idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Magyarországon kevesebb mint 5000db 720p készüléket adtak el 2003 dec. 31-ig összesen. Ez nem piac az 5milliós hagyományos TVparkhoz mérve.[/quote]
És az az 5000 tulaj sem nézhet műholdról HDTV adást, és beszélgethet róla egy fórumon?
idézet:[/quote]
Ami a kérdésed másik részét illeti, nos a 720p vagy 1080i/p formátumumokat megemlítve hozzáértö ember tudja ezen formátumok pontos paramétereit így azokat leírkálni alajában felesleges, illetve akkor érdemes ha valaki konkrétan rákérdez.
Persze, csak azért írtam, mert úgy fogalmaztál, mintha a NatGeo csak azzal a pár sorral bővülne, ami félrevezető lehet annak, aki nem ismeri a szabványt.
[ 2004. január 02.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
.::HDTV::.
Elküldve: 2004. 01. 02. 23:00
Elküldve: 2004. 01. 02. 23:03
idézet:
És az az 5000 tulaj sem nézhet műholdról HDTV adást, és beszélgethet róla egy fórumon?[/quote]
Victor: ne kezd ujra a csusztatasaidat es a flame-et.
PPeter egyszer mar szolt.
Aki ilyen rendszerrel rendelkezik, az D-VHS-t nez...
Krinyo
[ 2004. január 02.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 02. 23:04
idézet:
Ezt írta Victor:
--------------------------------------------------------------------------------
Magyarországon kevesebb mint 5000db 720p készüléket adtak el 2003 dec. 31-ig összesen. Ez nem piac az 5milliós hagyományos TVparkhoz mérve.
--------------------------------------------------------------------------------
És az az 5000 tulaj sem nézhet műholdról HDTV adást, és beszélgethet róla egy fórumon?
idézet:
Ami a kérdésed másik részét illeti, nos a 720p vagy 1080i/p formátumumokat megemlítve hozzáértö ember tudja ezen formátumok pontos paramétereit így azokat leírkálni alajában felesleges, illetve akkor érdemes ha valaki konkrétan rákérdez.
Persze, csak azért írtam, mert úgy fogalmaztál, mintha a NatGeo csak azzal a pár sorral bővülne, ami félrevezető lehet annak, aki nem ismeri a szabványt.
[/quote]
![]()
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 01. 02. 23:13
idézet:
Ezt írta Krinyo:
Victor: ne kezd ujra a csusztatasaidat es a flame-et.
PPeter egyszer mar szolt.
Aki ilyen rendszerrel rendelkezik, az D-VHS-t nez...
Krinyo[/quote]
Én semmiféle flémet nem akarok. Csak aziránt bátorkodtam érdeklődni, hogy ha valakinek van egy megfelelő TV-je, annak tiltott lesz külföldi HDTV adásokat néznie? Gondolom, nem. És remélem, a HWSW-n is beszélhet róla. Vagy nem? :confused:
És milyen csúsztatásról beszélsz? Légyszives írd le konkrétan, mert fogalmam sincs. :confused:
Elküldve: 2004. 01. 02. 23:18
idézet:
Ezt írta Victor:
Én semmiféle flémet nem akarok. Csak aziránt bátorkodtam érdeklődni, hogy ha valakinek van egy megfelelő TV-je, annak tiltott lesz külföldi HDTV adásokat néznie? Gondolom, nem. És remélem, a HWSW-n is beszélhet róla. Vagy nem? :confused:
És milyen csúsztatásról beszélsz? Légyszives írd le konkrétan, mert fogalmam sincs. :confused:[/quote]
![]()
:confused:
![]()
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 01. 02. 23:22
idézet:
A coccolino maci, a valo világ vagy a beeboy 1080 sorra bontva sem okoz nekem nagyobb foku szellemi kielégülést
Egy NatGeo vagy egy very disco esetén az 576 sor jelenleg elégséges.
Ami a HBO-t illeti annak jelenleg egy 25dB-nyi jel-zaj viszony javulás jobban önne mint 500 extra sor.[/quote]
IMHO ezt így azt sugallja egy a témában járatlannak, hogy itt csak a sorok növeléséről van szó.
Elküldve: 2004. 01. 02. 23:26

Elküldve: 2004. 01. 02. 23:32
idézet:
Ezt írta PPeter:
Szerintem csak Neked sugallta (vajon miért?). Tessék szépen abbahagyni az értelmetlen "ki kezdte előbb" mondókát, nem érdekel senkit, ellentétben a topik valódi témájával. Kár túlragozni egy ilyen félreértést.[/quote]
Lehet, hogy csak nekem, de biztos ebben nem lennék. Mindössze ezért egészítettem ki. Most már továbbléphetnénk ezen.
