HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#941 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 19. 14:03

www.losthdtv.com lehet regisztrálni aztán... :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#942 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 20:36

Sziasztok!

Van nekem egy gépem 2.8 P4 512Mb ram meg jelenleg integralt sis es vga 32 mb ram van rá állitva! És lenne egy HDTV sample amit VLC playerrel meg akartam nézni! Nos el is indul de csontrafagy a gép! én a vga-ra gyanakszom szerintem az a ludas, de olvastam másoknak ment int. vga val!Mi lehet a baj?
The Sky Was Pink

#943 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 20:40

Az a vlc player eléggé érdekes egy jószág. Nekem is fagyasztotta a gépemet nem integrált vga-val is. Meg üres szürke képet adott. Biztos jó ha működik, de őszintén szólva én még nem láttam működni  :D

#944 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 20:56

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 21:40

Az a vlc player eléggé érdekes egy jószág. Nekem is fagyasztotta a gépemet nem integrált vga-val is. Meg üres szürke képet adott. Biztos jó ha működik, de őszintén szólva én még nem láttam működni  :D

És akkor mivel probáljam meg lejátszani ezt a HDTV samplet? mert nekem a VLC Playert mondták! Igen és sem szimpatizáltam vele anno már kiprobáltam és fagyi volt akkor is  :D mplayer nem csinált vele semmit :(
The Sky Was Pink

#945 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 20:57

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 14:03

:respect:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#946 Felhasználó inaktív   gaben75 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 24. 21:50

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 15:03

király vagy  :respect:

#947 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 22:02

Sorry, ha túl nagy kérdésözönt zúdítok ide hirtelen. Szóval, kezdem a leglényegesebbel:
Asztali dvd felvevőt szándékozok venni, nagy beépített vinyóval, még nem döntöttem konkrét típus mellett, viszont szeretném, ha hosszabb időre megmaradna, épp ezért szeretnék infókat arról, hogy lehetséges digitális adást, és azon belül is hdtv-t rögzíteni vele. Ha jól tudom, a digitális adásnak 3 fajtája a a földfelszíni, kábeles és szatellites, ezen belül pedig a hdtv egy megadott szabványoknak eleget tevő digitális adástípus (megfelelő felbontás, stb). Szóval, egyrészt, vételi lehetőség lehet tv-be beépítve, de mivel egyenlőre még csak egy tizen akárhány éves tv-m van, euro-scart és koax csatlakozással, így ez kilőve, így a vételre, ha jól tudom egy set-top-box kell, valamint vagy egy pici antenna a földfelszíni, vagy kábel bevezetés a kábeleshez, viszont szeretném tudni, hogy megfelelő-e a tv az adás vételéhez (még, ha el is veszik az adat egy része), valamint, a dvd felvevő tökéletesen fel tudja venni az adást, adat vesztés nélkül is? Ha nem, akkor milyen asztali dvd felvevő kell ahhoz, hogy digitális/hdtv felvétel képes legyen?

#948 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 13:45

Én nem tudok olyan felvevő létezéséről, ami HDTV-t rögzítene. De magyarországi viszonyokat elnézve, szerintem ilyen egy felvevő még vagy 10 évig kihasználatlan maradna. Meg a kiadók  éppen azon dolgoznak, hogy ne vehesd fel az adást, szerintem nem is lesz HDTV felvevő hivatalos soha.

#949 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 14:06

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 14:45

Én nem tudok olyan felvevő létezéséről, ami HDTV-t rögzítene.

Én tudok, mert kerestek nálunk a boltban ilyet 2004 év végén :)
Sony cucc volt és Blu-ray. Ez azért vicces, mert akkor (és tán most se?) nem si volt kész szabvány a Blu-Ray lemezre. Akkor a "potenciális vevő" azt állította, hogy 800.000 forint körül volt az ára. Gondolom most 350-400.000 körül lehet, de szvsz értelmetlen megvenni ... és nem azért mert drága.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#950 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 17:16

Idézet: keeper2 - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 22:02

...

