HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#1341 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 08. 16:23

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 14:02

Sima TV adás tényleg érdekes LCD-n, főleg ha valami neves kábeltv szolgáltatótól jön a cucc. Mert láttam már jópár típust és a zaj azért valahogy a CRT-n kulturáltabb formában jelenik meg (vagy inkább nem jelenik meg).

ez scaler/deinterlacer chipset kerdese.

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 14:02

Másrészről érdekes, hogy zomgwtf-ék a TFT színét találták jobbnak (legalábbis ezt veszem ki írásából).

Ezis roppant egyszeru. a TVket be lehet ugy allitani hogy az egyiken randa legyen a kep, a masikon meg szep. na azon allitjak be szepre, amit *nagyon* el akarnak adni :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1342 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 16:27

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 14:58

Tömegpszichózis, nem találok más magyarázatot. Mert lapos és jól néz ki. :)

nos a nagybudos helyzet az, hogy ezeknek a nagypaneles LCDknek altalaban szep telitett *pacsuli* szinei vannak, amikre az emberek tobbsege ragad mint a magnes. ha SD adasrol van szo, egymas melle teszel egy plazmat, egy CRT-t es egy LCD-t, akkor sacc/kb mindenki a plazmat valasztja, mert szintisztasagban ugyanott van mint a CRT-t de mentes a CRT-k pumpalasatol es geometriai torzitasatol. amikor raneznek az arcedulara is, akkor inkabb vesznek egy LCD-t, mertbar annak van a leg otvarabb kepe ebbol a harmasbol, de *trendi*, kis helyet foglal, stb...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 08. 16:29 -kor

#1343 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 17:37

Hát ha tv adást akarnék nézni hótziher, hogy nem vennék LCD-t. Arra totálisan alkalmatlan. Viszont DVI-n vagy HDMI-n ráküldeni DVD vagy HD képet, na arra jó. De tvzésre soha meg nem venném. Bármelyik ócska sarokban porosodó crt tv jobb választás féláron ha tv-zni akarnak rajta, neadjisten 1x1 megnézni egy DVD-t. Csak ugye ma már nem trendi crt-t venni, plazmára nincs pénz, marad az LCD, lehet villogni a szomszédnak.

Szerkesztette: Mumia 2007. 03. 08. 17:38 -kor

#1344 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 18:19

Nah, nem én vagyok én műszaki n00b. Csak régóta nem foglalkoztam tévékkel, mivel nem érdekelnek különösebben (mindent számítógépen csinálok gyakorlatilag).

LCD vs CRT kép: nem befolyásol engem a marketing, főleg, mivel ismerem valamennyire a témát (részben ezt tanulom, nagy valószínűséggel ezen a területen fogok diplomázni).
Egyszerűen jobban néz ki. Talán azért, mert vibráns színei vannak? Lehet. De nem izgat az ok, egyszerűen szebben nézett ki. És nem azért, mert bárki azt mondta volna nekem, hanem mert nekem (és anyámnak) szebbnek tűnik.

CRT beállítások: gyanakodtam én is ebben, ezért fogtam az egyik Samsung CRT-t, és nyomtam a kontraszton és színtelítettségen (kontraszt 50-ről 70-re, színtelítettség 40-ről 60-65-re). Még így is jócskán elmaradt számunkra az LCD-től, tehát nem egészen ez a megoldás.

Majd ha visszamegyünk még egyszer nézelődni, akkor megkérünk vkit, hogy kapcsoljanak tévé műsorra.

szerk.: ja igen, tojunk rá, hogy trendi-e vagy sem. Szomszéd sose jön át, rokonok is már-már fehér holló gyakorisággal látogatnak csak miatt. A tévé csak nekünk kell, és senkinek nem akarjuk mutogatni.
Ha meg azt akarom, hogy teljesen élethű képet adjon a tévé, akkor nem veszek tévét, hanem kimegyek az utcára.

