HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#1261 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 10. 19:01

Idézet: Before - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 18:24

Na, pont ezt akartam előkeresni...

Ami tény, olyat, még nem láttam, amit minden formátumot támogatna, főleg nem 1080-as felbontásban, de ettől még léteznek asztali HD lejátszók. A jelenlegiek sajna gyengék a h264-hez, de sztem nagyon hamar lesz olyan is.

Biztos lesz, a probléma ott van, hogy sosem lesz olyan, ami mindent lejátszik, még ha valami csoda folytán a meglévőket mindet viszi, még mindig jöhet egy új formátum, egy új codec. Most megveszem 100k-ért az asztali playert, lehet fél év múlva meg verem a falba a fejem mert az aktuális slágercodec-et nem támogatja. De van erre más példa is, volt egy asztali dvd-m, ami mpeg4asp-t tudott, és vígan lejátszotta a nerodigitalt is, pedig nem is támogatta elvileg. Aztán vettem egy másikat, ami direkt támogatással rendelkezett elvileg nerodigital iránt, és nem játszotta le azokat a videókat, amit a másik simán vitt. Mert csak valami nagyon szigorú szabályokat betartva tömörített nerodigital fájlokat támogatta. Persze erre utalás nem volt amikor vettem.

#1262 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 19:52

Idézet: RiddleR - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 18:44

Sziasztok!

Tud valaki ajánlani valami tuti lejátszó progit HD filmekhez?
Jó lenne már kihasználni a TV-t rendesen. :)

Előre is kösz.

Üdv: R.

vlc, matroska :)

#1263 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 21:52

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 19:01

Biztos lesz, a probléma ott van, hogy sosem lesz olyan, ami mindent lejátszik, még ha valami csoda folytán a meglévőket mindet viszi, még mindig jöhet egy új formátum, egy új codec. Most megveszem 100k-ért az asztali playert, lehet fél év múlva meg verem a falba a fejem mert az aktuális slágercodec-et nem támogatja.

Mondj már egyetlen példát is a számítástechnikából (és vonzáskörzetéből), ami nem így működik!  :D
Viszont szerencsére ezek egyre olcsóbbak, lehet akár több lejátszód is. Vagy, a legjobb, amit írtál is, csinálsz egy htpc-t, persze az is belefáj nemkevés zsetonba, ha normálisat akarsz összepakolni. Mert ugyan olcsó a P4, de a 1080 h264-et bizony nem játsza le normálisan...
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#1264 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 08:45

Idézet: Before - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 21:52

Mondj már egyetlen példát is a számítástechnikából (és vonzáskörzetéből), ami nem így működik!  :D
Viszont szerencsére ezek egyre olcsóbbak, lehet akár több lejátszód is. Vagy, a legjobb, amit írtál is, csinálsz egy htpc-t, persze az is belefáj nemkevés zsetonba, ha normálisat akarsz összepakolni. Mert ugyan olcsó a P4, de a 1080 h264-et bizony nem játsza le normálisan...

naja, a 720p-vel megbírkózik az én p4-em is, de az 1080p már nem megy :(

#1265 Felhasználó inaktív   Hammerstark 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 11. 11:04

Meg az a jo hoga a meg kerdeszet dologra senki nem valaszot csak azt jeleszte nekem hogy mi a nem jo mire és mire mi jovga igy szar vagy ugy. A Tény az hogy vanak filmek amik nem kaphatok ithon de meg europaban és sajnos csk minden fele ripet lehet le tölteni és ott nem mindig lehet valasztani hogy milyen formatum és minöseg. A Film cime Appleseed 2004 ez egy anime  sajnos ez ritka film. És meg valami vanak olyan filmek amit lehetet kapni ithon de csk egyszer atak ki és azvolta nincs p.l.: Immortal (halhatatlanok) ez a film volt mar 990 ft ert de most sehol nem kaphato pedig szeretnem gyariba. ugy hogy enyit arol hogy miböl mit meg mindig nem tudom.

