HWSW Informatikai Kerekasztal: Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater

#321 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 05. 10:07

ok, csak nekem is pl. igy be van dobva egy ilyen lyukba a gépem, és ott sokkal jobban melegszik, mig ha csak úgy ki van véve a szobába akkor jobban szellőzik. Nekem teljesen szabadon van a mélynyomó.
Gigabyte GA-K8NF-9 I Athon64 3000+ I 1GB 400mhz dual I Club3D 6600GT 500/1000 I Audigy 2+Z5300 I Belinea 101920
Psp tulaj vagyok:)
-----
Ha Isten velünk van, akkor ki van az ellenséggel?

#322 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 10:19

Idézet: tdzs - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 10:53

Nézd meg a 5. képet ki van vágva a szekrény hátulja szóval nem melegszik a hűtőbordák teljesen kilógnak és igy rendesen tud szellőzni.Az a baj hogy nem igazán tudom máshova tenni a hely miatt.

n.drews Azért nem tudom  a gépet betolni mert plexis a ház és nem azért szenvedtem vele hogy eltakarjam,amúgy köszi a tippet.

Szerintem is érdemesebb távolabb L helyezni a satokat amik látom ugyis falra szerelhetőek!

:offtopic:  A polcon az egy ihp doboza? :D Ha igen akkor forza iRiver  :respect:  :p   :offtopic:

szerk: És most látom Logi árát ... neveztséges .. Logi és a Genius is megér bőven ennyi pénzt emlékszem még mikor az 50 rugós számlát fizettem a geniusért!  :omg:  De megérte...

szerk2: Most néztem meg nagyban a képet és hát igen a rutinos szemem nem csal az biza iriver ihp doboz! :) :smoker:

Üdv

Szerkesztette: Xero 2004. 09. 05. 10:27 -kor

#323 Felhasználó inaktív   tdzs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 05. 14:13

Halgattam rátok és kiraktam a mélynyomót,igy már jó?A szateliteket nem rakom jobban szét,ez a rendszer nekem csak a játékokhoz kell,és igy tökéletesen működik, a dvd-ket külön házimozi rendszeren nézem.
Xero jól láttad az egy IHP-120-as

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#324 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 14:20

Ha jobban szól akkor megérte... (amúgy így biztos kevesebbet torzít)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#325 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 17:19

Idézet: Boba - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 15:20

Ha jobban szól akkor megérte... (amúgy így biztos kevesebbet torzít)

Lehet njobb de nem a legjobb...
Sztem a lenti cd tartó helyére vagy a mellé kellene rakni mivel sztem így a sarokban nem lehet az igazi!

Üdv

#326 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 17:41

Idézet: Xero - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 18:19

Lehet njobb de nem a legjobb...
Sztem a lenti cd tartó helyére vagy a mellé kellene rakni mivel sztem így a sarokban nem lehet az igazi!

Üdv

Ne a helyére, hanem mellé. A géptől tisztes távolban legyen... :)
A sarkot lehet kompenzálni úgy, hogy eq-val a 20Hz környéki sávot lehúzod valamennyivel. A szub teljesítmény-állítása nem elég, mert az az egész tartományt (100hz alatt) szabályozza, itt pedig csak a 50-60Hz alatti tartományt kellene. Én a winampban és a mediaplayerben használom az eq-t. Játékban, vagy a tv tunerhez nem rossz a zúzós mély. De pl. jobb hangkari "natív módon", real time tud eq-t dobni a line-outra. (pl. már az sblive is) (nálam is sarokban van a cucc)
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#327 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 18:05

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 18:41

Ne a helyére, hanem mellé. A géptől tisztes távolban legyen... :)
A sarkot lehet kompenzálni úgy, hogy eq-val a 20Hz környéki sávot lehúzod valamennyivel. A szub teljesítmény-állítása nem elég, mert az az egész tartományt (100hz alatt) szabályozza, itt pedig csak a 50-60Hz alatti tartományt kellene. Én a winampban és a mediaplayerben használom az eq-t. Játékban, vagy a tv tunerhez nem rossz a zúzós mély. De pl. jobb hangkari "natív módon", real time tud eq-t dobni a line-outra. (pl. már az sblive is) (nálam is sarokban van a cucc)

Nekem meg majdnem a szoba közepén semmilyen eq nincs csak a közép tartomány van emelve igaz ahoza  mélynek igazán semmi köze mivel nálam 200Hz-nél mély már nem ugrál! De szoba közepén nagyon jöt tud szólni!

