HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#421 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 05. 19:06

idézet:
Ezt írta max-pain:

Konkretan en sem tudom, hogy mit lehet ott kapni, csak azert hoztam fel, mert az is DVB-s terulet es mar egy ideje van ott HDTV sugarzas :) Tehat, ha van ilyen (HDTV-s) DVB-s kartya, akkor szerintem eloszor arrafele erdemes keresgelni.
[/quote]

Noss 229 AUD-om banja, de legalabb megtudom, hogy az AH miben mesterkedik itthon. :D

ebben mondjuk nem hiszek: Your products will arrive at their destination within 2-5 working days.

BTV az Euro 1080i-t mivel lehet nezni PCn?

[ 2004. február 05.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#422 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 19:28

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

BTV az Euro 1080i-t mivel lehet nezni PCn?
[/quote]

Üdv!

Skystar 2 (Szoftveres) + jó erős masina! :D Bár én olyat is halottam, hogy Skystar 1-el (Hardveres) is sikerült beizzítani ideiglenesen. Igaz az akkor jött össze, mikor 9Mbps-al sugárzott. A Skystar 1 hiába HW-s, de csak 10Mbps-ig tudja a stream-et feldolgozni, de az Euro1080 >10Mbps-el sugároz, ezért nem tudod vele fogni.

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#423 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 20:09

"ebben mondjuk nem hiszek: Your products will arrive at their destination within 2-5 working days."

Ha Tajvanrol ideeert a cucc 4 nap alatt fedex-szel, akkor nem kizart. :)

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#424 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 20:30

idézet:
Ezt írta Klown:

Üdv!

Skystar 2 (Szoftveres) + jó erős masina! :D Bár én olyat is halottam, hogy Skystar 1-el (Hardveres) is sikerült beizzítani ideiglenesen. Igaz az akkor jött össze, mikor 9Mbps-al sugárzott. A Skystar 1 hiába HW-s, de csak 10Mbps-ig tudja a stream-et feldolgozni, de az Euro1080 >10Mbps-el sugároz, ezért nem tudod vele fogni.

[/quote]

Ha jol tudom, akkor a Skystar 1-nek van szoftveres modja is. Mondjuk nem tudom, hogy ugy kezel-e nagyobb bitrate-et.

#425 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 20:36

idézet:

Noss 229 AUD-om banja, de legalabb megtudom, hogy az AH miben mesterkedik itthon. :D
[/quote]

Gondolom ezt te is megtalaltad, de hatha megsem :)

VisionPlus DVB-T Owners Discussion

[url="http://"http://robdvd.radfiles.net/index.php"]http://robdvd.radfiles.net/index.php[/url]

#426 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 20:36

Annyit hadd tegyek hozzá hogy angliában meg európában is dvb-t van de angoloknál 2k európában meg 8k-s a rendszer.

A SFIJ: a kártya amit megrendeltél a megfelelő sávaban vhf/uhf? nem tudom most itthon melyiken megy.

Nem vagyok biztos benne, de mintha ausztráliában a DVB-T HDTV sugárzás hierarchikus QAM a modulációs leképzése talán hogy hanyas QAM azt nem tudom.

Üdv

#427 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 21:05

idézet:
Ezt írta Kilyan:
Annyit hadd tegyek hozzá hogy angliában meg európában is dvb-t van de angoloknál 2k európában meg 8k-s a rendszer.

A SFIJ: a kártya amit megrendeltél a megfelelő sávaban vhf/uhf? nem tudom most itthon melyiken megy.

Nem vagyok biztos benne, de mintha ausztráliában a DVB-T HDTV sugárzás hierarchikus QAM a modulációs leképzése talán hogy hanyas QAM azt nem tudom.

Üdv
[/quote]

A DVB-T lexebb 1993-as emlékeim szerint OFDM. Hogy a szimbólumokat hogyanis kódolját az [url="http://"http://happy.emu.id.au/lab/info/digtv/dvbt/8MHzDVB.htm"]itt található[/url] 8 MHz-es csatornaosztásra. Egyébként van a keyterén CE szimbólum a fotó szerint, tehát valamit kell tudnia itt is produkálni :D

[ 2004. február 05.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]

#428 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 21:32

idézet:
Ezt írta Klown:

Üdv!

[/quote]

Volna erről valami angolul beszélő linked? SFIJ nem makogni német :(

#429 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 22:14

idézet:

Volna erről valami angolul beszélő linked? SFIJ nem makogni német :(
[/quote]

Üdv Supposed Former Infatuation Junkie!

