HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#961 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 13. 09:09

Nem értem, ha van scart a tv-n akkor csak tudnia kell az rgb-t, vagy ezek a mai tv-k már ilyen gagyik?

#962 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 12:51

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 10:09

Nem értem, ha van scart a tv-n akkor csak tudnia kell az rgb-t, vagy ezek a mai tv-k már ilyen gagyik?

Évekkel ezelött mondta valaki, hogy mai tévéken eléggé lebutított Scart csati van, ami többek között RGB-t se tudja. (Nekem egy régi van, az még tudta.) Persze van pár kivétel ...

Más. Ehhez mit szóltok? (Nem akartam másik topicot neki, ide jó lesz):
The Great HDCP Fiasco - firingsquad.com

Idézet

Simply put, none of the AGP or PCI-E graphics cards that you can buy today support HDCP.

Ennyit a HW gyártók parasztvakítós marketingjéről. Szóval Vistához megint lehet új VGA, sőt új TFT?  :reklamacio:

Szerkesztette: Inquisitor 2006. 02. 13. 12:52 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#963 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 13:52

Sziasztok! Erre tud mondani vki vmit?

Idézet

Hali!
Adott egy 6600GT egy Samsung 7xxp monitor(nemtom pontosan) meg egy 13xx X 7xx felbontású 83 centis TV. (ezt sem tudom pontosan :) ) Fog ez együtt úgy működni, hogy a TV DVI-n kapja a képet, a monitor analógon, és a felbontás a TV-n 16:9 legyen, a monitoron meg ami a natív(nemtom ez mennyi.) Ezt akár egyszerre is tudja, vagy csak külön külön? Ezer éve nem használtam a 2. kimenetet, és egy haver megkért hogy adjak tanácsot. Help plíz!

- Where are we going?
- Let's go find out.

#964 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 14:17

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 12:51

Évekkel ezelött mondta valaki, hogy mai tévéken eléggé lebutított Scart csati van, ami többek között RGB-t se tudja. (Nekem egy régi van, az még tudta.) Persze van pár kivétel ...

Ha ez valóban így van akkor jók körül kell nézni tv vásárlása előtt. Azt hittem előrefele fejlődünk és nem visszafelé, hogy korábban magától értetődő funkciókat kihagynak a tv-kből. A DVD lejátszók nagyrésze RGB-t használ, nincs is rajta más csak kompozit kimenet azon kívül. 

Idézet

Más. Ehhez mit szóltok? (Nem akartam másik topicot neki, ide jó lesz):
The Great HDCP Fiasco - firingsquad.com

Ennyit a HW gyártók parasztvakítós marketingjéről. Szóval Vistához megint lehet új VGA, sőt új TFT?  :reklamacio:

Úgysem fogunk hd filmeket nézni, megfizethetetlen lesz, sok dvd is az,  lesz 15-25e forint egy film? UGyan ki a rák, fizetne annyit érte? Arról nem beszélve, hogy pont az ilyen content protectionok miatt élvezhetetlen lesz az egész.

#965 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 09:35

Úgy néz ki nem lesznek sokkal drágábbak a filmek. Kb 10-20 dollárral max.

#966 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 10:27

Lol, 10-20 dollárral max? 10-20 dollár eleve annyi, amennyit én hajlandó vagyok fizetni egy filmért.

#967 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 10:46

Mi ez a pesszimizmus?  :cool:

Amúgy meg a hír jelentőssége az (azt hiszem), hogy Vista alól analóg kimeneten ezen másolásvédelem hiányába hivatalosan semmi se fog kimenni, tehát aki nem közvetlen VGA csatival köti ki a TV-re (magyarán nincs sokszázezres vagy milliós TV-je), az nem nagyon fog Vista alól videózni.
(Mondjuk úgy is feltörik majd, más nem, akkor az oroszok, de becsületes felhasználókkal eléggé kibabrálás.)
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#968 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 10:49

vagy vesz az ember egy scanline-convertert ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#969 Felhasználó inaktív   koliz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 16:08

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 10:09

A melóhelyemen akciózott 20 ezer ft os gagyesz tauras tv is tudta scarton az rgb t az lcd és plazmák is támogatják
HD Ready komolyan

#970 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 19:18

Alapjában véve monitor beszerzés van terítéken, de ha már 1920 x 1200, akkor nem ártana olyat választani a kínálatból, ami megmutatja a HD anyagokat is. El tudna igazítani valaki, milyen paraméterre kell figyeljek a kiválasztásnál? Például bizonyos paneleknél hangsúlyozzák, hogy a DVI csatoló támogatja a HDCP másolásvédelmet -- ez feltétlenül kell ahhoz, hogy HDTV műsort ne analóg RGB konverzióval kelljen nézni?