Üdv

#328 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 18:09

Utálom az eq-kat, de itt a sarokban muszáj volt használni, mert hát zúg a mély. Nagyon. De így egyész jó.
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#329 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 19:52

Szerintem nem baj az, ha az ember használ eq-t. Valamivel kompenzálnia kell a szoba hangjának egyenetlenségeit:) Saját szobámban én pl leveszek a mélyhangokból. A nagyszobában (60-70 négyzetméter környéke) pedíg békén hagyom. Bár oda már talán kívánkozna egy mélyláda filmekhez. Zenéhez még nem feltétlen, magasabb hangerőn jobban jönnek a mélyek is.

#330 Felhasználó inaktív   CLiOBOY 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 20:06

Hi all!

Most készülök asztali DVD lejátszót venni, amelyre a Genius 5.1-es Home Theater-jét fogom csatlakoztatni. Ezzel kapcsolatban lenne 1 kérdésem: ha az asztali lejátszóban van Dolby Digital és DTS dekóder is beépítve, akkor ezen a hangcuccon is olyan minőségben fog szólni? Ezt egy kicsit hülyén írtam le, tehát ha egyszer a DVD player már dekódolja a jelet, akkor elvileg mindegy, milyen hangcucc lóg a végén, ugyanúgy Dolby Digital és/vagy DTS minőséget kapok, vagy rosszul gondolom?

THX

CLiOBOY
CLiOBOY

#331 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 20:49

Idézet: CLiOBOY - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 21:06

Hi all!

Most készülök asztali DVD lejátszót venni, amelyre a Genius 5.1-es Home Theater-jét fogom csatlakoztatni. Ezzel kapcsolatban lenne 1 kérdésem: ha az asztali lejátszóban van Dolby Digital és DTS dekóder is beépítve, akkor ezen a hangcuccon is olyan minőségben fog szólni? Ezt egy kicsit hülyén írtam le, tehát ha egyszer a DVD player már dekódolja a jelet, akkor elvileg mindegy, milyen hangcucc lóg a végén, ugyanúgy Dolby Digital és/vagy DTS minőséget kapok, vagy rosszul gondolom?

THX

CLiOBOY

A DD és DTS nem minőséget jelent,hanem egy tömöritési szabványt!
Amúgy igen,ha az asztali lejátszód dekódolja,akkor az a hangrendszeren is rendesen 5.1-ben fog
szólni!
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#332 Felhasználó inaktív   Jazz Kramer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 22:52

császtok!

Én egy kicsit visszatérnék az alaphoz! Most készülök megvenni életem első 5.1-es "home theater" hangfalszettjét. Eleinte az Ozaki HM050 és a szintén ozaki F8-as (ami kb 2x annyiba kerül) között vaciláltam. Viszont most már abszolute meg lettem győzve, hogy a Genius jobb mint a HM050, de mi a helyzet a Genius Sw 5.1 vs. Ozaki F8-cal????
Vajon a magasabb kategória is szar az Ozakinál??? Illetve kb. hogy szól a Genius hangerő terén?, egy kb12nm-es szobát szét tud süvíteni ha éppen olyanom van?:) (Ozaki F8 ha jól tudom kb össztelj: 300W)

-=Jazz Kramer=-

#333 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 22:54

Idézet: Jazz Kramer - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 23:52

császtok!