Szerkesztette: zomgwtf 2007. 03. 08. 18:23 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1345 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 19:06

zomgwtf nem szertetnek izlesekrol vitat nyitni. csak annyit tennek hozza, hogyha korulolvasol itt a forumon mind a grafikusok mind pedig a videosok kontroll monitornak megtartottak az CRTiket, pedig ok nem konzum LCDken dolgoznak. onmagaban az, hogy mint irtad a szintelitettseget 40-rol 65-re tetted esmeg igyis kevesnek velted abbol azt szurtem le, hogy vonzodsz a (tul)telitett szinek utan. meglepo de nem egyedi jelenseg, eleg sokan vannak igy vele, es az olcsobb kategoriaban az LCD TV gyartok erre rais jatszanak. amit te vibransnak nevezel en arra mondtam azt, hogy 'pacsuli'. ami engem illet sokat fotozom es videozom - es ezen belul is a termeszeteshez kozeli szineket szeretem, ennek megiteleseben vanis gyakorlatom. Mumia is hobbivideozik es talan ez lehet az oka, marmint valamifele tapasztalat - hogy szerintunk ezeknek az olcso LCD TVknek a szinvilaga nagyon tavol all a jotol...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 08. 19:08 -kor

#1346 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 19:35

Én meg hobbifotózom, a postjaim döntő hányada az ennek megfelelő topicokban is vannak. Ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy én az abszolút valóságot akarom visszalátni.
Nézd meg pl. a fotozz.hu-n a magasra értékelt képeket (értékelések száma >50-100db). Nagyon soknak köztük a valósághoz képest túltelített színei, erős kontrasztja stb. van, nem is beszélve a gyakorlatilag teljesen irreális HDR képekről.
A kontroll az megintcsak más. Ott van egy feladat, ahhoz megfelelő eszköz kell. Nekünk viszont szimplán szórakoztatás céljából kell, ahol nem érdekel minket, hogy mennyire valóságosak a színek. (Egyébként is, hamár az input anyagot megbuherálták, akkor aztán csinálhatok akármit, abból nem lesz realisztikus output, az intputra pedig ritkán van befolyásom. Persze csak feltételezés, hogy az inputot megbirizgálták egy kicsit.)
Természetesen nálam is van egy határ, hogy meddig jók a színek, csak úgy tűnik, nálam ez a korlát kicsit magasabban van. És itt már valóban ízlések különbözőségéről van szó.

#1347 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 20:08

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 19:35

Én meg hobbifotózom, a postjaim döntő hányada az ennek megfelelő topicokban is vannak. Ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy én az abszolút valóságot akarom visszalátni.
Nézd meg pl. a fotozz.hu-n a magasra értékelt képeket (értékelések száma >50-100db). Nagyon soknak köztük a valósághoz képest túltelített színei, erős kontrasztja stb. van, nem is beszélve a gyakorlatilag teljesen irreális HDR képekről.
A kontroll az megintcsak más. Ott van egy feladat, ahhoz megfelelő eszköz kell. Nekünk viszont szimplán szórakoztatás céljából kell, ahol nem érdekel minket, hogy mennyire valóságosak a színek. (Egyébként is, hamár az input anyagot megbuherálták, akkor aztán csinálhatok akármit, abból nem lesz realisztikus output, az intputra pedig ritkán van befolyásom. Persze csak feltételezés, hogy az inputot megbirizgálták egy kicsit.)
Természetesen nálam is van egy határ, hogy meddig jók a színek, csak úgy tűnik, nálam ez a korlát kicsit magasabban van. És itt már valóban ízlések különbözőségéről van szó.