[url="http://"http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=8137&forum=47"]Itt[/url] az infó! Remélem nem gond, hogy nem angol. Nekem a magyar az erősségem. :D IMHO az ott tanyázó szakikban nyugodt szívvel megbízhatsz!

#430 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 22:42

idézet:
Ezt írta Klown:

Üdv Supposed Former Infatuation Junkie!
[url="http://"http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=8137&forum=47"]Itt[/url] az infó! Remélem nem gond, hogy nem angol. Nekem a magyar az erősségem. :D IMHO az ott tanyázó szakikban nyugodt szívvel megbízhatsz!

[/quote]

Szia Klown én még nem vagyok ilyen advanced a témában, az életben nem műholdaztam. Szal mit kell venni (milyen tányér, LNC, kábelezés) és ez a skyStar cucc. Ja és hol kapható egy szett magyarországon első körben és mennyi öszvissz?
Kösz:
SFIJ

#431 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 23:45

Itt kapsz mindent ami kell: [url="http://"http://www.satsystem.hu/"]http://www.satsystem.hu/[/url]

#432 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 15:31

idézet:

Szia Klown én még nem vagyok ilyen advanced a témában, az életben nem műholdaztam. Szal mit kell venni (milyen tányér, LNC, kábelezés) és ez a skyStar cucc. Ja és hol kapható egy szett magyarországon első körben és mennyi öszvissz?
Kösz:
SFIJ
[/quote]

Szia SFIJ!

Ha csak az Euro1080 érdekel, akkor SkyStar 2-t vegyél, ami jóval olcsóbb is, mint az 1; viszont gyengébb a minősége, mert SW-es a cuccz. Ha igazán jó minőségű műholdas PC kártya kell, akkor az 1-et ajánlom, bár avval a HDTV adások vétele egyenlőre nem megoldott. A Ss1-hez kapható külön Common Interface kártyafogadó modul, távirányító.
Tükörből >60cm kell az Astra-ra. Ha egy kicsit akarsz DX-ezni, akkor egy 120-as alumíum tükröt ajánlok, ami nem túl drága. Viszont azt jó tudni, hogy az olcsóbb (ilyen a Bétacom-os, etc.) sufni tükröknek kisebb a jelnyeresége (rosszabb a fókusza, stb.). Dúrva hasonlat: egy 90-es Hirschmann tükör símán megfelel egy 130-as made by bivalyb@sznádi sufni tükörnek.
Fej... Jó kérdés! Ajánlom a 0.3dB-s fejet ami +1-2ezerrel drágább, mint a sima 0.6dB-esek. A 0.3-asnak jobb a jelnyeresége.
Hogy hol vedd meg?! Én csak súgni merek, s azt is csak halkan, hogy ne legyen reklámszagú! Nyugodt szívvel ajánlom a Posta Tibit, azaz a [url="http://"http://www.sat.hu/read.php?id=99"]SAT.hu On-Line Shop[/url]-ját. Megbízható és relatíve olcsó.
Ha további segítségre van szükséged, akkor riqants és jövök segíteni!

Ps.: Azt fecsegik a varjak a fákon, hogy az Euro1080-at májustól kódolják. Ha ez igaz, akkor nem biztos, hogy sokáig élvezheted a HDTV-t. Ill. ha olyan kódolást fognak alkalmazni (Viacess, Seca-1, etc.), amit Szergej barátaink meghekkeltek, akkor nem gond, mert azokat szoftveresen lehet dekódolni.

#433 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 16:18

idézet:
Ezt írta Klown:

Ha egy kicsit akarsz DX-ezni,
[/quote]

Mi a fene az a dx-ezés :eek: :confused:

#434 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 16:19

idézet:
Ezt írta Klown:

Ill. ha olyan kódolást fognak alkalmazni (Viacess, Seca-1, etc.), amit Szergej barátaink meghekkeltek, akkor nem gond, mert azokat szoftveresen lehet dekódolni.
[/quote]

De akkor kell valahonnan egy kártya+kártyaolvasó, mert a kód nem terem magától, még ha dekódolás megoldott is szoftveresen, vagy hogy van ez :confused:

#435 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 18:16

Klown vannak-e europaban wildfeedek? Ha ez is erdekel, akkor mennyiben modosul a cuccos. Ezek a skysat digit kartyak kepesek befogni az analog adasokat is?
DX ezes olymodon erdekelne, hogy elcsipheto-e Magyarorszagrol pl az angol Sky digital?

[ 2004. február 06.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]

#436 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 19:35

Semmilyen Sky digital csomagban lévő adó nem törhető a legjobb tudomásom szerint, ez az egyetlen CA rendzser amit nem sikerült/lehet feltörni, ellenben azt hiszem a többit igen.
Junkie: az hogy ofdm az egy dolog, az a modulációs léképzés utáni fázis.

#437 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 07. 18:21

Ez az Euro1080 kezd elkurvulni, totál nem követik a honlapjukon meghirdetett műsort, és úgy nézem, úgy döntöttek, hogy mostantól teszünk egy buzi nagy logo-t a képre, és nem csak a beharangozók alatt mint eddig, hanem állandóra, bravo. :mad: :(

Ezt az 1x fizetesz, utána korlátlanul nézheted dologot sem nagyon hiszem már el nekik.

#438 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 08. 20:46

Üdvözletem Uraim!

idézet:
Mi a fene az a dx-ezés [/quote]

DX-ezés: távolsági műsorvétel. Kvázi a távol-keleti és az afrikai adások vétele.

idézet:
De akkor kell valahonnan egy kártya+kártyaolvasó, mert a kód nem terem magától, még ha dekódolás megoldott is szoftveresen, vagy hogy van ez [/quote]

A kártyaolvasó és a dekóderkártya szerepét a PC-d memóriája, CPU-ja + dekóder progi kombó helyettesíti. :) Full szoftveres a történet.

idézet:
Klown vannak-e europaban wildfeedek? Ha ez is erdekel, akkor mennyiben modosul a cuccos. Ezek a skysat digit kartyak kepesek befogni az analog adasokat is?
DX ezes olymodon erdekelne, hogy elcsipheto-e Magyarorszagrol pl az angol Sky digital?
[/quote]

Wild-feed? :confused: Az micsoda?! Nem wide feed-re gondoltál? (Széles nyalábban sugárzó adók. Ilyen a Duna TV is. Nem véletlenül lehet tökéletesen venni Szaud-Arábiában is.) Teház azok vannak bőven. Analóg adásokat SS-sel nem tudsz nézni. Ahhoz analóg beltéri egység kell, amire már nem érdemes befektetni, mert az én saccom szerint 4-6 éven belűl teljesen megfog szünni az analóg sugárzás:

1. Drága, mert egy transzponderen csak 1 adót továbbíthatsz.
2. Realizálódik a dig. beltérik ára.

idézet:
Semmilyen Sky digital csomagban lévő adó nem törhető a legjobb tudomásom szerint, ez az egyetlen CA rendzser amit nem sikerült/lehet feltörni, ellenben azt hiszem a többit igen. [/quote]

Ez igaz! Bár egy kicsit vitatkoznék Veled! Nem csak a BSkyB-féle Videoguard kódolást nem lehet feltörni. Ott a PowerVu+ (ld.: HBO Central Europe), a Cryptoworks-öt (ld.: UPC Direct) és még egy párat még nem sikerült 100%-osan feltörni, hanem csak klónozni tudják, amihez kell még egy blokker modul, hogy a pirát kártya aktív maradjon. Nincs még meg mindennek a teljes algoritmusa. De van hab is a tortán: a többi 2. generációs kódrendszer (Nagravision -> Aladdin, Mediaguard /alias SECA/ 2, Viacess 2, TPScrypt). Akkor ne is beszéljünk a 4:2:2 rendszerű adásokról! Mission "nearly" Impossible! De azért drukkolunk Szergejéknek! :D

Dióhéjban ennyi jutott eszembe. Ha érdekel még valami, akkor szóljatok. Az esetleges hibákért bocsi! (Én is csak "majdnem" tökéletes vagyok! :D )

#439 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 08. 21:21

Klown igen wildfeed aka 'vadetetés': Az USA-ban vannak átjátszó transzponderek amin egy nagyobb társaság terít anyagot le a régiókba. A lényege, hogy jó minőségű, nincs reklámokkal szaggatva és a szemfülesek mindig tudják hogy éppen mikor melyik transzponderen mit is stuffolnak. Az is fontos még hogy a wildfeedben stúdióminőségben tolják át az anygot :D

#440 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 12:19

idézet:
Ezt írta Klown:
Üdvözletem Uraim!
A kártyaolvasó és a dekóderkártya szerepét a PC-d memóriája, CPU-ja + dekóder progi kombó helyettesíti. Full szoftveres a történet.
[/quote]

Erről írnál bővebben? priviben is jó, ha itt nem lehet.

Én úgy tudtam, hogy szükség van a szoftveres dekódoláshoz, egy kulcsra, és minden adónak megvan a saját kulcsa, na most, ha nekem nincs access card-om, akkor a kulcsot honnan fogom tudni?

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.