Én egy kicsit visszatérnék az alaphoz! Most készülök megvenni életem első 5.1-es "home theater" hangfalszettjét. Eleinte az Ozaki HM050 és a szintén ozaki F8-as (ami kb 2x annyiba kerül) között vaciláltam. Viszont most már abszolute meg lettem győzve, hogy a Genius jobb mint a HM050, de mi a helyzet a Genius Sw 5.1 vs. Ozaki F8-cal????
Vajon a magasabb kategória is szar az Ozakinál??? Illetve kb. hogy szól a Genius hangerő terén?, egy kb12nm-es szobát szét tud süvíteni ha éppen olyanom van?:) (Ozaki F8 ha jól tudom kb össztelj: 300W)

-=Jazz Kramer=-

Jelentem házibulin 30-40nm-t szólt szana szét! :D

Üdv

#334 Felhasználó inaktív   Jazz Kramer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 22:58

Idézet: Xero - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 21:54

Jelentem házibulin 30-40nm-t szólt szana szét! :D

Üdv

THX very much!!!

Akkor sztem a Genius lesz a nyerő!

-=Jazz Kramer=-

#335 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 06:22

Idézet: Boba - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 20:52

Szerintem nem baj az, ha az ember használ eq-t. Valamivel kompenzálnia kell a szoba hangjának egyenetlenségeit:) Saját szobámban én pl leveszek a mélyhangokból. A nagyszobában (60-70 négyzetméter környéke) pedíg békén hagyom. Bár oda már talán kívánkozna egy mélyláda filmekhez. Zenéhez még nem feltétlen, magasabb hangerőn jobban jönnek a mélyek is.

Szobaakusztikát 3-4 sávos eq-val nem lehet kiegyenlíteni. Akkor meg minek. Inkább toszigálni kell a dobozt.

ÜDv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#336 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 08:00

Idézet: tdzs - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 15:13

A szateliteket nem rakom jobban szét,ez a rendszer nekem csak a játékokhoz kell,és igy tökéletesen működik, a dvd-ket külön házimozi rendszeren nézem.

Egy kérdés...
Akkor miért nem a házimozira kötötted a gépet és nem kéne 2 hangfalszett... sztem kicsit logikátlan!  :confused:  :think:

#337 Felhasználó inaktív   naron2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 12:55

A Logitech z5300-ról szóló tesztek/vélemények engem is  meggyőztek. Már csak 1 kérdésem van, s már indulok is a boltba:

Szeretnék (akár több) sztereo jelet is megszólaltatni / erősíteni vele az 5.1-en kívül, pl: TV, Magnó. Kérdéseim:

-Vannak-e ilyen bemenetei ? (ha igen, hány db)
-A sztereo jelből képes-e virtuális térhangzást képezni,
vagy csak egyszerűen leosztja a jobb/bal csatornákat?
-Ha nincs sztereo bemenete, milyen segédkütyüt kell még vennem hozzá, hogy összeálljon a megoldás?

Előre is kösz az infókat!
naron

#338 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 13:24

egyszerre csak egy bemenet lehet rákötve. igy majd dugdosnod kell a kábeleket...
Rátod kötni tv-re magnóra bármire, még X-box-ra és barátaira is, és a szeretó jelből 4.1eset vagy 5.1-eset csinál, ezt te tod a szerkezeten beállitani. Térhangzás nem lesz belőle, de legalább mindenhonnan szól, igy növekszik az összhangerő.
jah, és kocsival menj érte, mert nehéz lenne kézben hazavinni:)
Gigabyte GA-K8NF-9 I Athon64 3000+ I 1GB 400mhz dual I Club3D 6600GT 500/1000 I Audigy 2+Z5300 I Belinea 101920
Psp tulaj vagyok:)
-----
Ha Isten velünk van, akkor ki van az ellenséggel?

#339 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 14:15

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 7:22

Szobaakusztikát 3-4 sávos eq-val nem lehet kiegyenlíteni. Akkor meg minek. Inkább toszigálni kell a dobozt.

ÜDv: DDL

Nem 3-4 sávos. Ha jól számoltam 18 sávos.

#340 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 15:35

Idézet: Boba - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 15:15

Nem 3-4 sávos. Ha jól számoltam 18 sávos.

Egy fokkal jobb. :) 20Hz és 300Hz között hány sáv van?

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.