Javaslom, hogy tetess egymás mellé egy 200.000Ft körüli LCD-t és egy szintén ilyen árfekvésű CRT-t. A műsorforrás legyen mind a kettőnél ugyanaz a TV műsor (pld. TV2, RTL, M1, stb.). Fogd mind két készülék távirnyáját és állítgasd a készülékeket. A CRT-n kapcsold ki a zajszűrést. Azonnal látni fogod, hogy ebben az árfekvésben miért érdemes CRT-t venni. Egyébként itt hívnám fel a figyelmedet a hangra is hiszen a lapos LCD-től ne várj komolyabb hangzást azaz mindenképpen erősítőre célszerű kötni (mármint ha nem szokol rádió minőséget szeretnél hallani :) ).
Persze ez csak egy jó tanács melyet itten azért írunk le, hogy megkíméljünk attól, hogy amikor hazaviszed nehogy szívszédülést kapj amikor meglátod az m1, TV2, stb. képét.

Szerkesztette: wpepi 2007. 03. 08. 20:09 -kor

#1348 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 20:19

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 19:35

a)
Ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy én az abszolút valóságot akarom visszalátni.

b)Természetesen nálam is van egy határ, hogy meddig jók a színek, csak úgy tűnik, nálam ez a korlát kicsit magasabban van. És itt már valóban ízlések különbözőségéről van szó.

a)
nezd. en aszondom, nem vagyok okosabb mint a fovilagosito meg a fenymegado igy ugy velem TV/video a musorforras minel hitelesebb reprodukcioja a cel. egyik kedvenc filmsorozatomban - battlestar galactica - pl szeretik szabalyosan 'beegetni' a kepet, de ez mas kerdes.

b)
igen erre mondtam hogy izlesek kerdese. ha te 65-re allitod a szintelitettseget es meg ezsem eleg - ami tipikusan 6-8dB color boost-ot jelent, akkor ez elegge specifikus rad nezve. en inkabb lehuzom, mert a magyar kertv-k szeretnek 'tultelitett szineket' sugarozni  a sajat keszitesu musoraikban :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 08. 20:23 -kor

#1349 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 20:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 20:19

mert a magyar kertv-k szeretnek 'tultelitett szineket' sugarozni  a sajat keszitesu musoraikban :D

Számomra a spanyol bajnoki meccsek színei sokkolók.
De simán meglehet állapítani sorozatok színeiről is, hogy amcsi, német, vagy valami délamerikai. :)
Daedalus is the Internet

#1350 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 20:34

Najó, a szappanoperák színei tényleg túlzás :)
Majd mégegyszer megnézem a tévéműsor képét LCD-n. De továbbra is az a helyzet, hogy az LCD-ből befér a nagyobb, az LCD-ből meg nem, ami fontos lehet a szüleimnek. Még akkor is, ha ez a képminőség romlására megy (amit még mindig látnom kéne).

#1351 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 20:41

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 20:34

Najó, a szappanoperák színei tényleg túlzás :)
Majd mégegyszer megnézem a tévéműsor képét LCD-n. De továbbra is az a helyzet, hogy az LCD-ből befér a nagyobb, az LCD-ből meg nem, ami fontos lehet a szüleimnek. Még akkor is, ha ez a képminőség romlására megy (amit még mindig látnom kéne).

Ha TV műsort nézel azon az LCD-n azonnal látni is fogod a különbséget. Főleg ha zajos, netán interferencia van a képen (nem véletlen, hogy a CRT esetében azt írtam, hogy kapcsold ki a zajszűrést és úgy nézd meg).

#1352 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 21:04

Úgy lesz.
Megyünk majd Panasonic márkaboltba, ott gyanúm szerint nem nagyon csalnak. És itt van 15 perc gyaloglásra.

#1353 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 23:12

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 21:04

Úgy lesz.
Megyünk majd Panasonic márkaboltba, ott gyanúm szerint nem nagyon csalnak. És itt van 15 perc gyaloglásra.

szvsz mindenkéép vesd össze az LCD képét egy viera-s plazmáéval. a plazmák karakterisztikája nagyon hasonlít a CRT tévékre.

#1354 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 23:21

Minek is? Van ott CRT is, plazmát meg tuti nem veszünk.