U.I. a dvd-m nem jasza a hd dvd-t és ha jo tudom hd dvd-t csak blu ray lejaszok kompatibilis lejaszok tudnok le jaszani pl. xbox 360

#1266 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 12:03

Idézet: Lord - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 20:52

vlc, matroska :)

thx

#1267 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 12:18

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 15:01

Ez igaz, de be lehet szerezni (borsos áron). De ott van akkor a Kiss DP-600! Ez beszerezhető. Bár én nem vennék, az tuti. :)

Nem is olyan drága, 65e a kiss. Bár vannak hiányosságai annak is. H264, meg 1080 képest már talán megvennék.

#1268 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 12. 08:12

Idézet: hbooo - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 13:20

Meseljetek mar el ez hogy mukodik...
Activy 150

Elsikkadt a kérdés, tegyük fel még egyszer ;).
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1269 Felhasználó inaktív   hbooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 08:17

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 8:12

Elsikkadt a kérdés, tegyük fel még egyszer ;).

Pont kerdezni akartam  :D ...amugy Philipsnek is van hasonlo termeke.
Konfig: KV8 Pro v1.1, A64 3000+,1024MB Samsung DDR 400Mhz,Radeon 9600 Pro ,1x160G & 3x250G & 1x300G Samsung & Hitachi HDD, LG 4163B DVD-RW,Acer 712 TFT, Chieftec haz/tap, powered by FreeBSD :)

#1270 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 13:52

Idézet: Hammerstark - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 12:04

Meg az a jo hoga a meg kerdeszet dologra senki nem valaszot csak azt jeleszte nekem hogy mi a nem jo mire és mire mi jovga igy szar vagy ugy. A Tény az hogy vanak filmek amik nem kaphatok ithon de meg europaban és sajnos csk minden fele ripet lehet le tölteni és ott nem mindig lehet valasztani hogy milyen formatum és minöseg. A Film cime Appleseed 2004 ez egy anime  sajnos ez ritka film. És meg valami vanak olyan filmek amit lehetet kapni ithon de csk egyszer atak ki és azvolta nincs p.l.: Immortal (halhatatlanok) ez a film volt mar 990 ft ert de most sehol nem kaphato pedig szeretnem gyariba. ugy hogy enyit arol hogy miböl mit meg mindig nem tudom.

U.I. a dvd-m nem jasza a hd dvd-t és ha jo tudom hd dvd-t csak blu ray lejaszok kompatibilis lejaszok tudnok le jaszani pl. xbox 360

Azért ez kemény volt. Javaslom, 3-4 évre függeszd fel a filmnézést és inkább olvass könyveket. Nem lesz problémád a... szóval semmivel, amit értelmezhetetlen hozzászólásodban kifejtettél és talán elsajátítod a nyelvet is.

Bár, ahogy elnézem, itt nagyobb baj lesz...

Idézet

mi a nem jo mire és mire mi jovga igy szar vagy ugy

:(
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1271 Felhasználó inaktív   Hammerstark 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 15:54

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 13:52

Azért ez kemény volt. Javaslom, 3-4 évre függeszd fel a filmnézést és inkább olvass könyveket. Nem lesz problémád a... szóval semmivel, amit értelmezhetetlen hozzászólásodban kifejtettél és talán elsajátítod a nyelvet is.

Bár, ahogy elnézem, itt nagyobb baj lesz...

:(

kis komam én meg csak  par éve nyomom a magyar nyelvet. té viszot sejtem töb ideje. de ha ez neked faj akkor, ez van. Minden jot nagy okos.

#1272 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 16:13

Idézet: Hammerstark - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 16:54

kis komam én meg csak  par éve nyomom a magyar nyelvet. té viszot sejtem töb ideje. de ha ez neked faj akkor, ez van. Minden jot nagy okos.