Javaslom, inkább MediaCentereket nézegess. Ezekbe tudsz DVB vevőt is építeni, de ne keverd a DVB-t a HDTV-vel - majd hogy nem az egyik hardver, a másik szoftver (persze nem). Windows alatt tudsz merevlemezre rögzíteni, akár szerkeszteni is HDTV felvételt, viszont itthon elég szűkös a kínálat a MediaCenterekből. Albacompnak ven egy barbone gépe, nem túl míves darab. Esetleg nézd meg a HP amerikai oldalát, ami nekem az azért is tetzik, mert cserélhető HDD is van benne, és 320 GB-os dobozkában már szállítani is lehet HDTV anyagot. A Sony is nemrég mutatta be a saját MediaCenterét Digital Living System néven. Ha vársz egy kicsit, lesz ez Blue-rayel is.

#951 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 20:18

Hmm, azt tudom, hogy nagyon ágálnak az ellen a film-kiadók, hogy felvehető legyen a műsor, ellenben, akkor is lesznek olyan műsorok ill. csatornák, amik nem védett műsort sugároznak, amit fel lehet venni.
Ha jól tudom, a digitális műsorszórás egy elég tág fogalom, a hdtv pedig ennek egy fajtája, ahol meg vannak kötve a sugárzási módok és minőségek. Akkor maradjunk csak a digitális adásnál: szóval, ha a sugárzó szabadon felvehető módon sugározza a műsorát, akkor mi kell ahhoz, hogy fel tudjam venni azt is? Azt tudom, hogy van egy analóg tuner a dvd vevőkben, de a digitális adás vételéhez mi kell? Feltételezem, egy set top box, ami dekódolja a digitális jelet, ám nem tudom, hogy ez milyen jelformátumot állít elő, hogy aztán azt a felvevő fel tudja venni...
Kissé úgy tűnik, félreérthető voltam az előző hozzászólásban, mivel nem akarok hatalmas összegeket beleinvesztálni, még szinte nem is létező technológiákba, mint pl. média centerekbe beruházás. Nekem az kellene, hogy legyen egy vinyós dvd felvevőm, lehetőleg 100 bruttó alatt (már néztem ki pár elég jónak tűnőt), vagyis az olcsóbb kategóriából, és az a belátható időn belül ne avuljon el, ezért gondoltam, hogy nem szeretnék abba a csapdába esni, hogy ha pár éven belül váltunk digitális műsorszórásra (mármint az ország adóinak többsége), akkor azt is szerezném valami módon felvenni a jelen felvevővel, tehát, ezért kellene, hogy, ha majdan bekerül egy digitális adást dekódoló set top box akkor annak a jelét is fel tudja venni. Valakinél olvastam, hogy nála vegyesen van analóg és digitális adású csatorna is, és nem tudja a kettő csak külön-külön egységgel felvenni, na én ezt szeretném elkerülni.

#952 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 22:11

Idézet: keeper2 - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 20:18

...

Gondoltam én, hogy nem a HDTV kell neked.
A DVB-T topikot itt >> találod.

#953 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 12:01

Idézet: keeper2 - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 20:18

Hmm, azt tudom, hogy nagyon ágálnak az ellen a film-kiadók, hogy felvehető legyen a műsor, ellenben, akkor is lesznek olyan műsorok ill. csatornák, amik nem védett műsort sugároznak, amit fel lehet venni.
Ha jól tudom, a digitális műsorszórás egy elég tág fogalom, a hdtv pedig ennek egy fajtája, ahol meg vannak kötve a sugárzási módok és minőségek. Akkor maradjunk csak a digitális adásnál: szóval, ha a sugárzó szabadon felvehető módon sugározza a műsorát, akkor mi kell ahhoz, hogy fel tudjam venni azt is? Azt tudom, hogy van egy analóg tuner a dvd vevőkben, de a digitális adás vételéhez mi kell? Feltételezem, egy set top box, ami dekódolja a digitális jelet, ám nem tudom, hogy ez milyen jelformátumot állít elő, hogy aztán azt a felvevő fel tudja venni...
Kissé úgy tűnik, félreérthető voltam az előző hozzászólásban, mivel nem akarok hatalmas összegeket beleinvesztálni, még szinte nem is létező technológiákba, mint pl. média centerekbe beruházás. Nekem az kellene, hogy legyen egy vinyós dvd felvevőm, lehetőleg 100 bruttó alatt (már néztem ki pár elég jónak tűnőt), vagyis az olcsóbb kategóriából, és az a belátható időn belül ne avuljon el, ezért gondoltam, hogy nem szeretnék abba a csapdába esni, hogy ha pár éven belül váltunk digitális műsorszórásra (mármint az ország adóinak többsége), akkor azt is szerezném valami módon felvenni a jelen felvevővel, tehát, ezért kellene, hogy, ha majdan bekerül egy digitális adást dekódoló set top box akkor annak a jelét is fel tudja venni. Valakinél olvastam, hogy nála vegyesen van analóg és digitális adású csatorna is, és nem tudja a kettő csak külön-külön egységgel felvenni, na én ezt szeretném elkerülni.