Jó kompromisszumnak tűnik a » Samsung 242MP, de az eredeti célra elég lenne a » Samsung 244T is. Amit még számításba vettem, az » Eizo S2410W, de a 30000-es MTBF-et keveslem. Alsó hangon esetleg » Philips 230WP7NS, azonban ennek már nem túl szimpatikus a kontraszt-, és fényerőértéke. A gyengébb osztályból két tag került a kalapba, a » ViewSonic VP231wb, ami HDCP kompatibilis DVI-I csatolóval, és 50000-es MTBF-el rendelkezik, és néztem még az » LG L2320A modelt is, de itt azt írják, hogy csak D-Sub-on keresztül tudja a natív 1920 x 1200 felbontást, DVI-I esetén 1600 x 1200, DVI-D esetén mindössze 1280 x 1024.  :eek:  Hupsz, na itt vesztettem el a fonalat, és gondoltam kérdezek valaki tapasztaltabbat.

Szóval, ha adott egy jó képességű LCD panel, mi kell még ahhoz, hogy ne 480i-ben jelenjen meg rajta a HD anyag?

u.i.
A magyar oldalak kevesebb információt adnak, és sok hiba is előfordul, a link ezért mindenhol német.

Szerkesztette: GoLAN 2006. 02. 17. 19:38 -kor

#971 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 09:39

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 14:03

www.losthdtv.com lehet regisztrálni aztán... :)

Ez kész, minden figyelmeztetés nélkül kikapcsolták az accountom. És most már regisztrálni sem lehet. Mindegy úgyis kitiltanának megint 15k feltöltéssel.

#972 Felhasználó inaktív   hp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 10:21

Ezt irta Golan:
" A gyengébb osztályból két tag került a kalapba, a » ViewSonic VP231wb, ..."

LOL, ez neked a gyengébb osztály?! :D
Home: MSI-K8T M2 | 2xOpteron250 2.4GHz | 2x512 Kingston Reg ECC| ATI R.9800p | 2xWD Raptor36 | DRU-120A | 2xDell2005Fpw | MX700 |
Work: CM Stacker | Tyan K8WE | 2 x Opteron265DC | 2Gb Kingmax  | GFX6800GT | 2xWD Raptor36+74gb | MA203DT+Dell2001FP | Int. Nav. SE | Dualopt. | + MAC mini

#973 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 00:14

Idézet: hp - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 10:21

Ezt irta Golan:
" A gyengébb osztályból két tag került a kalapba, a » ViewSonic VP231wb, ..."

LOL, ez neked a gyengébb osztály?! :D

250 cd/m² és 500:1 kontraszt - túlhaladta a kor. Bő fél éve már 500 cd/m² és 1000:1 kontrasztot tudnak az ilyen élettartamú panelek. Az egyéb paraméterei viszont jók, ezért tartom a listán.

Arról tudsz valamit, hogy az LG-nek miért ilyen gyengék a felbontás-értékei DVI-n keresztül? Ez lehet a HDCP hiányára utaló dolog, vagy van valami, amiről nem tudok? Árban kb. nettó 60eFt az eltérés a jelöltek között. Attól tartok, néhány tízezres megtakarítás fájdalmas csalódás lehet később, ugyanakkor nem biztos, hogy a drágább jobb is. Nekem nincs még semmim, ami HD képes, de talán van itt, aki már találkozott az említett display-k közül valamelyikkel. 

#974 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 23. 21:52

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 19:18

(...) de az eredeti célra elég lenne a » Samsung 244T is. (...)