Kis komád neked a ló, esetleg Gobbi Hilda. Látom, azért a fröcsögés jól megy ezen a nyelven, csak így tovább.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1273 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 02. 12. 16:51

Idézet: Hammerstark - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 12:04

mediacoder nevezetű programra rákeresned. nekem az újabb bugos volt, de a régebbi jó megy. megjegyzem, lehet egyszerűbb, ha megpróbálkozol a asiandvdclub.org háza tájékán. regelős torrentoldal, asszem most van is reg. ntsc dvd5 formátumban fent van
remélem érthető volt amit leírtam. ha nem, kérdezz nyugodtan. én ellentétben az előttem szólóval, megpróbálok nem bunkó lenni.

Szerkesztette: avman 2007. 02. 12. 16:58 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1274 Felhasználó inaktív   Hammerstark 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 17:39

Idézet: avman - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 16:51

mediacoder nevezetű programra rákeresned. nekem az újabb bugos volt, de a régebbi jó megy. megjegyzem, lehet egyszerűbb, ha megpróbálkozol a asiandvdclub.org háza tájékán. regelős torrentoldal, asszem most van is reg. ntsc dvd5 formátumban fent van
remélem érthető volt amit leírtam. ha nem, kérdezz nyugodtan. én ellentétben az előttem szólóval, megpróbálok nem bunkó lenni.

Nagyon szépen köszönöm vegre valaki aki a kerdesemre ad valaszt és nem azzal foglalkoszik hogy milyen a helyesirasom sajnos meg ilyen majd jobb lesz. Meg egyszer köszi. :up:

#1275 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 23:35

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 9:41

Kerülhetett 3 millióba is a lejátszód, akkor is csak szimpla DVD-t tud lejátszani, 576 sor felbontással. Természetesen van lehetőség a HD videót ilyenbe átkonvertálni, de minek? Szerezd be a filmet DVD formátumban, az jobb minőségű lesz mint amit te kókányolsz a hdripből.

off. a DVD sorfelbontása csak 540 sor :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1276 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 23:40

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 14:52

BTW, az XBOX360 le tud játszani 720P-s WMV9-et. Szóval az nevezhető egy asztali lejátszónak ami képes ilyesmire.

1080p-s is :D

#1277 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 23:45

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 19:01

Biztos lesz, a probléma ott van, hogy sosem lesz olyan, ami mindent lejátszik, még ha valami csoda folytán a meglévőket mindet viszi, még mindig jöhet egy új formátum, egy új codec.

PS3+Linux :Đ

#1278 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 23:51

Idézet: Hammerstark - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 11:04

. A Tény az hogy vanak filmek amik nem kaphatok ... A Film cime Appleseed 2004 ez egy anime  sajnos ez ritka film.

miért is nem kapható? >>KATT<<

#1279 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 00:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 23:35

off. a DVD sorfelbontása csak 540 sor :)

Ha a fekete sávot levonom ami minden 2:35:1-es filmnél ott van, akkor még kevesebb is. De alapból szerintem  A dvd szabvány mpeg2 576 soros.

Szerkesztette: Mumia 2007. 02. 13. 00:34 -kor

#1280 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 01:12

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 0:33

Ha a fekete sávot levonom ami minden 2:35:1-es filmnél ott van, akkor még kevesebb is. De alapból szerintem  A dvd szabvány mpeg2 576 soros.

sorfelbontás = a vízszintes bontás a függöleges tengelyre vetítve. a videósok így definiálták, és fél évszézada a szakma így használja. 4:3 oldalarányú DVD sorfelbontása 540, mert 720 * 3/4 = 540. 16:9-es oldalarányú DVD sorfelbontása 405. összehasonlításképp a VHS sorfelbontása 240, ami azt jelenti, hogy megközelítőleg 320 oszlopot tud. Meglepő módon a 720p sorfelbontása 720, az 1080p-nek meg 1080 :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 02. 13. 01:15 -kor

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66