Üdv!

Elmondom, hogy miért lehet számodra jó megoldás egy MediaCenter PC (Barbone).

Azok a winchester-rel ellátott DVD írók mind analóg jelből csinálnak digitálisat. Azt ugye nem kell ecsetelnem, hogy az D/A <-> A/D átalakítás nem veszteségmentes. Ha igazán jó minőségű felvételt szeretnél, akkor kiiktatod a rendszerből ezeket a konverziókat. Tehát kapásból az MPEG2 TS-t rögzíted. Ezt egyenlőre csak úgy tudod megcsinálni, ha olyan STB-ot veszel, amiben van vinyó. Viszont ugye az csak 1 féle adást tud rögzíteni. (vagy DVB-S-t, vagy DVB-T-t, vagy DVB-C-t) Viszont ha veszel egy Media Center gépet, akkor abba olyan tunert teszel amilyet csak akarsz (analóg/digitális, földfelszíní és kábel, műhold). Ha digitális benne a tuner akkor semmi akadálya nincs, hogy 1 az 1-ben a sugárzott MPEG2 stream-et rögzítsd. Ha meg analóg a jelforrás, akkor meg hasonló a minősége, mint a egy winyós DVD íróénak.

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#954 Felhasználó inaktív   KarelSvoboda 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 15:34

Ha valaki HDTV rögzítesen töri a fejét:
http://www.jvc.com/product.jsp?modelId=MOD...athId=50&page=2
- Karel -

#955 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 00:57

Idézet: KarelSvoboda - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 15:34

Ha valaki HDTV rögzítesen töri a fejét:
http://www.jvc.com/product.jsp?modelId=MOD...athId=50&page=2

egyfelől drága. másfelől ott ahol van HD adás ott van vagy blu-ray recorder is (japán) vagy van harddisk recorder (USA)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#956 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 10:34

Szerintem jelenleg felesleges bármilyen hdtv megoldáson gondolkodni (EURÓPÁBAN).
1) Szinte alig van adás, ami pedig van azok egy jó része upsamplinggel dolgoznak.
2) Mivel európában kezd úgy alakulni hogy a H.264 lesz a hdtv úttörője ezért célszerű várni.
3) Az adásmód átment/megy DVB-S2-be
3) Jelenleg szinte nincs, vagy elenyésző azok a HDTV/mpeg-2 MP@HL/H.264 AVC magasabb profileok/DVB-S2 tudó készülékeknek a száma amik a célnak megfelelnének.
4) ha van is rohadt drága.
5) Editálás,konverzió stb szintén nincsenek kiforrott szoftverek.
6) A megfelelő full HD megjelenítők sincsenek olyan árban.

És még sorolhatnám.

Szerkesztette: Kilyan 2006. 02. 09. 10:36 -kor

#957 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 00:00

Tudom nem teljesen ide való, de a DVB-T-be nem akartam írni.

Tehát van ez az antennadigital gyönyör. Aki esetleg nézegette pár hete a honlapot, attól kérdezném, hogy csak én halucináltam sport1+sport2 csomagot külön 1500körül (akár a 990forintoshoz is)? Most sehogy sem találom, csak a 4600os családiban. Persze az sem rossz, de tekintve, hogy az ott lévő adók 90%-a nem érdekel, annyira nem is jó.
Január végén felhívtam őket a kéttuneres beltéri ügyében, de akkor még nem érkezett meg, azóta sem látom, hogy bőszen reklámoznák. Ezen kívül nincs egy mukk se a belépési/bérleti díjakról sem (letölthető ÁSZF-ben benne van persze), bár az ürge eléggé hablatyolt össze vissza, mert nyilván hülyéket kérdeztem. Amit kiderítettem, hogy a digit fejet felrakják ingyen az analóg helyére, ha volt a házon AM micro (bitztos van, mert minden szir szarral tele a tető).