Gyonyoru kepe van ennek, lathatosaga szinte, mint egy crtnek es baszott nagy. Csak egyes videokartyakkal elofordulhat egy kis keses, mint ezeknel:

widescreengamingforum.com -> LCD signal delay?!!! (2405fpw has been tested... 40ms delay), Sun Nov 20, 2005 1:58 pm

hardforum.com -> Dell 2405fpw VS. Samsung 243T - Dell Has Lag & Flickers!!, 05-06-2005, 01:46 AM

Szerkesztette: blash 2006. 02. 23. 22:01 -kor

#975 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 10:21

Idézet: blash - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 21:52

Gyonyoru kepe van ennek, lathatosaga szinte, mint egy crtnek es baszott nagy. Csak egyes videokartyakkal elofordulhat egy kis keses, mint ezeknel:

widescreengamingforum.com -> LCD signal delay?!!! (2405fpw has been tested... 40ms delay), Sun Nov 20, 2005 1:58 pm

hardforum.com -> Dell 2405fpw VS. Samsung 243T - Dell Has Lag & Flickers!!, 05-06-2005, 01:46 AM

Köszi a linkeket, különösen a másodikat, bár az letérés lehet abból adódik, hogy a 2405fpw már azt a panelt tartalmazza, amit nem sokkal később a 244T-be rakott a Samsung. Néztem a Dell megjelenítőket is, a » prad.de oldalon ritka alapossággal tesztelik, de ezeket a kérdéseket majd a » HWSW "LCD-TV Ami monitornak..." fórumán akarom felvetni (vagy mit tudom én, igazából ez pont a fordítottja, lásd » Samsung 242MP).
De itt kérdezősködöm először, hogy hátha van olyan paraméter ami eleve kizár bizonyos monitorokat a választásból. Olyan monitor nemigen van amin HDMI bemenetet találni, de ez egy jobb kábellel megoldható. A HDCP sumákolásról tudok. Az 1080-as képmagasságból adódó 15-15 mm-es fekete csík talán nem fog nyomot hagyni - gondolom itt a fekete szín fényereje lesz a döntő (Eizo-nál 0-át mértek (?!) egyébként 45-65 cd/m²).
Persze néztem a 30"-os Dell monitort is, lenyűgöző még a csupán 100 dpi-s kép is ebben a méretben, de még sehol nem  találtam MTBF adatot a LiteON paneljéről. Valamint, bár támogat hardveresen interpolálva néhány alacsonyabb felbontás értéket, nem vagyok benne biztos, hogy jó választás lenne HDTV anyagok fogadására, ráadásul legalább egy » ilyen kártya kellene a meghajtásához.

Szerkesztette: GoLAN 2006. 02. 24. 10:23 -kor

#976 Felhasználó inaktív   kobanyai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 25. 13:08

SkyStar2 műholdvevőkártyához kínálok kártyafogadó modult 5500 Ft-ért.
kobanyai@freemail.hu

Csatolt fájl:

#977 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 13:28

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 10:46

Mi ez a pesszimizmus?  :cool:

Amúgy meg a hír jelentőssége az (azt hiszem), hogy Vista alól analóg kimeneten ezen másolásvédelem hiányába hivatalosan semmi se fog kimenni, tehát aki nem közvetlen VGA csatival köti ki a TV-re (magyarán nincs sokszázezres vagy milliós TV-je), az nem nagyon fog Vista alól videózni.
(Mondjuk úgy is feltörik majd, más nem, akkor az oroszok, de becsületes felhasználókkal eléggé kibabrálás.)

a speckó szerint a HD content NTSC(480p) vagy PAL(576p) analógban a hagyományos macrovisionos módon kiadható.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#978 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 23:15

Hy mindenki!!

Aki használ bit-torrentet és érdekli a hdtv anyag annak: www.bit-hdtv.be Akinek van jó upload-ja és esetleg egy kis kihasználatlan kapacitása az feltétlen jöjjön, mert elég kevés a seeder (még)........

Üdv!
McsJunior

#979 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 17:17

Ma végre átvettem a T2 Extreme DVD-met :cool:
Először majdnem sírtam, mert kiderült, hogy a HD anyag csak USA/Canada területen lejátszható. Aztán sikerült találni egy USA proxyt amivel végre elindult. Megérte várni, gyönyörű a kép  :eek:  :up:
Nem mellesleg olcsóbb volt, mint a magyar kiadású T2, pedig az USA-ból hozták :rolleyes:  :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#980 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 14:13

HD-Ready helyett új normatíva és embléma:
HDTV

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +