

Krinyo

#234 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 12:54

idézet:
Ezt írta shabba:
Pedig be van pipálva WinDVD-nél a hardwares gyorsítás, Radeon 9100, 2.4-es PIV mégis kevés neki a nafta. [/quote]

WinDVD4? Mert annál ez csak a scale-elésre, meg talán az YUV->RGB konverzióra vonatkozik. Próbáld ki a WinDVD5-öt.

#235 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 12:56

idézet:
Ezt írta Krinyo:
En HD-minosegu MPEG-2 dekodolasarol beszeltem, tudod, nagy felbontas, nagy bitrata (15-18, akar 30 Mbit/s)
Azt tamogatja hardveresen? Nos?
[/quote]

Szerintem igen. A HDTV-s klipeket nézve pontosan olyan a kép, mint a demó állóképeken.

idézet:
Meg a szoftveres dekoderek kozul sem birkozik meg mindegyik egy ilyen jelfolyammal es mint shabba is irta, brutalis gep kell hozza.
Pl. az nvdvd, ravisent szoftveres dekodere kepes ilyen jelfolyam kezelesere, ha jol tudom.
[/quote]

Hát igen, ez így szokott lenni, a HW-es gyorsítás gyorsít, nem lassít... ;)

#236 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 12:59

idézet:
Ezt írta shabba:

Nálam a tapasztalat ezzel pont ellentétes, a Coral Reef 1920x1080-ast adakás nélkül lejátszotta igaz épp fullra is terhelte a procit. Ezzel szemben ahogy korábban írtam a 15mbps-es MPEG2 ugyanekkora felbontásban használhatatlan, fél percet fut, fél perc kimarad és ez ismétlődik szóval folyamatos akadás. Pedig be van pipálva WinDVD-nél a hardwares gyorsítás, Radeon 9100, 2.4-es PIV mégis kevés neki a nafta.
[/quote]

DXVA-t kell engedélyezni windvd-nél és akkor már nincs gondja a lejátszással. Nálam 80% terheléssel megy. De ezt csak registryből lehet.

#237 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 13:01

idézet:
Ezt írta shabba:
Minőségre nekem nem tűnt olyan rossznak a WMV9, igaz HQ felbontásban csak captureökön vizslattam hogy is nézhet ki mert nincs olyen felbontású monitorom ami natív kipakolná. Viszont az M$ féle licencelési hozzáállás miatt én nagy kockázatot látok benne, az MPEG2-es streameket lehetséges rögzíteni, míg WMV9-nél könnyel előállhat az a helyzet - főleg a jővőben fenyegető Palladium és társai miatt - hogy ezt a lehetőséget nem engedi a gép vagy esetleg azt mondja hogy lementheted de 1xi visszajátszás $1, 10xi $5, korlátlan $10.[/quote]

Én is ettől félek. Ráadásul talán minden dollárból x cent a m$-ot fogja gazdagítani. Vagy esetleg a wmv9 nyitott szabvány?

#238 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 13:05

(Én a FusionHD-vel néztem a site-jukon letölthető mentéseket, ebben beállítható a DxVA-s gyorsítás.)

#239 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 13:07

idézet:
Ezt írta Victor:

Én is ettől félek. Ráadásul talán minden dollárból x cent a m$-ot fogja gazdagítani. Vagy esetleg a wmv9 nyitott szabvány?
[/quote]

Nem ertem miert faj az, ha valaki penz akar latni a munkajaert, raadasul meg ha jo is... :rolleyes:. Vagy azert szidjuk, mert MS? Ebbe az iranyba ne menjunk el szerinte.

Amugy szerinted mennyi lovet akasztottak az MPEG1-2-4 es a DVD-licenceken? Az miert nem faj? :)

Krinyo

#240 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 13:10

Csak nem szeretném, ha a levegőért is a M$-nak kellene fizetni.

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.