A kéttuneres dekóderre azt írja, hogy egyet nézni lehet egy másikat meg felvenni. Így a második tunerrel vehetek fel akár egész nap mindig más és más programot (ergo nem felveszem, hanem nézem)? Amúgy annyira nem gáz, mert leginkább csak egy helyen kellene, de a 3 tévé, 3 dekóder+3előfizetés azért mókásan hangzik.

A legnagyobb fájdalmam egyelőre a dekóderen lévő kimenetek. Van rajta egy derék kompozit kimenet. Hurrá. A scarton ugyan képes rgb-t kitolni, de azt pont nem tudom használni. Ezek után mi a túró értelme van egy állításuk szerint dvd közeli képminőséget kreálni, ha azt kompoziton lehet csak továbbítani a legtöbb megjelenítő felé? (Nem tudom a plazmák meg lcd-k hogy állnak az rgb-vel, de mintha az svideo, komponens és hdmi bemenet gyakoribb lenne.)

Azért megvárom ezt az AD200as nevű csodát, de kétlem, hogy változás lenne.

Ha kerítek egy bátor AD dekóderrel rendelkező versenyzőt akkor azt ki tudom próbálni itthon is, ha a tetőn megvan a megfelelő antenna+fej kombó? Koax lejön a falban, max a csatlakozója más, ha jól láttam.

#958 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 03:21

Idézet: Kilyan - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 10:34

Szerintem jelenleg felesleges bármilyen hdtv megoldáson gondolkodni (EURÓPÁBAN).
1) Szinte alig van adás, ami pedig van azok egy jó része upsamplinggel dolgoznak.
2) Mivel európában kezd úgy alakulni hogy a H.264 lesz a hdtv úttörője ezért célszerű várni.
3) Az adásmód átment/megy DVB-S2-be
3) Jelenleg szinte nincs, vagy elenyésző azok a HDTV/mpeg-2 MP@HL/H.264 AVC magasabb profileok/DVB-S2 tudó készülékeknek a száma amik a célnak megfelelnének.
4) ha van is rohadt drága.
5) Editálás,konverzió stb szintén nincsenek kiforrott szoftverek.
6) A megfelelő full HD megjelenítők sincsenek olyan árban.

És még sorolhatnám.

A H.264-et azért ne sztároljuk agyon. a mux slotban rendelkezésre álló 4-5Mbps-t tekintve csak akkor ad jó minőséget, ha a content offline, 2 menetes enkódolásssal készült. namost "élő" műsor esetében ez aligha megy, mábátor manapság már minden konzerv :D

#959 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 03:30

Idézet: Yoisten - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 0:00

(Nem tudom a plazmák meg lcd-k hogy állnak az rgb-vel, de mintha az svideo, komponens és hdmi bemenet gyakoribb lenne.)

általában van rajtuk VGA-in. az más kérdés, hogy szeretni fogják-e az 576i-t, az 576p-t megemésztik VGA-in-en át is. ehhez persze kicsit kell csinálnod egy scart-ot-VGA konvertert, ez abban merül ki, hogy szét kell válogatnod egy áramkörre a SCART CSYNC-ét HSYNC-re meg VSYNC-re :D  De kapható ilyen készen is.

#960 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 11:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 3:30

általában van rajtuk VGA-in. az más kérdés, hogy szeretni fogják-e az 576i-t, az 576p-t megemésztik VGA-in-en át is. ehhez persze kicsit kell csinálnod egy scart-ot-VGA konvertert, ez abban merül ki, hogy szét kell válogatnod egy áramkörre a SCART CSYNC-ét HSYNC-re meg VSYNC-re :D  De kapható ilyen készen is.

Köszi az infót, de ha ez a 80fontos kábel lenne a megoldás, azt biztosan kihagyom :)
Ami nekem jó lenne, az tulképpen bármi csak az rgb nem. Svideo, komponens, vga, hdmi, dvi, anyámkínnya.

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.