#1355 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 23:34

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 23:21

Minek is? Van ott CRT is, plazmát meg tuti nem veszünk.

a plazma lényegileg kiküszöböli a CRT gyengéit miközben annak előnyös tulajdonságaival is rendelkezik. meg ottvan benne a modernség/trendiség varázsa :D

#1356 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 23:52

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 20:41

Ha TV műsort nézel azon az LCD-n azonnal látni is fogod a különbséget. Főleg ha zajos, netán interferencia van a képen (nem véletlen, hogy a CRT esetében azt írtam, hogy kapcsold ki a zajszűrést és úgy nézd meg).

Bizony kiábrándító lehet, meglátni a bolti HD demók után otthon az LCD-n a tv adás képét.

#1357 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 00:18

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 23:52

Bizony kiábrándító lehet, meglátni a bolti HD demók után otthon az LCD-n a tv adás képét.

Hazaviszi, rádugja a UPC-t, T-kabelt, stb. (esetleg mezei tetőantennát) aztán csodálkozik, hogy milyen ótvar a képe.
Ez olyan mint a 16:9 ami igazándiból csak akkor jó ha 99%-ban DVD-zik az ember hiszen a normál 4:3 arányú TV műsoroknál vagy igencsak kicsi képet kapunk ha maradunk a 4:3 aránynál vagy igencsak torzítottat ha kitoljuk 16:9 arányra. Egy átlagos 3x" 16:9 TV-n mind a kétféle 4:3 igencsak borzalmas. Ha az ember 80%-ban TV műsorokat néz és a maradék 20% a DVD akkor inkább a 4:3 TV mint a 16:9.

Szerk:
Egy ismerősöm ugyanebbe a 16:9 kontra 4:3 buktatóba esett bele. Volt egy jó 29" 4:3-as TV-je de nagyon tetszett neki a 32" 16:9 készülék. Megvette, hazavitte aztán jött a sírás, hogy a 4:3-as TV műsor még a 21" méretet sem éri el és a nappaliban olyan mintha valamilyen mini TV-t nézne a család (azóta inkább torzítva nézik mert úgy legalább nagyobb a kép). 

Szerkesztette: wpepi 2007. 03. 09. 00:24 -kor

#1358 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 00:55

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 0:18

Szerk:
Egy ismerősöm ugyanebbe a 16:9 kontra 4:3 buktatóba esett bele. Volt egy jó 29" 4:3-as TV-je de nagyon tetszett neki a 32" 16:9 készülék. Megvette, hazavitte aztán jött a sírás, hogy a 4:3-as TV műsor még a 21" méretet sem éri el és a nappaliban olyan mintha valamilyen mini TV-t nézne a család (azóta inkább torzítva nézik mert úgy legalább nagyobb a kép). 

lehet az ebay-en yó kis 60"-100"-os fresnel lencséket kapni, amik úgy ahogy megoldják ezt a problémát :D

#1359 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 06:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 0:55

lehet az ebay-en yó kis 60"-100"-os fresnel lencséket kapni, amik úgy ahogy megoldják ezt a problémát :D

:D

#1360 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 17:05

Elmentünk a Panasonic márkaboltba (Ferenc körúton, ami inkább bemutatóbolt, mint márkabolt), ahol most már apám is megállapította, hogy az LCD néz ki jobban.
Viszont amiért mentünk eredetileg, azt nem sikerül megnézni, mégpedig azt, hogy a TV műsor hogy néz ki rajta. A boltosok elmondása szerint a UPC ugyanis elvágta a kábelt. Hogy ez igaz-e, vagy sem... passz. A lényeg, hogy nem sikerült megnézni, milyen is a TV adás rajta, ezért DVD műsor ment, és az LCD volt egyértelműen jobb (volt lehetőségünk állítgatni a beállításokon).

Boltos azt is mondta, hogy fél éven belül indul a HD tévésugárzás itthon. Én úgy hallottam, hogy 5 éven múlva váltanak át teljesen, bár a kettő nem zárja ki egymást, hiszen az átállás folyamatosan is lehetséges talán. Ti mit tudtok erről?

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.