Elküldve: 2004. 01. 02. 23:35
Elküldve: 2004. 01. 02. 23:42
Elküldve: 2004. 01. 02. 23:45
idézet:
Ezt írta PPeter:
Igen, ez a cél, hogy érdemben peregjen a topik, de ha megint Te leszel az első, aki újfent megkavarja a dolgokat, akkor morci leszek...[/quote]
Mert ugye akkor kavarodott össze a topik, amikor én megjelentem itt...Mostmár kezdem unni ezt.
![]()
Elküldve: 2004. 01. 02. 23:48
idézet:
Ezt írta Victor:
Ez így van, Európában máshol sem rohannak HD kamerákat venni. [/quote]
Én biztos rohannék, ha lenne lehetőségem. Mondjuk az is igaz, hogy lehet, hogy egy profi nem hd kamera nagyobb előrelépés mint egy alap HD kamera. A jelenleginél is inkább a zajos kép zavar.
Nem tudom miért de nekem a mániám a képminőség, mióta elkezdtem digizéssel foglalkozni.
Elküldve: 2004. 01. 02. 23:49
idézet:
Ezt írta Klown:
Üdv!
Annó nyáron a QVC UK-n (brit tv-shop csatorna) Hauppauge DVB-T STB-t ca. 30ezer HUF-ért árultak. Szóval azért a 100k egy kicsit sok. Kivéve, ha több TV készülék van egy családban.
Üdv: Klown[/quote]
De ezek a cuccok amiknél nem ritka, hogy itt valamilyen oknál fogva 2x 3x annyiért kerülnek a boltok polcaira.
Elküldve: 2004. 01. 02. 23:51
Nem, nem akkor. De a meddő viták nagy részét te alakítod ki. Ne játszd itt a megbántott üldözöttet. Az biztos, hogy különleges tehetséggel tudod végtelen mókuskerékbe taszajtani a beszélgetéseket, akár igazad van, akár nem.
[ 2004. január 02.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 03. 00:04
A cikk majdnem ket eves...
Elküldve: 2004. 01. 03. 00:09
idézet:
Ezt írta PPeter:
Victor, Nem, nem akkor. De a meddő viták nagy részét te alakítod ki. Ne játszd itt a megbántott üldözöttet. Az biztos, hogy különleges tehetséggel tudod végtelen mókuskerékbe taszajtani a beszélgetéseket, akár igazad van, akár nem.[/quote]
Ne erősíts egy hülye előítéletet, mert önmegvalósító jóslat lesz belőle...
Én úgy látom, hogy Supposed felesleges és értelmetlen beszólása (amit fent beidéztem) nélkül semmi zűrzavar nem lett volna. Ami engem illet, én azt nem bírom, ha a "" egy értelmetlen beszólással párosul, ami személy szerint nekem van címezve. De szerintem más is így van vele... Na mindegy, többet nem szólok a "HDTV" témához. (3-4 [érdemben hozzászóló {amíg hagyják}] beszélgetőpartnerből 1 stopped, csak így tovább!)
Igazából Krinyo 81-es hozzászólását sem értem (ami kikényszerítette, hogy beidézzem Supposed hozzászólását, amin akkor már továbbléptünk). A kérdés Supposedhez szólt, és azt jelentette: "miért zavar az téged, ha mi erről itt beszélgetünk?" - mivel a hozzászólásaiból én erősen azt éreztem ki, hogy zavarja őt. Talán eleve figyelmen kívül kellett volna hagyni. De ezt nehéz megtenni, ha valaki egy ""-zal indít.
[ 2004. január 03.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 03. 00:17
[ 2004. január 03.: max-pain szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 03. 00:26
Nem az volt a célom, hogy elmenj a topikból, de szerintem nagyon csökönyös módon tudsz felesleges dolgokon tipródni és sokszor ez elviszi a vitát másfelé. Kérlek gyere vissza és folytasd a szakmai vitát! Ezt megírtam privátban is!
Elküldve: 2004. 01. 03. 00:59
[url="http://"http://broadcastengineering.com/ar/broadcasting_digital_standards_defined/"]http://broadcastengi...ndards_defined/[/url]
In April 2000 the International Telecommunications Union issued the fourth revision of the ITU-R BT.709 Standard, Parameter Values for the HDTV Standards for production and International Program Exchange. This version of the standard reaches out to encompass the 50Hz- and 60Hz-based 1920 × 1080 scanning formats in both their progressive and interlaced aspects. In addition it introduces the recently developed progressive sequential frame (PsF) concept as applied to the 24-, 25- and 30Hz frame systems. This standard makes no mention of the 1280 × 720 scanning format that is not recognized as an HDTV format.
[ 2004. január 03.: max-pain szerkesztette a hozzászólást ]